Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו רוצים לקנות דירה שמגיעה עם חנייה כפולה עי מכפיל.

שני רכבין חובה, באיזור יש מצוקת חנייה אמיתית, אם אין חנייה על שמך, לא תהיה חנייה.

עד כמה מכפיל חנייה מכני זה בעייתי?

מה התחזוקה של הדבר הזה?

האם זה אמין או מתקלקל כל שני וחמישי?

פורסם

ממה שאני קראתי קצת - זה אוסף בעיות פוטנציאליות.

היה צריך שזה יהיה רכוש הבניין, שזה יצויין במפורש בתקנון הבית המשותף ולחייב את הבניין בתחזוקה של זה, להמציא לעירייה דוח שנתי של בדיקה (עי הבניין או חברת הבדיקה) ולהטיל קנסות על הבניין אם אין דוח, כי זה חלק מהסיבה למה נתנו לבנות עוד דירות בבניין.

בדיוק כמו מעלית או אפילו יותר חמור - אם בבניין לא תעבוד מעלית מתוך 2 זה בעיה רק של הדיירים. מכפילי חניה לא עובדים יוצרים עומס על האיזור.

מכפילי חניה לא עובדים זאת צריכה להיות עבירה על חוקי הרשות.

בפועל - יתכן שכל אחד מתחזק את המכפיל חניה , יתכן שהבניין יתאגד אבל אם לא המצב שנוצר היא שמי שקיבל חניה במכפיל בעצם נענש ונקנס. 

לדעתי אם לחלק מהדיירים יש חניה שהיא לא במכפיל, הם יכולים להתנגד לשלם על התחזוקה שלהם כל עוד זה לא כתוב בתקנון הבית המשותף כי בעצם לכל אחד יש ניה שלו בטאבו.

למה הדבר דומה - לבניין עם דירת גן שמסרבת להשתתף בתחזוקת המעלית.

בפועל - זה לא מוגדר כמעלית, אין לזה שום דרישת פיקוח או בקרה תקופתית או עתידית.

זה משהו שדורש תחזוקה. זה מעלית הידרואלית שלרוב נמצאת בחוץ וחשופה לגשם שמש ורוח.

שמעתי שלעיתים לוקח לזה רבע שעה לעלות... מבחן התוצאה הוא שכולם נמנעים מלחנות בזה ומחפשים חניה ברחוב.

בוא תשאל את עצמך - אם זה היה כל כך מוצלח, למה כמעט אף קבלן לא מתקין כאלה פתרונות בבניינים חדשים בערים שכל מטר יקר מאוד?

בנוסף, היתה חברה גרמנית של מכפילי חנייה שפשטה רגל ויש בעיה להשיג למכפילים שלה חלפים.

פורסם

לא מנסיון אישי, אבל ברוב המקומות ששמעתי על תקלה במכפיל, לא טרחו לתקן בגלל העלות הגבוהה.

כנראה שאף אחד לא מציע חוזה שירות שהופך את עלות התיקון לסבירה.

לעיתים החברה שהתקינה כבר לא קיימת.

גם בחניון המרכז המסחרי השכונתי שלי הם מעולם לא הופעלו. סתם הותקנו והפכו חלק מהחניות לפחות נוחות (צפופות יותר בגלל המעקות, ובשיפוע).

פורסם

גר בבית חדש יחסית עם מעל 100 דירות והרבה מכפילים. לכן אני לא יודע אם זה מה שיהיה אצלך. לא ידועות תקלות, אבל אני מניח שזה תלוי גם מי היצרן והיבואן. עלות התחזוקה/בדיקה כלולה בדמי הוועד. החסרונות הן שלוקח כ-2 דקות עד שהרכב שחונה למעלה "מגיע", ואצבע "תקועה" כל הזמן במפסק במקרה שלנו. חיסרון נוסף של היבואן/יצרן שלנו (לא חייב להיות אצל כל אחד) הוא שאסור שרכב יהיה בבור. אולי כי אז הרכב התחתון לא קרוב לספרינקלר/שיקולי כיבוי אש. לכן הייתי נרתע מחניה פרטית למעלה, כי תמיד צריך להחזיר את המכפיל למקומו. כמו כן היבואן/יצרן אצלנו אוסרים חניה ברוורס. חניה מותרת רק למי שעבר הדרכה.

פורסם

אומנם לא בבניין שלי, אבל ברוב בנייני התמ"א באזור שלי יש מכפילי חניה, כולם חונים ברחוב ורק אם אין ברירה משתמשים במכפיל.

לא יודע לגבי תקלות, אבל שמעתי סיפורים ממקומות אחרים שכשזה מתקלקל אף אחד לא טורח לתקן את זה.

• אהבתי 1
פורסם

אכן, אצלינו בבניין לאחר התמ"א הקבלן התקין מכפילי חנייה לחלק מהדירות (לשאר חנייה רגילה או בכלל לא). הם מתקלקלים כל הזמן והתיקון יקר מאוד. אצלינו לא כל הדיירים הסכימו שהתחזוקה תהיה חלק מדמי הועד (כי אין להם חנייה בכלל) ולכן בעלי החנייה במכפיל הזניחו אותם ולא תיחזקו. החלפים מאוד יקרים והבעיה הכי גדולה כמו שכבר נאמר כאן היא שהחברה שהתקינה אותם מזמן פשטה רגל ולמעשה כבר לא קיימת. שמעתי ממהנדס העיר שבא לראות כי זו בעיה ממש קשה והעובדה שאין על זה פיקוח גרמה לכך שקמו הרבה חברות קטנות שנעלמו עם הזמן.

שורה תחתונה - לא ממליץ. גם כשזה כבר עבד, צריך לחכות כל פעם שזה יעלה וירד - לוקח כמה דקות, וכשאתה עם סלי קניות או ילדים קטנים/תינוק בעגלה זה כבר הופך למבצע מסובך (במיוחד אם יורד גשם מבול וכו').

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

זה מה שהופך את תמא38 לתוכנית בזויה.

אף קבלן לא היה מקבל אישור תמא בלי המכפילי חנייה. אבל אף אחד לא נושא בדין על חוסר תקינותם.

שיטת הקומבינה. בהצלחה לכם לחפש חניה בשכונה מלאת תמא. הבניין הראשון לא ירגיש את זה. האחרון, יצטרך לחפש חניה שעה. וזה יגרום לאנשים שימשיכו לדרוש חניות נכים ברחוב, במקום שתהיה להם חניה שימושית בבית.

פורסם
לפני 22 שעות, Be roo כתב:

זה לא אצל כולם כך? בגלל בטיחות?

לא יודע. נדמה לי שהציעו לנו לשדרג בתשלום את המפסקים לנוחים יותר,  אבל אני לא בטוח בנושא.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 שעות, KipodYam כתב:

זה מה שהופך את תמא38 לתוכנית בזויה.

אף קבלן לא היה מקבל אישור תמא בלי המכפילי חנייה. אבל אף אחד לא נושא בדין על חוסר תקינותם.

שיטת הקומבינה. בהצלחה לכם לחפש חניה בשכונה מלאת תמא. הבניין הראשון לא ירגיש את זה. האחרון, יצטרך לחפש חניה שעה. וזה יגרום לאנשים שימשיכו לדרוש חניות נכים ברחוב, במקום שתהיה להם חניה שימושית בבית.

המטרה העיקרית של התכנית היא להגן על מבנים מרעידות אדמה. התכנית לא מחייבת אף קבלן להשתמש במכפילי חניה והקבלן לא מחליט שום דבר על דעת עצמו בלי שהדיירים יהיו מעורבים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

התכנית כן מחייבת לספק פתרון חניה (לדירות החדשות בלבד).

מאחר והיזם רוצה בדרך כלל למכור את השטח של קומת הקרקע כדירת גן, או בגלל אילוצים אחרים, אין לו מספיק שטח כדי לספק פתרון חניה לפי תקן חניה ארצי, ואז הוא פותר את זה בעזרת המכפילים.

זה בזוי פחות מכופר חניה (שאגב כבר לא מאושר ב-99.99% מהמקרים), אבל זה אכן פתרון של כסת"ח (בדיוק כמו חניה טורית, אבל זה לפעם אחרת). 

הדיירים הקיימים, בחלק מהמקרים לפחות, לא מקבלים בכלל חניה במסגרת התכנית, וממש לא אכפת להם מה היזם מתקין בחצר.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה שאני מכיר לדייר ברוב המקרים כן אכפת, את בעל הדירה שלא גר שם זה לא מעניין.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בבניין ברחוב שלי הדיירים עשו מחניית המכפיל (זו שלמטה) מחסן. שמו קופסאות אטומות למים עם דברים שלהם והרכב חונה מעל ה׳מחסן׳. 

פורסם

תודה רבה, אמרנו לקבלן שנוותר על המכפיל ונשאר עם חנייה רגילה והא הסכים בתמורה לקזז 100K ש"ח מהמחיר.. לא ברור אם זה בגלל המצב או שזו איכשהו עלות המכפיל.

בכל מקרה עקב הנתונים שהתפרסמו בימים האחרונים, אנחנו לא נקנה עכשיו, אלא נמתין קצת לראות מה קורה...עליית ריבית נוספת בדרף, בסוף משהו יצטרך להשתנות פה, המחירים לא יכולים להישאר כ"כ גבוהים בסביבת ריבית עולה.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 7 שעות, natco כתב:

מאחר והיזם רוצה בדרך כלל למכור את השטח של קומת הקרקע כדירת גן.

וזאת בעיה יותר גדולה ממכפיל חניה. דירות גן זה אסון שממרר את חיי הדיירים. מצד אחד מי שקונה אותן רוצה גינה כדי להשתמש בה, לארח ולתת לילדים להשתולל, אבל מצד שני בגובה של שלושה מטרים מעל הגינה שלו יש דירות של דיירים אחרים שסובלים מהרעש של פארק השעשועים והאירוח הזה שהוקם מתחת לחלון שלהם. 

אם אתם רוצים להתעקש על משהו כדי שלא יפגע בבניין שלכם, אל תסכימו בשום פנים ואופן למפגע הסביבתי הזה של דירות הגן שיהרוס לכם את החיים.

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...