Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, Boltik כתב:

נדפקת. עכשיו מוכרים רכבים מהמלאי בזמינות מיידית עם 20.000 הנחה + טעינה חינם:

לא נדפקתי, זה לא הדגם שהיה בכלל על הכוונת, הפרש מחיר של 45 אלף שקל.

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)
בתאריך 20.12.2022 בשעה 10:27, levy כתב:

מסירה עד 15.1 תוגדר כרכב שנתון 2022 לאחר 15.1 תוגדר כרכב 2023.

אני מקבל את ה byd אחרי ה 15.1 עם שנתון 2023

מעניין אותי מאיפה הבאת את זה? פעם ראשונה אני שומע, הרי שנתון הרכב נקבע בהתאם למתי הועלה לכביש. אם היבואן סיים את התהליך ב1.1.2023, הרכב הוא שנת 2023.

עריכה אחרונה על ידי gollu
  • אהבתי 2
פורסם
בתאריך 20.12.2022 בשעה 10:27, levy כתב:

מסירה עד 15.1 תוגדר כרכב שנתון 2022 לאחר 15.1 תוגדר כרכב 2023.

אני מקבל את ה byd אחרי ה 15.1 עם שנתון 2023

אכן סיפורי אלף לילה ולילה.

הסיבה האמיתית היא שעד ה-15.1 ניתן עדיין לרשום רכבים על חודש שעבר במאגר, כלומר שנת 2022.

בשבועיים הראשונים של החודש היבואן עובד במרץ לסגור את כל המסירות של חודש שעבר לפני ששעון החול יתהפך.

הכי נח לו לשים אותך אחרי הלחץ הזה. אם תקבל רכב בשבועיים הראשונים וירשמו אותו כמו שצריך במאגר אין כל מניעה שהוא יוגדר כרישוי 2023.

לפני כשעה, gollu כתב:

מעניין אותי מאיפה הבאת את זה? פעם ראשונה אני שומע, הרי שנתון הרכב נקבע בהתאם למתי הועלה לכביש. אם היבואן סיים את התהליך ב1.1.2023, הרכב הוא שנת 2023.

שים לב לדיוק במונחים.

הוא דבר על מסירה ואתה מדבר על רישוי.

אלה 2 דברים שונים לגמרי.

הרכב יכול לעבור רישוי ב-1.1 אבל להמסר ב-15.1.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

https://www.themarker.com/opinion/2022-12-27/ty-article/.premium/00000185-4f75-d878-a995-5f7fb38f0000

היום בדה מרקר -

אלופת העולם: רוכשי חשמליות בישראל מקבלים הנחת מס של עד 92 אלף שקל
ההנחה העצומה ברכישת רכב חשמלי ניתנת בעיקר לישראלים אמידים, שהכנסתם גבוהה מ–36 אלף שקל בחודש — וכשקצב החדירה של הרכבים הללו לישראל מקדים את היעדים ■ למרות הלחצים הלוביסטיים, נכון להעלות את מס הקנייה על מכוניות חשמליות

אלופת העולם_ רוכשי חשמליות בישראל מקבלים הנחת מס של עד 92 אלף שקל - הפרשנים שלנו - TheMarker.pdf

וגם זה

עליית המס על מכוניות חשמליות מדגימה את חוסר הרלוונטיות של המיסוי הירוק
כבר ב-2019 פירסמה רשות המסים מתווה לחמש שנים למיסוי של טכנולוגיות הנעה חדשות ומופחתות פליטה - אולם מגפת הקורונה, משבר השבבים והמלחמה באוקראינה הביאו לעלייה חדה במחירי המכוניות החשמליות ■ הגיע הזמן ליצור מנגנון מיסוי חכם יותר, שבין היתר יטיל מס על השימוש ולא על הקנייה

עליית המס על מכוניות חשמליות מדגימה את חוסר הרלוונטיות של המיסוי הירוק - הפרשנים שלנו - TheMarker.pdf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מישהו עשה את המשוואה הפשוטה שאין מספיק מינרלים בכדור ארץ על מנת לייצר מכוניות חשמליות לכל העולם .

מצחיק מי שאומר שזה פחות מזהם.

מקווה שעתיד ישאר על בנזין.

• רעיון גרוע 1
  • לא הבנתי... 1

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם

גם למיקום של הזיהום יש משמעות.

בשנות ה-50 צפו שעד סוף שנות ה-70 לא יהיה נפט לייצור דלק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עוד ההפך , ייצור חשמליות גורם לעוד יותר פגיעה בכדור ארץ , רק על מנת להוזיז את הזיהום הצידה ...

רכב בנזין בנפח קטן פשוט עם ממיר קטליטי מזהם מעט.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם
לפני שעה, ProCC כתב:

מישהו עשה את המשוואה הפשוטה שאין מספיק מינרלים בכדור ארץ על מנת לייצר מכוניות חשמליות לכל העולם .

מצחיק מי שאומר שזה פחות מזהם.

מקווה שעתיד ישאר על בנזין.

על איזה מישהו בדיוק אתה מדבר, ועל איזה מינרלים? כי זה במפורש לא נכון.
אין מספיק נפט לעתיד לשימושי תחבורה בכל מקרה, ואת זה שיש צריך לשמור לייצור פלסטיק, פולימרים ותרופות, לא לשרוף אותו.

פורסם
לפני 51 דקות, ProCC כתב:

עוד ההפך , ייצור חשמליות גורם לעוד יותר פגיעה בכדור ארץ , רק על מנת להוזיז את הזיהום הצידה ...

רכב חשמלי מייצר פחות פגיעה סביבתית נטו לאורך חיי הרכב ובנוסף גם מזיז את הזיהום הזה הצידה כדי שלא ננשום אותו.

יצור נפט בטכנולוגיות החדשות הנהוגות בעולם כמו פארקינג

https://m.ynet.co.il/articles/4420672

מזהמות הרבה יותר עוד לפני שהדלק הזה נכנס לרכב שלך כדי לשרוף אותו ואחר כך לנשום אותו ולפתח מחלות ממנו. רצוי שרכבי בנזין יעברו מהעולם כמה שיותר מהר. הרי אם היינו חיים בעולם שבו רכבים חשמליים אין אנשים שהיו חושבים לעבור לבנזין מזהם ולא יעיל.

לפני 6 דקות, PinkDolphin כתב:

על איזה מישהו בדיוק אתה מדבר, ועל איזה מינרלים? כי זה במפורש לא נכון.
אין מספיק נפט לעתיד לשימושי תחבורה בכל מקרה, ואת זה שיש צריך לשמור לייצור פלסטיק, פולימרים ותרופות, לא לשרוף אותו.

הזכרת לי פעם בהרצאה על פולימרים מרצה שאמר, שימוש בדלק לצרכי תחבורה מקביל לשריפת המונה ליזה לצורך חימום.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, ProCC כתב:

יש לך עוד שטויות לפלוט ללא סימוכין וללא פירוט? מנועי דלקי מבזבז 70-90% מהאנרגיה שגלומה בדלק והופך אותה לחום שלא מנוצל לתנועה (מנוע חשמלי: 5-6%; אם כוללים את _כל_ התהליך מתחנת כוח פחמית, הולכה עד בית הנהג וטעינה שם, 10%). בהיברידיות טובות (עם מנוע Atkinson cycle, כמו בפריוס), בתנאי מהירויות עירוניות, מבוזבזים ״רק״ 50%.
מנוע בעירה בקנה-מידה של רכב בודד זה דבר לא יעיל להחריד מבחינה כלכלית וסביבתית, וממיר קטליטי זה דבר  יקר ומסוכן (גורם תכוף לשריפות ביערות בחו״ל, בגלל טמפ׳ חיצונית גבוהה מאד).
לא סתם גונבים אותם: כל ממיר דורש שלוש מתכות נדירות ויקרות: רודיום, פלטינום ופאלאדיום, הרבה יותר נדירות וקשות להפקה מכל רכיב בסוללות ליתיום.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • רעיון טוב! 1
פורסם

@PinkDolphinאתה צריך להוסיף גם את הפבדי האנרגיה בתחנת הכוח. ידיין טורבינת קיטור יותר יעילה ממנוע בערה פנימית קטן.

אבל, כמובן, במדינות עם הרבה אנרגיה מתחדשת, בעיקר הידרואלקטרית, הדבר הזה חוסך הרבה מאוד נזק סביבתי. מה שקורה בנורווגיה הוא דוגמה מעולה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, sperial כתב:

צריך להוסיף גם את הפבדי האנרגיה בתחנת הכוח. י

לא כל כך

https://greentransportation.info/energy-transportation/gasoline-costs-6kwh.html

הנתונים שלו קצת אופטימיים אבל בפועל כמות האנרגיה החשמלית שצריכים להשקיע בהפקת בנזין (שאיבה, הזרמה בצינורות ארוכים במשאבות, זיקוק ועד הפעלת תחנות דלק) ובהשתלבות עם חוסר היעילות במנועי בנזין אומר שכמות החשמל שנצטרך לכל קילומטר תנועה של רכב בנזין לא רחוקה מהחשמל שנדרש להזיז רכב חשמלי רק ללא כל מערכת הזיהום של הנפט, כך שחוסר היעילות בתחנות כח פוגע גם ביעילות של הפקת הבנזין. 

זה סרט שמסביר את העקרון של הנתונים שלמעלה:

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, כבר יש תוצאות רשמיות של  הבחירות  המסירות לכל השנה, וסה״כ נתח שוק החשמליות אפילו עבר קצת את ה-10% (אני הייתי מהספקנים שחשבתי שבקושי יתקרב 🙂).

לא ברור לי אם הנתונים האלה כוללים ייבוא מקביל (מצד אחד, יש שם מסירות דאצ׳יה ספרינג שחשבתי שעוד לא התחיל הייבוא הסדיר שלה, מצד שני, לא ראיתי שם פולקסוואגן או קופרה, ולמיטב הבנתי היו כמה ID.3, ID.4 ו-Cupra Born שהגיעו בייבוא מקביל). כנראה שכן כלולות מוניות.
https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/מסירות-רכב-חדש-בישראל-סיכום-2022
זה לא כולל רכבי פלאג-אין (PHEV), שהיוו עוד 5% מהמסירות:
https://www.gear.co.il/כתבת-רכב/2023-01-02-N03-מסירות-מותגים-סיכום-שנה-2022

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 17.12.2022 בשעה 15:08, levy כתב:

המשבר עם טויוטה החל והוא לא ניתן לעצירה,טויוטה התמחתה בייצור המוני באמינות ובמחיר סביר והיא נינגסת כרגע ע'י הסינים,טויוטה הולכת כרגע בדרך של קודאק ונוקיה,לפי התחזיות חסר להם בייצור חצי מיליון רכבים.

BYD זה הטויוטה החדשה ,ב 2023 יש תחזית שהם יעברו את טסלה בכמות הייצור של רכבים חשמליים כרגע byd במקום השני בייצור רכבים חשמליים בסין.

מקפיץ נושא ישן בגלל שקראתי הבוקר מאמר על המכוניות הנמכרות ביותר בעולם ב-2022.

מתוך המאמר:

הסתכלות גלובלית טויוטה קורולה דווקא יצאה עם ידה על העליונה והיא המכונית הנמכרת ביותר בעולם בשנת 2022 עם כ- 1.12 מיליון מסירות ברחבי העולם. טויוטה היא גם היצרנית שמכרה הכי הרבה מכוניות ברחבי העולם בשנת 2022 עם קרוב ל- 10.5 מיליון מסירות לעומת כ- 8.5 מיליון מקבוצת פולקסווגן שבמקום השני."

אז נראה לי שצדקתי כשכתבתי שמוקדם מדי להספיד את טויוטה...

https://www.gear.co.il/כתבת-רכב/2023-02-01-N01-המכוניות-הנמכרות-ביותר-בעולם

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
בתאריך 20.12.2022 בשעה 00:44, Boltik כתב:

נדפקת. עכשיו מוכרים רכבים מהמלאי בזמינות מיידית עם 20.000 הנחה + טעינה חינם:
image.thumb.png.7ceb022e73941e6772ae0bca97270ab8.png

מחיר מקורי:
image.thumb.png.e72512e77c7fed5a32a8d4feb0742b12.png

בסוף מי שלא היה לחוץ לקנות בסוף 2022 הרויח.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...