Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאיזו מדינה הייתם מהגרים

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מתוך התגובות בפורום למדתי שמיקי אינו דובר עברית כשפת אם, אולי גם לקוי למידה ראה , למשל , את ההודעות של משתמש אחר, @yor2 ואת חתימתו. אני לא מייחס לקות כזו למיקי, אלא רוצה להבהיר שיש עוד הסברים לכתיב הלקוי. יכול להיות גם סתם חסר יכולת הקלדה, כמוני.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 30 דקות, mikyl כתב:

אין לי דרקון זר, 

dragon monster drawing giant icon 22661077 PNG

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, gadik6 כתב:

לא נראה שזה היה קשה במיוחד

ברור, לגאון כמוך ... לפעמים עדיף לשתוק ויחשבו שאתה חכם מאשר לדבר ולהוכיח ...

לפני 24 דקות, sperial כתב:

מתוך התגובות בפורום למדתי שמיקי אינו דובר עברית כשפת אם, אולי גם לקוי למידה ראה , למשל , את ההודעות של משתמש אחר, @yor2 ואת חתימתו. אני לא מייחס לקות כזו למיקי, אלא רוצה להבהיר שיש עוד הסברים לכתיב הלקוי. יכול להיות גם סתם חסר יכולת הקלדה, כמוני.

זה לא ספת עם, הגעתי בגיל 16.5, בגרות לעולים חדשים, בגיל 18 גיוס. לדבר למדתי בצבא, גם לקרוא. לא יצא לי לכתוב יותר מדי בגולני, לכן sory. גם אחרי הצבא לא למדתי כתיבה בצורה מסודרת, הצורך היה יותר לקרוא מאשר לכתוב.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זה היה בצחוק.

סליחה

• רעיון טוב! 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

כמה ימים אחרי תחילת המלחמה קיבלתי את התעודת לידה הפורטוגלית

מהר מאוד טסתי לפורטוגל והוצאתי את התעודת זהות והדרכון

קצת אחרי זה טסתי לקפריסין עם הבת זוג כדי שתוכל לעבור איתי לאירופה חוקית כנושאים

מכרתי את הפונטו קבריולט וכלמני שטויות אחרות, אורז את החיים ל2 מזוודות וטרולי (את האמת שאין ארגזים של חלקי פונטו בכל הבית אז 2 מזוודות מרגיש מספק יחסית)

עוברים לצפון איטליה, עוד איזה שבועיים, זה כבר קרוב :) הייתי עובר יותר מהר, אבל אף אחד לא רצה לקחת ממני את החוזה שכירות של המון חניה וחצר עם טיפה בית.

התלבטתי המון זמן ב4 שנים שהדרכון היה בהכנה איזה מדינה ארצה, אבל איטליה מרגיש לי הכי הגיוני לי. יש לי עבודה מהבית שאמשיך איתה שמה.

הדיור שמה זול בהגזמה וגם שאר הדברים מחירים שיותר קרובים למזרח אירופה מאשר למערב. המכוניות שאני הכי אוהב, תרבות נחמדה.

אתחיל שמה עם איזה air b&b לשבועיים ורכב שכור ואמצא שכירות. רק כשיש דירה רשמית עם חוזה רשום בעירייה אפשר לקבל תעודת תושב ורק אז אפשר לקנות אוטו, קצת מציק העניין אבל אחרי שזה יעבור הכל אמור להיות דיי פשוט.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl
  • אהבתי 6

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
לפני כשעה, liorwohl כתב:

כמה ימים אחרי תחילת המלחמה קיבלתי את התעודת לידה הפורטוגלית

מהר מאוד טסתי לפורטוגל והוצאתי את התעודת זהות והדרכון

קצת אחרי זה טסתי לקפריסין עם הבת זוג כדי שתוכל לעבור איתי לאירופה חוקית כנושאים

מכרתי את הפונטו קבריולט וכלמני שטויות אחרות, אורז את החיים ל2 מזוודות וטרולי (את האמת שאין ארגזים של חלקי פונטו בכל הבית אז 2 מזוודות מרגיש מספק יחסית)

עוברים לצפון איטליה, עוד איזה שבועיים, זה כבר קרוב :) הייתי עובר יותר מהר, אבל אף אחד לא רצה לקחת ממני את החוזה שכירות של המון חניה וחצר עם טיפה בית.

התלבטתי המון זמן ב4 שנים שהדרכון היה בהכנה איזה מדינה ארצה, אבל איטליה מרגיש לי הכי הגיוני לי. יש לי עבודה מהבית שאמשיך איתה שמה.

הדיור שמה זול בהגזמה וגם שאר הדברים מחירים שיותר קרובים למזרח אירופה מאשר למערב. המכוניות שאני הכי אוהב, תרבות נחמדה.

אתחיל שמה עם איזה air b&b לשבועיים ורכב שכור ואמצא שכירות. רק כשיש דירה רשמית עם חוזה רשום בעירייה אפשר לקבל תעודת תושב ורק אז אפשר לקנות אוטו, קצת מציק העניין אבל אחרי שזה יעבור הכל אמור להיות דיי פשוט.

בהצלחה!

בדיוק בתהליך קניית בית באיטליה(שעה צפונה מרומא, לאציו גבול אומבריה),

אגב, תעודת תושב-המרת רשיון ורק אז אפשר להתחיל לקנות צעצועים.

ולנושא השרשור,

החלטתי לחלק את החיים בין ישרא-הל לבין איטליה, בלי דרכון אירופאי אבל עם יכולת להוציא ויזת תושבות שם. חיים פעם אחת ואי אפשר להגשים חלומות מוטוריים בארצנו אז החלטתי למכור חלק מהאוסף בארץ ולייצר אוסף באיטליה בחצי מחיר ועם הרבה הרבה יותר אפשרויות.

ההחלטה התקבלה עוד לפני 7 השחור ולצערי אני פסימי לגמרי לגבי עתיד המדינה. הלוואי ואתבדה, רק בשביל זה משאיר רגל אחת(נטועה חזק) בארץ.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

במידה ורק אחד מבני הזוג זכאי לדרכון פורטוגלי (ונניח מצליח לקבל), גם השני ייקבל? ילדים? 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

במידה ורק אחד מבני הזוג זכאי לדרכון פורטוגלי (ונניח מצליח לקבל), גם השני ייקבל? ילדים? 

אם הזכאי לא התחיל את התהליך כבר אז זה חסר סיכוי, אי אפשר להתחיל עכשיו. גם אם איזה חברה אומרת לך שינסו והחוקים משתנים.

השני יקבל אזרחות אם נשואים מעל 6 שנים או 3 שנים עם ילד. (אל תתפוס אותי במספר)

אבל לא צריך אזרחות - אם רוצים פשוט לעבור לאירופה אז מי שנשוי לאזרח אירופאי יכול להצטרף בקלות כתושב לא אזרח עם כל התנאים.

• רעיון טוב! 1

פורסם

ספציפית עכשיו יש איזה התפתחות בנוגע לאפשרות שוב להגיש, הנשיא חתם על צו שעוצר את החקיקה שהתחילו, אבל אני כבר לא מספיק בעניינים כדי לדעת אם באמת יש סיכוי או שזה עוד יח''צ. 

בכל מקרה, ילדים שנולדו לאחר קבלת האזרחות - אזרחים באופן אוטומטי. רק לרשום את הלידה ולהנפיק תעודות. 

ילדים שנולדו אחרי ההתאזרחות של ההורה אינם אזרחים. צריך להגיש עבורם בקשה על בסיס אזרחות ההורה. יש דרישה להראות זיקה לפורטוגל, ככל שקטנים יותר יש פחות אפשרות לזיקה אמיתית - מה שדווקא הופך את התהליך לקל יותר. (לא רלוונטי לילדים מעל גיל 18)

לגבי בת/בן זוג, אפשרי לאחר מספיק שנים. אם אני זוכר נכון המספרים שכתבו פה מעליי נכונים. 

לגבי מעבר למדינה שהיא לא פורטוגל, כל מדינה קובעת את החוקים בעצמה לגבי משפחה של אזרח מדינה אחרת באיחוד (כלומר במקרה הזה אזרח פורטוגל שרוצה לעבור עם המשפחה לצרפת, למשל). לפורטוגל עצמה אין בעיה לעבור יחד עם המשפחה, לשאר המדינות צריך לברר את החוקים בהתאם למדינה שרוצים. יש הרבה מידע ב europa.eu.

פורסם
לפני 4 שעות, liorwohl כתב:

יש לי עבודה מהבית שאמשיך איתה שמה.

שכיר/עצמאי? אם בא לך לפרט. מהקצת שביררתי בתור שכיר זה די עקום.

וגם, שוק העבודה באיזור היה איזשהו שיקול (עתידי)?

פורסם
לפני שעתיים, yoni162 כתב:

שכיר/עצמאי? אם בא לך לפרט. מהקצת שביררתי בתור שכיר זה די עקום.

וגם, שוק העבודה באיזור היה איזשהו שיקול (עתידי)?

כרגע שכיר, אפשרו לי לבחור באיזה צורה להיות מועסק שמה. גם בישראל מועסק דרך חברת ארנק אז יעשו אותו הדבר באיטליה כשכיר.

ראיתי שבלינקדאין אפשר למצוא משרות שפונות לתושבי איחוד אירופאי באופן כללי עם עבודה מרחוק, מספיק טוב לי

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 8 שעות, pasparto כתב:

בהצלחה!

בדיוק בתהליך קניית בית באיטליה(שעה צפונה מרומא, לאציו גבול אומבריה),

אגב, תעודת תושב-המרת רשיון ורק אז אפשר להתחיל לקנות צעצועים.

ולנושא השרשור,

החלטתי לחלק את החיים בין ישרא-הל לבין איטליה, בלי דרכון אירופאי אבל עם יכולת להוציא ויזת תושבות שם. חיים פעם אחת ואי אפשר להגשים חלומות מוטוריים בארצנו אז החלטתי למכור חלק מהאוסף בארץ ולייצר אוסף באיטליה בחצי מחיר ועם הרבה הרבה יותר אפשרויות.

ההחלטה התקבלה עוד לפני 7 השחור ולצערי אני פסימי לגמרי לגבי עתיד המדינה. הלוואי ואתבדה, רק בשביל זה משאיר רגל אחת(נטועה חזק) בארץ.

אשמח אם תוכל לפרט על התהליך מגוף ראשון. אפשר גם בפרטי כמובן.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

איך חצי מדינה פורטוגזים פתאום? אני פתחתי אופקים אפילו לשוגר מאמא מרוב נואשות

פורסם

טיפ: במדינה שאליה אני מתעד לעבור מצאתי שיש מרכז הגירה ואינטגרציה לקהילה המקומית. נסו לחפש את השם של העיר במילים הבאות:

ציטוט

City name expat center 

יכול להיות מאוד שהמדינה מממנת כזה מרכז שיכול לעזור לכם במעבר במידה ואתם נתקלים בבעיות. לדוגמה באתר של המשרד הפנים של המדינה שאני מתעד לעבור, מציעים קורס אינטגרציה של 4 שעות שבו נותנים מידע על המעבר בכל מיני שפות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...