Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאיזו מדינה הייתם מהגרים

פוסטים מומלצים

פורסם

האם כבר יש חברות שמציעות טיסת חוויה במסוק + ירי ביהודים מהאוויר? אם לא, אני שוקל לפתוח אחת. בטקסס זה עובד מצויין עם חזירי בר וצבאים.

פורסם (נערך)

בארץ זה לא היה עובר, אסור לצוד מכלי רכב (אני מניח כי ניתן להתייחס כך למסוק) כך שהייתה עלול לקבל קנס והחרמת נשק על ירי ביהודים ממסוק...

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
פורסם
לפני 5 שעות, Haim_gds כתב:

בארץ זה לא היה עובר, אסור לצוד מכלי רכב (אני מניח כי ניתן להתייחס כך למסוק) כך שהייתה עלול לקבל קנס והחרמת נשק על ירי ביהודים ממסוק...

השאלה אם אתה מחשיב מסוק באוויר שנשאר במקום כרכב בתנועה, אחרת עלול לקבל דוח על החזקת הנשק

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

סליחה על ההקפצה אבל מרגיש לי מקום טוב לשאול בו - האם עדיין אפשר להוציא דרכון פורטוגלי? שמעתי שהיו בעיות עם זה, מישהו יודע אם ניתן להתחיל תהליך עכשיו? 

תודה.

פורסם

לפי מה שאני יודע, אין כרגע אפשרות כזו.

זו התשובה שקיבלתי מהחברה שהתחלתי אצלה את התהליך. לצערי אני אקבל את האזרחות רק אחרי שהגדולים שלי יהיו בני 18.

image.png.d9895a0279be6a01958512f394992643.png

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 3 שעות, MZN כתב:

האם עדיין אפשר להוציא דרכון פורטוגלי?

עד כמה שאני יודע נסגרה האפשרות הזו - למעט מקרים מאוד מאוד ספציפיים, אבל שווה לבדוק עם עורכי הדין שעוסקים בנושא.

פורסם

זה לא אומר שאי אפשר לנסות מקומות אחרים. יש מספיק מקומות שאפשר לעבור אליהם באמצעות לימודים/עבודה/הגרלה וכדומה.

אוסטרליה, קנדה וארה"ב זה התחלה טובה לבדוק מה מתאים לך ומה אפשר לעשות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 8 שעות, MZN כתב:

סליחה על ההקפצה אבל מרגיש לי מקום טוב לשאול בו - האם עדיין אפשר להוציא דרכון פורטוגלי? שמעתי שהיו בעיות עם זה, מישהו יודע אם ניתן להתחיל תהליך עכשיו? 

תודה.

כרגע לא, הנוהל שונה כך שנדרשת זיקה לפורטוגל - נכס שקיבלת בירושה, הוכחה של ביקורים תכופים, משפחה שגרה שם וכו.

אבל, בכוונה כתבתי נוהל ולא חוק - לפי שמועות לא מבוססות, ברגע שיתחילו לדחות תיקים, יגישו תביעות בבית משפט על כך שזה לא תואם לחוק ולא ברור לאן יתפתח.

אני ממש לא עובד בתחום ואת הדרכון של קיבלתי מזמן ככה שאני לא בעניינים, אבל אני עדיין נמצא בקבוצות פייסבוק וזה מה שחלק מהעובדים בתחום כותבים. חלק חושבים שאין סיכוי.

הפואנטה שלי היא שאם זאת הדרך היחידה שלך לדרכון זר, להשאר עם יד על הדופק, כי אם החלון יפתח שוב זה יהיה לזמן מאד קצר.

פורסם

שאלה לשוכני העוף שעשו זאת, בנושא פתיחת חשבון בנק/ברוקר בחו"ל, לאזרח ישראלי שנמצא בארץ, עם/בלי אזרחות זרה (אם זה משנה). השאלה בכוונה בשרשור זה מאחר והנושאים די כרוכים אחד בשני.

אשמח לשמוע מה האופציות וכיצד מתנהל התהליך מבחינה טכנית. (זהו אינו דיון בנושא כדאיות כלכלית/השקעות כאלה ואחרות).

תודה מראש.

חזיר דיזל

פורסם

חשבון בנק וחשבון ברוקר אלו 2 דברים שונים.

לראשון - פשוט קבעתי תור אונליין בוולס פארגו עוד לפני שקיבלתי את הויזת עבודה (זה למעשה קרה כמה ימים אח״כ) - הפקדתי 500 דולר (פיזית - בסניף) ופתחתי חשבון בנק ויצאתי עם דביט קארד וצ׳קים.

כן הייתי צריך כתובת בארה״ב (נתתי של המשרד) ופלאפון (אמריקאי) ליצירת קשר.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה ליביו, אבל זה לא בדיוק מה שהתכוונתי, אנסה לחדד את הכוונה.

אני אזרח ישראלי, נמצא בארץ לפחות בכמה שנים הקרובות, מעוניין להתחיל להוציא כסף החוצה לחשבונ/ות זר/ים. מה האפשרויות העומדות בפניי? אני יודע, למשל, שאפשר (לכאורה) לפתוח חשבון אצל HSBC. אשמח לשמוע, כאמור, ממי שעשה משהו כזה במה זה כרוך.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

אבל זה בדיוק מה שכתבתי.

פתחתי חשבון - ואז התחלתי להעביר אליו כסף.

מלאתי בהתחלה טופס w8 לזכרוני (לא תושב) מבחינת הצהרת מס - ואח״כ החלפתי את הסטטוס והצהרת המס מולם כשעברתי.

לרוב הבנקים יש גם יכולות לפתוח חשבון השקעות אונליין אחרי שיש לך חשבון איתם. אבל אני פחות מכיר את האופציות ללא תושבים.

הדבר היחיד שרצוי לציין - זה שהייתי צריך להיות נוכח פיזית בבנק.

לא היתה אופציה ריאלית לפתוח מרחוק.

הבנתי שיש עו״ד שעושים איזה פרוצדורה מוזרה (של פתיחת חשבון משותף ואז מסירים את עצמם או משהו בסגנון - לא נכנסתי לפרטים) - אבל זה תמיד נשמע לי קצת off

עריכה אחרונה על ידי Liviur
  • אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

רק לחדד את מה ש @Liviur כתב, זה מאוד תלוי במדיניות של הבנק, ושל מדינת היעד. יש מדינות כמו ארה״ב בהן זה פשוט. באנגליה שמעתי מחוויות של אנשים שזה סיפור. אבל בכל מקום נורמאלי צריך להיות פיזית בבנק. חלק מנהלי KYC, הלבנת הון וכל שאר חבריהם.

• אהבתי 2
פורסם

שאלה.

האם ילד לאזרח ישראלי מקבל אוטומטית אזרחות ישראלית, גם אם הוא נולד במדינה זרה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...