Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאיזו מדינה הייתם מהגרים

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כן.

יותר מזה, הוא מקבל אזרחות גם אם הוא לא רוצה.

אח של חבר שלי היגר לאוסטרליה לפני הרבה שנים. הגיע בקיץ האחרון לביקור עם הילדים. הבת שלו, בת 18, נולדה שם, גדלה שם, לא מדברת עברית בכלל, היתה צריכה לעבור בלשכת הגיוס כדי לקבל אישור לצאת מהארץ.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

כן.

יותר מזה, הוא מקבל אזרחות גם אם הוא לא רוצה.

אח של חבר שלי היגר לאוסטרליה לפני הרבה שנים. הגיע בקיץ האחרון לביקור עם הילדים. הבת שלו, בת 18, נולדה שם, גדלה שם, לא מדברת עברית בכלל, היתה צריכה לעבור בלשכת הגיוס כדי לקבל אישור לצאת מהארץ.

נו מה? חוויה ארצישראלית 😄

• מצחיק 1
פורסם

האמת שזו הייתה חוויה מאוד מלחיצה עבורה.

תאר לך שאתה נדרש בתור נער, להגיע ללשכת גיוס, מלאה בלובשי מדים, במדינה זרה שאתה לא דובר את שפתה. גם לא נתנו לאבא שלה להיכנס איתה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לא סתם ״לפני״ אלא בגיל 16 וארבעה חודשים ובתנאי שהילד עזב לפני גיל 16

טיפול מול רשויות צבא הגנה לישראל

ציטוט

מיהו בן מהגרים?

בן מהגרים הוא אזרח ישראלי, שנולד בחו"ל או עזב את ישראל למטרת הגירה בליווי הוריו טרם הגעתו לגיל 16. יש לשים לב כי:
  • אם אחד ההורים חי בארץ, על המלש"ב להוכיח כי נמצא בחזקת ההורה השוהה בחו"ל.
  • אם שני ההורים חיים בארץ, המלש"ב לא יוכר כבן מהגרים.
  • מלש"ב שאינו זכאי למעמד בן מהגרים יהיה רשאי להגיש בקשת לדחיית גיוס לשם סיום לימודים תיכוניים בחו"ל. 
  • מלש"ב שלא מוכר כבן מהגרים, אינו זכאי לדחיית התייצבות - וחייב לחזור לארץ.

פורסם

קרה גם לבן דוד עוד בשנות ה 90ֿ , נולד בקנדה לאם קנדית ודוד שלי שהיגר עוד בשנות ה 50 ! הגיע עם משלחת בני נוער, אז טופל כבר בנתב״ג ללא הצורך לגשת ללשכת גיוס, לא ברור למה היום זה שונה.

דרכון קנדי, ללא כל זהות ישראלית (אין מספר זהות למי שלא נולד בארץ ולא הוצאה לו כל תעודה רישמית ישראלית).

הדבר היחיד היה שם משפחה ״ישראלי״ מידי.

קשה להאמין שצעיר/ה הנכנסים ארצה עם דרכון זר ללא כל שיוך לישראל ושמם לא נשמע עיברי/יהודי יחווה את התהליך. רק מעיד על נהלי ביקורת הגבולות כאן.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
בתאריך 5.2.2023 בשעה 10:22, MZN כתב:

סליחה על ההקפצה אבל מרגיש לי מקום טוב לשאול בו - האם עדיין אפשר להוציא דרכון פורטוגלי? שמעתי שהיו בעיות עם זה, מישהו יודע אם ניתן להתחיל תהליך עכשיו? 

תודה.

מאחר ושאלת את השאלה - אז נכנסתי לכמה קבוצות בפייסבוק כי זה סיקרן אותי, היום קפצה הודעה מאחת הקבוצות וקראתי על אופציה של ויזה שנקראת D7. אתה מקבל ויזה זמנית (שבה אתה צריך לגור בפורטוגל 5 שנים) ולאחריה מקבל אזרחות. בכל אופן, המלצתי היא בכל מקרה להתחיל תהליך של איסוף מסמכים וכדומה (מה שדרשו בחוק למגורשים). לא משנה מה תהיה ההחלטה בסוף, בין אם ויזה D7 או לא לעשות או בכלל ללכת על מדינה אחרת.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור לתזכר כי ביום שבת בשעה 19:00 אפשר יהיה לבדוק את תוצאות DV Lottery של ארה"ב.

דרך הלינק הבא - https://dvprogram.state.gov/

לאלו ששואלים מתי ההרשמה להגרלה הבאה, יהיה באזור תחילת אוקטובר עד נובמבר.

בהצלחה לאלו שהגישו (:

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם (נערך)

לא זכיתי אחרת הייתם שומעים אותי פה מדבר ומתחיל להזיז עניינים..

אז אני קופץ לאופציה הבאה שגיליתי וזה לימודים בארה"ב, בייחוד לימודי אחיות. ככה שיהיה אפשרות לאחר מכן לעשות גרין קארד על בסיס עבודה.

פחות אני מאמין שיש פה מישהו שעשה את התהליך הזה ולכן אולי מישהו מכיר קבוצת פייסבוק בעברית בנושא. פשוט לא הצלחתי למצוא ואולי אתם מכירים אותה..

ושאלה נוספת למבינים, מה הבעיה בויזת EB3? יש דברים שאני אמור לדעת עליה שיש לה חסרונות? אפשר להפוך אותה לגרין קארד/תושבות קבע? האם אני מחויב להמשיך לעבוד במקצוע שהתחלתי איתו לאחר קבלת הגרין קארד?

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

Eb3 זה למעשה הליך של גרין קארד. בסופו אתה מקבל גרין קארד ואתה נחשב תושב קבע ויכול לעשות מה שבא לך כל עוד אתה נשאר בארהב (ואחרי כ5 שנים רצופות להפוך לאזרח.)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 8.2.2023 בשעה 22:30, Liviur כתב:

כן הייתי צריך כתובת בארה״ב (נתתי של המשרד) ופלאפון (אמריקאי) ליצירת קשר.

נכון מאוד - למספר אמריקאי אלה 2 דברים שכדאי שיהיו. טלפון אמריקאי (מספיק כזה שאפשר רק לסמס בו), מניסיון המספרים הוירטואלים למינהם כולל google voice לא טובים לזה.

פורסם

אכן לפעמים בעייתי בעיקר בהקשר של קבלת הודעות אימות.

היה לי ניסיון סביר בזמנו עם מספרים של סקייפ אבל (כולל יכולת לבחור מספר ולנייד אותו אח״כ לחברה סלולארית מסורתית. הנציג בAT&T היה בהלם כשהוא ראה את זה עובד)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 7 שעות, DareDevil כתב:

לא זכיתי

לא יודע אם באמת מתבצעת שם הגרלה או שזו בחירה סלקטיבית, אולי בעדיפות למשפחות ובעלי השכלה גבוהה

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...