Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה תכנות כזה משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, Nakamichi כתב:

ולשניכם יש דירות בבעלות (slowride ונהג לילה), אז מה שנקרא: "בואו"...

כמו שכתבתי, גרתי שנתיים בשכירות (מבין שבשבילך זה לא ממש נחשב) וגם ההורים של אשתי חיים בשכירות מ92 ועד היום באותה הדירה. רק לפני שנה הם זכו במחיר למשתכן והם לא מתכוונים לגור בדירה שהם קנו אלא להשכיר ולהמשיך לשכור.
להורים שלי יש דירה להשכרה בקריות, זה אמנם ממש לא מייצג אבל המשפחה הראשונה גרה שם משהו כמו 10 שנים עם אותו שכ"ד. הדיירות שבאו אחריו משלמות טיפה יותר, אבל גם להן לא העלו את השכ"ד וגם כנראה לא יעלו עד שיחליטו לעבור משם.
אז יש שכירות סבבה ויש שכירות חרא.

לפני 33 דקות, Nakamichi כתב:

זה נאמר כי מי שקונה דירה, נתפס היום כבעל ממון ולא חי הקשקש. הצליח לחסוך סכום נאה מאוד על מנת לשלם מקדמה ולכן יכול לעמוד גם בהחזרי המשכנתא.

לעומת מי שלא קנה דירה כי אין לו את היכולת לכך. כי אכן קיימת התפיסה שזה מה שכולם רוצים - שתהיה להם דירה בבעלותם.

התפיסה הזאת לא נכונה לדעתי, מי ש"הצליח" לחסוך סכום נאה עדיין עבד של הבנק ל 30 שנה וגם רוב הזוגות הצעירים לא באמת חוסכים את הכסף הזה בכוחות עצמם אלא בעזרת המשפחה. זאת לא באמת הצלחה, זה ניצול הזדמנויות ומזל. זה שלא לכולם יש כאלה הזדמנויות, זה החיים. 
מי שלא קנה דירה ורוצה דירה, ברגע שהוא לא יתאפק וימתח את קצה היכולת, יקנה דירה וימכור את הכליות לבנק הוא לא ירגיש איזה איל נדלן כמו דונלד טראמפ אלא יותר כמו עבד שסוחב אבן לפירמידה עם המצרי שמצליף לו בגב. ממש הצלחה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 282
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 40 דקות, יובל .מ. כתב:

@Night Driver ומה גורם לך לבחור להישאר בדירה שבבעלותך במקום לצאת לשוק השכירות?

כי לא חסר לי כסף פנוי להשקעה. אם תהיה לי השקעה טובה ויחסר לי הסכום הזה אז יש סיכוי שאעבור לשכירות או אמכור נכס אחר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אגב,

קראתי את התוכן עניינים של שני הספרים של אלכס שו.

חושב שעדיף הספר הראשון, בגלל שיש בו את הפרק הראשון, שלא קיים בספר השני ומסביר קצת את המושגים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

פעם ראשונה לקחתי משכנתא לפני 7 שנים.

משכנתא קטנה של מאה אלף ל10 שנים שההחזר עמד על 1000 ש"ח לחודש.

הייתי יושב בבית מסתכל על הקירות וחושב הבית לא ממש שלי, הבנק שותף שלי בבית.

אחרי שנתיים התאפשר לי לסגור את המשכנתא.

לא הכל מושלם, אני גר בבית שנבנה ב72, ליילד יש חדר גדול ולילדה חצי חדר, קומה 2 ללא מעלית(הסנדלר הולך יחף) ואין מרפסת שמש.

להגיד לכם שלא מדגדג לקחת משכנתא קטנה ולהתקדם... 

אבל לדעתי בית זה לא השקעה אלה קורת גג למשפחה, חשובה לי ההרגשה שלא משנה איזה משבר יפקוד חלילה את המשפחה תמיד תהיה קורת גג מובטחת.

פורסם
לפני 8 שעות, airwolf1980 כתב:

לדעתי בית זה לא השקעה אלה קורת גג למשפחה

אם כולם היו חושבים כמוך, לא הייתה בעיה של מחירי דיור הזויים.

הבעיה זה שבאיזשהו שלב בית הפך ממוצר צריכה בסיסי לנכס להשקעה, וקיבלנו את השיטשואו שקיבלנו.

אני עוד זוכר את התקופה (איפשהו אחרי פיצוץ בועת דוטקום), שהיה יכול לקרות מצב שאם למשפחה יש שתי מכוניות חדשות, הן היו שוות יותר מהדירה של המשפחה.

אבל הודות לביבי ושטייניץ, שהורידו את הריבית במשק ואיפשרו חגיגה של הלוואות זולות, אז מחירים התחילו לעלות בצורה כמעט אקספוננציאלית.

בתאריך 25.10.2022 בשעה 15:59, Gosser1860 כתב:

עשו עוד 2 סרטונים מדויקים:

עכשיו אני יודע מה עונים על "מה ציפיות השכר שלך".

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 58 דקות, vadim6385 כתב:

אבל הודות לביבי ושטייניץ, שהורידו את הריבית במשק ואיפשרו חגיגה של הלוואות זולות, אז מחירים התחילו לעלות בצורה כמעט אקספוננציאלית.

הריביות ירדו בכל העולם. זה גם מה שאיפשר את הטיסה בהייטק, בפרט בשנים האחרונות, והפך את התחום לכזה משתלם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 11 שעות, airwolf1980 כתב:

פעם ראשונה לקחתי משכנתא לפני 7 שנים.

משכנתא קטנה של מאה אלף ל10 שנים שההחזר עמד על 1000 ש"ח לחודש.

הייתי יושב בבית מסתכל על הקירות וחושב הבית לא ממש שלי, הבנק שותף שלי בבית.

אחרי שנתיים התאפשר לי לסגור את המשכנתא.

לא הכל מושלם, אני גר בבית שנבנה ב72, ליילד יש חדר גדול ולילדה חצי חדר, קומה 2 ללא מעלית(הסנדלר הולך יחף) ואין מרפסת שמש.

להגיד לכם שלא מדגדג לקחת משכנתא קטנה ולהתקדם... 

אבל לדעתי בית זה לא השקעה אלה קורת גג למשפחה, חשובה לי ההרגשה שלא משנה איזה משבר יפקוד חלילה את המשפחה תמיד תהיה קורת גג מובטחת.

למה שמשכנתא קטנה תבהיל אותך?

כל עוד אתה לא הולך על הקצה עם ההחזרים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

הבעיה זה שבאיזשהו שלב בית הפך ממוצר צריכה בסיסי לנכס להשקעה, וקיבלנו את השיטשואו שקיבלנו.

בנק ישראל אשם בלעדי. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש הרבה אשמים.

ביורוקרטיה והזמן שלוקח לבנות בניין, לפחות בפרויקטי תמא (סדרי גודל של 6-8 שנים).

ראשי ערים שמתנגדים לפרויקטי מגורים כי זה לא רווחי לעיר.

העדר מדיניות ממשלתית או לפחות כזו שעובדת להשאיר אנשים בשכירות ארוכת טווח, במקום לדחוף את כולם לקנות דירות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

התכוונתי שבנק ישראל אשם בכך שהוא הפך את שוק הדיור לשוק של השקעות ולא של... דיור. 

לא בכלליות לגבי משבר הדיור, אלא רק לנקודה הספציפית שהוא העלה. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מחירי הדיור מורכבים ממחיר ההאדמה ומחיר הבנייה. במחיר הבניה יש תחרות יחסית, רוס הסכום זה בגלל מחיר האדמה, מי קובע את מחיר האדמה? הרשות למקרקעי ישראל

עושים מכרז על השטח, וכל עוד שאנשים ממשיכים לקנות דירות, היזמים יציעו מחיר גבוה יותר על השטח כדי לזכות.

הרשות יכולה לפשיר מגרשים לבניה ולא לשמור על ההיצע מגרשים קטן וככה המחיר אפילו ירד.

פורסם
בתאריך 24.10.2022 בשעה 11:29, dorsht כתב:

למה זה גועל נפש?

מפציצים את שוק הדרושים במלא קורסיסטים במכללות מונפצות, זה נראה כאילו כל אחד שיש לו קצת נסיון בתכנות או QA פשוט פותח מכללה, מפרסם ומתחיל לחלק תעודות.  ורוצה לשמוע מה הכי עצוב? חוץ מהתעשייה של קורסים במכללות מונפצות שעולים הון תועפות, יש עכשיו תעשייה חדשה שנוצרה כתוצאה מכך, של אנשים שעושים קורס בשביל בוגרי קורס על מנת שימצאו עבודה. פשוט לא יאמן מה אנשים יעשו בשביל לשאוב כסף אחד מהשני. מצד שני, אם זה מצליח, אז למה לא... הרי ככה כלכלה עובדת.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...