Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניתוק יזום נגד גנבים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

כי למה לי לתת רעיונות, הגורמים שאמורים למנוע מכירים את הכל, לא צריכים את ההסברים שלי, ולא עושים כלום וממתי יש פה בפורום דיון מעמיק בנושאים טכניים  HARD CORE :unsure: ...כי כדי רק לנסות להסביר אתה צריך להבין איך IMMO/סוג המפתחות עובדות ביצרנים שונים ואיך מודולים מתקשרים!
התגובה שלי היתה נטו, לחזק שעם כל הצער שבדבר, (והקושי האישי שלך להשלים עם זה), אין לך יותר מדי מה לעשות בנדון ברמת הפרט.
רוצה להבין, תתחיל ללמוד איך רכב מודרני בנוי, ועד כמה יש חוסר משילות באזורים שונים בארץ, והגנבים לא מפחדים מכלום, לכן כאשר צריך לא בוחלים בשום אמצעים הכי פליליים ! 

צר לי ממש שלא מצאת דיונים טכניים בפורום רכב. גם קצת מופתע.
אומנם אני אידיוט מצוי, אבל גם אני עובד במשהו טכני ברמה כזאת או אחרת, ואני יודע שאפשר להסביר לאדם הסביר רעיונות בלי לנסות לשכנע אותם מראש שהם לא מסוגלים להבין ושיגשו בבקשה לעשות דוקטורט מחר במתמטיקה שימושית כדי שיהיה להם בסיס לקלוט כמה הם סתומים.
אני מהשיחה איתך הבנתי שאין לך הסבר ממשי איך יגנבו לי את הרכב החשמלי. איזה ציוד הגנב צריך, כמה קשה להשיג אותו, וכמה קשה להפעיל אותו. איך הגנב יעקוף את זה שהמחשב רכב לא יופעל בלי לזהות את המפתח שמקודד לאפשר לו לעבוד. 

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 13 שעות, gollu כתב:

אבל גם אני עובד במשהו טכני ברמה כזאת או אחרת, ואני יודע שאפשר להסביר לאדם הסביר רעיונות בלי לנסות לשכנע אותם מראש שהם לא מסוגלים להבין ושיגשו בבקשה לעשות דוקטורט מחר במתמטיקה שימושית כדי שיהיה להם בסיס לקלוט כמה הם סתומים. 

אז למה אתה מחכה ??? כמו שאומרים איש אבטחה מעולה, קודם כל היה האקר בעצמו או לפחות חקר איך הראש שלהם עובד (ethical security hacker), גש לדארקנט, יש לך מדריכים לכל סוג של רכב, אפילו לינק רכישה לציוד מתאים, ותן בראש, תכין לך KILL SWITCH האולטימאטיבי !!!

לפני 13 שעות, gollu כתב:

אני מהשיחה איתך הבנתי שאין לך הסבר ממשי איך יגנבו לי את הרכב החשמלי. איזה ציוד הגנב צריך, כמה קשה להשיג אותו, וכמה קשה להפעיל אותו. איך הגנב יעקוף את זה שהמחשב רכב לא יופעל בלי לזהות את המפתח שמקודד לאפשר לו לעבוד. 

יש הבדל עצום בין לא יכול או לא רוצה ;)

פורסם

אתם צריכים להבין שהכל פריץ וגניב, זה ברמה של מבצע צבאי ולא סתם חאפרים. יש זמנים מדודים מכניסה ליציאה לחניון, צוות מעקב מקדים (כל חניון זה מלאי בפני עצמו) צוות מלווה ומשקיף וכל אחד בחוליה יש לו תפקיד. לרכבים מיוחדים שמצריכים עבודה מורכבת עושים פריצה מקדימה לבית לגנוב את המפתח. מניסיון מר של 2 גניבות תוך שנתיים, מנעול הגה אחד אולי יעזור (זה ממש כיסוי מתכת כל כל ההגה) אבל הוא מאוד מסורבל וכבד.

ממה שראיתי ונחשפתי, בגלל שהרכבים הולכים לפירוק הם מנסרים כל מה שעוצר אותם (חותכים פשוט את ההגה ולא את המנעול) ואם יש צורך בחלק מסויים והרכב שלך הוא היחיד בסביבה אז מביאים מנוף קטן ועם חבלים (!) ירימו אותו לגרר מאולתר (ככה הרימו מונית של שכן שלי).

גם ככה בזמן הפריצה הם תולשים חצי מהפלסטיקה רק כדי להתחבר למחשבים ולרכיבים ולנתק התקנות צ'יקמוקיות מקומיות. פשוט מחברים את המחשבים שלהם במקום הקיימים וזהו.

את המערכת איתור הנוספת שאני הסתרתי הם מצאו בג'לג'וליה וניטרלו אותה.

הפתרון לא צריך ולא יכול להגיע מאיתנו, הוא צריך להיות באכיפה, שמירה על הרכוש שלנו ובענישה. הבונוס הגדול הוא שבמידה וגנב נפצע ותובע אותך בגלל משהו שעשית - אתה חשוף.

• אהבתי 1
פורסם

לכולם ברור שלא ניתן למנוע המטרה לעכב / זה כמו למה לשים אנטי וירוס במחשב 
או למה לשים מערכות הגנה במחשב 
כדי להתחבר למחשב רכב הם צריכים לחבר פלאג לODB או שאין צורך ? 
בכל מקרה המטרה לתת רעיונות 

פורסם

הם לא יתעכבו על זה בכלל. במקום להתחבר למחשב מסויים (יש מספר מחשבים ברכב) הם מחליפים אותו, פשוט מחברים את הצמה שלו למחשב שלהם.

רעיונות למה אתה רוצה? למנוע גניבה?

פורסם

מה שאני לא מבין זה מדוע עדיין חברות הביטוח מחייבות לעשות "ניתוח" לרכב כדי לבצע התקנה מקומית של איתוראן וכדומה, ועוד לשלם על זה כל חודש, כשברור שזה לא מונע גנבה.

פורסם

יש לי בטן מלאה עליהם, אני מצטער אם זה יצא קצת ארוך אבל חשוב שכל אדם שאוהב את הרכב שלו ידע את זה.

זאת שאלה טובה שגם אני שאלתי, חברת הביטוח מנסה להבטיח לעצמה מצב "הגנה" בסיסי שיש לרכב מסויים אז היא מחייבת אותך בהתקנות מצ'וקמקות סוג ג' שעל השקפים במשרד נראים טוב ובמציאות הם לא שווים את הנייר שהם הוצגו עליהם.

אני גם אגיד לך שסהכ שילמתי לאיתוראן במשך יותר מ4 שנים, את הטלפונים להודיע שהרכבים שלי נגנבו אני עשיתי אליהם. וגם כשמסרתי להם מיקום מדוייק (ולמשטרת ישראל הביזיונית) הסייר לא היה מוכן להיכנס לשם איתי. שורה תחתונה, אתה מחוייב לשלם להם (אחרת לא תבוטח), אתה צריך להיגרר עם המערכת צ'יקמוק שלהם והקודן הלא יעיל ולעשות לה בדיקות תקופתיות לפני חידוש ביטוח והדובדבן הוא שהם בתמורה לא מבטיחים/מתחייבים לך לכלום. כשאדם קונה מוצר, הוא מצפה לקבל את השירות שהוא משלם עליו חודש בחודשו (מערכת אקטיבית ולא הקומבינות האחרות שלהם). אם גם את הטלפון אני צריך לעשות אז על מה אני משלם? - זאת כבר נוכלות ולא עסק.

יש דוגמא מקבילה לעסק שכן עובד אבל מיועד רק לדו גלגלי וטרקטורונים.

• אהבתי 5
פורסם (נערך)
בתאריך 6.2.2023 בשעה 22:34, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

בכוונה לא נכנס לפירוט לפי יצרנים, ואיך הם מצליחים להתגבר טכנית כדי לא לתת רעיונות, ויש כמה סוגים שבאמת אדגר לא קטן לגנבים, אז פשוט יעמיסו על גרר או כל מני שיטות פרימיטיוויות אחרות :shock:

הבנתי, אתה ברמה כל כך מעל הגנבים, שאתה לא רוצה לעזור להם. 

אז אולי תספר לנו מי הם הדגמים שכל כך מקשים על הגנבים, שיכולים רק להעמיס אותם על גרר? זה בטח לא יתן רעיונות לפושעים בינינו.

בתאריך 6.2.2023 בשעה 22:34, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

עריכה אחרונה על ידי gollu
פורסם
בתאריך 9.2.2023 בשעה 10:45, dorgo כתב:

יש לי בטן מלאה עליהם, אני מצטער אם זה יצא קצת ארוך אבל חשוב שכל אדם שאוהב את הרכב שלו ידע את זה.

זאת שאלה טובה שגם אני שאלתי, חברת הביטוח מנסה להבטיח לעצמה מצב "הגנה" בסיסי שיש לרכב מסויים אז היא מחייבת אותך בהתקנות מצ'וקמקות סוג ג' שעל השקפים במשרד נראים טוב ובמציאות הם לא שווים את הנייר שהם הוצגו עליהם.

אני גם אגיד לך שסהכ שילמתי לאיתוראן במשך יותר מ4 שנים, את הטלפונים להודיע שהרכבים שלי נגנבו אני עשיתי אליהם. וגם כשמסרתי להם מיקום מדוייק (ולמשטרת ישראל הביזיונית) הסייר לא היה מוכן להיכנס לשם איתי. שורה תחתונה, אתה מחוייב לשלם להם (אחרת לא תבוטח), אתה צריך להיגרר עם המערכת צ'יקמוק שלהם והקודן הלא יעיל ולעשות לה בדיקות תקופתיות לפני חידוש ביטוח והדובדבן הוא שהם בתמורה לא מבטיחים/מתחייבים לך לכלום.

סוף סוף מישהו מדבר לעיניין, את החוכמולוג השני, חסמתי.
אוסיף לזה, איך/איפה שמתקינים עלוקות לפי דגמים/יצרן זה לא "סוד שמור" וישר זולג החוצה, ובטח שיש "צוות" נוסף שיודע "לנקות משדרים" שפוספס, והעצוב "מחלקת הפיתוח" של ה"כולרות" שכמו שכתבתי ואתה גם ניסית להסביר שזה פשע מאורגן עם הררכיה מובהקת ולא נרקומנים/או גניבות מזדמנות, יותר מבינים במנעולנות/טופולוג'יק של רכבים מאשר 90% מעובדי מוסכים בארץ !
"מסומן" הכוונה יש דרישה לחלקים שלו, תלוי לאיזה מספרים אתם מאמינים, זה בין 12-20 אלף כלי רכב כל שנה.
ועוד דבר שאנשים לא מודעים, לפעמים הם גונבים רק "חלק מסויים" הרכב בשלמותו ממש לא מעיניין אותם, ואיזה נזק עושים, אלוהים ישמור, בעל הרכב כבר היה מעדיף שהיה נגנב !

בתאריך 9.2.2023 בשעה 00:48, TDI כתב:

מה שאני לא מבין זה מדוע עדיין חברות הביטוח מחייבות לעשות "ניתוח" לרכב כדי לבצע התקנה מקומית של איתוראן וכדומה, ועוד לשלם על זה כל חודש, כשברור שזה לא מונע גנבה.

יש חברות ביטוח שמספיק להם מקורי, אני עם 2 רכבים בלי שום התקנה מקומית.

בתאריך 9.2.2023 בשעה 00:37, dorgo כתב:

הם לא יתעכבו על זה בכלל. במקום להתחבר למחשב מסויים (יש מספר מחשבים ברכב) הם מחליפים אותו, פשוט מחברים את הצמה שלו למחשב שלהם.

ברכבים חדשים של 3-5 שנים האחרונות זה פאסה...רק היית יודע כמה חלקים זה חלק מ"סט התנעה", וכמו שרמזתי, יש כמה יצרנים שאף מנעולן לא מסוגל להכין מפתח נוסף מקורי, שם פשוט ממשיכים עם השיטות הפרימיטיביות שתיארת במקרה של מונית, או אלימות אחרת, שליפת נשק חם/איומים !

פורסם
בתאריך 26.9.2022 בשעה 15:18, vadim6385 כתב:

זה בדיוק מה שקודנית עושה. אם עליה מתגברים, גם על מתג נסתר יתגברו.

קודנית בצורה שברוב המקרים מתקינים אותה זה קשקוש מוחלט. 

שנה שעברה כשלא הייתה יותר דרישה של הביטוח לקודן, פירקתי את הפלסטיק מתחת להגה, ראיתי חיתוך של האנטנה של האימובלייזר סביב הסוויץ'. גישרת את האנטנה. זהו הרכב מניע בלי קוד. לקח בערך 3 דקות לאחד שעושה את זה בפעם הראשונה. 

אחרי זה לקח עוד 10 דקות לפרק ולנתק בצורה מסודרת את הלוח מקשים ואת ה"עלוקה".

הגורם היחיד שהקודנית מעכבת זה בעל הרכב, כייון שלא משקיעים בהתקנה איכותית ויחדיית לכל רכב ורכב, היכולות שיש לקודנית לא מנוצלות. 

פורסם

פשוט עצוב לקרוא את כל המידע הזה, שחלק ממנו חדש לי, ולהבין באיזו מדינה אנחנו חיים.

לאף אחד לא איכפת מהרכוש שלנו וזה מעודד את הכנופיות המשוכללות הללו להמשיך בלי שום הפרעה לבצע עסקאות על הרכוש שלנו.

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

פורסם
בתאריך 11.2.2023 בשעה 12:29, Buki כתב:

קודנית בצורה שברוב המקרים מתקינים אותה זה קשקוש מוחלט. 

שנה שעברה כשלא הייתה יותר דרישה של הביטוח לקודן, פירקתי את הפלסטיק מתחת להגה, ראיתי חיתוך של האנטנה של האימובלייזר סביב הסוויץ'. גישרת את האנטנה. זהו הרכב מניע בלי קוד. לקח בערך 3 דקות לאחד שעושה את זה בפעם הראשונה. 

אחרי זה לקח עוד 10 דקות לפרק ולנתק בצורה מסודרת את הלוח מקשים ואת ה"עלוקה".

הגורם היחיד שהקודנית מעכבת זה בעל הרכב, כייון שלא משקיעים בהתקנה איכותית ויחדיית לכל רכב ורכב, היכולות שיש לקודנית לא מנוצלות. 

ברכבי שברולט, ללא הקשת קוד לא ניתן להוציא את ידית ההילוכים מפארקינג.

פורסם
לפני 19 שעות, TDI כתב:

ברכבי שברולט, ללא הקשת קוד לא ניתן להוציא את ידית ההילוכים מפארקינג.

אני מניח שזו הגנה מקורית של היצרן, עד שאין זיהוי מפתח, לא ניתן להוציא מפארקינג.

הקודנית עדיין מנתקת את האנטנה של האימובלייזר, אז אין זיהוי מפתח ולא ניתן להוציא מפארקינג. 

• מעניין 1

• תוכן חדש...