Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, פריג'י כתב:

כולנו נדפקנו. זה המחיר מטרה של המשפחתיות שעלו עד לא מזמן 140. האוטו הארור הזה יקפיץ למעלה את כל השוק.

זה הרכב שיקפיץ את מחיר השוק? למה לא 3008 ברמת מחירים דומה  (החל מ-170 לגרסה בסיסית ועד-270 להיברידי נטען) ?  כמו שהזכירו לפניי, המחיר הזה גבוה אבל לא משמעותית  יותר משל רוב המשפחתיות המוגבהות 

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, פבל כתב:

תרשה לי ספציפית בנקודה הזו לחלוק עלייך. חייבים לאכול סטייק כדי לדעת שהוא גרוע

יש לי "סטייק עין" קפוא חבל על הזמן, כמו האלה שמכרו פעם בפיתה ב-20 שקלים אבל רמה אחרת, בשר וואגיו לידו זה כמו קבב יחיעם זה מספיק משכנע כדי לגרום לך לאכול אותו?

לפני 15 דקות, פבל כתב:

הרי אף אחד לא מניד עפעף כשאומרים לו שטוסון, ספורטאז', טיגואן, 3008, CX5

לכל הרכבים שציינת יש תא נוסעים הרבה יותר משכנע משל הקורולה קרוס. כן לא ישבתי ומיששתי, אבל הרשה לי להעביר את הביקורת הזו על סמך התמונות, כי הקרוס בתמונות נראה כמו קורולה.
יש להם גם יחידות הנעה הרבה יותר איכותיות. שוב פעם אני נזכר בשבוע עם הCHR והגיר הזוועתי הזה... זה כמו שיר גרוע שלא יוצא לך מהראש...
הטויוטה חסכונית כן, אבל למען השם לא עדיף קצת אושר בחיים?

לפני 12 דקות, SlowRide כתב:

"אנשים מטומטמים כי הם לא חושבים ומתנהלים כמוני"

אנשים מטומטמים כי הם עושים דברים מטומטמים.
גם אני עושה בחירות מטומטמות לעיתים, ואחרי זה אני מקלל את עצמי שאני מטומטם (חודש שלם קיללתי את עצמי על הלבורג שלא קניתי...).
לקנות את הרכב הזה לפי דעתי זה מטומטם. אולי אני אצא מטומטם אחרי שדיסקו יפרסם את המסקנות שלו, אבל אני בספק... אני סומך על טויוטה שזה יהיה אותו שיעמום מוכר ואפור שקיבל תג מחיר מפולפל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 15 דקות, farkash7 כתב:

יש לי "סטייק עין" קפוא חבל על הזמן, כמו האלה שמכרו פעם בפיתה ב-20 שקלים אבל רמה אחרת, בשר וואגיו לידו זה כמו קבב יחיעם זה מספיק משכנע כדי לגרום לך לאכול אותו?

אולי לא כדי להזמין אותו במסעדה, אבל לגמרי כדי לטעום ולראות האם יש דברים בגו. 

אני פשוט לא חושב שאני יודע מספיק כדי לפסול/לשלול/להלל משהו רק על סמך השם/יצרן שלו. 

לפני 23 דקות, LEGACY 1.8 כתב:

מחירי הרכב הפכו מזמן ללא ריאלים בעליל והתמורה לכסף צונחת מחודש לחודש

ספציפית בנקודה הזאת הראתי בשרשור "היבואנים מנקנקים" שמחירי הרכב בארץ עלו (לפחות ב-5 שנים האחרונות) כמעט באותו קצב בדיוק כמו באנגליה. למה? אינפלציה או משהו, באמת אין לי מושג, אבל זה המצב. 

לפני 21 דקות, farkash7 כתב:

לכל הרכבים שציינת יש תא נוסעים הרבה יותר משכנע משל הקורולה קרוס

שים לב שלא השוויתי את הקרוסולה ל-3008, אלא את הפער בין ה-3008/טוסון למקבילות הלא מוגבהות שלהן, לעומת הפער בין הקרולוה לקרוסולה. אני לא חושב שה-3008 יותר איכותית מה-308 ושהטיגואן יותר איכותית מהגולף, כמו שאני די בטוח שהקרוסולה לא תהיה הרבה (אם בכלל) יותר איכותית מקורולה. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 24 דקות, farkash7 כתב:

חודש שלם קיללתי את עצמי על הלבורג שלא קניתי

לא חושב שיש לך מה להצטער. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 24 דקות, farkash7 כתב:

אנשים מטומטמים כי הם עושים דברים מטומטמים.
גם אני עושה בחירות מטומטמות לעיתים, ואחרי זה אני מקלל את עצמי שאני מטומטם (חודש שלם קיללתי את עצמי על הלבורג שלא קניתי...).
לקנות את הרכב הזה לפי דעתי זה מטומטם. אולי אני אצא מטומטם אחרי שדיסקו יפרסם את המסקנות שלו, אבל אני בספק... אני סומך על טויוטה שזה יהיה אותו שיעמום מוכר ואפור שקיבל תג מחיר מפולפל.

כמו שכבר כתבתי לך בשאוורמה, להפריד בין מטומטמים לכסף שלהם זה שירות לציבור.
מעבר לזה וברצינות, מי שרוצה רכב אפור ומשעמם ששומר על ערכו ולא מתקלקל מטומטם? שיקנה מה שהוא רוצה. זה הכסף שלו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

@פבל נכון, ההתייקרות קיימת ברוב השווקים כתוצאה מהאטה בייצור ומכך שההיצע נמוך. אבל למה כולם פתאום חרמנים לקנות רכב חדש דווקא בתנאים לא אידיאליים? 

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

כי המשומשות התייקרו בלי פרופורציה

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

מי שרוצה רכב אפור ומשעמם ששומר על ערכו ולא מתקלקל מטומטם? שיקנה מה שהוא רוצה. זה הכסף שלו.

99% מהאנשים בישראל שקונים רכב פרטי מכספם, מתעניינים אך ורק בירידת הערך שלו, שיהיה אמין (ורחמנא ליצלן) יש כאלה שאפילו מוודאים שהאוטו מתאים לצרכים שלהם. זאת בדיוק הסיבה שבשנות ה 80 סובארו שברו כאן את השוק (כלי אמין, יפאני, ששינה את פני השוק).

ליוניון מוטורס יש קלף מנצח, חביבי.
SUV-C, מחיר "בול באמצע", הסמל הנכון על האוטו, מוניטין, שמירת ערך.

היו קונים אותו כמו לחמניות חמות גם אם היה לו מנוע PURE TECH 1.2T עם 3 צילינדרים ורצועת טיימינג טבולה, מהסיבה הפשוטה: מוניטין. יפאני. יבואן. אחריות. שמירת ערך.

זה מה שמחפשים כאן וזה גם מה שמקבלים כאן. WIN WIN הייתי אומר.

בכל מה שקשור לחזירות או הפקעת מחירים - הייתי אומר שמי שיש לו תלונות, מוזמן להיות יבואן ולהתחיל להתעשר. אולי ככה הוא יבין את נחת זרועה של המדינה וכמה כסף היא שואבת מכל שקל שהיבואן גובה מהלקוח. הכי קל זה להאשים.
אין מה לעשות, יוניון מוטורוס הוא אחד היבואנים הטובים שיש בארץ אם לא "ה", ולאורך שנים הם עמדו דיי בגבורה מול משברים ותיקנו מכוניות שנים רבות אחרי תום האחריות - ברוב המקרים בלי לצייץ. אתה משלם כאן גם על סוג של פרמיה לאחר שנגמרת האחריות של היצרן ועד היום, במרבית המקרים, הם הוכיחו את עצמם.
בשביל לתת שירות צריך כסף - ומי שמרוויח טוב יכול לתת שירות טוב ולא שירות "קורקטי" לפי תעודת האחריות. יוניון מוטורס לא עשו שום הנחות וגם לא עושים - הם מרוויחים כמו שהמודל העיסקי שלהם קובע וזה מה שמאפשר להם לתחזק קהל לקוחות חוזר עם שביעות רצון גבוהה.

אבל זה בסדר, בישראל אף פעם לא יודעים לפרגן למי שמאוד מצליח או למי שעושה ים כסף. צרות העין היא לפני שיקול הדעת הנכון והמאוזן. קודם כל לצעוק, להאשים, להתמסכן ולנצל כספית את מי שיש לו, רק בגלל שיש לו.

גילו נאות: אין לי *שום* קשר ליוניון מוטורס או למי מעובדיו, לא קניתי מהם אף פעם רכב וגם לא היה לי רכב שנקנה מהם בבעלותי.

איציק

• אהבתי 6

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני כשעה, פבל כתב:

אני לא חושב שה-3008 יותר איכותית מה-308 ושהטיגואן יותר איכותית מהגולף

בתור אחד שנהג בכולן, ברמות הגימור הגבוהות שלהן (ואני בטוח שגם אתה),
מפתיע אותי שאתה רושם את זה,
בעיני, הטיגואן בגרסה הבכירה שלה טובה פי כמה מהגולף ברמת הגימור הגבוהה (אפילו שהרכב טיפה מיושן) ואם אתה הולך לשיא - ראש בראש טיגואן R מול גולף R אז אז הפער גדל לטובת הטיגואן.
3008 בגרסה הבכירה מפנק פי כמה מ-308 GT (ה-308 GTI אחרת וגם שם למעט מושבים עדיפים, ה-3008 לוקח)

לגבי השאר אני לא יודע.

כך או כך,

אם היו מבקשים ממני לבחור - אני אקח פורמנטור לפני שאקח קרוסולה, לא משנה איך הופכים את זה, גם אם אשלם טיפה יותר (1.5 ל' כמובן)

(את הבחירה שלי עשיתי ו"היגיון רכישתי לשנים קדימה" אין בה באמת, נטו fun מבחינתי אז אני לא דוגמה)

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 3 שעות, rev-Match כתב:

זה אומר רק דבר אחד, יש פה הרבה אנשים עם הרבה כסף. 

האמת, אני בחצי הראשון של שנות ה30 עם משכנתא צנועה של מיליון. 

מכרים מהעבודה בתחילת שנות ה40 בלי משכנתא / עם משכנתא קטנה יותר ממחיר של הטויוטה הזאת. 

הם צעירים, מרווחים טוב ובסהכ נולדו 6-10 שנים לפניי. 

היום בני ה30 נחנקים ממשכנתאות ועלויות שכירות בלי לציין עלויות הקשורות לילדים ובני ה40 והלאה מתדלקים את  מנועי הצמיחה, משכנתא אין, גנים אין שכר גבוה יש. 

רוב האנשים שהם באיזור תחילת שנות ה 40 שלהם, ממש לא בלי משכנתא וממש לא עם משכנתא קטנה. מדובר אולי בקומץ קטן מאוד (שסביר להניח גר בפריפריה ולא בלב תל אביב), שהצליח להתחתן "בזמן" ולא חיכה לגיל 38 למצוא את "שאהבה נפשו" ולהביא ילד ראשון בגיל 39-40 (ואז לקנות דירה וכו').

אני לא יודע איפה אתה גר, עם מי אתה עובד ואיך נראית הסביבה היום יומית שלך.

מסביבי אני רואה טונות של אנשים שגם אם קנו דירות "בזמנים הטובים" והיום הם בני 40 וקצת, מוכרים את הדירות וקונים משהו חדש יותר, גדול יותר, נוצץ יותר.

מתחייבים לעוד משכנתא בומבסטית של מיליון במקרה הטוב - ויותר מזה במקרה הרע.

שכנים שלי מהבניין, חלקם אכן צעירים בגילאי ה 40 פלוס מינוס (חלקם עוד לא 40, וחלק מהם אכן בתחילת העשור הרביעי לחייהם), אלו אנשים שהיתה להם דירה קטנה קודם לכן, אבל היום הם בדירת 5 חדרים עם משכנתא (מ 2016) של (ממוצע) כ 1 מיליון שח ל 30 שנים (עד הפנסיה).
מעטים מאוד האנשים שלקחו החלטות מושכלות, נכנסו לשוק הנדלן "בזמן" (עד 2007-2008), התחתנו בגיל יחסית צעיר (יחסית להיום, כן ?) והגיעו למצב שבגיל 40 וקצת הם עם דירה גדולה ומרווחת ובלי משכנתא. מעטים להחריד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני נוסע בוולוו XC40 נוחה, איכותית ומפנקת ברמת גימור גבוהה.

אשתי נוסעת ביאריס קרוס עם גימור פלסטיקי זול - ואף על פי כן ] אשתי מבסוטה עד הגג ומעדיפה את היאריס על ה-XC40 בכל נסיעה שהיא.

כל אחד וטעמו.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 53 דקות, איציק נ. כתב:

אבל זה בסדר, בישראל אף פעם לא יודעים לפרגן למי שמאוד מצליח או למי שעושה ים כסף. צרות העין היא לפני שיקול הדעת הנכון והמאוזן. קודם כל לצעוק, להאשים, להתמסכן ולנצל כספית את מי שיש לו, רק בגלל שיש לו

הבעיה אצל הלקוחות לא אצל היבואן. הם עומדים בתור בשביל הרכב הזה.
הוא ממש לא אשם שהם חסרי סבלנות ולא מסוגלים להתאפק.
אני לא מצליח להבין את הטירוף/טמטום הזה של רדיפה אחר רכבים חדשים במחירים הזויים, אבל שכל אחד יעשה מה שטוב לו.

• אהבתי 2

פורסם

עוד לפני כמה חודשים השוו את כל הג'יפונים האלה (3008, מאזדה CX5, טוסון, ספורטאז' וכו..) לראב 4,  ולא מעט כאן היו בדעה שטויוטה לא מספיק איכותית בשביל להצדיק את המחיר שלה.

פתאום עכשיו הרכב הנכות ( לפחות במרחב הפנים ויחידת הנעה ) כן מצדיק תג מחיר דומה או קרוב לזה ?

לא מובן לי ההיגיון .

שייגמר כבר משבר השבבים , והמצב המעוות עם הרכבים ( חדשים ומשומשים ) ייפסק.....

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

משבר השבבים כבר נגמר אפשר לומר.
לא יודע מה מצב תעשיית הרכב אבל בכל מני "ענפי" חומרה לא מרגישים מחסור, אולי אפילו להפך.

• תוכן חדש...