Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, פבל כתב:

כל המטרה של האתר הזה מזה 20 שנה היא לנהל שיח אובייקטיבי, נטול פניות ואיכותי.

מסכים עם כל מילה

לפני 3 שעות, פבל כתב:

סתם מכוניות שמוכנות להקריב קצת אמינות לטובת נשמה. 

בשביל הריגוש הזה יש את פיג'ו

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 7 שעות, farkash7 כתב:

משבר השבבים כבר נגמר אפשר לומר.
לא יודע מה מצב תעשיית הרכב אבל בכל מני "ענפי" חומרה לא מרגישים מחסור, אולי אפילו להפך.

הוא עדיין איתנו, לצערי. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 7 שעות, farkash7 כתב:

משבר השבבים כבר נגמר אפשר לומר.

ממש לא.

אתמול הודיע לי חברת ליסינג שהיא תספק מכוניות עם מפתח יחיד כי היצרן הפסיק לייצר שני מפתחות לכל רכב בגלל מחסור בצ'יפים. ברגע שיגיעו צ'יפים ישלימו מפתחות. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 18 שעות, PriceDevil כתב:

הוא טויוטה, הוא הברידי, והוא מאובזר מצוין.

גם היאריס קרוס הוצג כאן לפני שנה עם מחירים לא נמוכים. על כבישי ישראל נוסעים קרוב ל-6600 יאריס קרוס. 

היאריס קרוס יחסית צפופה ורועשת, התמחור שלה בעיני מוגזם אבל היא כמעט היחידה שניתן להשיג (שוב בליסינג) בזמינות סבירה,
ונראת יחסית סביר.
בגדול אכן כל השוק עלה למעלה בתמחור ב25% ואנשים אומרים - אם כבר אני שופך כסף לפחות שיהיה שוק טוב במכירה.

לפני 17 שעות, vladclar כתב:

למה לא מוסברת?

אין במלאי ולא ברור מתי יגיע ראב 4.

אילו היו רכבים למסירה, מי היה מסתכל על קורולה מוגבהת באותו המחיר?

ראב 4 כבר עולה קרוב ל250K ואין אותה במלאי, השכנה הזמינה לפני חודשיים וחצי ועדיין אין צפי אספקה בכלל...

לפני 13 שעות, discoTD5 כתב:

למי שלא הבין, היאוש לא היה מהתמחור אלא מהתגובות.

הנה, יש לכם מראה.

אלו התגובות שלכם.

אבל אם הייתם שותים כוס מים קרים ומסתכלים ימינה ושמאלה על המתחרים, יכול להיות שהייתם מבינים שב'יוניון מוטורס' יושבים אנשים שמבינים את שוק הרכב פי 100 יותר טוב מגולשי קארספורום.

ראשית - זה המחיר בו הרכב נרשם במאגרים של פרייסדביל. בואו נראה את המחירים עימם הרכב יושק.

שנית, 

ספורטאז' מתחיל ב 165.0 אש"ח, טוסון ב 167.0 אש"ח, פיג'ו 3008 מתחיל ב 169.0 אש"ח. קארוק עם בסיס גלגלים של 2.638 מטר מתחיל ב 168.5 אש"ח. 

למישהו מהם יש גירסה היברידית חסכונית, מוכחת עם הטבת שווי שימוש?

לא. יש כאן מנועי 2.0 ליטר אטמוספריים לספורטאז' ולטוסון, מנוע טורבו בנזין 1.2 לפיג'ו. לקארוק מנוע וגיר מעולים, אבל היא כנראה קטנה משמעותית במרחב הפנימי. 

ברור (?) לכולם שהקורולה קרוס צריכה להיות ממוצבת בין ה CHR לבין הראב4. 

ה CHR עולה החל מ 155.0 אש"ח, הראב 4 ההיברידי מתחיל ב 191.0 אש"ח. האמצע הוא 173.0 אש"ח. איזו הפתעה. 

טויוטה הזניחה לחלוטין את סגמנט C-SUV והנה היא נכנסת בדיוק ללב הסגמנט עם פרמיה מול המתחרים בגלל המותג, בגלל ההנעה. 

עכשיו תתווכחו איתי אם המחיר ראוי ל 122 כ"ס או לא. וכאן כל אחד יעשה את השיקולים שלו.

מנסיון עם עשרות כלי רכב עם אותה הנעה, היא נהנית מאמינות גבוהה מאוד, כמעט מוחלטת. 

אז עבור מומחי קארספורום זה חזירי / מפגרים / צואה.

קלאסה. 

אכן כל מילה בסלע, אבל
CHR ב155K ?? רכב צפוף יחסית משפחתית מינוס, שעד לפני 3 שנים נמכר בגרסה המאובזרת ב135K וגם אז חשבנו שמוגזם,
אבל אם כולם חוגגים אז למה לא יוניון?
עם ישראל ימשיך ללוות כסף ולקנות.

אבל חייב לציין שלטויוטה סה"כ יש רכבים סבירים ונוחים

קיבלתי רכב חילופי מאזדה CX5 בת כמעט 4 עם 140K על השעון ולאחר 24 שעות ו300 ק"מ החזרתי אותה לליסינג (מרעישה מכל מיני כיוונים, עייפה, וריח חירף של סגריות שלא עובר),
הוחלפה בקורולה בת שנה עם 13K ק"מ מנוע 1.5 צנום, אבל להפתעתי למעט רעשי מנוע ורעשי רוח, הקורולה מגיבה הרבה יותר טוב ללחיצה ראשונית מושב סבבה לגמרי, וגם האיבזור סביר לחלוטין.

• אהבתי 1
פורסם

הגולשים פה טוענים שהיבואן חזיר.

אז עשיתי בדיקת עובדות קטנה.

קורולה קרוס הברידי רמת גימור בסיסית (מנוע 2.0) עולה 30000 $ 

עם המיסים + זיכויי מס רחוק ומערכות בטיחות, המחיר בארץ יוצא מעל 200000 ש"ח.

את המסקנות יסיק כל אחד בהתאם למה שנראה לו נכון.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 4 דקות, llaavvii כתב:

הוחלפה בקורולה בת שנה עם 13K ק"מ מנוע 1.5 צנום, אבל להפתעתי למעט רעשי מנוע ורעשי רוח, הקורולה מגיבה הרבה יותר טוב ללחיצה ראשונית מושב סבבה לגמרי, וגם האיבזור סביר לחלוטין.

לי היה התענוג המפוקפק של לנסוע מהקריות לירושלים בקורולה 2020 היברידית,

את ההלוך עוד שרדתי, בחזור כבר הייתי צריך לעצור להפסקה כי הגב שלי חיסל אותי,

הרכב יצא מהמקום "סביר" כי הוא עם מנוע חשמלי מתגבר, אבל אין שם שום דבר שאפשר להינות ממנו,

מערכת מולטימדיה נוראית מבחינת ממשק, סאונד (מוסיקה) לא להיט בכלל, הנדסת אנוש לנהג ברמה נמוכה, רכב פשוט אנמי בעיני, בטח עם ה-CVT הזה..

למרות שזה לא נושא השרשור,

דובר כאן על יאריס קרוס,

אני חייב לומר שהיאריס הרגילה - היא אחד הרכבים המחרידים שבהם נהגתי,

היה לי אחד כזה לחודש וחצי, הרכב מלוקק ושמור (של ההורים שלי),

פשוט נוראי, לא הצלחתי להבין איך הם רכשו אותו, 🤷‍♂️

רועש מאוד, לא נוח, לא זז, לא מתאים לכל אדם שמעל 1.80מ' עם פלסטיקה ברמה נמוכה מאוד 😑

לא יודע כמה היאריס קרוס החדשה משנה את המצב, מקווה בשביל הרוכשים שיש שינוי.

• אהבתי 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אם יבואני הרכב זה אוליגופול (לכאורה), אז היבואן של טיוטה הוא ראש החץ. הוא יכול להרשות לעצמו לתמחר קצת מעל האחרים בגלל המוניטין (המוצדק), ואז כשהאחרים יעלו את המחירים כדי להתקרב לטויוטה, יוניון יכולים עוד פעם לעלות עוד קצת. במין מעגל קסום סגור שמזין את עצמו ואי אפשר לשבור אותו.

למה אי אפשר לשבור אותו? כי צריך להכניס שחקן חדש שיכול ורוצה להביא הרבה סחורה סבירה ברווח נמוך מאד. אבל למה שמישהו ירצה רווח נמוך, כשאפשר רווח גבוהה?

וכך יש לנו טיוטה להמונים מוגבהת במחיר של רכב מנהלים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שאתה מתאר זה לא דאצ'יה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא נראה לי שאנחנו רוצים להפוך את השרשור הזה לעוד שרשור היבואן חזיר.

אפשר לתקוף את התמחור של הרכב גם בלי זה.

אפשר לתקוף את הנכונות של אנשים לשלם מחירים שעד לפני שנה שנתיים היו נחשבים להזויים.

היבואן בסוף פועל לפי חוקי המשחק הקיימים. עומדים בתור כדי לקנות? הוא יתמחר בהתאם.

אומרים ששוק היד 2 קשה ולמצוא רכבים טובים במחיר טוב זה בלתי אפשרי. רק רוצה להאיר שזה קשה אבל בהחלט אפשרי. עם סבלנות, מאמץ וכסף מוכן בחשבון אפשר לדוג יופי של רכבים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 32 דקות, gollu כתב:

אם יבואני הרכב זה אוליגופול (לכאורה), אז היבואן של טיוטה הוא ראש החץ. הוא יכול להרשות לעצמו לתמחר קצת מעל האחרים בגלל המוניטין (המוצדק), ואז כשהאחרים יעלו את המחירים כדי להתקרב לטויוטה, יוניון יכולים עוד פעם לעלות עוד קצת. במין מעגל קסום סגור שמזין את עצמו ואי אפשר לשבור אותו.

למה אי אפשר לשבור אותו? כי צריך להכניס שחקן חדש שיכול ורוצה להביא הרבה סחורה סבירה ברווח נמוך מאד. אבל למה שמישהו ירצה רווח נמוך, כשאפשר רווח גבוהה?

וכך יש לנו טיוטה להמונים מוגבהת במחיר של רכב מנהלים.

טויוטה הוא המותג העממי הכי פופולרי ביבוא מקביל. בתקופות שלפני המחסור במלאי נמכרו כמויות גדולות מאוד של קורולה, יאריס ו-CHR ביבוא מקביל. המחירים לא היו זולים באופן משמעותי.

לגבי CHR שהוזכר פה, הוא אף פעם לא עלה 135K. הדגם התחיל את דרכו בארץ במחיר של 142K, לאחר מכן נוספה גרסת כניסה לליסינג ב-139K, הדגם המאובזר והפופולרי עלה 150K בהשקה בשנת 2017.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, zvit כתב:

אף אחד לא מכריח את הרוכשים לרכוש רכב זה או אחר.

ההחלטה אם לרכוש או לא היא של הרוכשים בלבד.

אם הם עדר של מטומטמים, אז כנראה מגיע להם.

אני רק אציין שהספורטאז' ההברידי עולה עוד 50K עם אבזור די דומה, ושאת הרוכש הממוצע לא ממש מעניין יתרון הביצועים שלו.

למי שמחפש קרוסאובר הברידי יש אמנם עוד כמה אופציות זולות יותר, אבל לא מאד רחוקות במחיר.

כן, הייתי שמח שהוא יתומחר ב-159900 ש"ח, אבל זה לא יקרה (אולי תהיה גירסת SUN עם טאסות ב-169900 ש"ח?)

מילת הקסם "היברידי" לא באמת ממצה את השוני או הדמיון בין אוטו אחד למשנהו. יש למשל לקסוס היברידי, יש גם טויוטה יאריס הברידי. לספורטאז' ההיברידי יש סוסים במספר כמעט כפול מאשר לטויוטה הזו, ואנשים, גם כאלו שאינם מתעניינים בביצועים, יודעים שבאופן כללי הרבה סוסים זה יותר יקר ממעט סוסים, ודאי כשמדובר בכפולה של המספר. ולכן ההשוואה קצת לא לענין. על פניו הטויוטה הזו יקרה מדי, בין השאר בשל הכוח שהמנוע שלה מייצר, לא מתייחס לדברים אחרים, לא מכיר. אין בזה כדי להטיל ספק בשיקול דעתם של הקונים, זכותם להאמין שמוניטין של אמינות, שווה להם יותר מדברים אחרים. גם זכותו של היבואן לנצל את הדבר הזה בכדי ל"הרביץ" מחיר. לגמרי נורמלי, וכן ככה זה עובד, ביקוש ער נענה במחיר ער.

פורסם
לפני 18 שעות, discoTD5 כתב:

יאוש

וואו - לא ידעתי שאפשר לכתוב הודעה עם פחות מ5 אותיות! אז התשובה שלי - הפתעה! 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

המתחרות של הקורולה קרוס הם בוודאי לא ה 3008 \ CX5 ואפילו לא הטוסון \ ספורטאז:

Corolla 2022 Title GM (toyota.com)

המחיר בארה"ב למנוע 2 ליטר מתחיל ב 22500$ , ועד כ 26500 לדגם המפואר XLE.

לכן השוואת המחיר לארה"ב כאשר הדגם הישראלי מצויד במנוע 1.8 ליטר הרועש והחלוש עם התיבה הרציפה הוא בדיחה על חשבון הצרכן הישראלי הטיפש .

היבואן החמדן הקפיץ את הקורולה לתחרות ישירה בקבוצת רכבים גבוהה יותר ותימחר את הרכב בהתאם, למזלו הרב הצרכן הישראלי הטיפש קונה הכל ובכל מחיר.

לפתע פתאום BYD \ גיילי במחירים של עד 160 נראים עיסקה לא רעה.

באופן אישי , דוחה את קניית הרכב לפחות לשנה הבאה ואו עד התבהרות המצב הכלכלי , די להעיף מבט באתר בידספירט כדי לראות את התחלת המיתון כאשר בחודש הקרוב יערכו מכרזים מכינוס נכסים של מעל ל 300 רכבים, וזו רק ההתחלה ללה...

• אהבתי 6

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...