Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק, רכב מקביל לקיה סלטוס.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, PriceDevil כתב:

הגולשים פה טוענים שהיבואן חזיר.

אז עשיתי בדיקת עובדות קטנה.

קורולה קרוס הברידי רמת גימור בסיסית (מנוע 2.0) עולה 30000 $ 

עם המיסים + זיכויי מס רחוק ומערכות בטיחות, המחיר בארץ יוצא מעל 200000 ש"ח.

את המסקנות יסיק כל אחד בהתאם למה שנראה לו נכון.

לא בדקתי את המחיר בחו"ל, אבל אתה עושה טעות כפולה. המנוע בארץ הוא 1.8 למיטב הבנתי שנחות משמעותית מגרסת 2 ליטר,

וטעות שניה שאתה מחשב את רכיב המס גם על הרווח של הדילר בחו"ל. היבואן לא קונה מדילר , אלא מהחברה ישירות ולכן המס שלו נמוך בהרבה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 11 שעות, vladclar כתב:

עוד לפני כמה חודשים השוו את כל הג'יפונים האלה (3008, מאזדה CX5, טוסון, ספורטאז' וכו..) לראב 4,  ולא מעט כאן היו בדעה שטויוטה לא מספיק

הראב4 תמיד התחיל במחירים גבוהים יותר מה-3008 וכו', הוא סוג של חצי קטגוריה מעליהם.

לפני שעתיים, Super_T כתב:

היה לי אחד כזה לחודש וחצי, הרכב מלוקק ושמור (של ההורים שלי),

הנוכחית או אחת הקודמות, כי הנוכחית דווקא ממש הפתיעה אותי לטובה, בטח ביחס לקודמות שהיו אמ... לא מציאה... בלשון המעטה.

לפני 13 שעות, LEGACY 1.8 כתב:

@פבל נכון, ההתייקרות קיימת ברוב השווקים כתוצאה מהאטה בייצור ומכך שההיצע נמוך. אבל למה כולם פתאום חרמנים לקנות רכב חדש דווקא בתנאים לא אידיאליים? 

אתה יודע להגיד מתי כולם לא היו פה חרמנים לקנות רכבים חדשים או כל דבר אחר לצורך העניין? בתור עם שממש ממש שונא "לצאת פראיירים", אנחנו מקבלים ממש בהבנה כשמוציאים אותנו פראיירים.

לפני 12 שעות, Super_T כתב:

בתור אחד שנהג בכולן, ברמות הגימור הגבוהות שלהן (ואני בטוח שגם אתה),
מפתיע אותי שאתה רושם את זה,
בעיני, הטיגואן בגרסה הבכירה שלה טובה פי כמה מהגולף ברמת הגימור הגבוהה (אפילו שהרכב טיפה מיושן) ואם אתה הולך לשיא - ראש בראש טיגואן R מול גולף R אז אז הפער גדל לטובת הטיגואן.
3008 בגרסה הבכירה מפנק פי כמה מ-308 GT (ה-308 GTI אחרת וגם שם למעט מושבים עדיפים, ה-3008 לוקח)

ה"בעיה" של טויוטה זה שהם באמת לא משקיעים מספיק בבידול בין תאי הנוסעים של הגרסאות השונות, אבל אם נסתכל על גרסאות "רגילות" (נגיד 2-3 גרסאות מהבסיס ומעלה) אז אמנם יש הבדלים בין, נניח, הגולף לטיגואן, אבל הם די קטנים. אני מתכוון כמובן כאשר שני הרכבים הם "בני אותו דור" (כלומר גולף 7 מול טיגואן נוכחית). 

הנה תמונות של תאי נוסעים של גולף 2019 (השנה האחרונה של דור 7) וטיגואן 2020 (הנוכחית), אני אמנם יודע להעיד רק על עצמי, אבל אם היית שואל אותי לאיזה רכב שייך איזה תא נוסעים, כנראה שלא הייתי יודע להגיד לך, בטח ובטח שלא להכריע מי מהם יותר איכותי על סמך התמונות.

1.jpg.39ee61bcf9596792f6bb395d8a0be68f.jpg2.thumb.jpg.b504b962f03c9ea9569210f1e8e5ac78.jpg

לפני 13 שעות, farkash7 כתב:

חודש שלם קיללתי את עצמי על הלבורג שלא קניתי...

אל. שקלתי לקנות כזו ואז חזרתי לקרוא עליה ונזכרתי כמה התאכזבתי ממנה כשנהגתי בה (אמנם רק איזה שעתיים ולא משהו מקיף, אבל זה הספיק לי). לא חזקה יותר מכל 1.4-1.5 טורבו אחר, לא מתנהגת במיוחד למרות ההנעה הכפולה, ובאופן כללי מעניינת לנהיגה בערך כמו אוקטביה.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 3 דקות, פבל כתב:

הראב4 תמיד התחיל במחירים גבוהים יותר מה-3008 וכו', הוא סוג של חצי קטגוריה מעליהם

למען האמת, כל הרכבים המדוברים מלבד ה 3008 הם חצי קטגוריה מעל הקורולה קרוס.

פורסם
לפני 20 דקות, Uri-G כתב:

למען האמת, כל הרכבים המדוברים מלבד ה 3008 הם חצי קטגוריה מעל הקורולה קרוס.

אני חוזר בי, הראב 4 לא באמת חצי קטגוריה מעל, וגם הקורולה קרוס לא חצי קטגוריה מתחת. הן כולן מאוד דומות במידות שלהן. ההבדל היחיד שאפשר איכשהו להתעכב עליו זה בסיס הגלגלים של הקורולה, שקצר יותר ב-3-4-6 ס"מ מהאחרות.

image.thumb.png.076f459d50562524e665b3d26bbc7f70.png

image.png.86381e0d990a2c3142926f7dd5e816bb.png

פורסם
לפני 16 שעות, discoTD5 כתב:

הנה, יש לכם מראה.

אלו התגובות שלכם.

אבל אם הייתם שותים כוס מים קרים ומסתכלים ימינה ושמאלה על המתחרים, יכול להיות שהייתם מבינים שב'יוניון מוטורס' יושבים אנשים שמבינים את שוק הרכב פי 100 יותר טוב מגולשי קארספורום.

ראשית - זה המחיר בו הרכב נרשם במאגרים של פרייסדביל. בואו נראה את המחירים עימם הרכב יושק.

שנית, 

ספורטאז' מתחיל ב 165.0 אש"ח, טוסון ב 167.0 אש"ח, פיג'ו 3008 מתחיל ב 169.0 אש"ח. קארוק עם בסיס גלגלים של 2.638 מטר מתחיל ב 168.5 אש"ח. 

למישהו מהם יש גירסה היברידית חסכונית, מוכחת עם הטבת שווי שימוש?

לא. יש כאן מנועי 2.0 ליטר אטמוספריים לספורטאז' ולטוסון, מנוע טורבו בנזין 1.2 לפיג'ו. לקארוק מנוע וגיר מעולים, אבל היא כנראה קטנה משמעותית במרחב הפנימי. 

ברור (?) לכולם שהקורולה קרוס צריכה להיות ממוצבת בין ה CHR לבין הראב4. 

ה CHR עולה החל מ 155.0 אש"ח, הראב 4 ההיברידי מתחיל ב 191.0 אש"ח. האמצע הוא 173.0 אש"ח. איזו הפתעה. 

טויוטה הזניחה לחלוטין את סגמנט C-SUV והנה היא נכנסת בדיוק ללב הסגמנט עם פרמיה מול המתחרים בגלל המותג, בגלל ההנעה. 

עכשיו תתווכחו איתי אם המחיר ראוי ל 122 כ"ס או לא. וכאן כל אחד יעשה את השיקולים שלו.

מנסיון עם עשרות כלי רכב עם אותה הנעה, היא נהנית מאמינות גבוהה מאוד, כמעט מוחלטת. 

אז עבור מומחי קארספורום זה חזירי / מפגרים / צואה.

קלאסה. 

קודם כל לפז'ו יש את גירסת הדיזל למי שרוצה חיסכון ועם יחידת כוח הרבה יותר נעימה אבל זו לא הנקודה.

אנחנו מדברים על רכב חדש שאף אחד לא ישב בו ובטח לא עשה עליו סיבוב וכבר כולם מחלקים לו ציונים. קודם תשבו ותעשו סיבוב, תעשו סיבוב על המקבילות ואז תחוו דעה מבוססת.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 דקות, פבל כתב:

אני חוזר בי, הראב 4 לא באמת חצי קטגוריה מעל, וגם הקורולה קרוס לא חצי קטגוריה מתחת. הן כולן מאוד דומות במידות שלהן. ההבדל היחיד שאפשר איכשהו להתעכב עליו זה בסיס הגלגלים של הקורולה, שקצר יותר ב-3-4-6 ס"מ מהאחרות.

הוא כן. הוא גם קצר באורך כולל, צר יותר ונמוך יותר בנוסף לבסיס הגלגלים וזה בדיוק מה שהופך אותו לחצי קטגוריה פחות.

פורסם
לפני 15 שעות, farkash7 כתב:

הקוראנים והפג'ו רכבים עדיפים, כנ"ל הCX-5 של מאזדה. אין בכלל מה להשוות.
מספיק להסתכל בתמונות הבאות כדי להבין איזה סחורה רעה במחיר מפוקע מוכרים לעם המטומטמים בציון.

כשארצה לתלות פוסטר של פנים של רכב יעניינו אותי התמונות.

לפני 14 שעות, discoTD5 כתב:

לא חושב שיש לך מה להצטער.

כשהוא אמר שהוא קילל את עצמו על המעשה המטומטם שעשה הוא התכוון לקללות.

לפני 4 שעות, discoTD5 כתב:

ממש לא.

אתמול הודיע לי חברת ליסינג שהיא תספק מכוניות עם מפתח יחיד כי היצרן הפסיק לייצר שני מפתחות לכל רכב בגלל מחסור בצ'יפים. ברגע שיגיעו צ'יפים ישלימו מפתחות. 

איזה חברת ליסינג בכלל מספקת מכוניות?

אין כמעט כלום בשוק.

פורסם

איך שאני מבין רכישת רכב לרוב הציבור יותר סנטימנטלית... אם הייתי קונה חדש הסיוויק החדשה מדהימה אבל לא במחיר המטורף שלה.. הייתרון היחיד של הקרוס על הרגילה זה דלת חמישית ולא נראה לי הגיוני התוספת מחיר

פורסם
לפני 49 דקות, Uri-G כתב:

הוא כן. הוא גם קצר באורך כולל, צר יותר ונמוך יותר בנוסף לבסיס הגלגלים וזה בדיוק מה שהופך אותו לחצי קטגוריה פחות.

אני לא יודע אם הפערים האלה מצדיקים "חצי קטגוריה", אבל זה ויכוח כל כך עתיק וכל כך נטול תשובות חד משמעיות (בטח שכיום עם המנעד הגדול יחסית של מידות בקטגוריות), אז אני מניח שאין פה באמת נכון או לא נכון.

פורסם

עזוב מידות על הנייר. יש כל מיני תכנונים פנימיים שמשפיעים על תחושת המרחב בתוך הרכב.

למי שזוכר למשל את המיני מיינור שנחשבה למרווחת לתקופתה ולמידות החיצוניות שלה במושב האחור פשוט ישבת על הרצפה והמושב תמך את הירכיים אז זה נתן תחושה של מרווח.

פורסם (נערך)

@פבל דייקת כמעט לחלוטין עם התמונות (הטיגואן החדשה נראה קצת יותר "עדכנית" מהתמונה שלך, ממש קצת ולא קשורה בכלל למתיחה של דור 8 בגולף הנוכחית ששם המצב הידרדר ..)
אני חייב לומר שאולי במבט לא יהיה קל להבין אבל בישיבה בקבינה כנראה שנרגיש בהבדל,

בטח עם המשחקים ברמות הגימור והאבזור שנעשים בארצינו.

בשורה התחתונה, אמרת כמעט הכל במשפט אחד:

לפני שעה, פבל כתב:

ה"בעיה" של טויוטה זה שהם באמת לא משקיעים מספיק בבידול בין תאי הנוסעים של הגרסאות השונות

אני אנסח קצת ברשותך, כדי להציג את דעתי :-) :

ה"בעיה" של טויוטה זה שהם באמת לא משקיעים בתאי הנוסעים של הרכבים השונים כבר כמה שנים. נקודה.

בשביל זה יש את לקסוס.

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 1 דקה, Super_T כתב:

ה"בעיה" של טויוטה זה שהם באמת לא משקיעים בתאי הנוסעים של הרכבים השונים כבר כמה שנים. נקודה.

שמע... טויוטה מאמינים מאוד גדולים בשיטת ה-If it ain't broke, don't fix it. 

מה גם שכאשר החידוש האחרון שקהל היעד שלך הסתגל אליו בקלות היה שידורי טלוויזיה בצבע אתה לא בהכרח רוצה להכניס אותו לתהליך של לימוד ארגונומיה חדשה שהוא עלול לא לצלוח לפני שהוא (הקהל)... אמ... פג תוקף. 

פורסם
לפני 25 דקות, פבל כתב:

שמע... טויוטה מאמינים מאוד גדולים בשיטת ה-If it ain't broke, don't fix it. 

מה גם שכאשר החידוש האחרון שקהל היעד שלך הסתגל אליו בקלות היה שידורי טלוויזיה בצבע אתה לא בהכרח רוצה להכניס אותו לתהליך של לימוד ארגונומיה חדשה שהוא עלול לא לצלוח לפני שהוא (הקהל)... אמ... פג תוקף. 

לטויטה יש קהל שבוי (כמו ל VW) אשר יקנה רק את התוצרת ולא משנה אם יש אלטרנטיבה עדיפה.

מכיר מישהו עם זכאות לרכב מביטוח לאומי שנוהג היום על הפריוס הרביעית שלו , לא מוכן להביט במשהו אחר...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני שעה, פבל כתב:

כמו שכתב פה מוקדם יותר @vladclar וגם @פבל הביא מספרים.

קורולה קרוס היא חצי קטגוריה מתחת לטוסון\Cx5\ספורטאז' וכו', האחרונות דומות יותר בגודל ל-RAV4 (שהוא כלשעצמו פלא לדעתי...הרכב נראה הרבה יותר גדול ממה שהוא באמת וביחס לתא הנוסעים שלו).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...