Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכול להעיד על עצמי - אני נוהג לרכוש רכבים חדשים ולהחזיק אותם עשור. הקרוס הייתה בהחלט אחד הרכבים המסקרנים וקיוויתי לתמחור שפוי יותר. במחיר הזה אעדיף כבר לרכוש חשמלית כלשהי.

• אהבתי 2
  • תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 דקות, Casper כתב:

כמו שכתב פה מוקדם יותר @vladclar וגם @פבל הביא מספרים.

קורולה קרוס היא חצי קטגוריה מתחת לטוסון\Cx5\ספורטאז' וכו', האחרונות דומות יותר בגודל ל-RAV4 (שהוא כלשעצמו פלא לדעתי...הרכב נראה הרבה יותר גדול ממה שהוא באמת וביחס לתא הנוסעים שלו).

מצד שני יש את סקודה קארוק וסיאט אטקה שקצת קטנות מהקורולה קרוס. הקארוק מבחינת מחיר משחק באותה קטגוריה, אטקה קצת פחות ושניהם על אף המימדים הצנועים יחסית מציעים מרווח פנימי טוב. 

פורסם
לפני 14 דקות, Mike808 כתב:

מצד שני יש את סקודה קארוק וסיאט אטקה שקצת קטנות מהקורולה קרוס. הקארוק מבחינת מחיר משחק באותה קטגוריה, אטקה קצת פחות ושניהם על אף המימדים הצנועים יחסית מציעים מרווח פנימי טוב. 

להכניס כלי רכב היום לתוך "שבלונות" של סגמנטים ע"פ פרמטר אחד, כבר לא עובד.

השוואה לפי מימדים (בעיקר אורך כללי, בסיס גלגלים ונפח תא מטען) נשארה אולי האחרונה לפיה מחלקים רכבים לסגמנטים, לא מעט בגלל שגם היצרנים בונים ככה את קשת הדגמים שלהם.

כל הרכבים שהוזכרו פה שייכים לסגמנט SUV-C ולפעמים יותר מדגם אחד מאותו מותג (ע"ע סלטוס וספורטאז' מבית קיה), וכולם נותנים פתרון לאותו סוג לקוחות ועונים עם אותם צרכים +-.  באמת שאין לי כלל אצבע לדרג, אבל שילוב של מימדים, כ"ס ואבזור יחודי יכול לעזור לעשות סדר בבלאגן.

אטקה\קארוק שאמנם קטנים יותר, מפצים ביחידת מנוע\גיר מתקדמים חזקים וחסכוניים יותר מאחרים ולכן רלבנטים....אבל שים לב שבגרסאות המאובזרות שלהם (לפחות של הקארוק), המחיר גבוה מאוד ולא נמוך יותר ממתחרים מאובזרים לא פחות וגם גדולים יותר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
לפני שעתיים, פבל כתב:

מה גם שכאשר החידוש האחרון שקהל היעד שלך הסתגל אליו בקלות היה שידורי טלוויזיה בצבע אתה לא בהכרח רוצה להכניס אותו לתהליך של לימוד ארגונומיה חדשה שהוא עלול לא לצלוח לפני שהוא (הקהל)... אמ... פג תוקף. 

תמיד אמרתי שנולדתי זקן, מאז הקורולה אני מבין כמה.

לפני 18 שעות, farkash7 כתב:

שוב פעם אני נזכר בשבוע עם הCHR והגיר הזוועתי הזה... זה כמו שיר גרוע שלא יוצא לך מהראש...

המנוע + גיר הזה לא רוצים שינהגו בהם "רגיל", הם אוהבים שאנטי, שהכל בסבבה כזה, לאט לאט. בעיר (פקוקה) זה עובד מצויין והרכב כמעט תמיד על הסוללה. 

גם בשיוט במישור הוא נוטה לעבור כמה שיותר לסוללה. הנקודת תורפה זה בהאצות, אבל כל עוד מבינים שזו יחידת ההנעה אין כל כך הפתעות.

הטויוטה חסכונית כן, אבל למען השם לא עדיף קצת אושר בחיים?

תלוי מה אתה מגדיר אושר. אצל חלק, "שקט" בגזרת הרכב הוא גם אושר.

אני סומך על טויוטה שזה יהיה אותו שיעמום מוכר ואפור שקיבל תג מחיר מפולפל.

יש אנשים שרוצים בדיוק את זה. כמו שחבוב חכם כתב כאן, "אם זה לא שבור, אל תתקן את זה". אנשים רוצים את המתכון הישן והאהוב.

לפני 16 שעות, farkash7 כתב:

אני לא מצליח להבין את הטירוף/טמטום הזה של רדיפה אחר רכבים חדשים במחירים הזויים, אבל שכל אחד יעשה מה שטוב לו.

בעיניי רכישת רכב חדש (לא משנה הסוג) היא לא מעשה כלכלי כי יש, או לפחות היו, אלטרנטיביות טובות הרבה יותר. מאז משבר הצ'יפים/שרשראות אספקה/מלחמה באוקראינה/אינפלציה/אחר (בחר את המועדף עלייך), המחירים של הכל בערך עלו. גם של משומשות, ובאופן חד. נוסיף לקלחת גם את החלק האמוציונלי שברכישת רכב חדש ויש לך אחלה דלק לרכישת רכבים חדשים. תוסיף לזה את המותג טויוטה וקיבלת "בוננזה".

• אהבתי 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, פבל כתב:

אל. שקלתי לקנות כזו ואז חזרתי לקרוא עליה ונזכרתי כמה התאכזבתי ממנה כשנהגתי בה (אמנם רק איזה שעתיים ולא משהו מקיף, אבל זה הספיק לי). לא חזקה יותר מכל 1.4-1.5 טורבו אחר, לא מתנהגת במיוחד למרות ההנעה הכפולה, ובאופן כללי מעניינת לנהיגה בערך כמו אוקטביה.

בדיעבד היה לי המון מזל, כלומר דיווידנד של זיעה, נכנסתי בכל יום ליד 2 בוקר צהריים וערב במשך חודש וחצי עד שאיתרתי את הרכב שלי. אחת הקניות הטובות שעשיתי, ועם הטמטום שלי כמעט הפסדתי גם אותו.

לפני 22 דקות, Gosser1860 כתב:

בעיניי רכישת רכב חדש (לא משנה הסוג) היא לא מעשה כלכלי כי יש, או לפחות היו, אלטרנטיביות טובות הרבה יותר.

זה בדיוק מה שאני לא מסכים איתו. האם פעם היה יותר קל לאתר רכב טוב בשוק היד 2 במחיר סביר? חד משמעית כן.
האם היום זה בלתי אפשרי? חד משמעית לא.
אם אני חוזר לתחילת ההודעה הזו ולמה שכתבתי לפבל כל מה שצריך זה סבלנות, להשקיע בחיפוש ולהיות מוכן עם הכסף וכן גם קצת מזל.
אני עדיין מדי פעם משתעשע ונכנס לחיפושים אחרונים ביד 2 סתם כדי לראות מה יש, אולי פתאום  תתגלה לי איזה מציאה מטורפת ואחליף גם את הרכב השני.
לפני יומיים פתאום קפצה המודעה הזו
image.thumb.jpeg.7e96f4d9b02512622c7850c9976dabe4.jpeg

באמת שעברה לי בראש המחשבה לקנות עוד אחת, אבל התאפקתי. יום אחרי זה חיפשתי את המודעה והיא נעלמה.
יש רכבים טובים בשוק היד 2 פשוט צריך סבלנות...

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ברור שיש, אבל אני יכול גם להעיד על עצמי (חיפשתי כחצי שנה לפני שנה - כלומר מצאתי לפני שנה, וחיפשתי חצי שנה), שיש בשנתיים האחרונות כל כך הרבה נבלות במחירים מנופחים, ומכוניות טובות או אפילו סבירות נעלמות כל כך מהר, שאני יכול להבין את מי שמוכן לבלוע את הצפרדע ולקנות רכב חדש.

לפני 17 דקות, farkash7 כתב:

בדיעבד היה לי המון מזל, כלומר דיווידנד של זיעה, נכנסתי בכל יום ליד 2 בוקר צהריים וערב במשך חודש וחצי עד שאיתרתי את הרכב שלי. אחת הקניות הטובות שעשיתי, ועם הטמטום שלי כמעט הפסדתי גם אותו.

מכיר את ההרגשה של הצד השני (של הפספוס). כשחיפשתי את הפוקוס פזלתי גם לדגמים אחרים, אחד מהם היה V40, ובמקרה התפרסמה אחת T3 ידנית (אותו מנוע 2.0L כמו ב-T4 וב-T5, אבל עם הספק מופחת). כשחלטתי ש"זהו, אני קונה אותה", היא נעלמה. Big sad.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 6 שעות, CX25GTI כתב:

לפתע פתאום BYD \ גיילי במחירים של עד 160 נראים עיסקה לא רעה.

לכל מחיר יש מחיר.

יבואן חדש עם דגמים חדשים, 0 ניסיון,  פרישה ארצית עלובה, רמה מקצועית מוטלת בספק.
לג'ילי יש רק 4 מוסכים בכל הארץ.
BYD זה של שלמה מוטורס. אומנם יש להם פרישה, אבל על מי היית סומך יותר ? על שלמה או על יוניון ?

אנשים יעדיפו להוסיף עוד 10-20 אבל לישון בשקט בלילה שאם תהיה להם בעיה, יוניון מוטורס כאן ולא מאתמול. יש רשת מוסכים, יש עם מי לדבר. הם הוכיחו את עצמם.
העיקר שלא יתקלקל ויש לאוטו אמא ואבא.
הקורולה קרוס תהיה כאן להיט.

שורה תחתונה:
כמו בכל עסק, מי שיודע להתבלט (לטובה) ומציע שירות טוב, מוצר איכותי (במקרה הזה: איכותי שווה ערך לכזה שלא מתקלקל הרבה) ורשת ביטחון טובה, יתמחר את עצמו קצת יותר גבוה. בכל ענף באשר הוא זה קיים.
אף אחד לא ימכור את עצמו בזול אם יש לו ערך מוסף והוא יותר טוב מאחרים באספקטים שחשובים ללקוח.

איציק

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 3 שעות, פבל כתב:

ומכוניות טובות או אפילו סבירות נעלמות כל כך מהר, שאני יכול להבין את מי שמוכן לבלוע את הצפרדע ולקנות רכב חדש.

כל השאלה היא כמה זמן אתה הולך להיות בעלים שלו. אם זה להרבה זמן, נגיד שש-שבע שנים ומעלה, אולי אפילו עדיף. אתה יודע בדיוק מה עבר על הרכב.

בקריית אונו, באחד הרחובות סמוך לשכונה שבה אני גר, חנה תמיד פורסטר ירקרק של מבוגרים, כזה (אבל בגימור הבסיסי, עם טאסות):

Green Forester Pictures | Page 12 | Subaru Forester Owners Forum

לפני כמה שנים לפתע הופיע במקומו חדש, ונחש באיזה צבע?

Subaru Forester Jasper Green Metallic, Images, Photos, Gallery, Videos, HD,  Paint For Suzuki Grand Vitara Dark Silver Zbl Car Touch Up Paint Scratch  Repair - Touch Up Paint With Anti Rust High

כלומר, הם פשוט דילגו על דור אחד ועברו לחדש, הנוכחי. מתערב איתך שהבא בתור יהיה גם הוא בעוד 10 שנים (או יותר).

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

הקורולה קרוס מגיע עם מנוע 1.8 עם 140 כ"ס ולא 122 כ"ס (גם הקורולה קיבלה מנוע כזה).

אבל הדיון על הרכב הזה קצת מיושן ולא רלוונטי, כשמוכרים byd אטו 3 במחיר של 155 אלף ₪ לדגם הבסיס או 164 אלף ₪ לדגם המפואר, חשמלית לחלוטין, בגודל דומה לקורולה קרוס, מתקדמת מאד עם מסך מולטימדיה ענק מסתובב, הפעלה קולית, אפליקציה להפעלה מרחוק, ועוד ועוד והרבה יותר מהירה מכל מה שנמצא בסביבה (200 כ"ס תאוצה ב-7.3 שניות).

והלקוחות מצביעים ברגליים (ראיתם את תורי הענק בשבוע ההשקה?).

אין מה לעשות החשמליות עושות בית ספר לרכבי אייס והסיניים עושים בית ספר לכל היצרנים המסורתיים.

עריכה אחרונה על ידי evc
פורסם

הדבר היחיד שאני אקנה מהסינים זה פלאפון עם סמל של תפוח. 

מצידי שיעמדו בתור 30k אנשים. מהבחינה הזו לוקח את הטויוטה הזו במקום בכל יום.

אני בדעת מיעוט אולי אבל זו דעתי.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

יש לי יותר תחושה שהסינים עושים דווקא אחלה בית ספר לקונה הישראלי 

לא יודע, אבל לא הייתי מוציא כמה המון אלפים על משהו סיני ללא ניסיון במערב. (כדי שלא תגידו "יצרן הכי ותיק בסין", זה אשכרה לא מעניין אותי)

• אהבתי 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 17 דקות, farkash7 כתב:

אני בדעת מיעוט אולי אבל זו דעתי.

אני איתך. אחרי שראיתי מבפנים ומבחוץ וגם עבדתי בכמה וכמה מפעלים בסין הן אצל יצרנים מערביים והן אצל יצרנים סיניים, רכב זה הדבר האחרון שהייתי קונה מיצרן סיני.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 8 שעות, evc כתב:

והלקוחות מצביעים ברגליים (ראיתם את תורי הענק בשבוע ההשקה?).

אין מה לעשות החשמליות עושות בית ספר לרכבי אייס והסיניים עושים בית ספר לכל היצרנים המסורתיים.

הלקוחות מצביעים ברגליים ועומדים בתור לקנות בערך כל מכונית סבירה שמגיעה לישראל. אני בטוח שכל הטויוטה קרוס שיוקצו ליוניון מוטורס יימכרו לא פחות מהר מה- BYD

• אהבתי 3

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

אסביר את הצד של הקונים. כי אני חלק מהמתעניינים בדגם. ונמצא ברשימת הממתינים אצל היבואן. 

אחרי שנים של קניית רכבים משומשים במצב טוב, החלטנו אני וזוגתי בשנת 2014 לעבור לרכב חדש ואמין. 

היא הנהגת העיקרית, ואותה לא מעניין יותר מידי איכות חומרים, התנהגות כביש מהנה או בידוד רעשים. 

אוהבת רכבים גבוהים ובעיקר אמינים! 

קנינו קרוסאובר 2014 שהוחלפה בספורטאז' 2017.

הספורטאז' מצויינת. אבל שברה אותה צריכת הדלק... 

אז היא רוצה לחזור לרכב חסכוני, לפחות כמו הסוזוקי. 

הפתרון? ג'יפון היברידי. 

למה לא חשמלי/פלאג אין? כי אין אופציה לעמדת טעינה. 

למה לא דיזל? כי זה רועש ועומד להעלם מהעולם. 

אז מה נשאר? כלום! 

אין היום בארץ ג'יפון משפחתי היברידי חוץ מ... טויוטה ראב4 שהוא גדול ויקר מידי. 

מה בדרך? קורולה קרוס וקשקאי אי-פאוור. 

האחרון מעניין, אבל מערכת ההנעה שלו נשמעת מסובכת ושונה. ומחירו הצפוי יקר מדגם הבנזין בכ 20% (הבנזין המפוארת כבר נושקת ל 200k שקל, אחרי שהתיקרה בכ 17k מתחילת השנה!). 

אז כן, יש בבית קולות של הבן בן ה 19 שאומר שהקרוס זה הדבר הכי משעמם בקטגוריה ושצריך לקנות פורמנטור (אז כן, יש מי שמתלבט בין פורמנטור לקרוסולה למי ששאל...) . אבל היי, הוא לא משלם על הדלק כשהוא חוזר מהצבא... 

אני הייתי בטוח שיגיע לכאן הדגם האירופאי עם 197 כ"ס. אבל היבואן החליט ליבא את הדגם החלש יותר. 

כל הפרסומים אומרים 140 כ"ס, רק כאן החבר pricedevil הביא מידע על 122 כ"ס. 

מניסיון, המנוע הזה חלש והגיר גורם לו להיות רועש. לא חושב שהוא מתאים לרכב. 

אז אני ממתין ל 29/9 שיפורסם המפרט הישראלי. ונחליט. 

אין כרגע אופציה אחרת, אז אם לא היא, נישאר עם הספורטאז' שמתבגרת בכבוד. 

ולמי שכותבים ש 185k זה מחיר חזירי, תעשו סבב סוכנויות ותראו מה רמות המחירים היום. לחילופין, תפתחו יד2 וחפשו רכב עד גיל שנתיים ותראו שמבקשים מחירים הזויים. 

• אהבתי 4

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תוכן חדש...