Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, roiei כתב:

מעניין אם לא היה עדיף לכל החברות האלו פשוט לשכור שף+צוות במשכורת חודשית שיכינו לעובדים אוכל על בסיס יומי

אולי זה יותר כאב ראש לחברות עצמן אבל זה די בטוח היה חוסך להן הרבה כסף לא?

מעניין אם החברות השתעשעו ברעיון ...

בחברות גדולות בדרך כלל יש חדר אוכל שמעסיק חברת קייטרינג. בעצם לא רק בחברות הייטק. העובד יכול להשתמש בתקציב הסיבוב היומי שלו לארוחה בחדר אוכל או הזמנה מבחוץ.

כל מה שאתם חושבים, כבר קיים.

לפני שאתם קופצים עוד קדימה - אז יש גם חברות שמספקות הסעות לעובדים שלהן.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 3

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 1 דקה, Liviur כתב:

מוות של אסף גרניט

מניח שלא אהבו את האוכל

• מצחיק 10

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתה תראה את המראות האלה בעוד מקומות חוץ מהייטק, אשתי מוקדנית בסלקום וגם אצלם החל מ12 מתחילה אוטוסטרדה של שליחים עם מאות שקיות. המעסיק מתקצב את ההזמנה ואין חלופה באותו במקום אז מה אפשר לעשות? 

תחשוב כמה אנשים מקבלים פרנסה פה - ספקי מזון, מסעדות (שרובן משפחתיות ולא רשתות ענק), חברות שליחויות.

בקיצור לא רואה מה רע ומה גרם לך לבזבז כמה מגה בייטים מהשרת בשביל השרשור הזה.

• אהבתי 1

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 47 דקות, vadim6385 כתב:

מניח שלא אהבו את האוכל

הגענו לרמה שלתיקון האוטומטי יש תסביך קיומי.

• מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

יש דברים גרועים הרבה יותר מאנשים שמשתמשים בשליחים של אוכל, ואני לא מדבר על שליחים שטועמים מהאוכל.

למשל אנשים שמזמינים מיכל 4 ליטר של סבון לרכב מאמזון. מודה גם אני נפלתי שם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

בחברות גדולות בדרך כלל יש חדר אוכל שמעסיק חברת קייטרינג. בעצם לא רק בחברות הייטק. העובד יכול להשתמש בתקציב הסיבוב היומי שלו לארוחה בחדר אוכל או הזמנה מבחוץ.

כל מה שאתם חושבים, כבר קיים.

ברור שקיים, השאלה באיזה סדר גודל של חברה זה משתלם להעסיק צוות שידאג לאוכל

אם נצא מנקודת הנחה שחברה עם 200 עובדים שהולכים לאכול, נניח שכל עובד שווה 30 ש"ח - זה 6000 ש"ח ביום, נניח שעובדים ומנצלים את ההטבה רק 20 ימים - מדובר על 120 אש"ח.

לכן איפה שהוא זה תמוה שאין יותר חברות שהולכות למודל הזה, אפילו חברות לא ענקיות. זה גם מתחבר למה שנראה לי פות"ח שרשור התכוון - פחות בזבוז יותר יעילות.

פורסם (נערך)
לפני שעה, GABIUBOGI כתב:

תחשוב כמה אנשים מקבלים פרנסה פה - ספקי מזון, מסעדות (שרובן משפחתיות ולא רשתות ענק), חברות שליחויות.

לפני 14 שעות, SlowRide כתב:

לא רואה מה רע פה

האנשים שעובדים בחברת הייטק כנראה לא מרוויחים שכר מינימום ומשלמים די הרבה מיסים.

לפני 14 שעות, ניקו פ. כתב:

תראה כשאתה מרוויח 100-200 שקלים לשעה, יש מצב שעדיף לך לשלם כל יום 50 על אוכל מאשר לשלם 30 או 20 אבל לבזבז שעה בבישולים. 

לפני 14 שעות, hans כתב:

בנוגע לפינוק - אני אמנם אחד המשוגעים שמביאים איתם אוכל מהבית

לפני שעתיים, roiei כתב:

מעניין אם לא היה עדיף לכל החברות האלו פשוט לשכור שף+צוות במשכורת חודשית שיכינו לעובדים אוכל על בסיס יומי

אולי זה יותר כאב ראש לחברות עצמן אבל זה די בטוח היה חוסך להן הרבה כסף לא?

אני חושב שמתפספס כאן משהו.

ללא ספק, יש כאן שרשרת פרנסה מאוד גדולה לכל מפעילי האופרציה מסביב.

אבל בואו לא נשכח את העובדים עצמם:

עובדי ההייטק, גם הם בסוף רק מעמד הביניים.
זה לא שיש להם בסוף החודש - אחרי שחיטת המיסים וים ההוצאות - יותר מידי כסף מיותר, גם הם כמו כולם מתמודדים עם מה לקנות, מתי לקנות, וכיצד לסיים את החודש.

אני מניח שהרבה מהם מבלים זמן רב באינטרנט כדי להשוות מחירים ולקנות מוצר זול יותר ב X אחוזים כדי להצליח לחסוך משהו.

והנה כאן, עבור ארוחת צהריים פשוטה, הם משלמים (או החברות שלהם, בתור עוד "רכיב שכר") - כפול 3 או ארבע מאותו מנה בבית. וזה על בסיס יום יומי.

לא כך?!

עריכה אחרונה על ידי אליעזר
  • אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל מה הבעיה בזה? הם משלמים על אוכל כי זה חוסך להם זמן. וגם הם לא חייבים להזמין, מי שרוצה יכול לקנות מצרכים בתנביס לבשל בבית ולהביא לעבודה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אבל הם לא בבית אז למה להשוות למנה בבית?
בכל משרד הייטק תמצא איזה הזוי אחד או שניים שחותכים ירקות בארוחת צהריים ומכינים טחינה.
זה נכון שהרוב הגדול מזמין אוכל, אבל אפשר גם להבין אותם.
איך אמרת, יש להם הרבה על הראש, משפחה, ילדים, הוצאות. אתה רוצה שהם בכל בוקר יכינו לעצמם קופסת אוכל? אתה רוצה שהם יצאו מהמשרד ויעשו השוואת דוכני פלאפל ויחסכו את דמי המשלוח?
אנשים רוצים ללכת לאכול משהו חצי שעה ולחזור לעבודה. 

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בתור אחד שעובד בחברה כזאת אענה לך.

את הכסף לא משלמת המדינה, אלא החברה ואת שווי המס אני משלם.

גם אצל בת הזוג שעובדת בהייטק ההסדר זהה.

יש לי תקציב חודשי שאני יכול לנצל, אין לנו זמן לבשל בערב ולא תמיד נשאר אוכל מהסופ"ש.

מעבר לזה שחלק מהאנשים מגיעים אצלנו ממקומות שהנסיעה מהם אורכת יותר משעה, בחום הזה לא הייתי מסתכן עם אוכל כמו בשר או דגים.

ובנוסף לכך, חלק לא קטן מהאנשים (לפחות אצלנו) הולך ברגל להביא את האוכל חלק מהזמן. אני גם לא תמיד מזמין. זה עדיין מגיע בשקית כאילו זה הגיע במשלוח, נקודה למחשבה.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 19 דקות, SlowRide כתב:

אבל מה הבעיה בזה? הם משלמים על אוכל כי זה חוסך להם זמן. וגם הם לא חייבים להזמין, מי שרוצה יכול לקנות מצרכים בתנביס לבשל בבית ולהביא לעבודה.

יש דברים שאנחנו מתרגלים אליהם רק בגלל שזה איזור נוחות, ולא כי זה באמת נכון לנו.

לפני 24 דקות, farkash7 כתב:

כל משרד הייטק תמצא איזה הזוי אחד או שניים שחותכים ירקות בארוחת צהריים ומכינים טחינה.

לדעתי הם בכלל לא הזויים, אנחנו פשוט הולכים ומרחקים לתוך איזו בועה, ולא בהכרח שאנחנו גורמים טוב לעצמנו.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 32 דקות, אליעזר כתב:

הנה כאן, עבור ארוחת צהריים פשוטה, הם משלמים (או החברות שלהם, בתור עוד "רכיב שכר") - כפול 3 או ארבע מאותו מנה בבית. וזה על בסיס יום יומי.

לא כך?!

אני ממליץ שתסתכל בפעם הבאה קצת פחות ברפרוף. לא פשוטה בכלל. רוב המנות שמזמינים נעות בין הרבה עבודה לבין חומרים שאין בבית לבין "בלתי אפשרי לשחזר בבית" במידה ואתה מחמם במיקרו. גם ב"מסעדות פועלים".

וכמו שכתבו לך, תמיד יש אחוז קטן שכן מביא אוכל מהבית או חותך סלט בעבודה או סתם מגוון בין משלוחים. אני די שובר את הראש כדי להביא גרסאות משלי לאוכל תאילנדי מהבית, דרך המיקרו, ולא משנה כמה אני חכם, יפה ומוכשר, בהזמנה יוצא יותר טעים...

לרוב המוחלט של חברות ההייטק בארץ יש מספר קטן יחסית של עובדים, 20-100, והקמת מטבח זה לא עסק כלכלי עבורן, שלא לדבר על כאב הראש.

בחברות הגדולות יש קייטרינג. לא צריך להרחיק עד מנהטן, האוכל בסניף הישראלי של פייסבוק, לדוגמה, טעים להפליא.

לפני 3 דקות, אליעזר כתב:

יש דברים שאנחנו מתרגלים אליהם רק בגלל שזה איזור נוחות, ולא כי זה באמת נכון לנו.

אני קם בבוקר, מקפיץ את אחד הילדים, וחוזר ב-20:20 הביתה. עכשיו אני אמור לבשל? כל יום?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, אליעזר כתב:

אני חושב שמתפספס כאן משהו.

ללא ספק, יש כאן שרשרת פרנסה מאוד גדולה לכל מפעילי האופרציה מסביב.

אבל בואו לא נשכח את העובדים עצמם:

עובדי ההייטק, גם הם בסוף רק מעמד הביניים.
זה לא שיש להם בסוף החודש - אחרי שחיטת המיסים וים ההוצאות - יותר מידי כסף מיותר, גם הם כמו כולם מתמודדים עם מה לקנות, מתי לקנות, וכיצד לסיים את החודש.

אני מניח שהרבה מהם מבלים זמן רב באינטרנט כדי להשוות מחירים ולקנות מוצר זול יותר ב X אחוזים כדי להצליח לחסוך משהו.

והנה כאן, עבור ארוחת צהריים פשוטה, הם משלמים (או החברות שלהם, בתור עוד "רכיב שכר") - כפול 3 או ארבע מאותו מנה בבית. וזה על בסיס יום יומי.

לא כך?!

או, פה אני כבר לא מסכים איתך

שורה תחתונה זה עלות-תועלת, יותר יעיל מבחינתם לעשות אאוטסורס לאוכל מאשר לבשל ולבזבז את הזמן שלהם על בישול

החיסכון בלבשל לא שווה את השעה-שעתיים עבודה שלהם, במקצוע שלהם הם ירוויחו הרבה יותר

עריכה אחרונה על ידי roiei
  • תוכן חדש...