Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, hans כתב:

אני קם בבוקר, מקפיץ את אחד הילדים, וחוזר ב-20:20 הביתה. עכשיו אני אמור לבשל? כל יום?

או. זאת הבעיה. ולא קשורה בכלל לאוכל מוזמן או מהבית. שעות העבודה האלה - זה לא נורמאלי.

פורסם (נערך)

@שביטואת זה אתה כותב בפורום רכב, אתה יודע, מקום שבו אין הרבה כבוד ל"נהגי ליסינג", עם החמרה מיוחדת לבעלי לוגו של אלביט (זה דווקא התקהה בזמן האחרון).

מבחינתי האוכל הוא חלק מתחושת הבית, עם עדיפות לארוחות משפחתיות, מה שהולך ופוחת עם התרוקנות הקן.

@garichoאז בשל פעם או פעמיים בשבוע בצורה מרוכזת. אני לא יודע מה מצב המקררים והמטבחים בפולין, בישראל הנפח המקובל מאפשר יום קניות ויום בישול שבועי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 דקות, sperial כתב:

הסידור אצלי עד הקורונה - אשתי מכינה סנדביצ'ים, אני מכין תרמוסים, מכסה את 8-10 השעות הבאות, וארוחת הצהריים מחכה עד שמגיעים הביתה. מאז הקורונה (או טיפה קודם) זה רק בשבילי, האשה בפנסיה.

נהיית מפונק הא?   סנדוויצ'ים, תרמוסים. מה קרה, פתי בר עם כוס תה כבר לא מספיק טוב (כמובן תיון אחד לשניכם, למה לבזבז שניים)?

• מצחיק 8

פורסם

אז בשל פעם או פעמיים בשבוע בצורה מרוכזת. אני לא יודע מה מצב המקררים והמטבחים בפולין, בישראל הנפח המקובל מאפשר יום קניות ויום בישול שבועי

התייחסתי בכלל לעובדה שהבן אדם יצא בבוקר (כנראה לפני 8 כדי להקפיץ את הילדים) וחזר הביתה ב-20:20. לא התייחסתי בכלל לאיפה או מה הוא אוכל לצהריים.

ולגבי מקררים פה, בגודל של בול דואר. עושים קניות כל יומיים. כבר דיברנו על זה פעם…

לפני 11 דקות, gadik6 כתב:

נהיית מפונק הא?   סנדוויצ'ים, תרמוסים. מה קרה, פתי בר עם כוס תה כבר לא מספיק טוב (כמובן תיון אחד לשניכם, למה לבזבז שניים)?

הכרתי פעם מישהו שהיה לו כלי מיוחד לשימור תיונים משומשים לשימוש חוזר… 🤦‍♂️

פורסם
לפני 27 דקות, sperial כתב:

תרבות שאני לא מצליח להבין.

הסידור אצלי עד הקורונה - אשתי מכינה סנדביצ'ים, אני מכין תרמוסים, מכסה את 8-10 השעות הבאות, וארוחת הצהריים מחכה עד שמגיעים הביתה. מאז הקורונה (או טיפה קודם) זה רק בשבילי, האשה בפנסיה.

עדיין לא מצאתי את המסעדה שתגרום לי לרייר יותר ממה שיוצא מהמטבח/מקרר בבית. ועוד יתרון, אני יודע מה נכנס לצלחת.

אבל אני בומר זקן, אז מה אנ מבין.

האמת שזה מה שעד לא מזמן עשיתי. בזמן האחרון נשברתי והתחלתי לאכול בעבודה. האוכל חם, מגוון ועולה פחות מבבית...

עדיין לא מצאתי את המסעדה שתגרום לי לרייר יותר ממה שיוצא מהמטבח/מקרר בבית. ועוד יתרון, אני יודע מה נכנס לצלחת.

האמת שזה מה שעד לא מזמן עשיתי. בזמן האחרון נשברתי והתחלתי לאכול בעבודה. האוכל חם, מגוון ועולה פחות מבבית...

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, sperial כתב:

@שביטואת זה אתה כותב בפורום רכב

נתתי דוגמא לבועה שפותח השירשור חי בה.

נכון שלא בכל מקום עבודה יש סידור כזה, אבל צחקתי כשקראתי את ההודעה הראשונה.

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

סליחה, אתה משווה תיון משומש למה שבושל לפני יומייםמאו שלושה ונשמר בקירור.

אכן היה לנו דיון על מנהגי הקניות והבישול באירופה. הייתי מוסיף את שעות הפתיחה של החנויות. אבל מנגד אני שואל על שעות העבודה שלך.

@nevגם בבית האוכל חם ומגוון. לגבי העלויות - כנראה שתלויות בניהול המטבח הביתי. מן הסתם אם אתה חי לבד ההתעסקות בו תגזול יותר מדי זמן. כשמדובר במשפחה, שממילא מצריכה ניהול מטבח, כנראה שהכף נוטה לטובת הבישול הביתי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פורסם

אכן היה לנו דיון על מנהגי הקניות והבישול באירופה. הייתי מוסיף את שעות הפתיחה של החנויות. אבל מנגד אני שואל על שעות העבודה שלך.

סופרים פתוחים עד 20-21. לפעמים 22. 6 ימים בשבוע. שעות עבודה רגילות - 8 שעות כולל צהריים. לא נהוג שעות נוספות.

לפני 12 דקות, sperial כתב:

סליחה, אתה משווה תיון משומש למה שבושל לפני יומייםמאו שלושה ונשמר בקירור.

אוכל שיושב כבר 3 ימים במקרר, ואז עוד לסחוב אותו למשרד? לא תודה.

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

אם זאת חברה של 200 עובדים, זה משתלם, אם זה 30 עובדים, פחות. בטח כשרובם עובדים מהבית.

גם זה בתנאי שהם באים אולי כל יום.

במקום העבודה של בת הזוג יש כ-200 עובדים, אבל באים יומיים בשבוע (חובה) ובשאר הימים בקושי יש אנשים.

יש להם תקציב חודשי בתן ביס פשוט, אין חדר אוכל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 12 דקות, שביט כתב:

נתתי דוגמא לבועה שפותח השירשור חי בה.

יש בישראל חלוקה למחוזות/מעמדות/גיאוגרפיה עם הבדלים גדולים ביניהם. לא כזה מפתיע.

חכה שאני אספר על ברז הבירה שמוציא בירה (טובה!) בחמישי, ואת הכלבים השונים שעושים פיפי בכל מקום כי זה חלל משרדים ידידותי לכלבים. Facepalm

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 8 דקות, garicho כתב:

יש ניסוי שהייתי רוצה לבצע עם רוב האנשים. לתת לאכול את אותה מנה- אחת טריה לחלוטין ואחת שבילתה לילה במקרר.

רוב האנשים ידעו להבחין בין זו לזו.

ועכשיו שוב 2 מנות- אחת שבילתה רק לילה במקרר, ואחת שנמצאת 3 ימים במקרר.

עבור הרוב המוחלט של המנות, אני חותם לך שלא תדע להבחין, בכלל.

אז לפני הזעזוע מעצם הרעיון, כדאי לבדוק- יש אוכל שלא שורד טוב יותר מיום וחצי במקרר, ויש דברים ששורדים מצוין (וטעימים באותה מידה לאחר שמחממים אותם) עד 5 ימים.

אישית אני נוהג לבשל בשבת בערב בשביל ראשון-שלישי, ברביעי אוכל בעבודה, בחמישי אוכל סלט או משהו קליל בעבודה- ומכין ביום חמישי בערב משהו קצת חגיגי, "טקס יום חמישי".

לשמחתי אני לא חוזר אחרי 8, אלא דורך בבית לפני 6 או משהו כמו 7:15 אם נשארתי לאימון ומקלחת. לגור קרוב לעבודה= אוצר שלא יסולא בפז.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

אצלנו בעבודה גם הרוב מזמינים (בסבסוד מקום העבודה, כמובן), אני מביא אוכל מהבית.

מה שמפריע לי בכל הסיפור (ובאופנת הזמנות האוכל הביתה, שעלתה מאוד מאז הקורונה) זה כמויות פסולת הבלתי ידידותית לסביבה שכל מערכת האכלה הזאת מייצרת.

ערימות של קופסאות פלסטיק, שקיות ניילון (גם אם המשלוח עצמו מגיע בשקית נייר את חלק מהמוצרים עוטפים בשקית ניילון), מיכלי קרטון אטום למים שהוא בלתי מתמחזר, סכום פלסטיק ועוד.

לדעתי זה המחיר העיקרי של הנוחות הזאת, מחיר שכולנו כנראה נשלם בעתיד.

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.
  • אהבתי 3

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 38 דקות, garicho כתב:

לא הבנת. לא לסחוב למשרד. לאכול אותו בבית, אחרי יום העבודה. במקרר הגון אוכל יכול להשתמר גם שבוע ויותר עם טעם טרי. 

מכיר אנשים שהקפידו על בישול טרי מדי יום. עד ששינויים אלה ואחרים בחיים אילצו אותם לעבור לבישול מרוכז פעם או פעמיים בשבוע. לא קרה להם כלום, ולא סבלו מהשינוי.

• תוכן חדש...