Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

רוצה לשתף אתכם,

התארחתי שבוע שעבר באיזו חברת הייטק באזור המרכז,

בשעת ארוחת צהריים נכנסתי לחלל האוכל, ולהפתעתי ראיתי משהו שלא הכרתי קודם, שולחן מלא בשקיות של אוכל מוזמן,

היה נראה כי חלק ניכר מעובדי החברה הזמינו לעצמם אוכל בצורה הזאת,

ואכן, בעוד אני שם, אני רואה שוב ושוב אופנוענים/שליחים נכנסים עם עוד שקיות בידיהם.

לא ממש הצלחתי לנתח אם ומה מפריע לי במראה הזה,

לכאורה מה רע, אנשים יכולים להרשות לעצמם לקנות אוכל מוכן על בסיס קבוע, חלקם הגדול מן הסתם במימון מקום העבודה.

אבל משהו כן הטריד אותי, ניסיתי להבין מה.

חשבתי על כמות הדלק שנשפכת כאן, על עשרות האופנוענים הצעירים שמלהטטים בכבישים כדי להגיש להייטקיסטים את מנת הצהריים שלהם,

על חוסר היעילות בשליחת עוד ועוד שליחים לאותו מקום כאשר ביד כל אחד רק שקית אחת או שתיים,

ניסיתי לחשוב כמה בעצם כל מנה עולה בברוטו - לעומת כמה היה עולה להביא את אותה מנה מהבית.

עלו לי מחשבות גם בקשר לפינוק הזה, מילא יום יומיים בשבוע לקנות אוכל מוכן, סבבה, אבל בשגרה?!

ואולי, אולי בסוף זה מושת גם על משלם המיסים, כי החברות מוציאות את זה כהוצאה מוכרת, ומקבלים על זה החזר מס.

אני לא באמת יודע. רק מניח כאן את המחשבות.

מעניינת אותי דעתכם.

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אצלינו זה מראה קבוע כל צהריים, אבל מדובר במקסימום 3 שליחים שונים (כל עסק שבהסדר שולח שליח אחד לכולם, לא כל מנה! ולכל עסק יש מינימום להזמנה ככה שזה מתנקז בסופו של דבר ל3-4 מקומות שמגיעים למינימום)

אתה בטוח שכל מנה הגיעה עם שליח נפרד?

אם כבר אז מה שמציק לי בסידור הזה זה כמויות החמגשיות והחד"פים שממלאות את הפח אחרי כל ארוחה, מצד שני אין לי ילדים אז די על הז^! שלי, שיזד^ן הכדור.

עריכה אחרונה על ידי flytomars
  • אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא רואה מה רע פה, אולי באמת מלבד כמויות הזבל שזה מייצר שלא ממחזרים.
השליחים עובדים בזכותם ומתפרנסים. כנ"ל המסעדות. האנשים שעובדים בחברת הייטק כנראה לא מרוויחים שכר מינימום ומשלמים די הרבה מיסים. במקום לבשל בבית הם נהנים מהזמן הפנוי שזה נותן להם, כתוצאה מכך הם באים לעבודה נינוחים ומרוכזים ועובדים טוב יותר. החברה מרוויחה יותר כסף בזכות זה, ומשלמת גם היא הרבה מיסים למדינה.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אצלנו רוב ההזמנות דרך סיבוס מגיעות בצורה מרוכזת עם 2-3 שליחים שמגיעים עם רכב ממקומות שונים, וממשיכים לעוד כמה חברות.

אל תדאג להם, הם כבר למדו טוב מאוד להתייעל, כמעט כמו dabbawalas בהודו.

אני מתאר לעצמי ששליחים מסעדות עצמן מביאים את האוכל לנקודת איסוף שבה מחכה שליח עם רכב, שלוקח את כל הנאגלה ליעד. או שהשליח עובר עם רכב אוסף משלוחים ממסעדות עצמן.

זה הגיע למצב שבו אתה נמצא בכפר סבא ויכול להזמין אוכל ממסעדות בראשון/נתניה/גלילות ואפילו זכרון יעקב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אותי אישית כל העניין הזה דוחה, זה מרגיש כמו עבדות מודרנית, אבל אולי זה כי אני עובד בעבודה מחורבנת שאין בה את הפריבילגיה הזאת. 

פורסם

תראה כשאתה מרוויח 100-200 שקלים לשעה, יש מצב שעדיף לך לשלם כל יום 50 על אוכל מאשר לשלם 30 או 20 אבל לבזבז שעה בבישולים. 

יש גם פתרון ביניים, נגיד מזמינים ב-100 שקלים 1 ק"ג של שניצלים, שמים במקפיא ומביאים מהבית/חדר אוכל ירקות וזה מספיק ל-4-5 ימי עבודה למי שאין בעיה לאכול כל יום אותו דבר (כמוני אם זה שניצל/חזה עוף/דג). 

ויש כאלו שיעדיפו להכין בכל בבית הסופ"ש ולסדר קופסאות. זה הכי בריא והכי טעים לרוב, אבל באמת שזה ממש בסדר לדעתי ענייני ההזמנות. כל דבר כזה שמניע את הכלכלה הוא מצוין. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

המשקיעים והלקוחות משלמים על זה. לא המדינה.

זה לא יוצא מהמיסים של אף אחד.

שיעשו *מה שבא להם*.

אתה יכול להסתכל על זה גם אחרת - חברת ההיטק הספציפית הזאת מפרנסת לא רק את העובדים הרשמיים שלה, אלא אוסף נכבד של אנשים מסביב - שליחים, טבחים, שפים, עובדי ניקיון, יצרני כלים חד-פעמיים - כסף שזורם מנקודה אחת לשלל אנשים פרטיים שמתגוררים בארץ. וכל אחד מהם משלם מסים.

בנוגע לפינוק - אני אמנם אחד המשוגעים שמביאים איתם אוכל מהבית, אבל כשכן יוצא לי להזמין פה ושם... תשמע. יש מבחר משוגע בארץ של אוכל טעים מכל קצוות תבל. ולא איזה חיקוי דהוי. באמת טעים. יפני, תאילנדי, ווייטנאמי, הודי, ים תיכוני, אמריקני... הכול. לא סתם זה רגע ביום שמצפים לו, רגע של פינוק בשגרה אינטנסיבית.

• אהבתי 8
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 3 דקות, ניקו פ. כתב:

תראה כשאתה מרוויח 100-200 שקלים לשעה, יש מצב שעדיף לך לשלם כל יום 50 על אוכל מאשר לשלם 30 או 20 אבל לבזבז שעה בבישולים

אתה בדרך כלל גם לא משלם את כל ה50 שקל האלה, אלא רק את השווי מס שלהם.

לפני 7 דקות, Mikelt89 כתב:

אותי אישית כל העניין הזה דוחה, זה מרגיש כמו עבדות מודרנית, אבל אולי זה כי אני עובד בעבודה מחורבנת שאין בה את הפריבילגיה הזאת. 

אולי תנסה את העבדות הזאת, כדאי לך.

מניסיון - כסף הופך את החיים לטובים יותר. ממליץ בחום.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה נשמע כמו כלכלה במיטבה.

עובד ההייטק מזמינים אוכל -> פלטורמת הזמנת האוכל(סיבוס+וולט/תןביס) מרווחות כסף ומעסיקות עובדים-> המסעדות השונות מסביב מרוויחות כסף מזה שיש להן הכנסה קבועה ומסודרת ממשרדי ההייטק ומהזמנות האוכל-> העסקת העובדים מסביב בכל אחת מהחברות האלה כדי לייצר את האקו-סיסטם לכל העסק - אגב, גם בחברות פיננסיות שונות קיים נוהג דומה - כולם מרוויחים.

השליחים ה"מסכנים" הם לא מסכנים, הם מתפרנסים וחלק מהפרנסה שלהם היא בזכות העובדים שמזמינים אוכל(שוב, כלכלה במיטבה) - פספסתי משהו?.

• אהבתי 4
  • רעיון גרוע 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לפני שעתיים, אליעזר כתב:

שלום חברים

רוצה לשתף אתכם,

התארחתי שבוע שעבר באיזו חברת הייטק באזור המרכז,

בשעת ארוחת צהריים נכנסתי לחלל האוכל, ולהפתעתי ראיתי משהו שלא הכרתי קודם, שולחן מלא בשקיות של אוכל מוזמן,

היה נראה כי חלק ניכר מעובדי החברה הזמינו לעצמם אוכל בצורה הזאת,

ואכן, בעוד אני שם, אני רואה שוב ושוב אופנוענים/שליחים נכנסים עם עוד שקיות בידיהם.

לא ממש הצלחתי לנתח אם ומה מפריע לי במראה הזה,

לכאורה מה רע, אנשים יכולים להרשות לעצמם לקנות אוכל מוכן על בסיס קבוע, חלקם הגדול מן הסתם במימון מקום העבודה.

אבל משהו כן הטריד אותי, ניסיתי להבין מה.

חשבתי על כמות הדלק שנשפכת כאן, על עשרות האופנוענים הצעירים שמלהטטים בכבישים כדי להגיש להייטקיסטים את מנת הצהריים שלהם,

על חוסר היעילות בשליחת עוד ועוד שליחים לאותו מקום כאשר ביד כל אחד רק שקית אחת או שתיים,

ניסיתי לחשוב כמה בעצם כל מנה עולה בברוטו - לעומת כמה היה עולה להביא את אותה מנה מהבית.

עלו לי מחשבות גם בקשר לפינוק הזה, מילא יום יומיים בשבוע לקנות אוכל מוכן, סבבה, אבל בשגרה?!

ואולי, אולי בסוף זה מושת גם על משלם המיסים, כי החברות מוציאות את זה כהוצאה מוכרת, ומקבלים על זה החזר מס.

אני לא באמת יודע. רק מניח כאן את המחשבות.

מעניינת אותי דעתכם.

זה אמיתי או הטרלה?

בעצם, אם יש מצב ששבוע שעבר ראית את זה, כנראה לקח לך כמה ימים להגיע על גמל הביתה ואז היית צריך לחכות לשעה ספציפית של הקצאה לחיבור לאינטרנט.

איש יקר, מאות אלפי עובדים אוכלים כך ביום באזור המרכז, זה זלג גם לחברות שהם לא "הייטק" כמו פיננסים ואחרות.

אם יש משהו שאתה יכול ללמוד מההיטקיסטים האלו, זה שכאשר יש חוסר יעילות הם כבר ימצאו את הדרך לפתור את הבעיה... כך קמו חברות השליחויות הגדולות (למשל וולט) שיודעים לנווט את זה בצורה הרבה יותר יעילה מבית עסק  בודד.

חכה עוד קצת, יהיו פתרונות נוספים.

אגב, אל תנסה לחשוב במונחי "כמה זה היה עולה לי". זה לא פקטור לחבר'ה האלה. השאלה היחידה היא האם יש להם את היכולת לממן את זה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לפני 12 דקות, noknok כתב:

פספסתי משהו?

כן, לא הזכרת כמה אלמנטים של תחילת השרשרת הזו.

את יצרני המזון, יצרני המקררים, יצרני גז למקררים, יצרני חומרי הגלם למקררים ואופנועים, חברות הדלק וכו'.

יש כאן מעורבות של הרבה גורמים, שמתפרנסים.

עריכה אחרונה על ידי pasat04
  • מצחיק 2

פורסם

זה השרשור השני השבוע שמתייחס לשליחים כמסכנים.

זאת חרא של עבודה. אבל יש עוד המון עבודות חרא.

אנשים שוכחים שיש אוכלוסיה שלמה בארץ שנוח לה לעשות השלמת הכנסה מהצד בעבודה כזאת

או לחילופין לעבוד בלי להתחייב, בלי בוס, בלי להודיע מראש מתי באים ומתי יורדים ממשמרת. 

יש הרבה אנשים שלא מסתדרים בעבודות אחרות ופה סבבה להם. 

ולהתלונן שיש להם המון משלוחים זה כמו להתלונן שהנה המסכנים האלה מהייטק - תראו הסטארטאפ הצליח ועכשיו יש להם מלא עבודה.

• אהבתי 1
  • אחראי פורום
פורסם
לפני 10 שעות, GTאי כתב:

זה אמיתי או הטרלה?

בעצם, אם יש מצב ששבוע שעבר ראית את זה, כנראה לקח לך כמה ימים להגיע על גמל הביתה ואז היית צריך לחכות לשעה ספציפית של הקצאה לחיבור לאינטרנט.

איש יקר, מאות אלפי עובדים אוכלים כך ביום באזור המרכז

ויש עוד מאות אלפי עובדים שלא מכירים את זה, אוי הבועה.

• אהבתי 3

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

מעניין אם לא היה עדיף לכל החברות האלו פשוט לשכור שף+צוות במשכורת חודשית שיכינו לעובדים אוכל על בסיס יומי

אולי זה יותר כאב ראש לחברות עצמן אבל זה די בטוח היה חוסך להן הרבה כסף לא?

מעניין אם החברות השתעשעו ברעיון ...

עריכה אחרונה על ידי roiei
פורסם
לפני 12 שעות, אליעזר כתב:

חשבתי על כמות הדלק שנשפכת כאן, על עשרות האופנוענים הצעירים שמלהטטים בכבישים כדי להגיש להייטקיסטים את מנת הצהריים שלהם

ברוב המקומות מדובר בהזמנות מרוכזות. שליחים מביאים 20-30 מנות בבת אחת.

כן. זה יעיל מאוד מבחינת זמנים ואחכ לא צריך לדאוג למערך שלם של מקררים ומיקרוגלים וכו שהיה יוצר תורי ענק.

ואולי, אולי בסוף זה מושת גם על משלם המיסים

מתתח מצחוק. אתה מדבר על ה10-15% שמכניסים כמויות מיסים היסטריות למדינה.

תאמין לי עדיף משך במקום למשפחה או חמגשיות ממסעדות יוקרה…

לפני 12 שעות, flytomars כתב:

אם כבר אז מה שמציק לי בסידור הזה זה כמויות החמגשיות והחד"פים

זו הצרה האמיתית. הרבה מקומות עוברים לאריזות אקולוגיות ולא שולחים סכום. ועדיין.

לפני 10 שעות, GTאי כתב:

זה זלג גם לחברות שהם לא "הייטק" כמו פיננסים ואחרות

זה היה קיים שם בצורות כאלו ואחרות כבר שנים.

ההבדל העיקרי זה המבחר והשינוע. גם בתעשיות יותר מסורתיות.

לפני 4 דקות, roiei כתב:

מעניין אם לא היה עדיף לכל החברות האלו פשוט לשכור שף+צוות במשכורת חודשית שיכינו לעובדים אוכל על בסיס יומי

אולי זה יותר כאב ראש לחברות עצמן אבל זה די בטוח היה חוסך להן הרבה כסף לא?

מעניין אם החברות השתעשעו ברעיון ...

לא צריך לנחש.

מעל גודל מסוים התשובה היא כן.

במרכזים בחול (לא רק מרכזי פיתוח או טק, אבל נתמקד בהם לצורך הדיון) יש שפים ומזנון מאוד מגוון. הכי זכור לי היה ביקור במשרדי פייסבוק במנהטן (6-7 קומות מלאות) - שיש שם שף שמכין תפריט יומי + בר סלטים + איזור סנדוויצ’ים ופיצות.

מנת בשר , דגים ו צימחונית מתחלפות יומית. אוכל באמת מהמם.

בנוסף פעם בשבוע עושים יום דוכני אוכל שמזמינים קייטרינגיפ ומסעדות להכין במקום.

חברה טובה היא טבחית באחד מהם (לא מרכז טק, מרכז שרתים ותפעול של אלפי אנשים) והצוות שם זה לא איזה חדר אוכל בצבא אלא צוות שעובד כמו מסעדה עם שף וטבחים מאוד מוכשרים. 👌

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...