Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. מקווה שאני כותב את זה במקום הנכון.

בחודש האחרון מתעניין ברכישת לנדקרוזר, הדגם עד 2015 עם המנוע 1KD לפני החלופה לחדש שיש לו בעית אמינות קלה עם האוריאה וה DPF.

כל הרכבים ביד 2, גם השמורים ביותר כולל אחד הרכבים שהוא של בעלי סוכנות טויוטה בארץ - מחליפים שמן + פילטר שמן כל 30K או כל שנתיים -המוקדם מביניהם.

יש אפילו רכב אחד, שנת 2014 עם 60 אלף קילומטר - כמעט 8 שנים על הכביש ועבר רק פעמיים החלפת שמן. כמובן שנמכר כ 30-40 מעל המחירון. 

נציין שמעיון בהמלצות הרכב לדוגמא באוסטרליה - שם ממליצים כל שנה או 10K.

האם זה מתכון לצרות בעתיד ופגיעה באמינות של הרכב - החלפת שמן כל שנתיים לא תפגע בסיכויי המנוע להגיע ל 500 אלף ק"מ כמו המנועים הקודמים?

או שאם היבואן מגדיר תדירות טיפולים כל 30K אז כנראה שזה מה שצריך ולא צריך להגזים?

אשמח לשמוע דעתכם

פורסם

החלפת שמן כל 30, זה בלוף! מנוע ז"ל מבחינתי.  ונחש מה, אפילו החלפת שמן כל 15 זה בלוף. בארץ ובאקלים שלנו, מי שמעוניין לשמור על רכבו עושה טיפול כל 10 ואפילו פחות מכך, לא משנה מה רשום בהוראות יצרן. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אבי בזמנו לימד אותי ששמן מנוע מחליפים כל 1,500 קמ ולא לשכוח לגרז את כל פטמות הגרוז.

החום בלבנט הורס הכל.

• מצחיק 1
פורסם

אני אתכם לגמרי. גם אני חושב שזה מוזר.

מפתיע אותי למה בארץ זה 30K ובחו"ל  זה 10K.

ובעצם לא הייתם קונים כזה רכב? או שאם הוא נסע רק את ה 120K ומעכשיו אני אתחיל לטפל כל 10K אז הכל יהיה בסדר? 

פורסם
לפני 5 דקות, Big Guy כתב:

אני אתכם לגמרי. גם אני חושב שזה מוזר.

מפתיע אותי למה בארץ זה 30K ובחו"ל  זה 10K.

ובעצם לא הייתם קונים כזה רכב? או שאם הוא נסע רק את ה 120K ומעכשיו אני אתחיל לטפל כל 10K אז הכל יהיה בסדר? 

אחרי שנה שהשמן עבד וספג מלא גזים ועוד כל מיני דברים היכולות שימון שלו יורדות והוא ניהיה לאט לאט בוצי וכו'.

מנוע שנסע על שמן ישן במיוחד שבר את ה10K הוא לא משומן היטב ויש נזק קטן לטווח הארוך. 

פורסם

איזה אינטרס יש כביכול לבעל סוכנות טיוטה למכור את הלנדקרוזר שלו שלא טופלה על פי הוראות היצרן? הרי חלק מהפרמייה שהוא לוקח במכירה היא ה״שמורה״ מבעלים של סוכנות

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם
לפני שעתיים, BRAVO30 כתב:

אפילו החלפת שמן כל 15 זה בלוף. בארץ ובאקלים שלנו, מי שמעוניין לשמור על רכבו עושה טיפול כל 10 ואפילו פחות מכך, לא משנה מה רשום בהוראות יצרן.

וכל זה מבוסס על מה, תחושות? לא קצת יומרני לדעת יותר טוב מהיצרן? יכול להיות שאין בכלל סיבה להחליף שמן מהר מדי, כי הוא בכלל לא פגום?

היבואן מגדיר 30K ק"מ/שנתיים או נורה דולקת לפי המוקדם.

פורסם
לפני 37 דקות, CarloAbarth כתב:

איזה אינטרס יש כביכול לבעל סוכנות טיוטה למכור את הלנדקרוזר שלו שלא טופלה על פי הוראות היצרן? הרי חלק מהפרמייה שהוא לוקח במכירה היא ה״שמורה״ מבעלים של סוכנות

הוא מבחינתו טיפל לפי הנחיות יצרן...

הוא לא מבין מה הבעיה. לדבריו זה מנועים חדשים ולכן צריך להחליף כל שנתיים או 30K 

הראיתי לו שבחו"ל זה כל 10K. הוא אומר שהוא מטפל לפי ההנחיות בארץ וזהו

לפני 13 דקות, mcaspi כתב:

וכל זה מבוסס על מה, תחושות? לא קצת יומרני לדעת יותר טוב מהיצרן? יכול להיות שאין בכלל סיבה להחליף שמן מהר מדי, כי הוא בכלל לא פגום?

היבואן מגדיר 30K ק"מ/שנתיים או נורה דולקת לפי המוקדם.

פה חשדתי כמו שאומרים.

זה מה שהיבואן בארץ אומר.

בחו"ל באוסטרליה זה כל 10K או שנה.

עכשיו עזוב שזה לא ברור למה יש הבדל כל כך מהותי - עד עכשיו זה לא הוכיח את עצמו ברכבים אחרים עניין הטיפול כ 30K או שנתיים.

פורסם
לפני 9 שעות, Big Guy כתב:

יש אפילו רכב אחד, שנת 2014 עם 60 אלף קילומטר - כמעט 8 שנים על הכביש ועבר רק פעמיים החלפת שמן. כמובן שנמכר כ 30-40 מעל המחירון. 

אנשים קונים לנד קרוזר במאות אלפי שקלים אבל מתקמצנים על משהו כמו 1000 שקל במצטבר של החלפות שמן. טמטום עמוק.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, Big Guy כתב:

יש אפילו רכב אחד, שנת 2014 עם 60 אלף קילומטר - כמעט 8 שנים על הכביש ועבר רק פעמיים החלפת שמן

לנד קרוזר 2014 עם 60 אק"מ - לא נראה לי הגיוני שהחלפת שמן פעם בשנתיים פגעה בו יותר מדי. אני הייתי לוקח.

לפני 9 דקות, imprezadude כתב:

אנשים קונים לנד קרוזר במאות אלפי שקלים אבל מתקמצנים על משהו כמו 1000 שקל במצטבר של החלפות שמן. טמטום עמוק.

למה טימטום? זה מה שהיצרן אומר, בעל הרכב טיפל לפי הוראות היצרן.

חוץ מזה - לנד קרוזר. לא מכיר את הדגם אישית, אבל זה נראה לי כמו רכב שמסוגל לעמוד בעומס, הרכבים האלה שורדים דברים הרבה יותר גרועים.

לפני שעה, dani666 כתב:

החום בלבנט הורס הכל.

ברור, כי לישראל יש את הבלעדיות על חום.

אין מקומות יותר חמים בעולם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, vadim6385 כתב:

חוץ מזה - לנד קרוזר. לא מכיר את הדגם אישית, אבל זה נראה לי כמו רכב שמסוגל לעמוד בעומס, הרכבים האלה שורדים דברים הרבה יותר גרועים.

אין סיכוי שהיצרן אומר להחליף שמן פעמיים בשמונה שנים, פשוט אין סיכוי. אני לא צריך להסביר לך שזה קילומטרז או זמן.

עריכה - לא שמתי לב שפות״ש ציין שזה 30k או שנתיים. אז הנה..

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 דקות, vadim6385 כתב:

לנד קרוזר 2014 עם 60 אק"מ - לא נראה לי הגיוני שהחלפת שמן פעם בשנתיים פגעה בו יותר מדי. אני הייתי לוקח.

ברור, כי לישראל יש את הבלעדיות על חום.

אין מקומות יותר חמים בעולם.

ודים - איך תסביר את זה שבאוסטרליה ממליצים כל 10K או שנה ובארץ כל 30K או שנתיים? 

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, Big Guy כתב:

ודים - איך תסביר את זה שבאוסטרליה ממליצים כל 10K או שנה ובארץ כל 30K או שנתיים? 

המנועים זהים? 

זה אכן נשמע הזוי אבל זה ההוראות יצרן. לא נראה לי שהיצרן מנסה בכוח לחבל ברכבים שלו 

(או: כל אלו שתמיד מצדיקים לשלם יותר על טיפול תקופתי בשביל לטפל במורשה יבואן. זה זה בדיוק!)

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• תוכן חדש...