Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן מה שנאמר כאן מדוייק (מנסיון עם אבי שמוגבל מאוד בתנועה), תוכל להוציא תג נכה לרכב שלך עבור אביך,
מה שכן חניה באדום לבן גם בתל השומר תזכה אותך בקנס,
לא תוכל להוציא אישור לקניית רכב נכה עם ההטבות עקב גילו של אביך.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, Be roo כתב:

לא מפריע זה ענין סובייקטיבי.

אדום-לבן בהגדרתו נמצא בשימוש במקום שבו חניה תהווה הפרעה לתנועה.

מידת ההפרעה משתנה ממקום למקום וכל אדם יכול להעריך אותה אחרת, כך שקורה לא מעט שנכים חונים במקום אסור ומקבלים דו״ח וצריכים להלחם כדי לבטלו בטענה שההפרעה היתה שולית.

אמת, אבל בהרבה מקומות עמוסים אדום לבן בהחלט הופך לחניה, לדוגמה רחובות שהם ללא אכיפה בשעות מסוימות, נכה יוכל לחנות גם מחוץ לשעות. לפחות ניסיוני. אי אפשר לדעת מה עובר בראשו של האוכף כשמדובר במשהו סובייקטיבי. כמובן שעדיף להימנע. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 4 שעות, llaavvii כתב:

מה שכן חניה באדום לבן גם בתל השומר תזכה אותך בקנס

אדום לבן לא מזכה בקנס. העניין הוא שבדרך כלל הוא מסומן על נתיב נסיעה או בקרבת צומת - ולכן תקבל קנס גם כנכה.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אגב, יש מוקד של עמותת עזר מציון שנקרא "מחוברים לחיים" שאפשר לנסות להיעזר בו בהסעות חולים. זה מוקד של מתנדבים כך שלא כל הבקשות שעולות מקבלות מענה ובהחלט הכי טוב שאתה תהיה זה שתיקח אותו, אבל כדאי להכיר. הרבה בריאות וכח. 

• רעיון טוב! 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

הגיע בדואר כרטיס תג נכה על שם אבא שלי ,מה אני עושה עם הכרטיס בזמן שאני מסיע את אבא שלי,

אני צריך לשים אותו צמוד לחלון הקדמי? או שאין צורך?

אם הבנתי נכון אז פטור מאגרת רישוי ,אקבל רק אם אצרף את שם אבי כבעלים נוסף לרכב? 

פורסם (נערך)
בתאריך 13.6.2022 בשעה 10:46, llaavvii כתב:

אכן מה שנאמר כאן מדוייק (מנסיון עם אבי שמוגבל מאוד בתנועה), תוכל להוציא תג נכה לרכב שלך עבור אביך,
מה שכן חניה באדום לבן גם בתל השומר תזכה אותך בקנס,
לא תוכל להוציא אישור לקניית רכב נכה עם ההטבות עקב גילו של אביך.

בתגובות קודמות דובר על משהו אחר, על אגרת הרישוי.

פטור כנ"ל, תשלום של 26 ₪ בלבד מקבל גם אחד שעבר את גיל הפרישה.

@URSH כן, חובה להצמיד את התג בצד שמאל של שמשת  הרכב הקדמית או על חלון הצד השמאלי שלצד הנהג, יש אפשרות לרכוש בדואר מאחז.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, URSH כתב:

הגיע בדואר כרטיס תג נכה על שם אבא שלי ,מה אני עושה עם הכרטיס בזמן שאני מסיע את אבא שלי,

אני צריך לשים אותו צמוד לחלון הקדמי? או שאין צורך?

אם הבנתי נכון אז פטור מאגרת רישוי ,אקבל רק אם אצרף את שם אבי כבעלים נוסף לרכב? 

שים לב שיש לשייך את הרכב שלך לתו דרך איזור הממשלתי האישי של אביך. ללא שיוך כזה - אין לתו ערך גם אם הצמדת אותו לשמשה

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

יש לי שאלה:

אם חמותי חולה בסרטן ואשתי מסיעה אותה מדי פעם לבתי החולים אך הרכב רשום על שמי בלבד

יש אפשרות לקבל תג נכה לרכב?

לי באופן אישי אין שימוש ברכב הזה כלל

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

התג נכה מופיע על שם הנכה,

וניתן ךשיך לו כל רכב שקיים על הכביש דרך האזור האיש הממשלתי של בעל התג,

במקרה שיך לחמותך תו נכה על שמה זה מאוד פשוט.

• רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 13 שעות, zvit כתב:

שים לב שיש לשייך את הרכב שלך לתו דרך איזור הממשלתי האישי של אביך. ללא שיוך כזה - אין לתו ערך גם אם הצמדת אותו לשמשה

מה הכוונה לשייך, האם לאחר שהגשתי בקשה דרך האזור הממשלתי של אבא שלי, וקבלתי את התג, אני צריך לבצע עוד פעולה של שיוך?

פורסם

כן. לקשר בין תו הנכה למספר הרכב. תהליך שמתבצע עם השהיה מסויימת, כדי שאנשים לא יעבירו את התו מרכב לרכב כל הזמן על מנת לתפוס חניות נכים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 13.6.2022 בשעה 10:42, zvit כתב:

@David2540 המטרה הראשונית היא לעזור לאבא, לא לחסוך גרוש וחצי באגרת רישוי ואח"כ להסתבך עם צורך בצו ירושה כדי לקבל חזרה את הבעלות על הרכב שלך...

ביום מן הימים ,מקווה כמה שיותר רחוק, אצטרך בכל מחיר להוציא צו ירושה.. השאלה מה התהליך שאצטרך לעבור כדי להחזיר את הרכב לשמי בלבד?

פורסם

זה הליך משפטי, לא מסובך מדי, במסגרת העברת כל הירושה.

האם יש צוואה? האם ידוע לך היכן נמצאת, מי עורך הדין שטיפל בה (אם יש כזה), האם עלולים להיות מתנגדים לביצוע שלה? ואם אין צוואה - האם צפויה התנגדות לתהליכי צו ירושה?

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש צוואה, יש עו"ד ,ותתכן התנגדות של אחד מהיורשים..

מה ההיגיון בעצם בצוואה ,אם ניתן להתנגד לה ?

אתה מתכוון להתנגד לחוקיותה?

פורסם

לא מומחה לצוואות, אבל אם מישהו ינסה לערער על חוקיות הצוואה כל העסק עלול להעצר לזמן לא קצר. לא יודע איך זה משפיע על העברת הבעלות ברכב. יותר מזה - האם הכנסת אבא לרשיון לא מכניסה חלק מהבעלות על הרכב לצוואה עם כל מיני סיבוכים אולי אפילו צורך לתקן את הצוואה כעת ולהוציא את הרכב מהרכוש המצווה. באמת אין לי משהו מבוסס לומר לך, רק שאתה צריך לבדוק הכל היטב עם משפטן המבין בתחום.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...