Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי נסיעת מבחן:
אני גם לא הייתי קונה רכב ללא נסיעת מבחן, לכל הפחות במגרש חניה גדול. לא מספיק שהבעלים ינהג -- זה לא נותן לי משוב אם יש בעיות בתגובת הדוושות לתיפעול, או רעידות בידית ההילוכים וכו׳. בעלים מיומן לעיתים קרובות לא יגיע למקומות האלה  (גם ללא נסיון הטעיה מכוון -- עם השנים הוא התרגל באופן אוטומטי נמנע מלהכניס את המכונית לפינות).
כמובן, לא לעניין להשתולל. אגב, נסיעה כזו עלולה גם לא להיות מכוסה בביטוח, שלא מכסה
לגבי בדיקה במכון:
מבחינת עלות/תועלת, אין שום הגיון לקחת רכב כזה (נניח לרגע שהקילומטראז׳ תואם לגיל) למכון בדיקות. יעלו הרבה נקודות כשל, שהקונה לא יוכל לדעת איזה מהן תהיינה מהותיות ו/או יקרות.

מי שמדבר על לקחת את הרכב לבדיקה כזו, האפשרויות הן:
(1) לא מבין שום דבר במכוניות. אם זה המצב, אין לו מה לחפש ברכב בן 18, ללא ליווי של חבר או בן משפחה שמבין. ואם הוא רוצה לקחת למכון כי אין לו חבר כזה, זה יהיה יותר גרוע -- אם תיסגר עיסקה (סיכוי אפסי), יהיו הרבה תלונות וצרות, כי אין מצב שהציפיות שלו תהיינה סבירות. וברור שהוא בונה על הורדה במחיר בגלל הבדיקה.
(2) כפי ש- @tinoki אמר, הוא בכלל לא מתכוון לקחת לבדיקה. אלה סתם דיבורים כי לא ידע איך לסיים את השיחה, או שלא רצה שתכעס עליו בסוף. הוא גם לא מתכוון לחזור אליך. או שהוא חשב שאפשר למצוא מציאות של רכב במצב כמעט-חדש במחיר של בן 18, או שהוא סתם רצה לעשות רייסים בחינם.

אגב, 99% שהמצב הוא (2). אדם בלי נסיון בכלי רכב לא היה נוסע באופן פרוע בכלי רכב שהוא לא מכיר, בגלל החשש הפיזי להיפצע בתאונה, בלי כל קשר לעניין הקניה.

אישית, לא הייתי מבזבז על הבחור שניה נוספת, אלא אם כן אתה ממש משווע לקונים וחייב למכור בדחיפות, מה שממש לא נשמע המצב.
זה דגם מוכר בארץ, ואני מניח שיהיה מי שיהיה מעוניין בו בתור אמצעי תחבורה.

פורסם

בהנחה שהוא באמת מתכוון לקחת לבדיקה יתכן וזה ע"מ לשלול נזק/תיקון בשלדה, כריות אוויר או משהו מכאני מהותי. 

כך גם אתה צריך להבהיר לו, שזה לא פתח למומ אלא לקבל תמונה בסיסית.

כמו רוב המגיבים, נסיעות מבחן זה לגיטימי, כתלות ברושם שהקונה משרה עליך,

ולהבא תבהיר מראש מה אתה מצפה ובעיקר לא מצפה שהוא יעשה. 

במקרים שאני ביצעתי נסיעת מבחן ורציתי לבדוק בלמים/היגוי/קלאצ התרעתי מראש. 

סה"כ קיבלו בהבנה ואפילו שאלו פרטים טכניים על הבדיקה. 

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

גם אני תמיד משתדל לעשות סיבוב, פשוט דואג להסביר לבעלים שיושב לידי אילו בדיקות אני הולך לבצע ולאיזו מטרה - למשל למשוך הילוכים, לבדוק את ההתנהגות בבלימת חירום (ואם ה-ABS נכנס לפעולה), ללחוץ על כל הכפתורים, ולעשות דברים נוספים שהם בד"כ לא עושים ביומיום. מנסיוני, העויינות והחשדנות בד"כ מתחלפות בהתלהבות כשהם מגלים דברים חדשים שלא ידעו שהמכוניות שלהם מסוגלות להם.

בסופו של דבר הכל מושתת על תקשורת טובה בין אנשים, למרות שתמיד יהיו מקרי קצה כמו ההוא שחיב"ס ולא נותן לאפחד לנהוג וההוא שקורע מכוניות לגזרים ובודק ברקסים בתנועה סואנת. עם השנים לומדים להימנע משני הסוגים.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)

עם הקורונה זה די קל לסרב לנסיעות מבחן. אתה אומר שאתה נמצא בקבוצת סיכון וככה אף אחד לא נעלב וזה גם לא נראה כאילו שיש לך מה להסתיר.

אתה עומד ליד הרכב בזמן שהוא ממשש אותו, לוחץ על כפתורים ובודק שמניע.

וישקח למכון על חשבונו, אם בא לו.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

לפני כמה שנים היה לי מקרה דומה מאוד: לקחתי למכון אימפרזה בת 16 על חשבוני. הבדיקה כמובן יצאה "שחורה" עם איקסים כמעט בכל הסעיפים, אבל בשיחה עם הבודק הוא אמר לי "הכל שטויות, המנוע במצב מעולה, ההילוכים, הקלאץ חדש, זה טנק" אז תשלום של 450 לבדיקה עזר לי להוריד כמה אלפים במחיר, והרכב נסע ללא שום תקלה רצינית כ70,000 ק"מ עד שנמכר.

פורסם

בשיא הקורונה קנינו רכב לאשתי, ואם לא הייתי עושה נסיעת מבחן עוד הייתי קונה מעל המחירון ריו עם קלאץ גמור לגמרי

פורסם
לפני כשעה, ZiggyMan כתב:

לפני כמה שנים היה לי מקרה דומה מאוד: לקחתי למכון אימפרזה בת 16 על חשבוני. הבדיקה כמובן יצאה "שחורה" עם איקסים כמעט בכל הסעיפים, אבל בשיחה עם הבודק הוא אמר לי "הכל שטויות, המנוע במצב מעולה, ההילוכים, הקלאץ חדש, זה טנק" אז תשלום של 450 לבדיקה עזר לי להוריד כמה אלפים במחיר, והרכב נסע ללא שום תקלה רצינית כ70,000 ק"מ עד שנמכר.

וכאן עלית על הסיבה בשלה בדיקה היא פשוט שלב במו"מ על מחיר. נדירים המקרים בהן עלותה לא תכוסה ע"י הורדת המחיר בשל ה"איקסים" בדו"ח הבדיקה, לרוב תשאיר עוד כמה לירות בכיס של הקונה.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, רועי5 כתב:

וכאן עלית על הסיבה בשלה בדיקה היא פשוט שלב במו"מ על מחיר. נדירים המקרים בהן עלותה לא תכוסה ע"י הורדת המחיר בשל ה"איקסים" בדו"ח הבדיקה, לרוב תשאיר עוד כמה לירות בכיס של הקונה.

זו לא ביקורת אישית, אבל בדיוק הסיבה למה בתור מוכר אסרב לבדיקה 🙂 -- זה מעיד על קונה ללא תום לב, ועם כאלה מסוכן לעשות עיסקות.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם
לפני כשעה, Nakamichi כתב:

תסרב לבדיקה ברכב ישן בן 18 או תסרב לבדיקה בכלל?

לבדיקה של רכב מהסוג הזה.
אין ספק, בדיקה יכולה להיות שימושית מאד לגלות פער בסיסי בין המצב לכאורה של מערכות שונות ברכב למצב בפועל, או שילדה עקומה, או תאונה משמעותית. אבל בגיל הזה, זה יהיה מפתיע אם הרכב מעולם לא עבר תאונה 🙂.
בכלל, אנשים נוטים לייחס חשיבות מוגזמת לבדיקות בארץ, תולדה היסטורית של היות רכב מצרך מותרות יקר ואוכלוסיה שלרובה אין שום חוש טכני. גרתי במספר ארצות בחו״ל, ולא נתקלתי באף אחת מהן מוסד של מכוני בדיקות לקראת קניה. מקובל, וגם אז בכלל לא נפוץ, שלוקחים את הרכב למכונאי או חבר שמתמצאים, ומקבלים חוו״ד. מי שאין לו שום חוש טכני לא קונה משומשת ישנה, ואם הוא קונה מה שקרוי beater car  ב- 1500-2000 דולר, למשל תלמידי קולג׳, אין לו שום ציפיות מהרכב. פשוט נוסעים בו עד התיקון היקר הראשון.

בדיקה של כמה שעות ממילא לא תגלה הרבה בעיות יקרות שיכולות לצוץ ימים לאחריה (למשל במע׳ החשמל -- נתקלתי אישית יותר מפעם אחת), ובדיקה אמיתית שתגלה הרבה יותר בעיות (ועדיין לא את כולם) היתה דורשת פירוק של המכונית לגורמים וכמה ימי עבודה.

מי שקונה רכב בן 18 צריך לקחת בחשבון שמתישהו בחודשים/שנה הקרובים ייתכן שיצטרך להשקיע כמה אלפי שקלים בתיקון תקלות לא צפויות, גם אם הוא מכיר אישית את הבעלים ולא היתה אפילו תקלה מכנית אחת באותם 18 שנים.
יש סיבה שערך השוק האופייני של רכב כזה הוא פחות מ-10000 ש״ח (לפי מה שמבקשים ב-יד2 -- אגב, אין בכלל מחיר מחירון, למרות שזה היה דגם מאד נפוץ בזמנו).

פורסם
לפני שעה, PinkDolphin כתב:

זו לא ביקורת אישית, אבל בדיוק הסיבה למה בתור מוכר אסרב לבדיקה 🙂 -- זה מעיד על קונה ללא תום לב, ועם כאלה מסוכן לעשות עיסקות.

לא חושב שזה נכון...

כמו בכל עסקה שבן אדם מבצע הוא מעוניין לקבל את המחיר הכי טוב שהוא יכול להוציא, אני לא חושב שזה נקרא קונה ללא תום לב.

הוא מעוניין להוריד אותך במחיר כמו שאתה מעוניין למכור יקר, זה ביזנס לכל דבר.

אלא א"כ אתה מתכוון שתום לב זה להיות פראייר

• אהבתי 2
  • מעניין 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

אני חושב שהקונה יעלם יותר מהר מהזמן שהרכב שלך הגיע ל5000 סל״ד..

בדרך כלל כשקונה לא רציני אומר נראה אחרי החגים זה אומר שהוא לא סגור על עצמו ולרוב מבזבז לך את הזמן.

קונה רציני שמעוניין ברכב שלך, יבצע נסיעת מבחן ואם אין כשלים מהותיים יבקש לעשות זכרון דברים.

לקחת למכון רכב בשווי כזה נראה לי פשוט מטומטם, ואולי גם זה סוג של תירוץ בשבילך שנדבר אחרי החגים…

אני אישית הייתי מוכן לאפשר בדיקה במכון אם הייתי מזהה רצינות מצד הקונה, וכמובן זורק מעצמי כל אחריות מהבדיקה הזו.

לגבי כאלו שאמרו שלא היו נותנים לנהוג ברכבם לקונים פונטנצייאלים, אני לא מסכים עם זה.

לקונה יש זכות לבצע נסיעת מבחן גם על רכב יד2 בדיוק כמו שיש לו ברכב חדש.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, המהיר הזהיר כתב:

לא חושב שזה נכון...

כמו בכל עסקה שבן אדם מבצע הוא מעוניין לקבל את המחיר הכי טוב שהוא יכול להוציא, אני לא חושב שזה נקרא קונה ללא תום לב.

הוא מעוניין להוריד אותך במחיר כמו שאתה מעוניין למכור יקר, זה ביזנס לכל דבר.

אלא א"כ אתה מתכוון שתום לב זה להיות פראייר

אבל ב-״חוסר תום לב״ אני מתכוון למקרה שהמניע העיקרי לקחת לבדיקה הוא להוריד מחיר, לא לוודא שאין פגם ניסתר במכונית. לא לשם כך נועדו בדיקות. שוב, בגלל שברור לגמרי שברכב בן 18 יתגלו המון איקסים בין סעיפי הבדיקה, ולא יעזור מה המוכר יגיד ומה יסכמו מראש, הקונה ינסה להשתמש בזה להוריד מחיר מעבר למוסכם.
לא כולם יסכימו איתי, אבל לטעמי, ההתייחסות הנכונה לבדיקה צריכה להיות סוג של ביטוח (גם אם חלקי), לא כלי למו״מ. אם אני לוקח רכב לבדיקה, זה בשביל החלטה go/no go לגבי העיסקה כולה (נניח אם יתגלה שהיתה תאונה רצינית שלא דווחה (בין אם המוכר ידע או לא)).
המו״מ מתבצע קודם, לפי ההנחה שהרכב הוא במצב כפי שהוא נראה.

פורסם

אבל לפעמים מגלים דברים שאפשר לתקן בכמה מאות או 2000 שקל נניח, ולא ידענו את זה טרם הבדיקה.

אז זה לא דיל ברייקר, אבל בהחלט מקום שראוי שהמוכר יתגמש בעקבותיו.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...