Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר אור חברים,

זקוק לעזרה לגבי רכישת רכב 7 מקומות אחד מהדגמים הנ"ל אאודי Q7 או מרצדס LG שנתונים נמוכים 2005-2008.

אתחיל בכך שהיה לי טויוטה פריוס + ולאחר שנכנסו בי הרכב ירד מהכביש במזל לא היה לי ילד בשורת מושבים האחרונה (היא נמחצה כליל).

לאחר החוויה הלא נעימה הזאת החלטתי לרכוש רכב שלמיטב ידעתי יותר חזק ובטיחותי וכך הגעתי לדגמים שציינתי.

1) אין לי ניסיון עם רכבים מסוג זה האם יש תקלות מיוחדות או דברים מיוחדים שאני צריך לבדוק?

2)האם הרכבים האלו באמת בטיחותיים יותר?

3)כמובן שבשנתונים שציינתי הקילומטרג' מאוד גבוהה נתקלתי גם ב 390 האם יש מה לחשוש מכך ועד איזה קילומטרג' סביר לרכוש?

לכל עזרה בנושא אודה

פורסם

הדגמים שהזכרת בני 15 שנה, לא זולים לאחזקה, ויש בהם שלל מחשבים וחיישנים שמצריכים מומחיות כדי לאבחן ולתקן בעת הצורך. עלויות של מחשבים וחיישנים שמתקלקלים יכולות להגיע גם למחירים של חמש ספרות.

ובכלל לא בטוח שבטוחים יותר מדגמים חדשים יותר בכמה שנים. ברכב בן 15 שנה, בכלל לא בטוח שמערכות בטיחות הפסיביות יעבדו בעת תאונה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לטעמי תרד מהעניין, אלו רכבים עם תחזוקה גבוהה מאוד, וצריכת דלק רחוקה מהפיריוס,
אתה יכול לקנות רכב ב 65K ולהוציא על מחשב כסא נהג 8K לפני עבודה....

פורסם

אני מבין . תודה לעונים.

פשוט זה נראה לי ממש לא בטיחותי שיש ילדים יושבים בבגאז', הם הופכים להיות בשר תותחים.

אני לא רוצה להגיע לטויוטה סייאנה או קיה קרניבאל הם ענקיות... יש לכם המלצות?

פורסם

אאוטלנדר זהה כמעט לחלוטין לפיריוס,
בסורנטו המצב טיפה יותר טוב, חפש סאניונג רודיוס, אחזקה סבירה רכב גדול עם באגז' והמושבים האחוריים לא "על הדלת"

פורסם

אם בטיחות ילדיך באמת חשובה לך - המנע מרכב שבעה מקומות. (אני מבין שזה פחות נוח כי צריך לנסוע בשתי מכוניות)  מסתבר שאין נתונים על בטיחות היושבים בשורה השלישית וכנראה שיצרני הרכב יודעים למה...

• אהבתי 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כן אבל לא פרקטי להחזיק שני רכבים...

לגבי הרודיוס הבנתי מחבר שהיה לו שבגלל שהרבה ממנה מיוצר במרצדס גם כן החלקים יקרים...?

חשבתי על וולוו XC90 ישנה, מוכרים אותם בשנתונים 2005 בערך עם 200KM סביב 25K-30K ... הרכב 7 מקומות מאוד בטיחותי (גם לשורה השלישית). אני יודע שחלקים יהיו יקרים יותר, אבל אולי במקום לקנות רכבים בשנתונים סביב 2013 עם 170KM ומעלה(במקרה הטוב) ב60K, אני יקח אותה ונשאר לי ספייר לתיקונים וטיפולים. מבחינה לוגית זה מסתדר לי, אבל זה נשמע לי מוזר כי אם ככה כל הזמן היה עדיף לקנות רכב משומש ישן מאוד ולשמור כסף בצד, מה אתם אומרים?

אני אציין שפחות אכפת לי מחדשנות ברכב.

תודה לעונים.

פורסם

לפי מה אתה חושב שרכב בן 17 יהיה בטיחותי יותר מאשר רכב בן 8-10?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

משנה לשנה המבחנים מחמירים יותר ויותר, אתה לא יכול להשוות בין תוצאה של מבחן מלפני שנתיים ומלפני 10 שנים.

כל הרכבים שצינתה יקבלו ציונים ממש נמוכים (ובמאט בטוח שלא יעברו) במידה והם היו עוברים מבחנים היום.

אני הייתי מעדיף רכב מיצרן עממי וחדיש מאשר רכב יוקרה מזדקן.

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 46 דקות, maayan.i כתב:

כן אבל לא פרקטי להחזיק שני רכבים...

לגבי הרודיוס הבנתי מחבר שהיה לו שבגלל שהרבה ממנה מיוצר במרצדס גם כן החלקים יקרים...?

חשבתי על וולוו XC90 ישנה, מוכרים אותם בשנתונים 2005 בערך עם 200KM סביב 25K-30K ... הרכב 7 מקומות מאוד בטיחותי (גם לשורה השלישית). אני יודע שחלקים יהיו יקרים יותר, אבל אולי במקום לקנות רכבים בשנתונים סביב 2013 עם 170KM ומעלה(במקרה הטוב) ב60K, אני יקח אותה ונשאר לי ספייר לתיקונים וטיפולים. מבחינה לוגית זה מסתדר לי, אבל זה נשמע לי מוזר כי אם ככה כל הזמן היה עדיף לקנות רכב משומש ישן מאוד ולשמור כסף בצד, מה אתם אומרים?

אני אציין שפחות אכפת לי מחדשנות ברכב.

ררכב בן 17 הוא הימור גדול. כלי הרכב הללו לא היו זוליים לאחזקה כחדשים, וזה לא משתנה כשהם ישנים (רק נהיה יותר גרוע)  לעיתים תקלה רצינית ברכב כזה תותיר אותך בלי רכב ובלי כסף.

אין ארוחות חנם. לא פרקטי להחזיק שני רכבים, אבל (כנראה) יותר הגיוני ונכון לעשות כך.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אם אתה מעוניין להחזיק רכב אחד ולשלם על כך (והרבה) גם בדלק וגם בתחזוקה. פורד אקספלורר או שברולט טראוורס יעשו את העבודה. הם כבדים וגבוהים כך שרוה הרכבים יכנסו מתחת למושבים בכניסה מאחור ומספיק כבדים עם איזור תא מטען. הם יהיו מאוד יקרים לתחזוקה בתקציב שלך ועדיין יותר זולים ממרצדס או אאודי.

פורסם

בזמנו כשהרכבתי את וו הגרירה בקיה סורנטו, המתקין פירק את הטמבון ואת מגן הפח שיושב תחתיו. במקומו הוא התקין קורת רוחב מפלדה בין 2 קורות השלדה, שעליה יושב וו הגרירה. הקורה היתה מאוד עבה. אני יכול רק לשער שאין הרבה רכבים שיעקמו אותה בהתנגשות ועוד יותר משער שהיא תעזור בפגיעה מאחור ותמנע קריסה. אין לי מושג אם בהתנגשות במהירות גבוהה היא גורמת לרכב גבוה לטפס מעליה ולנמוך לגלוש תחתיה, אבל בבאמפר-2-באמפר במהירות עירונית היא אמורה לספק הגנה טובה. 

כך שכל רכב עם תא מטען סביר ללא מרחק אפס למושבי שורה 3 זה יכול לעזור.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...