Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, mikyl כתב:

וכמה חיילים איבדה רוסיה במלחמה המטופשת שהיא התחילה שהיום היא חייבת לגרד בבתי הכלא ולכרות ברית עם קים ג'ונג-און?

למי אכפת כמה חיילים רוסיה איבדה?   אני מדבר על אוקראינה.

רוסיה יכולה לאבד יותר חיילים ועדיין לנצח.

גם אוקראינה מגרדת את בתי הכלא, ביטלה את השחרור של החיילים אחרי מספר שנים ואנשי ה-ТЦК של זלנסקי מחפשים חיילים חדשים, או בשמם השני בשר תותחים, אפילו באתרי הנופש בבוקובל. עד כדי כך המצב קשה באוקראינה.

לפני 9 שעות, mikyl כתב:

אולי לאנשים כמוך לא, גם ב-1941 היו משתפי פעולה עם נאצים.

בסדר, גם בישראל יש אידיוטים שימושיים שמבחינתם ביבי המלך, הוא לא אשם בכלום ולא יעזור שום דבר. אותו דבר לגבי מעריצי זלנסקי כאן בפורום.

לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

אין לי מושג כמה שטח הם איבדו או כמה אוקראינים נהרגו, אני מניח שכמות הרוסים שנהרגו גבוהה יותר, כלומר יש לזה ערך שולי חיובי.

אגב למיטב זכרוני מדבדב איים במלחמה גרעינית אם מישהו יעז לפלוש לרוסיה, כנראה שהפיקוד הרוסי חושב שקורסק זה לא חלק מרוסיה?

בתחילת המלחמה, אולי. כעת, אני ממש לא בטוח אם נהרגים יותר רוסים.

אבל בכל מקרה, גם אם נהרגים יותר רוסים, זה לא ביחס כזה שיעניק לאוקראינה יתרון.

מצד שני, השטחים שהם מאבדים בחזית עם הזמן דווקא כן מעניקים יתרון לרוסים.

לגבי מדבדב - תזכיר לי מה התפקיד שלו, או מה הוא מחליט?

אמרו גם שאוקראינה תכף מנצחת. לדבר לא עולה כסף.

לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

תשמע, לא קראתי כל כך הרבה פרופוגנדה סובייטית מאז Комсомольская правда. המצב בתחילת המלחמה היה גרוע פי כמה מהמצב היום, ואף אחד לא ויתר ואין סיבה שיוותר היום.

המצב היה גרוע בשני הצדדים בהתחלה - הרוסים קיבלו בראש בקייב, קיבלו בראש בפלישה, וקיבלו בראש עוד לא מעט פעמים.

מאז דברים השתנו. אתה כנראה לא יודע עד כמה המצב גרוע אצל הכוחות האוקראינים בחזית, כי הוא בהחלט פחות טוב ממה שהיה עד עכשיו.

ובעבר הייתה תקווה, או שפנים לשלוף מהכובע, כמו שהסברתי. בין אם זה הנשק המערבי המתקדם, מתקפת הנגד או זה שהצבא הרוסי תכף מתפרק.

שום דבר מזה לא קרה, אז איזה אופציות יש לאוקראינה כרגע, כדי להפוך את הקערה?

הם יכולים להילחם עד האוקראיני האחרון, אבל אז יגמרו להם החיילים הרבה לפני שזה יקרה בצד הרוסי.

לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

"פגיעה עוצמתית והרסנית יותר"? אתה חושב שלרוסים יש איזשהו נשק קונבנציונלי סודי שהם לא שלפו עד עכשיו כי הם "התאפקו"? זה יהיה more of the same, אין לאוקראינה מה להפסיד. כל רוסי שהיא הורגת זה רווח נטו.

מה זה אין להם מה להפסיד?   הם מפסידים כל יום שטחים וחיילים, זה לא מספיק?

אם כבר אז לרוסים אין מה להפסיד - הסנקציות לא ממש עבדו, פוטין מגבש לו את קואליציית הילדים הרעים עם מדינות הבריקס, ולאט לאט מתקדם בשדה הקרב. החיילים הרוסים שמתים, זה מכה קלה בכנף.

אוקראינה לא תצטרף לנאטו בזמן הקרוב, מעל ל-10% מהאוכלוסייה שלה ברחו מהמדינה, ואני כבר לא מדבר על מאות אלפי הגברים שנהרגו או נפצעו, ועל משבר האוכלוסייה שיגיע לאחר מכן.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 19 דקות, gadik6 כתב:

רוסיה יכולה לאבד יותר חיילים ועדיין לנצח.

לנצח? אני זוכר את נאומו של פוטין בפתיחת המלחמה. לפרק את אוקראינה מנשקה, הגנה על דוברי רוסית מפני דיקטטורה ניאו-נאצית, החלפת שילטון ומשפט על ההנהגה הנאצית של אוקראינה. לא זכור לי שהוא דיבר על כיבוש שטחים. אתה במקרה חבר של ישראל כ"ץ?

לפני 19 דקות, gadik6 כתב:

בסדר, גם בישראל יש אידיוטים שימושיים שמבחינתם ביבי המלך, הוא לא אשם בכלום ולא יעזור שום דבר. אותו דבר לגבי מעריצי זלנסקי כאן בפורום.

התבלבלת, בדרך כלל "אידיוטים שימושיים" תומכי ביבי הם גם תומכי פוטין. כמו שלא פעם נאמר "ליגה אחרת". גם היום ממשלה ממשיכה ללקק את התחת לרוסים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, mikyl כתב:

הסיוע אמור להגיע לאזרחי עזה. זה שנתנו לחמאס להשתלט עליו זאת בעיה שלנו. הסיוע הכרחי כדי לקבל לגיטימציה מהצד של המדינות שיש לנו קשרים איתן, אחרת היית מבקש עזרה אצל צפון קוריה. 

ברגע שהוא נכנס לרצועה אין לך כל שליטה על מה שעושים איתו.

לפני 3 שעות, mikyl כתב:

מה היה קורה אם ארה"ב לא הייתה עוזרת לנו מהיום הראשון צבאית, כלכלית ומדינית? אם ביידן היה אומר תסתדרו לבד חברה, בהצלחה? החזקנו בימ"חים תחמושת לפחות מחודש לחימה. בתחילת המלחמה פירקנו D-9 לחלקי חילוף. לא היו לנו מספיק מיירטים לכיפת ברזל. בלי ארה"ב מועצת הביטחון היית מקבלת החלטה על הפסקת הלחימה אחרי שבועה. על לבנון ואירן אני אפילו לא מדבר. שכחת שארה"ב זה לא אבא ואימא, אף אחד לא חייב לך כלום. להגיד שממשל ביידן תומך בחמאס זה הרבה יותר גרוע מסתם חוצפה.

רק שאנחנו בת בריתה של ארה"ב וחמאס זה פרוקסי של איראן. לא בדיוק בת ברית.

פורסם
לפני 4 שעות, MiniMiz3r כתב:

תשמע, לא קראתי כל כך הרבה פרופוגנדה סובייטית מאז Комсомольская правда. המצב בתחילת המלחמה היה גרוע פי כמה מהמצב היום, ואף אחד לא ויתר ואין סיבה שיוותר היום.

"פגיעה עוצמתית והרסנית יותר"? אתה חושב שלרוסים יש איזשהו נשק קונבנציונלי סודי שהם לא שלפו עד עכשיו כי הם "התאפקו"? זה יהיה more of the same, אין לאוקראינה מה להפסיד. כל רוסי שהיא הורגת זה רווח נטו.

המצב היום הרבה יותר גרוע גם כי אוקראינה איבדה מלא חיילים וגם כי המוטיבציה ירדה מאוד.

גם התמיכה בזלנסקי רחוקה להיות ממה שהייתה וניהולו של השלטון מזכיר דיקטטורה ודומה לפעולות של נתניהו שמפטר את כל מי שלא מתאים לו.

ורוסיה תמיד יכול להגביר את כח האש, יש להם עוד מספיק טילים בליסטיים ומספיק מטוסים. פוטין רוצה מלחמת התשה כי להשמיד את אוקראינה לא תתן לו כלום, ובנתיים זה גורם לפירוק שלה מבפנים.

אני מכיר אנשים שגרים באוקראינה, חלקם איבדו מכרים בשדה הקרב. אף אחד מהם לא רואה את המלחמה הזו הולכת לאיזשהו נצחון אוקראיני. הם רק מאבדים אנשים ובניגוד לרוסיה - אצלם זו באמת בעיה. 

פורסם
לפני 35 דקות, עדי-אל כתב:

ברגע שהוא נכנס לרצועה אין לך כל שליטה על מה שעושים איתו

חחח מה? אז בשביל מה אתה מחזיק שם אוגדה, בשביל לסלול כבישים? 

במינימום אתה יכול לאבטח את המשאיות עד שיגיעו למחסנים של ארגוני הסיוע, אבל אפילו את המינימום הזה אנחנו לא עושים. 

פורסם

אני לא מבין. מה רוצים מאוקראינה שלא ילחמו? שפשוט יוותרו?

הציר של רוסיה סין ואיראן לא בוחל באמצעים. אם המערב יוותר על אוקראינה זה יהיה כמו מגדל קלפים. נראה לי שהמערב פשוט התעייף ממלחמות וזה נותן תיאבון לציר הרשע 

לפני 7 דקות, MiniMiz3r כתב:

חחח מה? אז בשביל מה אתה מחזיק שם אוגדה, בשביל לסלול כבישים? 

במינימום אתה יכול לאבטח את המשאיות עד שיגיעו למחסנים של ארגוני הסיוע, אבל אפילו את המינימום הזה אנחנו לא עושים. 

ואתה באמת חושב שהמחסנים יפריעו לחמאס להשתלט.

פורסם
לפני 15 דקות, עדי-אל כתב:

ואתה באמת חושב שהמחסנים יפריעו לחמאס להשתלט

לא צריך לחשוב. הסיוע נגנב מהמשאיות בדרכן למחסנים. 

פורסם
לפני שעה, עדי-אל כתב:

ברגע שהוא נכנס לרצועה אין לך כל שליטה על מה שעושים איתו.

תאבטח אותו וגם תחלק לאנשים. זה על מה שמדברים היום והיו צריך לעשות מהתחלה. אבל יותר פשוט לבכות ולהאשים את ביידן.

לפני שעה, עדי-אל כתב:

רק שאנחנו בת בריתה של ארה"ב וחמאס זה פרוקסי של איראן. לא בדיוק בת ברית.

עוד פעם אם לא הבנת בפעם ראשונה - אף אחד לא חייב לך כלום! תגיד תודה רבה על מה שקיבלת עד היום.

לפני כשעה, Ooga כתב:

פוטין רוצה מלחמת התשה כי להשמיד את אוקראינה לא תתן לו כלום, ובנתיים זה גורם לפירוק שלה מבפנים.

למה להשמיד? לכבוש איך שכבשו את קרים. הם כבר היו ליד קייב. ואל תחשוב שלרוסים ישנם משאבים בלי סוף. לא סתם הם מבקשים עזרה של אירן וצפון קוריה. וגם לאנשים ברוסיה המלחמה מתחילה להימאס.

לפני כשעה, Ooga כתב:

אני מכיר אנשים שגרים באוקראינה, חלקם איבדו מכרים בשדה הקרב. אף אחד מהם לא רואה את המלחמה הזו הולכת לאיזשהו נצחון אוקראיני. הם רק מאבדים אנשים ובניגוד לרוסיה - אצלם זו באמת בעיה. 

גם לרוסים זה בעיה.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, mikyl כתב:

לנצח? אני זוכר את נאומו של פוטין בפתיחת המלחמה. לפרק את אוקראינה מנשקה, הגנה על דוברי רוסית מפני דיקטטורה ניאו-נאצית, החלפת שילטון ומשפט על ההנהגה הנאצית של אוקראינה. לא זכור לי שהוא דיבר על כיבוש שטחים. אתה במקרה חבר של ישראל כ"ץ?

את נאומיו של זלנסקי אתה גם זוכר?

הנאום לפני המלחמה, הנאום לפני מתקפת הנגד ועוד ועוד.

בזה הוא לא שונה מפוטין - שניהם מוכרים חלומות. 

ובסדר רוסיה לא "מנצחת", אבל מה שבטוח זה שאוקראינה כן מפסידה.

לפני כשעה, mikyl כתב:

גם לרוסים זה בעיה.

כמו להתווכח עם ילד בן 10. "אבל הרוסים".

כל מה שלרוסים בעיה (נשק, שטח, בשר תותחים) זה בעיה פי כמה עבור האוקראינים. 

גם אם נניח שהמלחמה תימשך עשרות שנים, לאוקראינה יגמר השטח, האנשים והצבא הרבה לפני שזה יקרה לרוסים.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

הרוסים במידה מסויימת עשו לעצמם נזק עצום. התגלה שהצבא האדיר שלהם ומערכות הנשק המהוללת. בקטלוגים לא שווה הרבה בעת המודרנית.

פורסם
לפני 10 דקות, yd b-4 כתב:

התגלה שהצבא האדיר שלהם ומערכות הנשק המהוללת. בקטלוגים לא שווה הרבה בעת המודרנית

כן? בגלל זה אוקראינה עם הציוד המערבי החדיש... עדיין לא מנצחת?

אם כבר, התגלה שרוסיה מצליחה להריץ ייצור ולמצוא פתרונות חדשים די מהר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 2 דקות, David32 כתב:

זה שהם עדיין מחזיקים מעמד ונלחמים יותר מ1000 יום באויב גדול חזק בהרבה מהם זה הישג רציני להם ולציוד המערבי.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

הרוסים הצליחו להפוך לביץ' של הסינים

ושל האיראנים, ושל צפון קוריאה..

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

אם כבר, התגלה שרוסיה מצליחה להריץ ייצור ולמצוא פתרונות חדשים די מהר.

יש את עניין הכמות וכאן לרוסיה יש משאבים בכמה סדרי גודל מעל.

ואל תשכח שהגישה של אוקראינה לארסנל הנשק המערבי מוגבלת. זה לא שיש להם חטיבות שריון וטייסות בסד"כ מלא בסטנדרט מערבי. 

אבל שיחקו יפה עם הקלפים שהיו להם עד עכשיו, אם זה מספיק/יספיק זו שאלה אחרת.

• תוכן חדש...