Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מציע לכם לראות את הסדרה של וולודימיר זלנסקי על המורה שהופך לנשיא אוקראינה.

לפחות בפרק הראשון שראיתי, סדרה די חכמה. שגם מלמדת לדעתי על תפיסת העולם שלו, של האיש הפשוט מהשכונה.

היא זמינה ביוטיוב.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
לפני 21 דקות, falou כתב:

זה סותר. הנצרות התפשטה, זה נכון. היא לא הצליחה להתפשט כי נכפתה מלמעל

מה שאתה כותב לא נכון היסטורית. הבאתי לך בשלוף 2 דוגמאות לכפיה בכח של הנוצרות בצפונה ובדרומה של אירופה, שהעלימו אוכלוסיות דתיות שלמות וכפו בכח את הנצרות. במקומות אחרים המבנה החברתי הכתיב את הטון. לא התעמקתי בסיפור ההתנצרות של כלוביס אבל אני בספק אם הוא שאל את כל הפרנקים מה הם חושבים על זה לפני. וגם אחר כך, שלטון הטרור של הכנסיה הקטולית במערב מתועד היטב, עם משפטים של האינקוויזציה, הוצאות להורג ומה לא.

הטענה הנגדית שלך היא ברמה של "אבל לקומוניזם זה לא עבד אזי בטח הנצרות לא נכפתה" והיא בעייתית. העולם החברתי לא עובד בנוסחאות מתמטיות. מחקר היסטורי או סוציולוגי השוואתי תמיד יהיה מוגבל. ובמקרה הזה, זה קצת כמו להשוות תפוחים לתפוזים. קומוניזם היא שיטה טוטליטרית. הנוצרות לא. שני המבנים לבשו גם צורה שונה במקומות שונים ועברו אדפטציות מגוונות במהלך השנים.

לפני 19 דקות, falou כתב:

בוודאי שהיא בעיקרצומחת מלמטה.

לאומיות לא תמיד נכפת בכח הזרוע. התהליכים הם מורכבים. אבל הם לחלוטין מתבססים על המצאה והכתבה מלמעלה, של סיפור היסטורי, מיתוסים, שפה. זה מתועד בהמון דוגמאות, מהניסיון לחבר את מלכי אנגליה בשלהי ימי הביניים למלך ארתור, דרך ההמצאה של סיפורי עם או מוזיקה עממית על ידי האחים גרים ודומיהם ועד למה שכולנו חיים היום במדינת לאום יהודית ציונית. והיום זה אפילו קל מאי פעם עם מערכות חינוך משותפות וסטנדרטיות.

אבל כמובן אם אתה מכיר מחקרים או חוקרים רציניים שמסבירים איך לאומיות התפתחה מלמטה - אשמח להחכים 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

התרבות המונגולית שרדה ועוד איך, תראה את רוסיה של היום.

מה שרד ממנה, תרבותית?

הדת?

הספרות?

האומנות?

צורת הממשל?

אפילו לאחר כיבוש סין, הם פשוט הפכו לסינים. במזה״ת - התאסלמו.

לפני 28 דקות, יבגניפ כתב:

מה שאתה כותב לא נכון היסטורית. הבאתי לך בשלוף 2 דוגמאות לכפיה בכח של הנוצרות בצפונה ובדרומה של אירופה, שהעלימו אוכלוסיות דתיות שלמות וכפו בכח את הנצרות

הנצרות אומצה. בכח... לא. 

ברור שניתן להכריע מיעוט (כמו אנוסי ספרד). לא ניתן לכפות זהות לאומית מלמעלה.

לפני 28 דקות, יבגניפ כתב:

לטון הטרור של הכנסיה הקטולית במערב מתועד היטב, עם משפטים של האינקוויזציה, הוצאות להורג ומה לא.

הכנסיה הקתולית לא עסקה רק בטרור. היא עסקה גם בלימוד, בצדקה... בכל הדברים שמאפיינים שלטון. היא לא היתה גוף זר, היא היתה בשר מבשרה של התרבות בה היא פעלה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 12 שעות, SurfHigh כתב:

סוף סוף נתקלתי בניתוח שמציג את הרציונאל הרוסי למלחמה.

אמנם ארוך, אבל לדעתי שווה את הזמן, ולו רק כדי לאזן את התקשורת המערבית המאוד חד צדדית

https://eishton.wordpress.com/2022/02/26/ukraine-invasion/

ים מלל, חלקו מציג עובדות מסוימות וטוען שהן משהו אחר, חלקו מציג חצאי אמיתות ללא ראיה (לא אינץ' אחד מזרחה למשל) כדברים חקוקים בסלע, וחלקו על גבול כובע נייר אלומיניום, והכל על ידי מישהו שלא טורח אפילו לחתום בשמו. ללא ספק עמדה מאוזנת וראויה...

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 16 דקות, RK כתב:

והכל על ידי מישהו שלא טורח אפילו לחתום בשמו.

קוראים לו ליאור קופולוביץ':

https://www.the7eye.org.il/topic/אישתון

מעבר לזה הוא גרפומן מוכר שנוהג למרוח חירטוטים ארוכים כאורך הגלות.

לא הייתי טורח לנסות ולקרוא משהו מהמאמרים שלו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

וכאן נגמר הדמיון

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 34 דקות, falou כתב:

מה שרד ממנה, תרבותית?

הדת?

הספרות?

האומנות?

צורת הממשל?

צורת ממשל. לא משנה אם השליטים שלהם ישימו חליפות של מעצב איטלקי פלצן, שעוני פאטק פיליפ, יסעו ברולס רויס, ואפילו ידברו אנגלית, המנטליות של הכובש המונגולי שלהם תצא החוצה בכל הזדמנות. כמו עכשיו למשל.

אה, והקללות בשפה הרוסית במקור באו ממונגולית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 56 דקות, יבגניפ כתב:

לאומיות לא תמיד נכפת בכח הזרוע. התהליכים הם מורכבים. אבל הם לחלוטין מתבססים על המצאה והכתבה מלמעלה, של סיפור היסטורי, מיתוסים, שפה. זה מתועד בהמון דוגמאות, מהניסיון לחבר את מלכי אנגליה בשלהי ימי הביניים למלך ארתור, דרך ההמצאה של סיפורי עם או מוזיקה עממית על ידי האחים גרים ודומיהם ועד למה שכולנו חיים היום במדינת לאום יהודית ציונית. והיום זה אפילו קל מאי פעם עם מערכות חינוך משותפות וסטנדרטיות.

אבל כמובן אם אתה מכיר מחקרים או חוקרים רציניים שמסבירים איך לאומיות התפתחה מלמטה - אשמח להחכים 

כן ולא. התחלת מ"אונס וכפיה" ועכשיו זה רק המצאה והכתבה מלמעלה. אז כן, אפשר לטעון שמי שיוצר את המסגרת לזהות הלאומית זו האליטה - סופרים, הוגים, עסקנים - אנשים שעיתותיהם בידיהם ויש להם פנאי לעסוק בזה במקום באיסוף תפוחי אדמה. הבעיה היא שזה טיעון מעגלי, כי אדם פשוט שהופך להיות אחד מאלה הופך להיות בהגדרה "אליטה". ואם הוא אליטה אז אפשר כבר להתקדם ולהסיק שזה כבר כפיה מלמעלה של זהויות מדומיינות ע"י האליטות הבורגניות על מעמד הפרולטריון הנאנק, ומשם אנחנו כבר יודעים איך זה ממשיך...

בן גוריון, לפני שנהיה "בן גוריון", עבד שנים בחקלאות ובמלאכות קשות אחרי עלייתו לארץ. האם הוא אליטה?
האחים גרים לא המציאו סיפורי עם, הם הסתובבו בכל גרמניה, ליקטו אותם, ובדרך נהיו אליעזר בן יהודה של הגרמנים. האם הם אליטה?
גריבלדי, מאחד איטליה, היה מלח פשוט בתחילת הדרך. האם הוא אליטה?

קצת מזכיר את השיח שיש עכשיו על ה"הגמוניה האשכנזית". פתאום הסתבר שגם מזרחים שהצליחו בענק ומתנגדים לכל העיסוק חסר התועלת בזהותנות מתוייגים כחלק מ"ההגמוניה האשכנזית" וכמי ש"הפנימו את הדיכוי".

חזיר דיזל

פורסם
לפני 33 דקות, m3x7r3m3 כתב:

וכאן נגמר הדמיון

Is it you, John Wayne?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 17 דקות, falou כתב:

הנצרות אומצה. בכח... לא. 

היא לא אומצה רק בכח. אבל כח היה בהחלט אחד מהמאפיינים הבולטים שם. ואני שוב ממליץ שתקרא על הדוגמאות שנתתי, על ציד המכשפות (שם קוד כללי מאוד שלא כולל רדיפה רק של נשים זקנות), רדיפה של זרמים שונים (כבר הבאתי דוגמא לאחת שהוא ספק נוצרי, יש עוד מלא), מסעות צלב, משפט הטמפלרים ומשפטים דתיים דומים, מלחמות הדת באירופה בתקופת הרפורמציה. ויש עוד הרבה.

זה לא "כח" כמו אצל סטלין. אם כי במקרה של מסעות הצלב לא רחוק מזה.

לפני 29 דקות, falou כתב:

הכנסיה הקתולית לא עסקה רק בטרור. היא עסקה גם בלימוד, בצדקה... בכל הדברים שמאפיינים שלטון. היא לא היתה גוף זר, היא היתה בשר מבשרה של התרבות בה היא פעלה.

גם הבולשביקים עשו את זה בברהמ. אשכרה לימדו מדינה של עשרות מיליוני איכרים בורים לקרוא ולכתוב. וגם לשטוף ידיים ולשמור על היגיינה. והם גם היו בשר מבשרה של התרבות הרוסית. קו ישיר מאוד מחבר בין העבר המלוכני והדתי של רוסיה למה שהתפתח בברהמ. 

לפני 18 דקות, falou כתב:

ברור שניתן להכריע מיעוט (כמו אנוסי ספרד). לא ניתן לכפות זהות לאומית מלמעלה.

שני פערים:

1. "למעלה" הכוונה היא לא רק על ידי כובש מ"בחוץ" כמו במקרה של רוסיה ואוקראינה עכשיו. וכתבתי על זה כבר קודם. יש אינספור מחקרים על מדינות אירופה אבל לא רק שמראים איך תרבות "לאומית" הומצאה על ידי האליטות. זו התפתחות שמגיעה מלמעלה. לחלוטין. כולנו חיים את זה ביומיום. אתה יכול לשאול למה זה עבד או עובד, שזו שאלה מרתקת. אבל זה לא אומר שזה לא הגיע מלמעלה. 

2. שאלה של רוב - מיעוט גם טיפה לא מדייקת. הנה למשל דוגמא על השלטת השפה הצרפתית שהיתה מדוברת באזור פריז. צרפת זו רק דוגמא אחת למדינה אירופאית שאנחנו מתייחסים לאומה שבסיסה כעובדה בשטח, אבל נכתבו אינספור מחקרים וספרים שמראים איך אזורים שונים שם הוכפפו למה שבסוף הפך לצרפת שאנחנו מכירים היום, דרך מאות שנים של מלחמות, מהפכות וגם כפייה תרבותית. זה תהליכים שהרוב לא מכירים ולא מתעסקים בהם, כי אנחנו רחוקים מזה. וכי לרובינו יש תפיסת עולם שבה יש "צרפת" ויש "צרפתים" ואני חושש שהרוב עדיין חושבים שזה גם משהו "טבעי" שכזה שקרה מעצמו מתישהו. אבל זה לא באמת מה שקרה. 

זה דיון מרתק לכיף, ולוקח את השרשור למקום מאוד רחוק ואולי חבל.

אני לא יודע אם יצא לך או לא, אבל אני ממליץ לך לקרוא קצת מחקרים קונקרטיים על מדינות לאום קונקרטיות ועל לאומיות באופן כללי. יש אינספור כאלו בטח מהעשורים האחרונים.

לפני 56 דקות, RK כתב:

ים מלל, חלקו מציג עובדות מסוימות וטוען שהן משהו אחר, חלקו מציג חצאי אמיתות ללא ראיה (לא אינץ' אחד מזרחה למשל) כדברים חקוקים בסלע, וחלקו על גבול כובע נייר אלומיניום, והכל על ידי מישהו שלא טורח אפילו לחתום בשמו. ללא ספק עמדה מאוזנת וראויה...

התחושה שלי כשקראתי היתה שזה כמו מחקר אקדמי רדוד במדעי הדשא. הוא כביכול כותב מלא ומקשר למלא מקורות אבל איפשהו בונה על זה שאף אחד לא יבדוק אותו בתוך כל המלל הזה.

לפני 16 דקות, קורן בן אשר כתב:

כן ולא. התחלת מ"אונס וכפיה" ועכשיו זה רק המצאה והכתבה מלמעלה.

אי יכול להשאר עם אונס וכפיה. אבל ביקשת שלא.

לפני 17 דקות, קורן בן אשר כתב:

בן גוריון, לפני שנהיה "בן גוריון", עבד שנים בחקלאות ובמלאכות קשות אחרי עלייתו לארץ. האם הוא אליטה?

חד משמעית כן. 

אין כאן שום מעגל. אבל כתבתי יותר מדי לפוסט אחד  גם ככה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 42 דקות, RK כתב:

Is it you, John Wayne?

לא, השם משפחה שלי הרבה יותר קצר, וגם בלי יץ' בסוף 🤣

שכונה לא נכונה 🤣

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...