Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מטפלים כל 10 או 15 אלף ק''מ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב נעים חברים, שמתי לב שרכבים שמטופלים כל 15 יש יותר סיכון למנוע כגוון צבירת פיח, שריפת שמן, ומשקעי שמן שרוף שנדבקים למכלולים.

אני עובד בציי רכב ועוקב אחרי שגרת הטיפולים של הרכבים, כך למשל מנועי יונדאי וקיה כשמגיעות ל15 אלף השמן שלהם נראה בוצי ושרוף ולפעמים חסר מעט, זו דוגמא טובה שהמשיכה הזו של עוד 5K לטיפול לדעתי שגויה ולא בריאה למנוע גם אם מדובר בשמנים איכותיים.

אני למשל עושה בין 9ל8 בשנה ומחליף לפי זמן, המנוע תמיד נשאר נקי והשמן לא ''נשרף'' בפנים.

מה דעתכם?

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לזה הוראות יצרן ברורות: 

נוסע בפקקים, כל יום מונע הרבה שעות, הרבה נסיעות קצרות, הרבה נסיעות בעומס גבוה וכו' - טיפול לפי תנאים קשים, נגיד כל 10.000.

אם השימוש הוא רגיל - כל 15.000 מספיק לחלוטין ואפשר גם יותר מזה או רוב הנסיעות ארוכות ללא עומס. 

פורסם

לדעתי ברכב אמורים לטפל כמו בכלי שטח(שעות מנוע)הרכב של אמא שלי למשל יכל לעשות 10 אלף קמ בשנה ואני 30 בשנה,בפועל הנסיעה שלי זה קרוז קונטרול על 130 בלי לגעת בברקסים...

והיא 10 אלף קמ בקצב של 5 קמש בשעה. 

מין הסתם ה30 אלף קמ שלי זה סביר לגמרי לעשות כל 15.

במקרה שלה הייתי עושה כל 5. 

לרכב שנוסע נסיעות קצרות/פקקים מקסימום כל 10 אלף ומעדיף ליפני....

לרכב שנח באלפיים סלד שעה וחצי כל כיוון,עם שמן טוב הייתי משאיר בכיף ל15 אלף ואם לחוץ בזמן מחריג קצת. 

מעדיף רכב שעשה 300 אלף קמ בשיוט על 130 מאשר רכב שעשה 50 אלף קמ בתל אביב בבוקר. 

• אהבתי 1
פורסם

אני מטפל בהתאם להוראות יצרן, בספייס סטאר כול 20 אלף ק״מ או שנה, ובקקטוס כול שנה או 15 אלף.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מחליף בד"כ כל 10K, הפעם זה התעכב מסיבות טכניות והחלפתי אחרי 12.5K כי "לא נורא בספר כתוב כל 15K". כשראיתי את ההחלפה הבנתי שזה היה טעות שלא אחזור עליה.

פורסם

בכל מקרה לא חוצה את השנה.

הוראות יצרן 15,000, אבל אני עושה פחות מ 10,000.

לא מסתפק בזה - מלבד מעקב שוטף אחר מפלס שמן ונוזל קירור למרות שמעולם לא הייתה אכילה, מכיר כל רחש חשוד ולא נרגע עד שמבין את מקורו.

פורסם

כל 10k, למרות שנוסע בעיקר בין עירוני עם שיוט על 100.

נכנסתי קצת לקרוא על סקירות ומבחני מעבדה של שמנים, רוב שמני המנוע

המודניים מאבדים מהתכונות שלהם בצורה משמעותית אחרי 7500 ק"מ. אחרי 10 אלף קילומטרים כבר קשה לקרוא לזה שמן מנוע.

• אהבתי 1
פורסם

לפי הוראות יצרן - 15 אלף או שנה, מה שבא קודם.

אם רכב נוסע 10 אלף בשנה, ואתה מטפל בו פעם בשנה, זה די מאזן את זה.

לגבי נסיעה בפקקים - לא חושב שאלה תנאים קשים בשביל רכב מודרני.

תנאים קשים זה נסיעה בשטח, בסביבה מאובקת, מלח, תנאי קור או חום קיצוניים, עומס קיצוני, הכל ביחד.

למשל רכב שעובד במפעלי ים המלח זה רכב שעובד בתנאים קשים.

ג׳יפ סיור ממוגן שנוסע בדרך לא דרך, 24/7 ועוצר רק לתדלוק, קריאה לאירוע והחלפת משמרת, זה רכב שעובד בתנאים קשים.

מכונית מירוץ זה רכב שעובד בתנאים קשים.

אפילו קורולה של משפחה בדואית, שנוסעת כל היום בשבילי הנגב עם גיחה לבאר שבע מדי פעם, זה רכב שעובד בתנאים קשים.

אוטו שנוסע בפקקי השרון והמרכז פעמיים ביום, זה לא אוטו שעובד בתנאים קשים.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בכל הרכבים טיפלתי לפי הוראות יצרן (או מעבר).

בכל אופן כל הרכבים שלי עברו החלפת שמן ופילטר שמן לפחות אחת לשנה או 15 אלף ק"מ (מה שהגיע קודם).

בארונה ביצעתי שני טיפולים (15 ו-30) והשמן לא היה שחור, לא יצא שום דבר גם לגביי המנוע בבדיקה.

מה שכן רוב הקילומטראז' הצטבר בנסיעה בינעירונית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש לי כבר 2 שירשורי תחזוקה בפורום.

בשני הרכבים טיפלתי לפי הכלל של שנה או 10k, מה שהגיע קודם.

לגבי תוכן הטיפול, נצמד להוראות יצרן.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 3 שעות, חולגי כתב:

לא תמיד הוראות היצרן צדקו.

לפעמים זה התגלה בדיעבד (בוצה במנועים).

כבר היו המלצות יצרן לטיפול כל 30 אלף ק"מ.

מסכים, כשזה כבר חריג כניראה שזה בעייתי כמו הפיגו המליצו לטפל אחת ל30 אלף, או הרצועה טיימינג אשר החלפתה במקור הייתה אמורה להיות אחת ל10 שנים או 160 אלף, הרבה מעל הממוצע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 12 שעות, CRuzer669 כתב:

אני עובד בציי רכב ועוקב אחרי שגרת הטיפולים של הרכבים

לא חושב שזה מדגם מייצג. איכות החומרים והטיפול (כנראה) לא מייצגים טיפול של רכב בבעלות פרטית, של בעלים שאכפת לו מתחוקת הרכב.

אני מטפל פעם בשנה, בד"כ לא מגיע ל-10k.

פורסם

אני אסכם את כל מה שכתבו פה.

הספר אומר 15 אלף וזה בסדר עם רוב הנסיעות הם בדרכים מהירות ולא הרבה שעות עבודה למנוע.

מומלץ להקדים ל10 בשימוש בפקקים כבדים ביום יום, הרבה נסיעות קצרות (של פחות מ10 דקות) והרבה שעות עבודה של המנוע.

אין פרמטר של נזק ישיר או לא, יש הרבה תחום באמצע וזה תלוי כמה אכפת לך מהעתיד של המנוע.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...