Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב שלי תושבות המנוע/גיר המקוריות החזיקו מעמד בערך 80K ק"מ ושש שנים, הן הוחלפו בתושבות OEM של למפורדר שהוזמנו מגרמניה. עברו מאז 120K ק"מ ושבע שנים ואני מרגיש כבר הרבה זמן שגם הן בסוף החיים שלהן.

בדקתי בדקר ובחמאפ ויש להם את תושבות האלה תוצרת למפורדר (300-350 לתושבת OEM ו 1000 ש"ח למקורית מרצדס🥴) אבל תוצרת טורקיה/הודו... לטענתם אין חשיבות לארץ היצור כל זמן שהן ממותגות/מיוצרות עבור למפורדר. יותר מזה, בזמן ההזמנה לא ניתן לקבל התחייבות על ארץ היצור ולפי מה שאמרו לי בדקר  גם בכלמוביל לא ניתן לקבל תושבות עם התחייבות על ארץ היצור. אני יכול להבין את האינטרס שלהם לומר זאת אבל כמה זה באמת קרוב למציאות?

כשאמרתי להם כי אני מודאג מאורך החיים של התושבות (פחות מ 100K ק"מ) אז בשני המקומות טענו כי בכל מקרה אחרי חמש שנים יש בלאי הדורש החלפה ללא תלות בנסועה. מישהו שמע על זה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גומי בתושבות מתייבש ומתבלה גם בלי שהרכב נוסע.

לדעתי ארץ היצור לא מעניינת. תזמין תושבות של מותג איכותי וזהו. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Haim_gds כתב:

עדיין, מוצר סיני?

אין קשר ל "מוצר סיני" אם זה מפעל סיני אז הוא תחת כל התנאים ובקרת איכות של היצרן עצמו.

יש לך כבר מספיק נסיון על תושבות מקוריות וחלפיות של למפורדר שאגב יצרן מעולה.

ו 100K ק"מ לתושבות מנוע זה מספיק בהחלט.

תרכוש תשבות מקוריות או חליפיות מיצרנים מוכרים כמו MEYLE, BIRT, LEMFORDER

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
לפני 7 שעות, Haim_gds כתב:

עברו מאז 120K ק"מ ושבע שנים ואני מרגיש כבר הרבה זמן שגם הן בסוף החיים שלהן.

מה האינדיקציה שלך לכך שהתושבות במצב לא טוב?

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם (נערך)

לפעמים מרגישים רעידות בעמידה ולפעמים פשוט רואים בעין. 

זה גם תלוי סגנון נהיגה ומשקל מנוע.

אין שום בעיה עם למפורדר. לך על זה. 

להלן תושבת עליונה לדוגמא אצלי . 60 אלף 

mountRJ.thumb.jpg.2d638634787bd920a6226a711a8383f7.jpg

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

האוטו שלי בקרוב בן 10 והחלפתי תושבת גיר לפני כמה חודשים ואני מתכנן בקרוב את שני התושבות האחרות.

אומנם הרכב היה ב100 אלף קילומטר אבל התושבות קרועות ומרגישים את זה (כמו שרואים בסרטון וזה יותר נזק של זמן מאשר קילומטרים.

שהזמנתי חדשות הזמנתי של febi שהם נחשבים חברה טובה ולא בדקתי ארץ יצור ועד עכשיו אין תלונות אבל לא עבר מספיק זמן. לדעתי כל עוד החברה טובה אין טעם להתעסק באיפה זה מיוצר כי בשביל לשמר את השם שלהם הם כנראה מחמירים בכל המפעלים שלהם.

5 שנים אמרו אולי כי זה מרצדס ומאוד אכפת ללקוחות מנוחות הנסיעה ושזה חלק מחווית המרצדס אבל אין באמת המלצה או הגבלה של זמן, תחליף לפי הרגשה.

פורסם
לפני כשעה, m&t כתב:

באיזה רכב מדובר אני בחיים לא החלפתי תושבות בשום רכב שהיה לי אי פעם ...

השחור בסימלון (E350 אוונגארד)

בתאריך 8.2.2022 בשעה 06:53, Shab00 כתב:

5 שנים אמרו אולי כי זה מרצדס ומאוד אכפת ללקוחות מנוחות הנסיעה ושזה חלק מחווית המרצדס אבל אין באמת המלצה או הגבלה של זמן, תחליף לפי הרגשה.

בתכלס, עד שהתושבות ממש הרוסות עדיין ניתן לנסוע ברכב. אך תושבות תקינות נותנות את ההרגשה של רכב חדש, כשאוחזים בהגה או מניחים יד על הדשבורד כמעט ולא מרגישים שהמנוע עובד.

פורסם

בעבר הרחוק מאוד היה נהוג לצייד את המכוניות בתושבות מנוע מסוג יחסית פשוט וזול (גומי בלבד).

עם השנים היתה התקדמות בנושא ועם הזמן עברו התושבות להיות עמידות יותר  ועם מילוי של נוזל\ג'ל ומעטפת גומי.

ככל שעבר הזמן והמנועים נהיו חזקים יותר, התחילו לפצל את התושבת העליונה ל-2 חלקים: זו שנושאת במשקל האנכי ועוד תושבת לתנודות אופקיות (בשפה המקצועית: TORQUE MOUNT).

מנועים (למעט בוקסר) סטנדרטיים תמיד היו בעלי תושבת מנוע תחתונה שהיא למעשה TORQUE MOUNT.

אבל בשנים האחרונות ולא רק - בחלק גדול מהמכוניות יש גם TORQUE MOUNT בצמוד לתושבת העליונה.

עכשיו נשאלת השאלה: איזה תושבות יש אצלך ?

האם בתושבת התחתונה (וגם העליונה) מורגשת שקיעה של המנוע ? 

האם יש תושבת TORQUE עליונה ? ואם כן, מה מצבה ?

שים לב שברגע שהתושבת העליונה בלויה, היא מעמיסה את משקל המנוע על התושבת TORQUE התחתונה, וזה מה שגומר אותה.

בהינתן והתושבת העליונה תהיה שמורה, התחתונה תחזיק המון זמן. אם העליונה מסוג נחות ומתבלה מהר, התחתונה לא תחזיק מעמד.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא בטוח שיש לו בכלל תושבת עליונה, זה רכב עם מנוע אורכי, בדרך כלל יש תושבת מכל צד של המנוע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

לא בטוח שיש לו בכלל תושבת עליונה, זה רכב עם מנוע אורכי, בדרך כלל יש תושבת מכל צד של המנוע.

לא מכיר את הדגם שלו - אבל לפי דבריך, זה בעצם על עיקרון דומה לשל בוקסר.

אם כך - אז חייבות להיות לו 2 תושבות לפחות למטה שנושאות במשקל המנוע (לרוב יש 2 קדימה למנוע עוד 1 לפחות מאחורה של הגיר).

שווה לנסות למצוא ספרות יצרן ולראות אם יש מידה או גובה מסויים לתושבת שמשם אפשר להכריז עליה שהיא גמורה.

עדכון:
בשיטוט באיביי מצאתי של-E350 יש למעשה סט של 2 תושבות הידראוליות למנוע ועוד תושבת לגיר.

אם כך, ויש חשש שהתושבות בלויות, לדעתי התשובה בגוף הקיט... :-) 
דוגמא: https://www.ebay.com/itm/352313512175

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

מעניין איזה תושבת שורדת יותר : הידראולית או גומי . העיתונות אומרת שהידראולי אלקטרוני שורד יותר טוב .

שיכוך מבוקר מחשב . 

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...