Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי 2 חדרים שבהם אני מעונין להתקין כאלה. הבעיה היא שחנויות הטמבור והאינטרנט מלאים בגלאים, רובם מצהירים לתקינה של מכון התקנים והמחירים בפערים גבוהים.
לא כל כך אכפת לי לשלם 40 ש"ח או 90 ש"ח ליחידה, כי כאמור מדובר רק בשני גלאים. העיקר שיהיו מכשירים איכותיים.
אשמח לשמוע ולקבל רעיונות. 

מדובר במכשיר שאמור לא להיכשל בזמן אמת.
כמו כן לכמה זמן בערך מחזיקה סוללה באחד כזה?
תודה.

פורסם (נערך)

יש לי גלאים שמחוברים לאזעקה אלחוטית ViewSonic. הסוללות (ליתיום, לא זוכר אם CR2 או 123 - חלק מהגלאים במערכת עם סוג אחד וחלק עם הסוג האחר) מחזיקות סביב 5 שנים. מה שכן - כשסוללה נחלשת הדבר מתחיל לצעוק הצילו ולחייג כמו משוגע, וגם אחרי החלפת הסוללה לוקח לו איזה רבע שעה להרגע. מכל מקום - אם יש לך מערכת אזעקה בבית זה יכול להיות רעיון לא רע לקשר אליה גם את גלאי העשן. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה ספריאל.
האמת שזה לבית של אחד הילדים, לא עבורי.
לא - אין מערכת אזעקה.
כמעט תמיד יש מישהו בבית, לכן חשבתי, בעיקר ללילות, שהכי טוב יהיה גלאי עצמאי שלא קשור לכלום.
כאמור - היכן רוכשים זו השאלה אבל גם לדעת מה רוכשים, איזו תוצרת. 
באזור ראשל"צ, חולון אבל גם גבעתיים/ר"ג.

פורסם

כל מכשיר שתקנה יעשה עבודה יותר טובה ממצב שאין בכלל. אני הזמנתי בקיץ מאמזון, סוללה 9V ונורה אדומה שמהבהבת פעם בשתי דקות ומציינת למעשה שהכל עובד. אם תלוי בי, קונה היום מרשת שמכבדת את עצמה (הום סנטר, אייס וכו) ומאמין שיהיה טוב.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

אני גם חשבתי לקנות וחשבתי על כזה שמתחבר לWIFI, יש למישהו ניסיון עם סוג זה?

image.thumb.png.8de2c9e1a20909fbbe523fe85a9466f5.png

עריכה אחרונה על ידי epiphone

so far so good so what

פורסם (נערך)

נראה לי שבמוצר כזה הייתי מעדיף משהו עם תקינה ישראלית או מערבית אחרת. אם שמעת פעם צפצוף של גלאי עשן אתה לא צריך שום קישוריות, חוץ מאשר לאזניים, שאחרי החשיפה אליו ירדו לדרגת אזניים של תותחן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, Michazzz כתב:

כל מכשיר שתקנה יעשה עבודה יותר טובה ממצב שאין בכלל. אני הזמנתי בקיץ מאמזון, סוללה 9V ונורה אדומה שמהבהבת פעם בשתי דקות ומציינת למעשה שהכל עובד. אם תלוי בי, קונה היום מרשת שמכבדת את עצמה (הום סנטר, אייס וכו) ומאמין שיהיה טוב.

תודה מיכה.
כן. אנשים בטח חושבים לעצמם 'מה הוא עושה ענין, כולה גלאי וגם כך הכל מגיע מסין'.
אז נכון, זה כמו מטען לנייד למשל: הכל מגיע מסין, אבל וכאן אבל גדול - חלק עובד וחלק (הרמה הירודה יותר) - לא עובד.
הענין הוא שבמטען אתה מגלה זאת בנחת ובו במקום (או תוך מספר ימים) ולא קורה כלום.
בגלאי עשן עדיף לא לגלות זאת "בדרך הקשה".
לכם אני מתענין גם במה לקנות. איזה סוג. אין לי בעיה לקנות מאתר או חנות בחו"ל (אתה למשל ציינת את אמזון). רק שתהיה איכות סבירה.

Just now, sperial כתב:

נראה לי שבמוצר כזה הייתי מעדיף משהונעם תקינה ישראלית או מערבית אחרת. אם שמעת פעם צפצוף של גלאי עשן אתה לאהצריך שום קישוריות, חוץ מאשר לאזניים.

כן אני מסכים. לא שמכון השפכים, אופס סליחה - מכון התקנים מוסרים לנו תורה מסיני, אבל בכל זאת הם יודעים לא פעם מה הם עושים וכן, עדיף וכדאי שפריט כזה יעבור בקרה מינימלית.

פורסם

אני הזמנתי מאמאזון כמה וגם קניתי בארץ. באמאזון יש גלאי משותף לעשן וגם לגז כך שזה התאים להתקנה במטבח.

דווקא הגלאי ה"פשוט" שקניתי בטמבוריה ליד הבית והתקנתי אצל ההורים שלי כבר צפצף פעמיים. פעם אחת בגלל לחם שנתקע בתוך טוסטר קופץ שכבר החל להעלות עשן ובפעם השנייה ממחבת שאמא שלי השאירה על האש ושכחה. בשני המקרים הם היו בבית.

פורסם

אני רכשתי את של xiaomi honeywell
המוצר מיוצר ע"י honeywell שזאת חברה מובילה
הבונוס הוא התממשקות ל GATEWAY של שיואמי מה שנותן לי גם התראה מרחוק, אבל המכשיר הוא stand alone  ואין חובה ב GATEWAY

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

לי בבית יש גלאים שרכשתי באיביי ארה"ב כאלו:
https://www.ebay.com/itm/402036611468?epid=691225349&hash=item5d9b3fd98c:g:SgQAAOSws~Bd7wEb

אחד הגלאים מותקן במטבח. ההבדל מהגלאי ה NONAME שהיה לפניו (עם תו תקן...) לא פחות ממדהים. מספיק שמכינים משהו בטוסטר אובן, ופותחים אותו, ואין שום עשן נראה לעיין, הוא מתחיל לצפצף.

זה אולי מטרד לפעמים, אבל מבחינתי זה 5 דקות יקרות מפז של התראה מוקדמת. הגלאי הקודם היה מצפצף רק אם ייצרתי עשן משמעותי לידו (למשל כיבוי גפרור).

מומלץ!!!

:turn-l:
פורסם

במאמר מוסגר -> גלאים טובים הם כאלו שיש להם גם עשן וגם פחמן דו חמצני שזה 2 דברים נפרדים מבחינת הגלאי.

Honeywell אגב יצרן ידוע , מוביל ? לא יודע אם זה מה שהייתי משתמש למוצרים שלהם. הם בסדר.

Kiddie מיצרים אחלה גלאים ויש להם גלאי קומבו שהם גם וגם (עולים סביב ה30-40 דולר לאחד).

אפשר להתחיל ממה הפחד? יש גופי חימום בבית ? (אח , חימום מבוסס גז וכו)?

דבר שני - המיקום חשוב מאוד. בד״כ שמים CO2 detector אחד על כל חדר שינה וSmoke alarm בכניסה לחדרים.

דבר שלישי שחשוב לדעת - היחידות האלו טובות ל10 שנים ואז לפח.

סוללה מול מחובר לחשמל -> עדיף מחובר לחשמל עם גיבוי סוללה, אם מזמינים מארה״ב - תקנו מבוסס סוללה כדי להימנע מבעיות מתח מן הסתם. הסוללות מחזיקות שנתיים שלוש ואז צריך להחליף , או שיש כאלו שמגיעות עם סוללות אטומות מובנות שיחזיקו את ה10 שנים שהגלאי מחזיק (ואז צריך להחליף בגלל החיישנים גם ככה).

הייתי צריך להחליף לא ממזמן כמה גלאים אצלינו כי הם הגיעו לגיל ובסוף החלפתי להחליף את כולם בNest protect שעובד מ ד ה י ם מבחינת הדיוק שלו, אבל אין ספק שהם יקרים (קניתי את כולם במבצעים כאלו ואחרים בחצי מחיר / עם כל מני קופונים). פה זה הכרחי לפי התקן שיהיה אחד בכל חדר שינה , מינימום אחד בקומה ועוד אחד משולב במטבח.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 8 שעות, epiphone כתב:

אני גם חשבתי לקנות וחשבתי על כזה שמתחבר לWIFI, יש למישהו ניסיון עם סוג זה?

image.thumb.png.8de2c9e1a20909fbbe523fe85a9466f5.png

אני בד"כ מבסוט על המוצרים של TUYA אבל זה ספציפי - אל תקנה.
חבר קנה כמה כאלה. לפני שהרכבנו ניסינו ליצור אזעקת שווא עם גפרורים, מצית, עשן סיגריה - מתוך 4 רק אחד התעורר לחיים (מטווח אפס).

למיטב זכרוני, הגלאים של BRK נחשבים לאיכותיים. היום המוצר נמכר ע"י המפיץ (First Alert) ולכן הוא נקרא גם בשם "First Alert BRK"  או רק "BRK" - ויש כמה וכמה דגמים. הנפוץ ביותר בבנייני דירות עם חיבור לחשמל 220V + סוללת גיבוי הוא ה 7010BE. אתה לא חייב אותו.
המותג ממש לא הכי זול, אבל למיטב ידיעתי הוא איכותי מאוד.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעה, Liviur כתב:

במאמר מוסגר -> גלאים טובים הם כאלו שיש להם גם עשן וגם פחמן דו חמצני שזה 2 דברים נפרדים מבחינת הגלאי.

Honeywell אגב יצרן ידוע , מוביל ? לא יודע אם זה מה שהייתי משתמש למוצרים שלהם. הם בסדר.

אני יכול לחשוף סודות מדינה ולספר לך שהגלאים שלהם מותקנים במערכות צבאיות כאלו ואחרות... אם זה טוב לצבא זה טוב לי

• מצחיק 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...