Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, Boltik כתב:

יתכן שיצרני הרכב יעשו מאמצים להגביל אפשרות לשיפוץ סוללות, בין אם באמצעים טכנולוגיים או רגולטוריים. 

לא מאמין שהירוקים יתנו לחוק כזה לעבור. טכנולוגית אולי אבל אז אצפה מאותם ירוקים לאסור את זה.

עריכה אחרונה על ידי dotSYS

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל עוד מטען ביתי הוא לא פתרון ריאלי עבור כל אחד, הרכבים החשמליים לא יחסלו את ה ICE כ"כ מהר. המהפיכה האמיתית צריכה להגיע קודם כל ולפני הכל ברמת הטעינה, שעדיין לוקחת יותר מדי זמן (בהשוואה לתדלוק סטנדרטי, שלוקח בלחץ 3 דקות). אם ניתן יהיה לטעון רכב באופן מלא בפחות מעשר דקות, טעינה ביתית כבר לא תהיה must.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 דקות, dotSYS כתב:

לא מאמין שהירוקים יתנו לחוק כזה לעבור. טכנולוגית אולי אבל אז אצפה מאותם ירוקים לאסור את זה.

ירוקים? זה מי שמנהל את העסק:

פורסם

הרבה פה שוכחים שרכב חשמלי זה לא פח עם סוללה מנוע וגלגלים.

יש מערכת מתלים, שכנראה בגללל משקל הרכב גם יקרה יותר.

יש בלמים, צינורות הידראולים.

מודולים, חיישנים ועוד ועוד.

• אהבתי 2
פורסם

רכבי ICE עברו מסלול של מאה שנה כדי להגיע לרמת אמינות בה הם נמצאים כיום ולכן למרות שמדובר במערכת מורכבת הרבה יותר מרכב חשמלי אבל היא אפויה יותר.
לרכבים חשמליים יש עוד קצת לעבור כדי להשתכלל ולהיפתר ממחלות ילדות, קחו למשל את המקרה של הפלואנס החשמליות של בטר פלייס 40-60 אלף קילומטר והסוללה קאפוט.
אגב קולגה מהעבודה שרכש בעבר פלואנס חשמלית רכש כרגע C5 דיזלית, אמר שהספיק לו להיות שפן ניסוי פעם אחת והוא לא מתקרב לחשמלית עד שיהיו חשמליות שיוכיחו את האמינות שלהן בפועל.

פורסם (נערך)

אין ברירה,שוב פעם חייב להזכיר לכם היסטוריה,רכב ICE החליפו את רכבים EV בתחילת המאה הקודמת,ברגע שהיה משתלם לרוב האנשים לקנות אותו,ונתעלם כרגע מחסמים טכניים !!!1429660544_DeclineofElectricCar(1910-1935).thumb.png.857347eb7c3ec823f27ca2af89d46387.png

עכשיו הכת הכי גדול בעולם של ירוקים,מנסים לשכנע אותנו שאנחנו צריכים לשלם ביוקר כדי לבצעה מעבר לטכנולוגיה EV בצורה המונית,כאשר כרגע רוב היצרנים בכלל מרוכזים בסגמנט של רכבים יוקרתיים,הייפר קאר,חדשניים,בסגנט מחיר שרוב העם לא מעוניין !!
בחייאת,אתם מדמיין בעשור הבאה "אנשי עבודה של שטח" מלוכלכת/אשכרה להוביל דברים,עוברים לכזה דבר,ולא יהיה עוד רכב שופוני לסופר או פיזור ילדים או טיול סופ"ש ?!?!?

גם "המתפקת הסינית" בזמן הקרוב לא יביא את הבשורה של רכב זול,ואני מזכיר לכם עם הטבה מפליגה של 10% מיסוי,קרי כאשר העלויות ירדו המיסים יעלו פלאים.

נחזור שניה לנושא טכני "שולי" ,חצי מאוכלוסיית ישראל (והיותר מבוסס ויכולת כלכלית) יושבת בשטח של כמה עשרות קילומטר רבוע! ("גוש דן"),עם פיסת נדל"ן מהיקרים בעולם,שמוכן להשקיע הרבה כדי להיות ירוק,איפה בדיוק יחנה,עזוב לטעון את הרכב ה-EV שלו ?
כאשר מצמצמים יכולת לחניה,וגם ב פתרונות טכניים "הפקרות" חוגגת

https://www.mako.co.il/finances-magazine/Article-343620938d62e71027.htm 

2022-01-09_0-13-36.thumb.png.b04c429f46e7401dfd18a2ac6e28e2a4.png

2022-01-09_0-14-51.png.ddbc3b0ba33ab74cec3e9a48ac3ef0c9.png

2022-01-09_0-15-08.png.4a16739221177d859a66ebe4442efb97.png

חניה בתל אביב.pdf

לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

אני חושב שאתם מפספסים משהו (או שאולי אני מפספס).

בעוד כ5-6 שנים, יתחילו להגיע לשוק 'שמועות' או סיפורים על עלות תיקון רכיב יקר שמתקלקל ברכב חשמלי, וכהוא זה - מחירו יצנח. אנשים רבים יעדיפו להתרחק מרכישת רכב חשמלי משומש, ובגלל שמחירו כמשומש ירד, גם לא מעט אנשים שישקלו קנייה שלו כחדש - יחשבו פעמיים.

השוק לא מפספס,ולא צריך לנחש,זה כבר קורה היום בהרבה PHEV יוקרתיים וכמובן באאוטלנדר "עממי" "בציר" 2014-2016....אתה לא מבין איזה שחיטה הולך שם  ;)

לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

מי שנגד רכב חשמלי - ימצא את כל הסיבות למה עבורו זה לא מתאים. וממש ממש יאמין בזה. 

מי שבעד רכב חשמלי - ימצא את כל הסיבות למה עבורו זה הכי מתאים בעולם, יזמין אחת כזו. 

ויש אותי שמאמין בשילוב,PHEV :D
"אוהבי EV" יגידו זה עדיין ICE מזהם פווווו......"מתנגדי EV" יגידו,למה לי מערכת כפולה ויקרה,ואני יכול להוכיח שתי המחנות מפספסים את היתרונות,וממש לא צודקים !!

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 3
פורסם
לפני 3 שעות, Boltik כתב:

קרה של חשמלית יותר זול לפוצץ את הרכב מאשר להחליף סוללה.

למה לא?

לגבי אותו מקרה של הבחור שפיצץ את הטסלה s, הסיבה למחיר התיקון היא שהסוללה שהורכבה ברכב לא הייתה מקורית וטסלה גבתה מחיר גבוה כדי לבצע התאמה חזרה לסוללה מקורית. 

פורסם
לפני 14 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

עכשיו הכת הכי גדול בעולם של ירוקים,מנסים לשכנע אותנו שאנחנו צריכים לשלם ביוקר כדי לבצעה מעבר לטכנולוגיה EV

זו הבעיה,

לשלם ביוקר,

אם תוריד את המיסוי האגרסיבי

על רכבי בעירה ועל דלק,

תראה שהחשמליות הרבה יותר יקרות.

צריך עוד התקדמות משמעותית מאוד

עד שהמחירים האמיתיים ישתוו.

אנחנו לא מפנימים כמה הטרנד הירוק עולה לנו !

לפני 11 שעות, gild כתב:

הנהג האוטונומי עדיף כבר היום ב99% מהמקרים

להבנתי הוא עדיף ב99.9 אחוז מהסיטואציות !

הבעיה שרכב שלא מתמודד עם סיטואציה אחת מתוך אלף,

יעשה תאונה פעם בשבוע.

כך שעד שלא יצליחו להתגבר על 100 אחוז מהסיטואציות

(למשל ערפל כבד עם שבר ענן,

או שוטר שמסמן לך על מקרה חרום, לפני שעדכן איזה מערכת טכנולוגית)

לא תהיה אפשרות לרכב ללא נהג,

כך שזה יקח עוד הרבה זמן.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

עם מעל 50 מיליארד ש"ח הכנסות המדינה ממסים מהתחום של רכב ,שלא מחייב מצידה שום השקעה כדי שזה ימשיך לזרום ורק יגדל עם הזמן,בחסות בולמוס קניות בלתי נשלט בכל מחיר של רוכשי מכוניות חדשות ICE כמובן :D,אתה רואה תסריט, בקרוב יהיה מעבר המוני ל-EV שמצריף השקעה מטורפת בתשתיות טעינה/ייצור חשמל ע"י ממשלות וויתור בו זמנית על הכנסות כאלו של מיסים ?!?!?

הכת הירוקים בישראל,עוד לא הפנים עד כמה את ממשלות ישראל לא מעניינת נושא של איכות הסביבה !  

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)

עברתי לאחרונה לרכב חשמלי (טסלה), יצא לי להטעין פעמיים בעמדות ציבוריות לא של טסלה פעם אחת כשאספתי את הרכב ועוד פעם לפני שהתקנתי עמדה בבית והחוויה מפוקפקת. 

דור אלון בכביש 6 - עמדה אחת, התקלקלה אחרי כ-15 דקות טעינה

סונול בחיפה - עמדה אחת בקצה התחנה בחושך. בזמן שהטענתי בא רכב וחיכה ומתישהו התייאש ונסע.

בשני המקרים האפליקציות של העמדות עשו פדיחות ולקח כמה דקות רק להתחיל את הטעינה.

לדעתי -

1. צריך לשנות את הרגלי ה ״תדלוק״ / טעינה. אם חייבים להטעין בדרך עדיף כמה דקות עד שיש מספיק סוללה כדי להגיע ליעד בבטחה ולא לשבת בעמדה 40-50 דק עד סוללה מלאה. (זה גם עולה די הרבה בחוץ)

2. אין שום הגיון בקניית רכב חשמלי למי שאין טעינה ביתית / באופן קבוע בעבודה. אולי נחמד מדי פעם לברוח מהבית לשעה ולראות נטפליקס באוטו אבל זה די מטרד.

3. העמדות הציבוריות שיש היום בישראל יחסית עלובות. עמדות בודדות, מקולקלות, איטיות, .. אבל, עד השנה בקושי היו רכבים חשמליים על הכביש בישראל. וכנראה שמבחינה עיסקית לא היה לזה הגיון. כשכמות הרכבים החשמליים עולה והממשלה עושה צעדים לקידום הנושא אני מאמין שהתשתית הציבורית תיהיה יותר טובה.

4. רוב האנשים יכולים להסתפק בטווחים שיש כבר היום לרכבים. בוחרים רכב שיתאים לרוב הנסיעות, ולא יקרה כלום אם פעם ב.. בטיול ארוך עוצרים להטעין 15-20דק.

אני מסכים עם מה שנאמר פה שמי שלא אוהב חשמלי ימצא את כל הסיבות למה לא ומי שכן יקנה.

סביר להניח שהאגרה תעלה בעתיד ושיהיה מס על נסועה, בנוסף לעליית המס על רכבים חשמליים מ-10% ל-20% ב-2025 אם אני לא טועה. בנתיים מי שעובר לחשמלי חוסך לא מעט כסף בדלק, אגרה ותחזוקה. 

עריכה אחרונה על ידי galbh
  • אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, galbh כתב:

דור אלון בכביש 6 - עמדה אחת, התקלקלה אחרי כ-15 דקות טעינה

סונול בחיפה - עמדה אחת בקצה התחנה בחושך. בזמן שהטענתי בא רכב וחיכה ומתישהו התייאש ונסע.

בשני המקרים האפליקציות של העמדות עשו פדיחות ולקח כמה דקות רק להתחיל את הטעינה.

שיט,חשבתי שמספיק להסתכל על התמונות ועדכונים שכל התמהונים הירוקים לא מפספסים לעלות פה ולהראות על מפה כמה התאספו...עכשיו ביאסת תחת,שימושיות,אפליקציות עלובות,חוסר תכנון...החיים האמיתיים,אבל שאפו שאתה מאמין ברשויות,שזה יהיה כדאי להטעין בחוץ.

לפני 10 דקות, galbh כתב:

2. אין שום הגיון בקניית רכב חשמלי למי שאין טעינה ביתית / באופן קבוע בעבודה

אבל זה הרוב המוחלט,חלקם כי באמת אין להם חניה,והיתר לא מאמינים להשקיע סכום כזה ברכב EV,מחפש ICE אחרי השמדת ערך,הרי רוב העסקאות בתחום של הרכב זה "משומשים"

לפני 10 דקות, galbh כתב:

עברתי לאחרונה לרכב חשמלי (טסלה)

אבל היי,לפחות התנתקת מהמתווך,אפילו שאני בטוח שהגעגועים ללובינסקי כבר אוכלים אותך   :rofl:

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אבל שאפו שאתה מאמין ברשויות,שזה יהיה כדאי להטעין בחוץ.

אני לא.. אני משער שהנושא יתפתח.. באופן אישי אני לא בונה על טעינה ציבורית ל-99% מהנסיעות. ובאלה שכן צריך בחוץ אעדיף את הסופרצארג׳רים של טסלה

ציטוט

אבל זה הרוב המוחלט,חלקם כי באמת אין להם חניה,והיתר לא מאמינים להשקיע סכום כזה ברכב EV,מחפש ICE אחרי השמדת ערך,הרי רוב העסקאות בתחום של הרכב זה "משומשים"

בכל זאת כדאי לעשות את החישוב. לא תמיד רכב זול אחרי השמדת ערך יהיה יותר משתלם לאורך זמן מחשמלית חדשה (למרות התשלום הראשוני הגבוה ועם הערכה כלשהי לירידת הערך)

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם (נערך)

ברור שהנושא של טעינה ציבורית יתפתח,עוד לא עברה שנה שטסלה הביאה את מהפכת EV באמת בארץ,יתר השוק נסחב אחריו,וחלקם רצו להביא ב"תקינה מהירה" דגמים בדיחה.
אבל תהיה בטוח שצרכן בלי עמדת טעינה פרטית,שמחשב עלויות TCO לפי 50 אגורות,חייב לעשות עדכון לפי מחירים הרבה יותר גבוהים,כמו שכבר רמזת בתגובה הקודמת שלך,ואפילו שיהיו יותר עמדות (מהירות בטח לא מספיקות),המחירים רק יעלו....ניחוש פרוע שלי,ולא לשכוח גם ש"זמן זה כסף" גם את זה צריך לתמחר,אחרי שכמובן הבן אדם הפנים שמעבר לרכב EV מצריך שינוי פרדיגמות איך "מתדלקים" רכב EV !
אני גר בבית פרטי,מחפש רכב נוסף,במחירים של היום לא בטוח ש-EV הכי משתלם,אבל אין מספיק יצרנים/דגמים נורמליים לעשות את החישוב ה-TCO...בקשר להשמדת ערך של הצרפתיות החביבה על הפורום,לאלו עם לב חזק והבנה בתחום דווקא אלו יכולים להיות אחלה מכוניות עם VFM,אפילו TCO לא רע גם אחרי שמשקללים את "עודף תחזוקה".

פורסם

לדעתי, 

רכבי בנזין/דיזל עוד ישארו איתנו הרבה זמן כהנעה אלטרנטיבית להנעה חשמלית (שימו לב, המגמה תתהפך).

לא סתם המון יצרניות יפניות שבניהן טויוטה, מאזדה סוזוקי ועוד חתמו על הסכמים להמשך פיתוח מנועי הבעירה הפנימית. 

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, EliC25 כתב:

הרבה פה שוכחים שרכב חשמלי זה לא פח עם סוללה מנוע וגלגלים.

יש מערכת מתלים, שכנראה בגללל משקל הרכב גם יקרה יותר.

יש בלמים, צינורות הידראולים.

מודולים, חיישנים ועוד ועוד.

יש הרבה פחות רכיבים מאשר רכב בנזין ככה שאי אפשר להשוות בכלל.

יש נהגים של טסלה שנהגו 300,000 ק"מ בלי להחליף בלמים בגלל הבלימה הרגנרטיבית.

לפני 9 שעות, Gavrik כתב:

רכבי ICE עברו מסלול של מאה שנה כדי להגיע לרמת אמינות בה הם נמצאים כיום ולכן למרות שמדובר במערכת מורכבת הרבה יותר מרכב חשמלי אבל היא אפויה יותר.
לרכבים חשמליים יש עוד קצת לעבור כדי להשתכלל ולהיפתר ממחלות ילדות, קחו למשל את המקרה של הפלואנס החשמליות של בטר פלייס 40-60 אלף קילומטר והסוללה קאפוט.
אגב קולגה מהעבודה שרכש בעבר פלואנס חשמלית רכש כרגע C5 דיזלית, אמר שהספיק לו להיות שפן ניסוי פעם אחת והוא לא מתקרב לחשמלית עד שיהיו חשמליות שיוכיחו את האמינות שלהן בפועל.

אין מה להשוות בכלל בין הפלואנס של בטר פלייס לבין החשמליות המודרניות, הסוללה שם לא הייתה מקוררת נוזל כמו במכוניות כיום והטכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת.

לפני 8 שעות, galbh כתב:

אם יש לך טסלה לא ברור לי למה הטענת בעמדה המהירה של סונול בחיפה. יש לך את הסופרצ'ארגר של טסלה בחיפה עם שמונה עמדות בחינם.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
  • תוכן חדש...