Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רכב זה לא השקעה לכל החיים. יש 8 שנות אחריות על סוללה ואף אחד לא אומר שהיא מתפגרת אחרי 8 שנים ויום. למה צריך להכניס לשיקולים של קניית רכב היום מה יהיה איתו עוד 10 שנים?

* אני אחרי שני רכבים אירופאים שלא שרדו 6 שנים בלי להגיע להוצאות תחזוקה מטורפות של החלפת/שיפוץ מנוע

עריכה אחרונה על ידי galbh
  • תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 40 דקות, galbh כתב:

רכב זה לא השקעה לכל החיים. יש 8 שנות אחריות על סוללה ואף אחד לא אומר שהיא מתפגרת אחרי 8 שנים ויום. למה צריך להכניס לשיקולים של קניית רכב היום מה יהיה איתו עוד 10 שנים?

* אני אחרי שני רכבים אירופאים שלא שרדו 6 שנים בלי להגיע להוצאות תחזוקה מטורפות של החלפת/שיפוץ מנוע

הסוללה לא מתפגרת אחרי 8 שנים בדיוק אבל כמו שקורה בכל מוצר הקיבול שלה הולך ויורד לאורך הזמן.

בנוסף הבנתי שטסלה לא משתפים מידע טכני על הרכב לצורך תיקונים כניראה רוצים שהשירות יהיה רק אצלם וזה גם יוצר בעיה בעלויות תיקון גבוהות.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, levy כתב:

לא מאמין שהחלפת שסוללה של טסלה עולה 50000 שקל כאשר החלפת סוללה בטויוטה היברידית chr עולה 15000 שקל

זה כבר לא משחק ניחושים. זה מחירון רשום. המחיר תואם למחירי עלויות ייצור סוללות ותואם מחירון טסלה להחלפת סוללות בכל העולם. זה שכישראלים אנחנו רגילים שמזמברים אותנו, זה נכון, אבל לדעתי שאר היבואנים/יצרנים יצטרכו ליישר קו עם המחירים של טסלה כמו שנעשה ברכב חשמלי חדש.

עד שטסלה הגיע, כל היצרנים "לא הצליחו " לייצר חשמליות עם טווח ועלויות נורמליות ברגע שטסלה עשו את זה פתאום כולם מצליחים ואפילו היבואנים נאלצו ליישר קו. המצב לא יהיה שונה לדעתי בעלויות סוללות.

נכון הוא , שבארץ אתה לא רק צריך שהיצרן ימכור סוללה במחיר נורמאלי לרכב החשמלי שקנית, אתה צריך גם שהיבואנים ירדו מהעצים עם מאות אחוזי הרווח שהם רגילים לקחת היום לחלפים. אבל בגלל האינטגרציה הנמוכה בין הסוללה לרכב, סיכוי גדול שפשוט תוכל לייבא סוללה מקורית/תחליפית מחו"ל ולדלג על היבואן, אחרי שהרכב יצא מאחריות.(כל עוד הרכב נפוץ מספיק כדי למצוא לו חלפים)

לפני 5 שעות, levy כתב:

ולכן לא רואה יתרון לאדם כמוני שעושה 10000 קמ בשנה ומחליף רכב פעם ב 10 שנים

בזה אתה צודק. בקילומראג' שלך, אם אתה לא רואה תמורה עודפת ברכב חשמלי ויכול להסתפק בטויוטה קורולה(לא נכתב כזלזול), אין סיבה כלכלית אמיתית עבורך לקנות רכב חשמלי. אם אתה אוהב "להשקיע" ברכבים קצת יותר מפנקים (בגודל- כמו אניאק, איוניק או ג'יפונים סינים או כח/ספורטיביות- כמו טסלה) - בטווח של שנים בתחזוקה אתה תחסוך בחשמליות הרבה יותר וגם אם חס וחלילה תלך סוללה זה רק יקרב את העלויות למחיר הבנזין (זאת בלי להזכיר בכלל שבבנזין יכול להתקלקל המנוע/הילוכים וכו' בסבירות יותר גבוהה)

לפני 5 שעות, levy כתב:

מי שימכור רכב חשמלי אחרי 5 שנים ומעלה יצטרך להוריד במחיר הרבה,חלק מההורדה יגלם את מחיר הסוללה

יש כבר חשמליות בנות חמש בשוק. לא רואה ירידה דרסטית במחירים שלהם, והמחירון אפילו יתחזק ברגע שהיבואנים יורידו את מחירי הסוללות למחירים ריאליים.

לפני 5 שעות, levy כתב:

טסלה לדעתי בקרוב תאבד את ההובלה של השוק,מדובר ברכב יקר 200000 ומעלה שאדם ממוצע לא יכול לקנות,מי שיוביל את השוק זה האסיאתיים כמו בכל מוצר שקונים היום לבית.

לדעתי מנועי הבנזין לא יעלמו כל כך מהר מהשוק,ההיברידיות השוק שלהם יגדל בייחוד של טויוטה

אני מאמין שאתה צודק. ברגע שיהיו מלאים ליצרנים אחרים, כל עוד היבאנים לא ישתוללו במחירים שלהם טסלה תאבד את ההובלה. במיוחד שיתחילו להביא רכבים יותר זולים כמו id3 ודומיו.

וללא ספק שבטווח הנראה לעין, בנזין לא יעלם, בטח לא בארץ.

לפני 5 שעות, levy כתב:

לגבי הקרינה מרכבים חשמליים והיברידים אני מהנדס אלקטרומגנטיות קרוב ל 30 שנה, אני עדיין חושש לבריאותי ולכן עד שלא אראה שהקרינה יורדת לאיזור 1mgaus לא אקנה,רכבים היברידים מגיעים לפיקים של קרינה של 100mgaus

כבר יש מבחנים ברשת לרכבים חשמליים והם לא מקרינים יותר מרכבי בנזין. רוב הקרינה ברכבים היום (בנזין וחשמלי ) נמצאת באיזור הרגליים של הנסוע ליד הנהג,  ממחשבי הרכב שהפכו משוכללים יותר בגלל מערכות הבטיחות המתקדמות.

https://www.consumerreports.org/cro/news/2010/08/mythbuster-emf-levels-in-hybrids/index.htm?userWantsFull=true

הנה בדיקה על רכבים היברידיים (הבולט המובילה בטבלה היא הדגם הבניזיני) וקרינות גבוהות נמצאו גם בדגמי וולוו ופורד בנזיניים. בכל מקרה קרינה חזקה ברכבים (בנזין וחשמלי) היא באיזור הרגליים ולא הראש, שלפי כל אירגוני הבריאות אינה מסוכנת בגלל תחלופת התאים הטבעית בגוף האדם (תאי מוח לא מתחלפים ולכן נחשבים בעלי סיכון, וגם הם ברמה נמוכה). ואם זה לא מספיק, הסכנה מקרינה מוטלת בספק הסכנה בגז בנזן (ושאר הפליטות של בנזין)ממש לא. כך שב 5 דקות תידלוק , בשאיפה של גז בנזן, אתה מסכן את עצמך יותר מאשר נסיעה של שעות ברכב בעל קרינה(שכפי שכבר ראית נכון גם לרכב בנזין) לפי כל העדויות המדעיות (לא שבעידן הקונספירציה מישהו כבר מתייחס למדע 😀).

לפני 46 דקות, levy כתב:

הסוללה לא מתפגרת אחרי 8 שנים בדיוק אבל כמו שקורה בכל מוצר הקיבול שלה הולך ויורד לאורך הזמן.

בנוסף הבנתי שטסלה לא משתפים מידע טכני על הרכב לצורך תיקונים כניראה רוצים שהשירות יהיה רק אצלם וזה גם יוצר בעיה בעלויות תיקון גבוהות.

הם לא ממש צריכים היום כי הרכבים עדיין באחריות. במודל s שכבר יצא בארה"ב מאחריות אף אחד לא שואל אותם ויש אנשים שמתקנים  במוסכים מתמחים, וזה לרכב הרבה יותר נדיר ממודל 3. אם יש ביקוש יהיה היצע כמו בכל דבר.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 20 דקות, Uri-G כתב:

(זאת בלי להזכיר בכלל שבבנזין יכול להתקלקל המנוע/הילוכים וכו' בסבירות יותר גבוהה

ברכב חשמלי אין תיבת הילוכים?

פורסם
לפני 24 דקות, galbh כתב:

יש 8 שנות אחריות על סוללה ואף אחד לא אומר שהיא מתפגרת אחרי 8 שנים ויום.

נכון, הסוללה כנראה לא תשבוק חיים בדיוק בסוף תקופת האחריות. אבל חצי שנה, שנה, או שנתיים אחרי? יכול מאוד להיות. ואם וכאשר זה יקרה, תמצא את עצמך מול הוצאה ענקית או בלי רכב.

לפני כשעה, galbh כתב:

למה צריך להכניס לשיקולים של קניית רכב היום מה יהיה איתו עוד 10 שנים?

כשקונים רכב, אחד מהשיקולים המרכזיים אצל חלק גדול מהאנשים, בהנחה שאין כוונה מראש לזרוק אותו לפח בסוף השימוש, הוא "כשארצה להחליף את הרכב בעוד X שנים, כמה אני צפוי לקבל ממכירתו, ובהתחשב בנ"ל, מה תהיה סך ההוצאה שלי על ירידת הערך?"

אם קונה פוטנציאלי יודע שמדובר ברכב חשמלי עם סוללה שאחריותה עומדת לפוג או כבר פגה, הוא לא יהיה מוכן לרכוש אותו, מה שאומר שערך המכירה הפוטנציאלי של רכב חשמלי בן 8 הוא 0 ש"ח.

אם אני רוצה לקנות רכב בכוונה להחזיק אותו 8 שנים, ומתלבט בין שני רכבים דומים שעולים 140K, אחד בנזין ואחד חשמלי, ואני יודע שבחלוף 8 שנים את רכב הבנזין אוכל למכור ב-40K (ירידת ערך של 100K), ואת הרכב החשמלי לא אוכל למכור בכלל (ירידת ערך של 140K), סביר מאוד להניח שאבחר ברכב הבנזין.

לפני כשעה, galbh כתב:

אני אחרי שני רכבים אירופאים שלא שרדו 6 שנים בלי להגיע להוצאות תחזוקה מטורפות של החלפת/שיפוץ מנוע

אז היה לך מזל רע. מה עוד אפשר לומר? בשוק הרכב הישראלי לא קונים רכבים במחשבה שהם לא יחזיקו עד גיל 6, אלא שיחזיקו עד גיל דו ספרתי, ושיהיה אפשר גם למכור אותם אחרי זה, והשיקולים בהתאם.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
לפני 48 דקות, Uri-G כתב:

זה כבר לא משחק ניחושים. זה מחירון רשום. המחיר תואם למחירי עלויות ייצור סוללות ותואם מחירון טסלה להחלפת סוללות בכל העולם. זה שכישראלים אנחנו רגילים שמזמברים אותנו, זה נכון, אבל לדעתי שאר היבואנים/יצרנים יצטרכו ליישר קו עם המחירים של טסלה כמו שנעשה ברכב חשמלי חדש.

עד שטסלה הגיע, כל היצרנים "לא הצליחו " לייצר חשמליות עם טווח ועלויות נורמליות ברגע שטסלה עשו את זה פתאום כולם מצליחים ואפילו היבואנים נאלצו ליישר קו. המצב לא יהיה שונה לדעתי בעלויות סוללות.

נכון הוא , שבארץ אתה לא רק צריך שהיצרן ימכור סוללה במחיר נורמאלי לרכב החשמלי שקנית, אתה צריך גם שהיבואנים ירדו מהעצים עם מאות אחוזי הרווח שהם רגילים לקחת היום לחלפים. אבל בגלל האינטגרציה הנמוכה בין הסוללה לרכב, סיכוי גדול שפשוט תוכל לייבא סוללה מקורית/תחליפית מחו"ל ולדלג על היבואן, אחרי שהרכב יצא מאחריות.(כל עוד הרכב נפוץ מספיק כדי למצוא לו חלפים)

בזה אתה צודק. בקילומראג' שלך, אם אתה לא רואה תמורה עודפת ברכב חשמלי ויכול להסתפק בטויוטה קורולה(לא נכתב כזלזול), אין סיבה כלכלית אמיתית עבורך לקנות רכב חשמלי. אם אתה אוהב "להשקיע" ברכבים קצת יותר מפנקים (בגודל- כמו אניאק, איוניק או ג'יפונים סינים או כח/ספורטיביות- כמו טסלה) - בטווח של שנים בתחזוקה אתה תחסוך בחשמליות הרבה יותר וגם אם חס וחלילה תלך סוללה זה רק יקרב את העלויות למחיר הבנזין (זאת בלי להזכיר בכלל שבבנזין יכול להתקלקל המנוע/הילוכים וכו' בסבירות יותר גבוהה)

יש כבר חשמליות בנות חמש בשוק. לא רואה ירידה דרסטית במחירים שלהם, והמחירון אפילו יתחזק ברגע שהיבואנים יורידו את מחירי הסוללות למחירים ריאליים.

אני מאמין שאתה צודק. ברגע שיהיו מלאים ליצרנים אחרים, כל עוד היבאנים לא ישתוללו במחירים שלהם טסלה תאבד את ההובלה. במיוחד שיתחילו להביא רכבים יותר זולים כמו id3 ודומיו.

וללא ספק שבטווח הנראה לעין, בנזין לא יעלם, בטח לא בארץ.

כבר יש מבחנים ברשת לרכבים חשמליים והם לא מקרינים יותר מרכבי בנזין. רוב הקרינה ברכבים היום (בנזין וחשמלי ) נמצאת באיזור הרגליים של הנסוע ליד הנהג,  ממחשבי הרכב שהפכו משוכללים יותר בגלל מערכות הבטיחות המתקדמות.

https://www.consumerreports.org/cro/news/2010/08/mythbuster-emf-levels-in-hybrids/index.htm?userWantsFull=true

הנה בדיקה על רכבים היברידיים (הבולט המובילה בטבלה היא הדגם הבניזיני) וקרינות גבוהות נמצאו גם בדגמי וולוו ופורד בנזיניים. בכל מקרה קרינה חזקה ברכבים (בנזין וחשמלי) היא באיזור הרגליים ולא הראש, שלפי כל אירגוני הבריאות אינה מסוכנת בגלל תחלופת התאים הטבעית בגוף האדם (תאי מוח לא מתחלפים ולכן נחשבים בעלי סיכון, וגם הם ברמה נמוכה). ואם זה לא מספיק, הסכנה מקרינה מוטלת בספק הסכנה בגז בנזן (ושאר הפליטות של בנזין)ממש לא. כך שב 5 דקות תידלוק , בשאיפה של גז בנזן, אתה מסכן את עצמך יותר מאשר נסיעה של שעות ברכב בעל קרינה(שכפי שכבר ראית נכון גם לרכב בנזין) לפי כל העדויות המדעיות (לא שבעידן הקונספירציה מישהו כבר מתייחס למדע 😀).

הם לא ממש צריכים היום כי הרכבים עדיין באחריות. במודל s שכבר יצא בארה"ב מאחריות אף אחד לא שואל אותם ויש אנשים שמתקנים  במוסכים מתמחים, וזה לרכב הרבה יותר נדיר ממודל 3. אם יש ביקוש יהיה היצע כמו בכל דבר.

בדיקת הקרינה היא בד'כ בגובה מסוים מעל המושב ובגובה מסוים מעל ריצפת הרכב בנוסף מבצעים על התוצאה פעולות מתיאמטיות למיניהם כדי להראות שהערך נמוך,רכבי בנזין מקרינים משמעותית פחות מהיברידיים,חד משמעית.

פורסם (נערך)

אז אתה טוען שבוחני הקונסיומר ריפורטס לא יודעים לבצע בדיקות קרינה (ויש עוד מכונים שעשו בדיקות כאלה) וכולם ,בתיאוריית קונספירציה אחת גדולה, מסתירים את האמת מהציבור (וזה עוד לפני שכללנו את כל המחקרים שמראים שלא ניתן לקבוע בכלל אם קרינה לא מייננת מסוכנת, אפילו ברמת תאי המוח אין מסקנות ברורות. כולל אירגון הבריאות העולמי שאסף ובחן את כל המחקרים בתחום והשקיע בכך מאות מיליוני דולרים). כמו שאמרתי, עם תיאוריות קונספירציה לא ניתן להתווכח. בהצלחה בעמידות מול גז הבנזן 😀.

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, עדי-אל כתב:

ברכב חשמלי אין תיבת הילוכים?

אין תיבת הילוכים אלא הילוך אחד (רדוקטור). ברכב חשמלי כל יחידת ההנעה זה משהו שאמור לחיות הרבה מעבר לחיי הרכב. הבעיה העיקרית זו הסוללה ומה יהיה איתה.

לגבי ההשוואות להיברידי וחיי סוללה, ברכב היברידי הסוללה יכולה לשרוד כמות אדירה של מחזורי טעינה ופריקה כי המחשב בכוונה פורק וטוען בטווח קיבולת מצומצם, נניח רק בין 50% ל-90% וכך מאריך מאוד את חיי הסוללה.

ברכב חשמלי הסוללה נאלצת לפרוק הרבה יותר כדי לתת טווח ארוך, ולכן החיים שלה הרבה יותר קצרים. למי שרוצה שהסוללה שלו תחזיק הרבה זמן ולא תאבד יותר מידי קיבולת צריך לדאוג לעולם לא לרדת ממספר מסוים (נגיד 50% מהטווח) ולא להחזיק את הסוללה טעונה מלא לאורך זמן (להגביל טעינה ל85-90%). 

מי שפורק עד 10% מהקיבולת וטוען ל-100% באופן קבוע, גם אם זה פעמיים בשבוע לא עושה טוב לסוללה שלו.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

פורסם

אין תיבת הילוכים אלא תיבת הפחתה אבל אם ממשיכים להתלהב מיציאה מהמקום, דגמי טסלה החזקים יותר בהחלט יודעים לרסק ציריות 😄 

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Uri-G כתב:

אז אתה טוען שבוחני הקונסיומר ריפורטס לא יודעים לבצע בדיקות קרינה (ויש עוד מכונים שעשו בדיקות כאלה) וכולם ,בתיאוריית קונספירציה אחת גדולה, מסתירים את האמת מהציבור (וזה עוד לפני שכללנו את כל המחקרים שמראים שלא ניתן לקבוע בכלל אם קרינה לא מייננת מסוכנת, אפילו ברמת תאי המוח אין מסקנות ברורות. כולל אירגון הבריאות העולמי שאסף ובחן את כל המחקרים בתחום והשקיע בכך מאות מיליוני דולרים). כמו שאמרתי, עם תיאוריות קונספירציה לא ניתן להתווכח. בהצלחה בעמידות מול גז הבנזן 😀.

לא קונספרציה,אירגון הבריאות הבינלאומי מציע רמות נמוכות יותר,אף אחד לא אוכף את יצרני הרכב כי אין תקן מסודר,הקרינה מרכב חשמלי הרבה יותר מזיקה מקרינה של אנטנת סלולר על עמוד כי מדובר על תדרים נמוכים,הוכח שקרינה בתדר נמוך גורמת לתחלואה,סלולר לא הצליחו להוכיח.

כנל גם כיריים חשמליים שרמות הקרינה גם גבוהות עקב הזרם הגבוה.

בתחום הרכב ההיברידי והחשמלי הגדירו שיטות מדידה וחישוב שלא משקף את המדידה האמיתית, את הפיקים הגבוהים של הקרינה.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)

מה לא קונספירציה. האמא של הקונספירציות.

לפני 4 שעות, levy כתב:

אירגון הבריאות הבינלאומי מציע רמות נמוכות יותר,אף אחד לא אוכף את יצרני הרכב כי אין תקן מסודר

אירגון הבריאות קבע רמות שמעליהם אנשים ימותו/יחלו בסרטן ואין תקן מסודר וכולם שותקים?! אתה בטוח שאין קונספירציה?!

לפני 4 שעות, levy כתב:

הקרינה מרכב חשמלי הרבה יותר מזיקה מקרינה של אנטנת סלולר על עמוד כי מדובר על תדרים נמוכים,הוכח שקרינה בתדר נמוך גורמת לתחלואה,סלולר לא הצליחו להוכיח.

הוכח שתדרים נמוכים ברכב חשמלי (שכמו שראית גם לא גבוהים מרכב בנזין....אה...סליחה המדענים לא יודעים לבדוק את מה שאתה יודע, הם בכוונה מודדים עקום. טעות שלי)גורמים לתחלואה?! העיתונות שותקת הפוליטיקאים לא על בריקדות עולם המדע מחביא את הכל מאחורי הגב.  ברוווווור...מזל שאתה יודע וכאן לספר 😀

לפני 4 שעות, levy כתב:

בתחום הרכב ההיברידי והחשמלי הגדירו שיטות מדידה וחישוב שלא משקף את המדידה האמיתית, את הפיקים הגבוהים של הקרינה.

זה ידעתי! המניאקים רוצים להרוג את כל "הירוקים" ,אז הם הגדירו בספר ההגדרות הבינלאומי  להגדרותישן שיטת מדידה בוליאנית עם חציון אקפונדציאלי(אחרי שהם גמרו לשרוף את מחקר הפיקים המפורסם. על שם צביקה פיק🤣) ולא מספרים לאף אחד,  שכל הירוקים ימותו מהפיקים החשמליים ואז חוזרים בחזרה לבנזין😃 .  וכל מהנדסי החשמל והרופאים בעולם , שלמדו את כל המחקרים, השקיעו במחצבי נפט אז לא מספרים לאף אחד שהסתמכות על שיטה כזאת הורגת והפיקים יהרגו את כל אנשי איכות הסביבה😱. מזל שאתה יודע לספר לנו.😀

תן לי לנחש. ביל גייטס השתיל צ'יפים בחיסון קורונה?!

צר לי, אני כבר לא יודע אם אתה מאמין לעצמך או שאתה פשוט מתחפר בעמדה שלקחת על עצמך.

נחמד אבל שקרינה מפחידה אותך, אבל פליטות מזהמים מבנזין לא.זה כבר ממש הגיוני.😀

• אהבתי 1
פורסם

בתחום הסלולר

היה במשך שנים חשש מהקרינה הבלתי מייננת

וגם המלצה של גופי הבריאות לרסן את השימוש,

עד שראו אחרי שנים שאין שום עליה משמעותית בתחלואה.

אותו דבר לגבי ההיברידיות. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 22 שעות, OF כתב:

אתה די חוזר על מה שרשמתי לגבי PHEV והיברידיות. מי שלא טוען לא רלוונטי, ב PHEV השימוש "הסטנדרטי" זה טעינה מלאה בבית ומי שיכול/צריך בעבודה, ונסיעה יום יומית על מכסימום חשמל. בגלל שהטווח מאד מוגבל, זה מביא ל 1-2 מחזורים, למי שעובד ככה. בהיברידיות זה יכול להיות בקלות יותר מ 10 ביום, בעיקר בנהיגה עירונית

ממש לא חוזר אחריך,מנסה להסביר לך,עד כמה אתה לא בכיוון !
- טכנולוגית רכב PHEV בנוי כך,שזה לא יכול להיות EV רגיל,בלי שיש לך דלק,שנית מנוע ICE לא מתפקד בלי מנוע/סוללה תקינה...קאפיש ?
- אין דבר כזה "סטנדרטי" .PHEV אם לא היו מביאים כל האסיאתיים,בכלל לא היו לך בארץ,במספרים סבירים,כל הגרמניות היוקרתיות הביאו משיקולי מס עד שסגרו את הפרצה,רובם בחיים לא חיברו לשקע !!
- ממש לא רק בנהיגה עירונית יש שימוש בסוללה של מנוע היברידי !

לפני 22 שעות, OF כתב:

לגבי חשמליות אני ממש לא מסכים (וזה מנסיון) - לרוב אין ממש שיקול כלכלי (מעבר לאולי הצדקה של הקנייה. טסלה זו קודם כל קניה רגשית, לא פחות מראציונלית). הנסועה אולי יותר גדולה אבל לא באופן דרמטי. בכל מקרה עם טווח אפקטיבי של 300-400 ק"מ אין לרוב האנשים סיבה לטעון יותר מפעם - פעמיים בשבוע (וגם אם טוענים יותר, זה מחזור חלקי אז בכל מקרה מדובר של 1-2 מחזורי טעינה בשבוע.

אתה חוקר בתחום,יש לך בסיס נתונים כלל ארציים,שיש לך יומרות כאלו,אני עוסק בתחום ולא מעיז לתת הערכות כאלו.
אני מכיר ורואה הרבה אנשים מחוץ ל"מדינת תל-אביב" שבחרו באיכות חיים,בית צמוד קרקע,משיקול הוצאות דלק קנו/יקנו EV והנסוע שלהם ממש לא לפי תיאור שלך,וכל לילה מטעינים.
לא רק טסלות קונים,וכן שם זה כבר בטריטוריה של "כת",מצד שני אפשר להבין אותם,פתאום יש לך רכב משפחתי יום יומי של פיזור ילדים וסופר,במחיר לא יקר,עם ביצועים שפעם היו שמורים להייפרקאר

לפני 22 שעות, OF כתב:

הנקודה שלי היתה שמחוסר אמינות של סוללת PHEV שמביאה לירידת מחיר (שזו להבנתי היתה טענה שלך) , אי אפשר להסיק על חוסר אמינות עתידי של סוללות EV כיוון שמשטר הטעינה של  PHEV הרבה יותר הרסני לסוללה ממה שב EV. 

אתה ממש לא הבנת אותי בכלל על מה הגבתי.
אין דבר כזה "חוסר אמינות" גורף לסוללה של רכב PHEV,והוכחתי לך עם נתונים,סוללה שלי כבר עברה מעל 1000 פריקות,עבד מעל 6400 שעות,עבר דרכו מעל 15000 קוט"ש,כל זה בלי פגיע בביצועי סוללה.
הנקודה שלי,זה שתתחילו להפנים איך היבואנים מתחמקים/יתחמקו מאחריות בקשר לתלונות בעיות סוללות ללא קשר ל-EV/PHEV ,וחשיבות של רצף ביטוחי לסוללה !

• תוכן חדש...