Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שוק יד 2 יורד מהפסים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 55 דקות, ch2856 כתב:

לא חושב שהרוכש עשה עסקה טובה

מה שמדהים זה שיש כאלה שחולקים עלינו, ולא סתם אנשים מהרחוב אלה אנשים פה בפורום שמבינים דבר או שניים.
אנחנו יכולים ממש לא להסכים איתם, אבל אם הם מוצאים סיבות למה כן אז בטח שמישהו בלי ידע ימצא סיבות למה כן.

עכשיו עוד יותר בא לי לתת לעצמי מכות על כאבי הראש שעשיתי לעצמי כשקניתי רכב לפני חצי שנה והייתי צריך לשלם עליו 1500 שקלים מעל המחירון.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 514
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

farkash7
מסכיום איתך לגמרי.
חשבתי ככה כשראיתי את ההודעה על הפורסטר אתמול בערב אבל לא היה לי כח לכתוב ולהכנס לדיון.
רכב שהוא חצי שנה על הכביש ועבר 25 אלף קמ, ונוספה לו יד, הוא לא רכב חדש, ועוד שנה של אחריות לא מצדיקה לדעתי מחיר של רכב חדש.

בנוסף - מנסיון של חבר שחיפש רכב לאחרונה, דווקא פורסטר זה רכב שלרוב כן קיים במלאי, או עם המתנה קצרה מאוד. 
אולי יש פה פרמטרים נוספים כמו צבע ואבזור שהכריעו את הכף, לא יודע.  בכל מקרה שפוי זה לא. אבל שכל אחד יחליט לעצמו כמה לשלם על מה.

פורסם
לפני שעה, tzvipper כתב:

רגולצייה על מחירים טובה בתור סיסמא לפני הבחירות. כמו: "יוקר מחייה בגלל מכון התקנים אז בוא נבטל אותם" (לפני כל בחירות רצות סיסמאות כאלה והמכון ממשיך וימשיך להתקיים כי בלעדיו יהיה אסון וכולם מבינים את זה, אבל בתור סיסמאות לפני בחירות ציבור קונה את זה בכל פעם מחדש)

לא היית רוצה לחיות במדינה בה מחירים נקבעים באמצעות רגולצייה ולא באמצעות כוחות השוק. ראה ברה"מ לשעבר בה הייתה כלכלה מתוכננת שהייתה כישלון טוטאלי.

כלכלה כזאת תגרום על הזמן למחסור כי אף אחד לא ירצה לבנות דירות במחירים כאלה ואף אחד לא ירצה למכור. אתה חושב ששולי הרווח של הקבלנים גדולים?
למה גורם מחסור? עלייה של מחירים עבור כל המוצרים. ראה רכבים בעקבות מחסור צ'יפים וכד'. הרכבים המשומשים נמכרים באותו מחיר שנקנו לפני 3 שנים.

לא דיברתי על רגולציה.

דיברתי על קביעת מחירי הדירות בשוק "בריא".

המחירים צריכים להיות מבוססים על משהו קונקרטי ולא על שמועות ופאניקה.

המשהו הקונקרטי הזה הוא המשכורות.

המשכורות צריכות לקבוע את המחירים, לא להפך.

אני לא חושב שלקבלנים יש בעיות כלכליות שלעצמם, אם הם "מייבשים" את החברה זה כבר שאלה אחרת.

ובכלל חייב לציין שהכל נראה לי מוזר, רק לפני חצי שנה - שנה, היו כתבות על כך שהכבישים מתפוצצים ממכוניות ופתאום יש מחסור. ייתכן שיש בעיות באספקה, אבל לומר שחסר מכוניות?

פורסם

@Lior_Django קביעת מחירים בשוק "בריא" - זה המצב כיום.
משכורת זה לא פקטור למחירים בשוק קפיטליסטי "בריא", אלא בשוק המבוסס על כלכלה מתוכננת.
היצע וביקוש זה הפקטור בשוק בריא. כל עוד המחירים עולים וממשיכים לקנות, המצב תקין. יפסיקו לקנות, המחירים יירדו.

אם יעלו מחירים של הרכבים - יפסיקו לקנות אותם?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לפני 10 דקות, tzvipper כתב:

@Lior_Django קביעת מחירים בשוק "בריא" - זה המצב כיום.
משכורת זה לא פקטור למחירים בשוק קפיטליסטי "בריא", אלא בשוק המבוסס על כלכלה מתוכננת.
היצע וביקוש זה הפקטור בשוק בריא. כל עוד המחירים עולים וממשיכים לקנות, המצב תקין. יפסיקו לקנות, המחירים יירדו.

אם יעלו מחירים של הרכבים - יפסיקו לקנות אותם?

אבל אתה יוצא מנקודת מבט שהכל עובד כמו שצריך וזה לא המקרה.

בישראל בכלל לא מפורסמים מספיק נתונים בשביל לקבל החלטה מושכלת לכאן או לכאן.

אני לא הכי מעורה בזה היום, אבל אני כן התעניינתי בנושא לפני שנתיים ופשוט חסרים נתונים לדעתי.

אם שוק קפיטליסטי הוא חד קרן שמקפץ בין ענן לענן, איך מתרחשים משברים כמו 2008 ?

• אהבתי 1
פורסם

זה באמת הזוי!! רכשתי מאזדה 3 לפני 4 שנים ומכרתי אותי לפני שנתיים בסכום של 56000 ש"ח לא מזמן חיפשתי רכב בסכום הזה וראיתי את המאזדה שלי ספציפית מוצעת למכירה באותו מחיר שמכרתי...באמת לא מבין את ההגיון בדבר ומה קורה פה בשוק הרכב?

פורסם
בתאריך 18.9.2022 בשעה 09:32, farkash7 כתב:

יש מחסור אצל היבואן?
רכב שנסע 25K בחצי שנה הוא לא רכב שמור ולא משנה כמה ליקקו לו את הפח, זה ק"מ של מונית מבחינתי.

עריכה: בדקתי בשביל הספורט, האוניה בדרך לארץ, יש רכבים, עניין של חודש.
עכשיו תגידו לי אם זה לא טרלול...

יש לך מידע פנימי כזה על אוניות ומשלוחים גם לגבי מכוניות יונדאי שמיובאות לארץ ?

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

שאל בכל סוכנות, תתעניין בדגם, יגידו לך צפי אספקה. אם בעוד חודש או מעט יותר, יש אוניה בדרך מקוריאה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב הטירוף נמשך, 

מכר בעבודה מחפש מיני בתקציב נמוך, איזור ה 15, רכב שיראה נורמלי. 

מציץ ביד שתיים, אלטו 2010 17k, יאריס 2005 - 16k, סיטיגו 2013 - 20k וצפונה. 

מה לעזעזל?! O_o

פורסם

אני יכול להעיד על עצמי, 

במשך 3 שבועות - ניסיתי למכור סיאט ליאון 1.8 עם חמוצים++ (הכוח הוכפל.) במחיר מחירון משוקלל.

חוץ מבזבוז זמן בטלפון לא הגיע קונה רציני, יכול להיות שבגלל שהרכב עם חמוצים מוריד תפוצת קונים.

מנגד, השבוע אקנה אופנוע שטח , 7000 ש"ח מתחת למחירון, שנת 22 עליה לכביש חודש 4.

ככה, שזה שהמחיר עולה על הנייר זה נחמד, השאלה כמה משלמים בפועל.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 11 דקות, _DownLoaD_ כתב:

אני יכול להעיד על עצמי, 

במשך 3 שבועות - ניסיתי למכור סיאט ליאון 1.8 עם חמוצים++ (הכוח הוכפל.) במחיר מחירון משוקלל.

חוץ מבזבוז זמן בטלפון לא הגיע קונה רציני, יכול להיות שבגלל שהרכב עם חמוצים מוריד תפוצת קונים.

מנגד, השבוע אקנה אופנוע שטח , 7000 ש"ח מתחת למחירון, שנת 22 עליה לכביש חודש 4.

ככה, שזה שהמחיר עולה על הנייר זה נחמד, השאלה כמה משלמים בפועל.

מסכים, אני בעצמי מחפש אופנוע דו"ש נפוץ מאוד, 90% מפרסמים 3-5 אלף מעל המחירון והמודעות חודשים ביד 2.

מי שמפרסם אלף מעל המחירון מוכר בימים בודדים וכנראה שסוגרים על מחירון. 

יש פער בין מה שרושמים למה שנסגר בפועל אבל כשאתה רואה מישהו שמפרסם 7 מעל המחירון זה מוריד את החשק להתקשר אליו בכלל. 

• תוכן חדש...