Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, RK כתב:

אז כן, הבאנו לפה משהו חוץ מחזיר וזונות.

בלי להכנס לפוליטיקה, הצחיק אותי שהיה חבר כנסת משס שאיים לאחרונה להעלות את המיסים על וודקה.

גם בזה השתדרגנו כבר מאז 1991. ואישית לא שתיתי וודקה איזה 15 שנה נראה לי

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 דקות, Yaroki כתב:

הרוב המוחלט של תושבי המושב החילוני, היו מתעלמים לאורך השנים מכל טופסי הטרמפים (חוץ מטרמפים לבחורות צעירות) מאתר הקרוונים.

מנגד,

הרוב המוחלט של תושבי המושב הדתי עצרו בקביעות לטופסי הטרמפים, לאורך השנים.

לא אומר יותר מידי, באופן כללי דתיים עוצרים לטרמפים וגם מסתמכים יותר על טרמפים

• אהבתי 1
פורסם

בעקבות התשובות שנכתבו פה לגבי שמירת המסורת היהודית בבית, שאלתי את אבא. 

האבא אומר שזוכר בבירור בילדות שלו (שנות ה 60  של המאה הקודמת) את הסבא רבא שלו כאיש שמור מסורת והולך לבית כנסת. 

אחרי זה הם עברו לעיירה שלא היה בה בית כנסת. אבל כן חגגו בבית פסח, היו מצות בפסח, חנוכה ועוד. הקפידו על עוד מנהגים אבל לא שמרו על כשרות. 

המקום הזה עד 1939 היה בשליטת פולין, הפולנים היו יותר ליברליים מהסובייטים. הסבא (שלי) היה חבר בארגון "ציון".

הסבתא למדה עד סוף שנות ה 1930 בבית ספר יהודי, שם לימדו יידיש. לפני המלחמה בית הספר נסגר. אחרי זה היו הנאצים ואחרי זה מעבר לשליטה סובייטית והכל נאסר. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

בלי להכנס לפוליטיקה, הצחיק אותי שהיה חבר כנסת משס שאיים לאחרונה להעלות את המיסים על וודקה.

שיעלה, אני רק בעד

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 15 דקות, יבגניפ כתב:

חבר כנסת משס

אפשר לעצור פה.

בעצם, בכל פעם שאני אחפש איזה ציטוט הכי נמוך שהוא בכל נושא ביקום, מישהו במפלגה הזו כבר סיפק אותו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 16 דקות, יבגניפ כתב:

ואישית לא שתיתי וודקה איזה 15 שנה נראה לי

לא זכור לי שאי פעם שתיתי וודקה וגם לא השתכרתי אף פעם. 

עכשיו יגידו שאני רוסי מזוייף וכל השירשור פיקציה 😄

• מצחיק 1

פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

גם בזה השתדרגנו כבר מאז 1991. ואישית לא שתיתי וודקה איזה 15 שנה נראה לי

גם אני! לפני שנה אשכרה קלטתי שאין לי וודקה בבית, הלכתי וקניתי בקבוק ketel one, הורדתי כוסית, אחרי כמה ימים עוד אחת והנה, ברוך השם, הבקבוק עדיין מקשט את המקרר בלי שאני נוגע בו 🤣🤣

• אהבתי 2
  • מצחיק 3

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 35 דקות, קורן בן אשר כתב:

חבל רק שפה בישראל האופציה הזו די נכחדה, אבל זה כנראה בלתי נמנע כך או אחרת.

או שיש פה הרבה שסובלים בשקט.. בלי לעשות מהומה. 

המדינה הזו מאוד משפחתית, אי אפשר לברוח מאווירת חג כשיש חג. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני כשעה, DareDevil כתב:

או שיש פה הרבה שסובלים בשקט.. בלי לעשות מהומה. 

המדינה הזו מאוד משפחתית, אי אפשר לברוח מאווירת חג כשיש חג. 

תגיד שיש לך קצת חום ונזלת, ותישאר בבית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הועלה כאן נושא המסורת והדת בנקשר לציונות.

סבא שלי מצד האימא נולד במשפחה חילונית לחלוטין בלי שום זיקה לדת אבל מאוד יהודית לאומית (קראו לו ציון ושאר האחים שלו נקראו גם על שם פעילים ציוניים) ועלו לארץ ב 1920 כשלא היה פה כלום.

סבא שלי מצד האבא היה חילוני גמור עוד בעירק (כיפור נגמר בשעות הבוקר המאוחרות ובפסח אכלו לחם חופשי), לא הוא ורק אחד מהאחים עלה לתורהוגם הם עלו מטעמי ציונות (בעיקר של סבתא שלי. אבא שלי היה קומוניסט אז היא ניצלה את ההזדמנות ושלחה אותו לארץ בידיעה שסבא שלי וכל שאר המשפחה יבואו בעקבותיו). 

יש יהדות וציונות דתית ויש יהדות וציונות לאומית. לרוב הם קשורים אבל לא בהכרח.

לפני שעה, קורן בן אשר כתב:

קצת קשה להסביר לישראלים את הניואנס הזה של הזהות של יהודי ברה"מ, העניין הזה של אתאיסטים שמקיימים מסורת ושל אנשים מאמינים שנוסעים בשבת ואוכלים שינקן מדי פעם. החילוני האתאיסט ישאל למה לקיים מסורת שאתה כלל לא מאמין בה, והדתי ישאל איך אתה יכול לשמור מסורת אבל לעבור בגלוי על חוקי הדת.

אני אתאיסט שחוגג את החגים (בלעל הסדר אין חמץ וקוראים את ההגדה אבל למחרת מחמם פיתה על הגז) כי יהדות וישראליות זה לא רק דת אלא גם מסורת לאומית.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 24 דקות, vadim6385 כתב:

תגיד שיש לך קצת חום ונזלת, ותישאר בבית.

אני דווקא אוהב את סיפורי המעשיות הללו. פעם היה לי קשה עם הדת, עכשיו אנחנו ביחסים של שלום שלום

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

פעם אחרונה שחגגתי איזשהו חג דתי הייתה ב2005, כשהייתי בצבא.

מאחר וזה לא עניין אותי גם אז, לא באמת היה אכפת לי להישאר תורן במחלקה באותם ימים, והיה לי תירוץ טוב מול המשפחה, מבחינתי WIN WIN

פורסם

עוד קטע מעניין: חודש אוגוסט 1991, אנחנו כבר עם אשרות כניסה לישראל ביד, הדירה נמכרה, הכל מוכן. 

באוגוסט 1991 נעשה ניסיון הפיכה בו הקומוניסטים ניסו להחזיר את השלטון לידיהם. 

איזה לחץ, אם זה היה מצליח להם הייתה אפשרות סבירה שנאלץ לעשות אחורה פנה. 

ה"שלטון" הזה החזיק 3 ימים עד שהעיפו אותם. 

אנחנו עזבנו באמצע נובמבר עוד עם דרכונים של USSR. כחודש אחרי זה, ב 26 לדצמבר 1991  USSR הפסיקה להתקיים, מי שיצא אחרי זה מקייב, יצא כבר עם דרכונים של אוקראינה. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
בתאריך 18.11.2021 בשעה 11:46, Buki כתב:

האם ישראל היא הבית שלי? - כן לזה התשובה בהחלט כן. 

האם בסיכום ה 30 שנה אני מרוצה? גם פה התשובה מאוד מאוד מורכבת, האמת אני חושב על השירשור הזה כבר הרבה זמן וממש לא יודע מה לכתוב בסעיף הזה. יש כל כך הרבה דברים לכאן או לכאן. 

למרות כמויות של ביקורת שיש לי, אני כן נוטה יותר לסיכום חיובי אבל שוב, הנושא גדול מידי בשביל לסכם אותו בכמה שורות. אולי בעזרתכם אצליח לעשות את זה בהמשך השירשור. 

נשמע לי מאוד ישראלי :-) . אני נולדתי כאן, צבא לימודים וכו', גרתי קצת בחו"ל, חזרתי, זה תמיד יהיה הבית שלי, גם אם שוב יש לי מחשבות לעבור למספר שנים. אנחנו חיים במדינה לא רעה, אבל בהחלט מאתגרת בכל מיני תחומים משמעותיים. 

לפני 7 שעות, קורן בן אשר כתב:

קצת קשה להסביר לישראלים את הניואנס הזה של הזהות של יהודי ברה"מ, העניין הזה של אתאיסטים שמקיימים מסורת ושל אנשים מאמינים שנוסעים בשבת ואוכלים שינקן מדי פעם.

זה דווקא תיאור טוב של משפחתי. סבי היה איש מאמין, היה קורא להנאתו בתנך והיה מבקר מידי פעם בבית הכנסת, אך לא שמר שבת והוא זה שלימד אותי לאכול צדפות. אני האתאיסט שנהנה לחגוג מסורת/תרבות יהודית, לא צם אבל אוהב את אווירת יום כיפור... 

עריכה אחרונה על ידי ch2856
  • תוכן חדש...