Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 34 דקות, mcshmupi כתב:

יגיע דונלד טראמפ אירופאי בגרמניה, יגלגל את הרגולציה לאחור ואנשים ימשיכו לקנות מכוניות שיש בהן הגיון כלכלי ומתאימות לצרכים שלהם ואילו הן לא תמיד חשמליות
מה גם שהאיחוד האירופי הוא לא העולם, בשאר העולם המעבר לא יקרה כל כך מהר

שמע,אני רואה את וויכוחים של כל הקנאים הירוקים עם תחזיות של עוד 10 שנים לא יהיה יותר רכבי ICE,שכל המטורללים מבריסל נראים פתאום שפויים לידם, ואז אני מציץ מה קרה באירופה השנה,30% פחות רוחות,פחות ייצור חשמל ירוק,כאשר הצריכה עולה שצריך לגשר על זה בעזרת גז/פחם (כי גם כור גרעיני לא באה בחשבון) פוטין צוחק על אירופה עם אספקות גז,המחירים עלו פי 5/10,חורף לפניהם,כאשר לא יהיה לו כסף לחמם בית או לאכול דבר האחרון שמעניין אותו זה EURO 7,אז אתה לא רחוק בתיאור שלך בקשר ל"טראמפ" אירופאי

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 38 דקות, mcshmupi כתב:

יגיע דונלד טראמפ אירופאי בגרמניה, יגלגל את הרגולציה לאחור

לא יקרה. האירופאים מצביעים בהמוניהם למפלגות הירוקות, והנושא הזה חשוב להם. וטוב שכך.

המפלגה הירוקה בגרמניה היא המפלגה השלישית בגודלה, עם כמעט 15% מהמצביעים! וזה לא שלמפלגות הגדולות יותר אין שאיפות בנושאי קיימות.

פורסם
לפני 5 שעות, davemustaine87 כתב:

בניגוד לסיפורי פיורטק, סיפורי  DSG, לפחות מהשנים האחרונות, אני יותר לוקח בעירבון מוגבל. לא שהם לא קיימים, אלא פשוט יצאו מפרופורציה. 

הרכבים האלה נמכרים בכמויות אדירות, והפרטיות, לא משנה איזה(אולי חוץ מהתתי משפחתיות כמו ראפיד או טולדו), עם ביקוש חזק, מחירון גבוה. ועם נתונים טובים, נסחרות גם מעל המחירון(עוד לפני משבר השבבים). 

לכן זה לא מסתדר. ואם הרכב איכותי זה גם לא מפצה על זה. לראיה - מגוון רכבי פיורטק שלא מהשנתיים האחרונות. 

כן כמו 3008 פיורטק ששומרים על מחירון טוב יותר מכל רכב מתוצרת VAG.

המחירונים והמחירים של ה208/308 פיורטק ירדו עוד בתקופה בה לא שמענו עוד על בעיות ההתפוררות לכן אין בין ההתפוררות לירידה במחירונים שום קשר.

אגב גם המצב עם הפיורטק יכול להיות שיצא מפרופורציות הרי אין סיבה להיכנס לפורום ולכתוב שרשור של "יש לי רכב פיורטק שעובד בסדר", בסופו של דבר אם המנוע נפגע מהרצועה אתה משפץ/מחליף מנוע ואם הוא לא נפגע אז אתה ממשיך לנסוע כרגיל ללא שום תקלות מוזרות.

למשל במקרה שלי הרצועה הוחלפה לפני כשנתיים ב80 אלף קילומטר ו40 א"ק מאז אין לא תקלות ולא צריכת שמן אני מגיע מטיפול לטיפול עם מדיד שמן על המקסימום.

התקלה היחידה שהייתה ברכב (2014 עם 120 א"ק) היא יוניט מאוורר שהתחיל לזייף (300 ש"ח ו5 דקות עבודה אצל גבע).

שלא תטעה אני חושב שהסיטואציה עם הרצועה היא ביזיון אחד גדול. אבל אני עדיין אעדיף לרכוש רכב פיורטק עם רצועה מהרוויזיה החדשה כי עד עכשיו עם הרצועות החדשות לא היו בעיות מאשר לרכוש רכב עם DSG שקלאטצים ומוח גיר בו זה רכיב מתבלה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, Hari כתב:

לא יגלגלו שום דבר לאחור. כולם מבינים שמשבר האקלים כבר כאן.

ארה"ב עוברת לחשמלי

אירופה

סין

יפן

דרום קוריאה

בארה"ב 0.7% מהמכוניות הן חשמליות והן היו 2.2% מהמכירות ב2020
https://en.wikipedia.org/wiki/Electric_car_use_by_country
ומי זה "כולם"?
דונלד טראמפ למשל חשב אחרת. 
אז לא, לא כולם מבינים שמשבר האקלים כבר כאן.
יש כאלה שמבינים שאין משבר, יש כאלה שמבינים שהוא עוד לא כאן ויש כאלה שמבינים שהפתרונות למשבר גורמים ליותר נזק מתועלת.

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi
  • אהבתי 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

וואלה גם לדיון על 1.2 פיורטק הגיעו כל הירוקים הקנאים עם מיליון תחזיות...
mcshmupi 
עזוב,זה מקרה אבוד,פשוט מתעלמים מהם.

לפני 5 שעות, yoni2sh כתב:

אני הולך להצחיק פה חברים (-:

תארו לכם שהצרפתים היו מחליטים להרכיב DSG 7 DQ200 במקום ה EAT6 למנועים הללו,אי שם ב 2014.

הייתם רואים אנשים קופצים מהגגות

למה להצחיק,כנראה זה פוקס של אנושות...תחשוב אם בתור אחווה צרפתית היו מרכיבים DC4 :rofl:
בתור אחד שרואה יותר מדי רכבי רנו 1.2TCE עם נסוע של 40-60K שמתפגר להם מחשב גיר DC4 בסיטונאות,ופה בפורום משום מה DSG זה מילת גנאי של מצמד כפול,רק מזכיר לכם לכמה יצרנים עוד יש,וכל אחד ומחלה שלו,אבל מכוון שיש פה מעט מאוד אנשים,הרבה רכבי VAG,אז אולי בגלל זה יש את הרושם הזה

DCT.png

• רעיון טוב! 1
פורסם

כל עוד אין עמדת טעינה בכל 2 מטר בכל רחוב או אין סוללות בגרושים וטעינה סופר מהירה כמו מילוי דלק, המעבר לחשמל יהיה רק בחלומות, 

תפנימו, רוב בעלי הרכבים בישראל ובעולם חיים בבניין משותף, קונים רק רכבים משומשים ישנים, ואין להם שום דרך והטעין את הרכבים החשמליים, כך שזה ממש לא העתיד, מעבר לזה שייצור רכבים חשמליים מאוד מזהם, בעצם ייצור סוללות לרכבים האלה.

• אהבתי 4
פורסם

שלום לכולם.
גם אני בעל 308 2016 "מאושר".
בעבר סיפרתי על כך שבאזור 147K "הלך" מנוע בגלל התפוררות הרצועה. 
סיפור ארוך . אפשר למצוא בפורום. דין ודברים עם היבואן ומחליפים לי למנוע חדש מקופסה במוסך היבואן. אני משלם השתתפות אישית של 7000 ש"ח .
עכשיו הרכב עומד על 170K. הרכב נוסע כמו חדש. הרי מנוע באמת חדש!
אין לי כל כך רצון לחזור על כל מה שאמרתי בעבר אך אומר שלא מדובר ברכב רע. ממש לא. מדובר ביבואן שלא יודע לקחת אחריות ולהגיב בזמן. ראיתי כתבות בחו"ל על בעיית הרצועה זמן רב לפני שדובר על כך בארץ.
אסכם זאת כך : הרצועה היא כמו החיסון לכלבת . קיבלת בזמן, תשאר חי . לא קיבלת בזמן , הרצועה התחילה להתפורר לכל מערכות המנוע, הכל אבוד!!! 
אציין גם שאני הבעלים הראשון של הרכבה. כל הזמן הרכב טופל אצל היבואן. נוסע מצויין ונראה חדש. למרות החלפת המנוע אנו מאד אוהבים את הפג"ו שלנו.
אם הרכב ימשיך לשרת אותנו, נחליף את הרצועה במנוע החדש אחרי 80K כאמצעי מונע.  עדיף כך למרות שיש כאלה שאומרים שהמנוע החדש שהורכב ברכב לפני כחצי שנה מגיע עם רצועה "לא בעייתית ". אני לא אקח סיכון. 

הרכב ישאר אצלנו כי אנחנו אוהבים אותו ורק אנחנו. אם השם שיש לרכב לא באמת ניתן למכור אותו.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 18 דקות, wildlands2019 כתב:

כל עוד אין עמדת טעינה בכל 2 מטר בכל רחוב או אין סוללות בגרושים וטעינה סופר מהירה כמו מילוי דלק, המעבר לחשמל יהיה רק בחלומות,

המחסום עוד הרבה לפני זה,אבל היי,אל תפריע לכל הקנאים הירוקים פה,שלפי דעתי השתתפותם כבר חצה 50% מהדיונים על רכבים,לא חשוב איפה תתחיל,תגמור עם ויכוח ICE מת עוד 5-10 שנים,EV לכל פועל ממחר.
בכל מני תגובות רמזו שרכב חשמלי היה המלך עד תחילת המאה הקודמת,ואיך נגרמות מהפכות בתרבות הצריכה (מחיר),מי שחושב ש-EV בעלות 150-200K יעשה מהפכה....רוצה את הכדורים שלו,באותה נשימה במדינת ישראל,שרכב זה סמל סטטוס,אנשים מתווכחים מה לא נחשב פחמנוע נחות אסייתי,סיני או מותג זול,גם דאצ'יה ספרינג ב-60K לא יעשה את זה
הנה תמונה אחד לזכר נוסטלגיה על מהפכה הקודמת ש-ICE חיסל EV,ועוד לא נולד דור "ירוק",כי בשנים האלו האנושות היה עסוק בדברים "אחרים"

Decline of Electric Car (1910-1935).png

• אהבתי 1
פורסם

דווקא זה לא בעיה, יש בכל פינה על הכדור.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 4 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אהה האירופאים שהצמיחו פשיזם ואת היטלר?
תן להם כמה שנים של מיתון,רעב,מהגרים....להזכיר לך קצת היסטוריה של אירופה הנאורה של תחילת המאה הקודמת ?

היטלר היה בראש מפלגת שמאל פרוגרסיבית להזכירכם. לאומית סוציאליסטית.

האתר שלי: long.co.il

פורסם (נערך)

תזרמו,האנושות עשה דברים יותר מסובכים בפחות זמן,עוד חמש שנים יהיה כשר ייצור של כמעט 50% מרכבים חדשים EV,נניח 30M (להזכיר לכם רק עכשיו טסלה היצרן הגדול ביותר יצליח לעבור 1M בשנה,היתר במספרים זניחים),כל המדינות המתוקנות פשוט יחוקקו "עמדת טעינה לכל אזרח ב-X" רדיוס.....עם איזה חשמל יטעינו....שנוצר בעזרת פוסילים או להתפלל שהמזג אוויר יהיה סלחני,ועוד לא דיברתי שחסרים כמה שנים טובות ביכולת אגירה רצינית"
מיותר לציין שאותם עשרות מיליוני "פלא" EV שיצילו את האנושות,יפיצו אותם עם אוניות שאחראיות על 18% מס"כ פליטות מזהמות.....

2021-11-19_21-49-55.png.13f5fa1a5945039dd6c9bd3d6de4e24a.png

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם

אני מגדיר את עצמי כ"ירוק" (משתמש בקשיות נייר, מנסה להימנע מחד פעמי, ממיין זבל וכו...) אבל כל ההיסטריה של מעבר לחשמל לדעתי לא נלקחה בכובד ראש והיא לא יותר מפופוליזם שקונים איתו קולות של אנשים שלא מבינים מספיק אבל רוצים להרגיש שהם עשו שינוי.

מעבר לחשמל יצריך מאיתנו המון משאבים לא רק בעניין הסוללות ועמדות הטעינה אלא גם בעניין הולכת החשמל. התשתיות שקיימות עכשיו לא מסוגלות לספק הולכת אנרגיה כדי להטעין כ"כ הרבה רכבים חשמליים במיוחד באזורים פחות מיושבים ששם בדר"כ יש קו חשמל שנועד לספק איזו תחנת דלק + תאורה.

אז או שיהיה צורך לשדרג משמעותית את התשתיות ברמה של פרויקטים לאומיים מה שלוקח שנים רבות ולא נמצא כרגע על הפרק. או שנעבור לייצור חשמל יותר מבוזר במקום תחנת כוח אחת גדולה לאזור ענק יהיו המון תחנות כוח קטנות שיספקו אזורים קטנים יותר (אולי thermal fusion) אבל זה גם פרויקט של עשרות שנים.

שורה תחתונה לא ברור מה מזיק יותר למשבר ולנו, זה שרכב שורף בנזין ופולט עשן או שזה שנצתרך להשקיע המון אנרגיה, חומרים (חלקם מסוכנים) בסוללות, תשתיות, תחנות כוח וכו...

מה שכן ברור לי זה שזה פופוליזם זול. המעבר לרכב חשמלי מקטין את הנזק באחוזים בודדים בגלל שכל אמצעי התחבורה (מטוסים, אוניות, רכבים, רכבות) יחד אחראים לכ15% מגזי החממה בעולם מצד שני תעשיית הבשר אחראית גם היא בערך ל15% מפליטת גזי החממה בעולם מה שאומר שצמצום/ויתור על אכילת בשר יקטין את הנזק יותר מויתור על תחבורה ומשלוחים יחד, וצמצום של אכילת בשר (משהו כמו ארוחה אחת בשבוע) עושה יותר תועלת ממעבר לרכב חשמלי. 

אך עם זאת לא ראיתי אף ממשלה שפועלת בנושא ואפילו ההפך מכך הממשלות בדר"כ מחמירות את המצב על ידי הספקת סובסידיות/העדפה לחקלאים, מגדלי ויבואני בשר.

• אהבתי 5
פורסם

וזה נקרא לעשות זום אאוט,ולהבין את התמונה הגדולה,ואת הפופוליזם שהשתלט עלינו .יותר מחצי כדור הארץ רוסיה,סין,הודו,אפריקה עם יותר מ-70% מסה"כ אוכלוסיה של כדור הארץ בכלל לא התחייבו/מאמינים/יכולים לפעול באמת בהקטנה של פליטות זיהום אוויר,10% ארה"ב+אירופה יצילו את כדור הארץ....בסדר.
בקיצור משחקים גיאופוליטיים משולב אימפוטנציה של מנהיגי עולם על חוסר יכולת שלהם לטפל בזה,וזורקים את האחריות על אזרח הקטן שהוא רוצה להרגיש שלא מרימים ידיים ועדיין אפשר להציל את המצב.אצם כלכלה העכשווית מבוססת תרבות צריכה עודפת זה הדבר הכי אנטי ירוק
אני ממש לא "ירוק",עדיין מאז ומתמיד היה לי מדיח,חד פעמי בקושי,שקיות רב פעמיות,ממיינים בבית..כל זה מתוך כבוד לסביבה ותרבות !

• אהבתי 2

• תוכן חדש...