Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

באחת מן הנסיעות שלי, רכב נצמד אלי ושפשפף לי את הטמבון הקדמי.

בזמן האירוע שמתי לב כי הוא מתקרב יותר מדי אבל לא  הרגשתי איזו מכה או משהו והמשכתי בנסיעתי כרגיל (גם לא יכלתי לעצור באמצע הכביש לבדוק).

כשהגעתי הביתה ראיתי כי יש פגיעה בצבע והגשתי תביעה לביטוח (ביחד עם צילומים ממצלמת הרכב).

היום חזרו אלי ועדכנו אותי כי הביטוח של הרכב הפוגע לא לוקח אחריות על המקרה ולכן אני לא יכול לדרוש את עלות התיקון.

שאלתי את הנציגה לפשר הדבר המוזר הזה ותשובה הייתה שהם יכולים פשוט להתנער מזה.

גם אם היה לי סרטון שהוא פוגע בי ב100 קמ"ש, הביטוח של הרכב הפוגע יכול לא לקחת אחריות.

מה שמשאיר אותי כרגע עם תהייה מרכזית - בשביל מה אני עושה ביטוח מקיף אם כל חברת ביטוח יכולה פשוט להתנער מתביעות?

פעם ראשונה שאני צריך את הביטוח ואני נדהם מהמקרה הזה.

ואיפה לעזאזל נכנסת חברת הביטוח שלי שתתעקש על קבלת התביעה?

מרגיש לי כאילו הם קיבלו "לא" וזהו.

עריכה אחרונה על ידי shachar187
פורסם

אתה יכול לתבוע את הפוליסה שלך - ולתקן את הנזק (הפרמיה תעלה כמובן בשנים הבאות בעקבות כך). 

אתה יכול לתבוע את הנהג וחברת הביטוח שלו בתביעות קטנות - לצורך כך תצטרך הערכת שמאי לנזק לכל הפחות +סרטון כמובן (בתנאי שרואים בו את קרות התאונה).

בגדול ,חברת הביטוח שלך לא אמורה להלחם בשבילך מול חברות ביטוח אחרות במקרה שתיארת. הם לא צד בעניין. הם כן יהיו צד בעניין, אחרי שתתבע את המקיף שלך לתיקון הנזק ואז חברת הביטוח תוכל לתבוע את הסכום מחברת הביטוח של הנהג השני.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

הסבירו לי על האופציות שהזכרת.

אבל הרושם שאני מקבל זה שבכל מקרה ומקרה שיהיה אני אצטרך לפעול או דרך תביעות קטנות או לתבוע את המקיף ולספוג את  עליית הפרמיה.

אני מנסה להבין באיזה מקרים אני לא אצטרך לספוג את הפרמיה ושהצד הפוגע ייקח אחריות.

כמו שזה נראה, לצד הפוגע אין שום אינטרס לקחת אחריות.

הוא יישאר ללא תביעות והפרמיה שלי תעלה.

פורסם

לפני 13 שעות, shachar187 כתב:

מה שמשאיר אותי כרגע עם תהייה מרכזית - בשביל מה אני עושה ביטוח מקיף אם כל חברת ביטוח יכולה פשוט להתנער מתביעות?

כי אתה לא מבין איך ביטוח עובד.

אתה עשית ביטוח לעצמך עם חברה מסויימת. אבל באת בתביעה לחברת ביטוח אחרת שאתה לא הלקוח שלה, הם מייצגים את הלקוח שלהם שטוען שלא היתה תאונה. זכותו, כמו שאתה לא הרגשת פגיעה, אול יגם הוא לא הרגיש ולכן טוען שלא היה דבר. והם צריכים לייצג אותו ולפעול לפי מה שהוא אומר.

וזכותך להתעקש ולתבוע את שניהם בבית המשפט, להציג ראיות ולנסות לשכנע את השופט שאתה צודק והם לא.

וחברת הביטוח שלך היא לא צד בענין, כל עוד אתה לא תובע אותם. להלחם בשבילך? למה אתה חושב שיש להם יכולת לכפות על חברה אחרת לשלם לך? אבל תבדוק אם יש לך סעיף בפרמיה שמזכה אותך בייצוג משפטי במקרה כזה.

פורסם

תעלה את הסרטון, ננסה לראות מה רואים
אם רואים בבירור את הפגיעה אז יש לך סיכוי בבית המשפט
אבל אם זה מוטל בספק... אז אכלת אותה
בגדול לתקן שפשוף זה עניין של מאוד שקלים בודדים. הזמן שלך ואגרות בתי המשפט יעלו יותר.
לפעמים צריך לבלוע את הרוק ולהמשיך הלאה.

• אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעתיים, משה. ט כתב:

בית משפט לתביעות קטנות זה לא חינם?

בנוסף אם הוא יזכה הוא מקבל גם פיצוי יום עבודה, לא?

לא הייתי אבל להבנתי יש כמה אגרות וכ'ו, במידה ואתה זוכה בתביעה זה חלק ממה שאתה תובע בדרך כלל (הוצאות משפטיות)

פורסם
בתאריך 2.11.2021 בשעה 09:35, Be roo כתב:

כי אתה לא מבין איך ביטוח עובד.

אתה עשית ביטוח לעצמך עם חברה מסויימת. אבל באת בתביעה לחברת ביטוח אחרת שאתה לא הלקוח שלה, הם מייצגים את הלקוח שלהם שטוען שלא היתה תאונה. זכותו, כמו שאתה לא הרגשת פגיעה, אול יגם הוא לא הרגיש ולכן טוען שלא היה דבר. והם צריכים לייצג אותו ולפעול לפי מה שהוא אומר.

וזכותך להתעקש ולתבוע את שניהם בבית המשפט, להציג ראיות ולנסות לשכנע את השופט שאתה צודק והם לא.

וחברת הביטוח שלך היא לא צד בענין, כל עוד אתה לא תובע אותם. להלחם בשבילך? למה אתה חושב שיש להם יכולת לכפות על חברה אחרת לשלם לך? אבל תבדוק אם יש לך סעיף בפרמיה שמזכה אותך בייצוג משפטי במקרה כזה.

אני עשיתי ביטוח כדי שאם יהיה נזק כלשהו אז לא אצטרך לשלם את מלוא העלות וכדי שכאשר מישהו פוגע בי - הוא וחברת הביטוח שלו ישאו בנזקים.

אם כל הזמן אני אתבע את הביטוח שלי הפרמיה תעלה ותעלה.

וכששאלתי את הנציגה האם במקרה שהיה פוגע בי ב100 קמ"ש גם אז חברת הביטוח שלו יכולה להתנער התשובה הייתה שכן.

אז מה שאני מבין, זה שאם מחר חלילה אני פוגע במישהו - שיילך יחפש. אני אגיד שלא היה ולא נברא ואם אין לו מצלמת רכב אז הוא נדפק לגמרי. כי גם בתביעות קטנות לא יהיה לו קייס.

בתאריך 2.11.2021 בשעה 09:43, סולל הדרך כתב:

תעלה את הסרטון, ננסה לראות מה רואים
אם רואים בבירור את הפגיעה אז יש לך סיכוי בבית המשפט
אבל אם זה מוטל בספק... אז אכלת אותה
בגדול לתקן שפשוף זה עניין של מאוד שקלים בודדים. הזמן שלך ואגרות בתי המשפט יעלו יותר.
לפעמים צריך לבלוע את הרוק ולהמשיך הלאה.

זה לא עניין של הכסף. הנזק לא נעמד בסכום גבוה.

אני פשוט רוצה להבין את הקטע המוזר הזה.

פורסם (נערך)

אולי אני מפגר, אבל אני פשוט לא מצליח לתאר בעיני רוחי באיזה אופן רכב נצמד אליך באמצע הכביש (שבו לא יכולת לעצור) ושיפשף לך את הטמבון הקדמי. או שהוא נסע ברוורס באמצע הכביש, או שהוא נסע נגד כיוון התנועה או שזאת הייתה חניה (ואז כן יכלת לעצור)- לא מבין כלום. 

עכשיו שאני חושב על זה, זה היה כביש דו-סיטרי והוא פגע בך מהנתיב הנגדי מהצד?

בכל אופן, אני מסכים עם @סולל הדרך - באמת מעניין היה לראות את הסרטון, ואם אתה עצמך טוען שהנזק נאמד בסכום נמוך, הייתי ממשיך הלאה במקומך.

עריכה אחרונה על ידי laplug
פורסם

פשוט רכב שנדחף לנתיב שלי בפקק ונצמד יותר מדי.

הסיבה שלא הרגשתי היא כי הטמבון שלו בולט מעבר לגבולות הרכב הרגילות.

ולכן כשהוא נצמד אלי לא הופעל כוח רב כי הטמבון שלו פשוט "נסגר" על הטמבון שלי ושפשף אותו.

20210906_164345.jpg

20210906_164403.jpg

992198917_.png

2064364816_.png

2033777727_.png

פורסם (נערך)

מסוג הפגיעות המרגיזות שצריך ללמוד לחיות אתן. אתה חי בישראל, ועליך לצפות שאם תתקן הרי שבעוד 3 חודשים או חצי שנה תקבל שפשוף דומה, הפעם בחניה ובלי מצלמת דרך.

יש לך מושג מה עלות התיקון, ולפי זה עד כמה כדאי לך להלחם? אולי תעלה את הצילומים בשרשור התחזוקה בתקווה שיהיה מי שיסביר לך איך להעלים את השפשופים בעצמך בהוצאה של 100 ש"ח ושעת עבודה.

בתתנחם בכך שלפי הצילום סביר שהנזק אצל הפוגע גדול פי כמה מאשר אצלך. יש שם פער בין הפגוש לכנף, שמצביע על כך שהפגוש יצא ממקומו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 4.11.2021 בשעה 19:33, shachar187 כתב:

אני עשיתי ביטוח כדי שאם יהיה נזק כלשהו אז לא אצטרך לשלם את מלוא העלות וכדי שכאשר מישהו פוגע בי - הוא וחברת הביטוח שלו ישאו בנזקים.

אם כל הזמן אני אתבע את הביטוח שלי הפרמיה תעלה ותעלה.

וכששאלתי את הנציגה האם במקרה שהיה פוגע בי ב100 קמ"ש גם אז חברת הביטוח שלו יכולה להתנער התשובה הייתה שכן.

אז מה שאני מבין, זה שאם מחר חלילה אני פוגע במישהו - שיילך יחפש. אני אגיד שלא היה ולא נברא ואם אין לו מצלמת רכב אז הוא נדפק לגמרי. כי גם בתביעות קטנות לא יהיה לו קייס.

זה נורא נחמד שזה מה שרצית, אבל הדברים לא עובדים ככה.

אתה עשית ביטוח, יש לך חוזה עם חברה מסויימת. זה לא נותן לך או לה שום סמכות על פני חברת ביטוח אחרת לאלץ אותה לשלם לך בניגוד למה שהלוקח שלהם טוען.

אתה אומר שהיתה תאונה, הוא אומר שלא. למה שהם יאמינו לך ולא ללקוח שלהם? מישהו פגע בך מ-100 קמ״ש? אולי אתה פגעת בו ואתה משקר? מאיפה הם צריכים לדעת?

רוצה לאלץ אותם לשלם? בשביל זה המציאו את בית המשפט, הוא זה שיש לו סמכות לכפות על מישהו לשלם כסף..... אם תצליח לשכנע אותו שאתה צודק, כי אני אגלה לך סוד, גם השופט לא חייב להאמין לך.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם (נערך)

שכחתי לכתוב זאת, אבל בשאלה ציינתי שאם יש גם סרטון הם יכולים להתנער והתשובה הייתה חיובית.

אבל לא חשוב.

לא שווה להתעסק בזה

עריכה אחרונה על ידי shachar187
פורסם

אדם יכול להתפס עם אקדח מעשן ביד מעל גופה ועדיין להכחיש שהוא ירה, ואז הולכים לבית משפט, ככה המערכת עובדת, אף אחד לא חייב להודות בכלום.

• תוכן חדש...