Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

במהלך טיפול תקופתי ברכב, אוקטביה אמבישן 1400 שנת 2017, הראו לי בדיקת מצבר ואמרו שהוא כבר לא תקין ומומלץ להחליף אותו.

הציעו מצבר BOSCH ב-1100 ש"ח או מקורי של סקודה ב-1600 ש"ח.

הטיפול נעשה במוסך מורשה של סקודה.

המצבר הנוכחי הוא המצבר המקורי של הרכב, ז"א בן 4 שנים וקצת.

מצרף את תוצאת הבדיקה ותמונת המצבר שכרגע ברכב.

כמה שאלות שיש לי ואשמח לשמוע מה דעתכם:

• האם הבדיקה אכן מצביעה על מצבר במצב לא טוב או שאפשר עדיין להמשיך?
  • למה הרכב עצמו לא נותן התראה על מצבר לא תקין (כמו כל שאר ההתראות שהוא יודע לייצר)?
  • האם בהחלפת המצבר צריך עדכון כלשהו למחשב הרכב?
  • המחירים נשמעים לכם מופרכים או הוגנים?
  • המלצות למצבר חליפי ומקומות מומלצים לקנייה

תודה ושנה טובה לכולם

20210910_134904.jpg

20210910_132107.jpg

פורסם

מהבדיקה לא נראה תוצאות חריגות מדי במיוחד אם הוא לא טעון עד הסוף לגמרי (שזה מאוד הגיוני) וגם אם כן הוא נופל רק בקצת ממה שאמור להיות והגיוני עם הגיל.

אין מה להחליף וחוץ מזה שהם רוצים כסף אין שום "סיכון" או משהו דומה לרכב, רק להיתקע בלי אפשרות להניע ולבקש ממישהו שיניע אותך מתישהו בעתיד הרחוק או קרוב.

באופן כללי, מיותר להחליף מצבר לפני הנקודה הזאת וגם אז זה לא תמיד הדבר הנכון לעשות.

עדיף לך להשקיע 150-200 שקל בלקנות בוסטר למקרה שיום אחד תתקע. ממליץ על הבוסטר של baseus.

• מעניין 1
פורסם
ציטוט
לפני 4 שעות, Shab00 כתב:

מהבדיקה לא נראה תוצאות חריגות מדי במיוחד אם הוא לא טעון עד הסוף לגמרי (שזה מאוד הגיוני) וגם אם כן הוא נופל רק בקצת ממה שאמור להיות והגיוני עם הגיל.

אין מה להחליף וחוץ מזה שהם רוצים כסף אין שום "סיכון" או משהו דומה לרכב, רק להיתקע בלי אפשרות להניע ולבקש ממישהו שיניע אותך מתישהו בעתיד הרחוק או קרוב.

באופן כללי, מיותר להחליף מצבר לפני הנקודה הזאת וגם אז זה לא תמיד הדבר הנכון לעשות.

עדיף לך להשקיע 150-200 שקל בלקנות בוסטר למקרה שיום אחד תתקע. ממליץ על הבוסטר של baseus.

תודה על ההתייחסות! הדבר היחיד שמסתדר לי זה שאחרי 4 שנים סביר להחליף מצבר.

פורסם
לפני 6 שעות, Pushhead כתב:

שלום לחברי הפורום,

במהלך טיפול תקופתי ברכב, אוקטביה אמבישן 1400 שנת 2017, הראו לי בדיקת מצבר ואמרו שהוא כבר לא תקין ומומלץ להחליף אותו.

הציעו מצבר BOSCH ב-1100 ש"ח או מקורי של סקודה ב-1600 ש"ח.

הטיפול נעשה במוסך מורשה של סקודה.

20210910_134904.jpg

20210910_132107.jpg

במידה היה צריך להחליף מצבר הייתה צריכה להופיעה הודעה על כך בתוצאות הבדיקה. בתמונה של תוצאות הבדיקה שצירפת חסר מידע.

• מעניין 1

איזה כייף לי :)

פורסם

אם אני לא טועה המחירים סופר גבוהים למצבר 
אני אתמול רכשתי מצבר לאמא שלי באאוטלנדר
מצבר 62 אמפר 600 אמפר EFB של בוש ועלה לי 780 שח 

אם אני לא טועה האוקטביה צריכה את אותו המצבר 

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, Ido Porat כתב:

אם אני לא טועה המחירים סופר גבוהים למצבר 
אני אתמול רכשתי מצבר לאמא שלי באאוטלנדר
מצבר 62 אמפר 600 אמפר EFB של בוש ועלה לי 780 שח 

אם אני לא טועה האוקטביה צריכה את אותו המצבר 

תודה!

איפה קנית?

פורסם

מוסיף כאן 10 אג' שלי:

מצבר "מקורי" של חברת VAG הוא בעצם מצבר שמיוצר ע"י אותן החברות שאתה מכיר, השוני היחיד הוא כמובן המק"ט שמוטבע עליו של החברה וכמו כן הם מבקשים מהם לייצר אותם בהספק מעט שונה מהערכים הרגילים (לדוגמה 59 אמפר ולא 60). הסיבה היא שהלקוח הממוצע יחשוב שמדובר במצבר מיוחד ויקנה אותו מהיבואן ולא פרטי.

אגב, מרשים אותי מאוד לראות שהמוסך משתמש בכלים ייעודים של קבוצת VAG - VAS6161 הוא הכלי הייעודי לבדיקת מצבר רכב 6/12 וולט.

לגבי תוצאות הבדיקה - נראה שערך המתח תקין, אבל ערך ה-CCA נמוך ממה שאמור להיות למצבר תקין ברכב שלך. בעיקרון, זה ערך שמגדיר את כמות האמפר שמצבר יכול לתת במזג אוויר קר (-17 מעלות סלציוס) ל-30 שניות בזמן שהוא שומר על ערך מתח של לפחות 7.2 וולט. מה זה אומר מבחינתך? לא הרבה, פשוט שבהתנעה קרה ובמזג אוויר קר יהיה לרכב פחות סיכויים להניע.

לכן אני ממליץ כמו @Shab00 להשקיע 100-200 ש"ח בבוסטר התנעה שיישב בכל מקרה ברכב, ולהחליף אותו רק כאשר הוא ימות לגמרי.

עוד מידע כאן: https://vw.snapon.com/FileServerRoot/CatManFiles/FilesPublished/EQS/VWTools/Brochures/VAS6161_VAS 6161 Battery Tester Instruction Manual.pdf

• רעיון טוב! 1

2016 BMW M235i.

פורסם

1600 למצבר?

איציק מצברים,מגיע עד הבית כולל התקנה מצבר וורטה(בוש עם מדבקה אחרת)65 אמפר תומך סטארסטופ ב800 שח עם אחריות שנתיים. 

חצי שעה הגיע אלי. 

אין לי שום קשר אלהם,רק קבלתי שירות טוב ומחיר טוב. 

חייגתי לכמה חברות ליפני שאמרו שחצי שעה-שעה מגיעים,חכיתי עד הערב ולא טרחו לענות בכלל. 

• תוכן חדש...