Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 12.7.2021 בשעה 00:31, אביה11 כתב:

האם החלפה לשמן מנוע חדש יעשה שיפור בצריכת הדלק?

איזה צמיגות ואיזה חברה מומלץ לשים בלאנטיס?

יותר חשוב לוודא שהוחלפו חלקחם,שיש להם השפעה על צריכת דלק כמו : מצתים,מסנן אוויר ומסנן דלק איכותיים/מקוריים.

אם הוחלפו לאחרונה וצריכת הדלק גבוהה,לגשת לבדיקת 4 גזים ולבדוק האם עולה תקלה הקשורה לחיישן חמצן /ממיר קטליטי

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

מסנן דלק או אוויר סתומים /מצתים גמורים- גם ברכב משנתון מתקדם יותר לא בהכרח /לא בכלל ידליקו קוד תקלה.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9
  • אהבתי 1

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

יש השפעה אבל היא מאוד קטנה.

אני נגיד מרגיש בין 5w-20 ל5w-30 הבדל בבלימת מנוע שקטנה יותר.

בדרך כלל לרדת ב10 בספקה השנייה משפר באחוז או קרוב לאחוז, שזה מינורע אבל כשאתה מוציא 10 אלף שקל דלק בשנה זה 100 שקל.

בכל זאת לא תירוץ להשתמש בשמן שלא מתאים לפי ספר הרכב ורק אם מותר אז זה בסדר, אם לא יכולה להיות שחיקה מוגברת ובעיות לחצים.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 14.7.2021 בשעה 09:04, Shab00 כתב:

יש השפעה אבל היא מאוד קטנה.

אני נגיד מרגיש בין 5w-20 ל5w-30 הבדל בבלימת מנוע שקטנה יותר.

בדרך כלל לרדת ב10 בספקה השנייה משפר באחוז או קרוב לאחוז, שזה מינורע אבל כשאתה מוציא 10 אלף שקל דלק בשנה זה 100 שקל.

בכל זאת לא תירוץ להשתמש בשמן שלא מתאים לפי ספר הרכב ורק אם מותר אז זה בסדר, אם לא יכולה להיות שחיקה מוגברת ובעיות לחצים.

אז איזה שמן מומלץ למאזדה לאנטיס 1600 שנת 2001?

פורסם

צמיגות קצת יותר גבוה ממה שיצרן הרכב המליץ למינימלית בגלל שאחרי 20 שנה המרווח של המיסבים השתנה וגדל עם השנים אז צריך שמן קצת יותר צמיגי כדי לשמור על לחץ תקין.

נגיד אם היצרן המליץ 5w-30 אחרי 10-15 שנה כבר עדיף לעבור ל5w-40 או 10w-40.

תבדוק מה המומלץ ולפי זה תלך.

• תוכן חדש...