Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופרמיני חדשה לרווק עד 110K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלה הרכבים שחשבתי עליהם:

אופל קורסה החדשה

יתרונות: 4 שנות אחריות, תיבת הילוכים פלנטרית, הבטחת יבואן של קניית הרכב במחיר מחירון (האם זה נכון?)

חסרונות: 3 צילינדרים, אמינות לא מוכחת, שמירת ערך לא ברורה לבינתיים

רנו קליאו החדשה

יתרונות: 4 צילינדרים, חוץ מזה לא מצאתי משהו בולט (תקנו אותי אם יש משהו מיוחד)

חסרונות: שנתיים אחריות (זה באמת שנתיים?), תיבה רובוטית, אמינות לא מוכחת, שמירת ערך לא ברורה לבינתיים

סיטרואן C3 החדשה

יתרונות: 5 שנות אחריות, תיבת הילוכים פלנטרית

חסרונות: 3 צילינדרים. אמינות? שמירת ערך?

טויוטה יאריס החדשה

לא כל כך מכיר את הרכב

מאזדה 2

יתרונות: תיבה פלנטרית, אמינות, שמירת ערך

חסרונות: דגם ישן

אשמח להתייחסותכם למה שכתבתי וכמובן להמלצות לרכבים נוספים.

פורסם

הקורסה ברמת אבזור אלגס לדעתי עיסקה מעולה, הרכב חזק, הגיר רוב הזמן מצוין, מאחור המרווח בינוני, האבזור טוב מאוד.

הקליאו ברמת אבזור הנמוכה בעלת איכות חומרים פשוטה, ה rs line כבר סיפור אחר, תא נוסעים איכותי יותר, מאוד מאובזרת, בטיחות עדיפה מהקורסה, נוחה.

הגיר הרובוטי שופר מהדור הקודם, כעת הוא חלק ונעים.

שניהם זריזות מאוד, בסוכנות תמורת תשלום מיתן לקבל גם 5 שנות אחריות.

הסיטרואן מאוד נוחה, אבל יחידת ההנעה בעלת גיר 6 הילוכים לעומת 8 בקורסה, ויש הבדל, בסיטרואן לפעמים מורגשות רעידות, וגם הרגשתי רעידות בזמן האצה קלה כאשר ברכב ב 70-80 קמ״ש.

לדעתי היום אופציה פחות מעניינת.

יאריס היברדית מצוינת, חסכונית, זריזה באופן מפתיע ודי מהנה, שמירת ערך תהיה עדיפה מאשר באופל או קליאו וגם התדמית, מושב אחורי נח מאוד, אך נוחות הנסיעה קשיחה יותר וגם המושב הקדמי קשיח יותר.

לדעתי הקורסה הייתה האופציה המובילה, לא

ציינת את התקציב, אך אפשר גם לבדוק את פיגו 208, היא נוחה מאוד, מאובזרת, יחידת הנעה כמו לקורסה. אך לחלק מהנהגים וגם לי, ההגה הסתיר את לוח המחוונים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אגב המנוע-גיר של הקורסה משרת בקוצרן PSA מ-2014. היו מחלות ילדות למנוע שכבר מזמן נפתרו. אפשר לומר שהאמינות מוכחת.

שמירת ערך לדעתי תהיה טובה יותר מהעבר כי החבילה טובה.

המאזדה לדעתי מיושנת ובכלל לא בתחרות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

הקורסה ברמת אבזור אלגס לדעתי עיסקה מעולה, הרכב חזק, הגיר רוב הזמן מצוין, מאחור המרווח בינוני, האבזור טוב מאוד.

הקליאו ברמת אבזור הנמוכה בעלת איכות חומרים פשוטה, ה rs line כבר סיפור אחר, תא נוסעים איכותי יותר, מאוד מאובזרת, בטיחות עדיפה מהקורסה, נוחה.

שניהם זריזות מאוד, בסוכנות תמורת תשלום מיתן לקבל גם 5 שנות אחריות.

הסיטרואן מאוד נוחה, אבל יחידת ההנעה בעלת גיר 6 הילוכים לעומת 8 בקורסה, ויש הבדל, בסיטרואן לפעמים מורגשות רעידות, וגם הרגשתי רעידות בזמן האצה קלה כאשר ברכב ב 70-80 קמ״ש.

לדעתי היום אופציה פחות מעניינת.

יאריס היברדית מצוינת, חסכונית, זריזה באופן מפתיע ודי מהנה, שמירת ערך תהיה עדיפה מאשר באופל או קליאו וגם התדמית, מושב אחורי נח מאוד, אך נוחות הנסיעה קשיחה יותר וגם המושב הקדמי קשיח יותר.

לדעתי הקורסה הייתה האופציה המובילה, לא

ציינת את התקציב, אך אפשר גם לבדוק את פיגו 208, היא נוחה מאוד, מאובזרת, יחידת הנעה כמו לקורסה. אך לחלק מהנהגים וגם לי, ההגה הסתיר את לוח המחוונים.

תודה על התגובה

לפני כשעה, yulianx כתב:

לא

ציינת את התקציב

ציינתי את התקציב בכותרת - 110K

אפשר גם לחרוג ממנו בקצת אם זה ממש משתלם

פורסם

רק נתקן, 3 שנות אחריות ברנו. ניתן לשלם על הארכה ל-5.

הגיר הוא אכן רובוטי כפול מצמד, אבל 7 הילוכים רטוב (לא ה-6 הילוכים היבש הישן, הפחות אמין ומוצלח).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אם חריגה אפשרית הייתי בודק את ה-208.

מנוע חזק יחסית, עיצוב מדהים, גיר פלנטרי של 8 הילוכים, מאובזרת היטב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 4.2.2021 בשעה 11:53, yulianx כתב:

לפני 20 שעות, RS כתב:

הגיר הוא אכן רובוטי כפול מצמד, אבל 7 הילוכים רטוב (לא ה-6 הילוכים היבש הישן, הפחות אמין ומוצלח).

למרות שיפור בגיר זה עדיין רובוטי וכנראה פחות אמין מפלנטרי לאורך זמן, ז"א יש יותר סיכויים לתקלות. נכון?

לפני 20 שעות, dorsht כתב:

אם חריגה אפשרית הייתי בודק את ה-208.

מנוע חזק יחסית, עיצוב מדהים, גיר פלנטרי של 8 הילוכים, מאובזרת היטב.

לפני 48 דקות, maxkid88 כתב:

הייתי בהתלבטות דומה ממש לאחרונה, רכשתי את ה208 ואני מאוד נהנה מהרכב, רק המחיר לא נמוך בכלל...

אז מה בעצם ההבדל בין קורסה ל - 208 ששווה את תוספת המחיר? 

המנוע והגיר זהים וההבדל הוא במראה החיצוני, הפנימי והשם. פג'ו גם נותנים רק 3 שנות אחריות לעומת 4 באופל.

פורסם

הפיג'ו עולה עליה בכל הסעיפים (חוץ מאולי הנדסת אנוש, שבאופל טובה יותר)

החל מעיצוב חיצוני ופנימי, נוחות, איבזור, יכולת דינאמית ועוד...

המחיר הגבוה של פיג'ו הוא בגלל שאין גירסאות "פשוטות" יותר, כמו שיש באופל.

אם אתה משווה את האופל ברמת הגימור gs-line, המחיר יהיה זהה פלוס מינוס (אם אני זוכר נכון, הפיג'ו ברמת גימור פרימיום זולה יותר, וברמת גימור פרימיום s יקרה יותר ב2000-3000 בערך)...

אני אישית התחברתי הרבה יותר לפיג'ו ולכן בחרתי בה, אבל בכל מקרה מכל האופציות שהעלת אין בחירה רעה, כל הקטגוריה עלתה רמה והרכבים ממש מוצלחים, ההבדלים ביניהם מינוריים...

את הטויוטה אגב פסלתי כי הפסיקו להביא את הרכב ברמת גימור primiere edition, ולגירסאות האחרות פחות התחברתי, וגם נתנו לי בטרייד הצעה מביכה...

על המאזדה לא הצלחתי להשיג נסיעת מבחן, ביקשו ממני לחכות עד סוף הסגר... (עבר חודש מאז, אולי משהו השתנה)

וגם על הרנו לא הצלחתי להשיג נסיעת מבחן, לדעתי היא תהיה ברמה של הפיג'ו, אולי אפילו מעט טובה יותר... אני אישית מעדיף גיר פנטרי רגיל ולא רובוטי, למרות שהרובוטיים החדשים הרבה יותר יעילים והאמינות שלהם השתפרה פלאים...

פורסם
לפני 6 שעות, ronrcz כתב:

הקורסה רכב מצויין ויש להם מרווח גבוה יחסית לתת הנחה

אתה מתכוון להנחה כאשר משלמים במזומן? באילו סכומים מדובר? על איזה דגם?

פורסם

ככל שרמת הגימור פחות מבוקשת ההנחה תגדל,אני לא יודע בדיוק במקרה של הקורסה,אני מתאר לעצמי שהגרסאות הכי זולה והכי יקרה פחות מבוקשות.

תוכל לקבל הנחה של כמה אלפי שקלים,תלוי בכושר המיקוח שלך.

פורסם

אכן קטגוריה שחוותה עליית דרגה משמעותית בהובלת היצרניות הצרפתיות. היתרונות של הקליאו ממש לא מסתכמים במנוע 4 צילינדרים כמו שרשמת, מדובר ברכב שלא מעט מחשיבים כטוב ביותר בקטגוריה (וחלק אחר מחשיב את ה 208, הן שתי המובילות היום עד שוואג תביא את התשובה שלה) ויש לו הרבה יותר יתרונות ממה שציינת.

המאזדה 2 כנראה תהיה הבחירה הכי בטוחה בשוק הישראלי (וכן, גם הכי אמינה כנראה לטווח ארוך) אבל גם הכי מבאסת באופן יחסי ובכל זאת זה דגם מוצלח ואני לא רואה פשע בלבחור אותה למרות שהיא פחות איכותית מהתחרות.

פורסם

רגע, לשלם מחיר מאוד דומה למתחרות ולקבל רכב יותר נחות? רק בגלל שזו בחירה יותר בטוחה בשוק הישראלי?

לא מוצא בזה את ההיגיון.

מעבר לזה, יש ל-2 עוד חסרונות מעבר לזה שיש שם מובילאיי, למשל זה שאין בקרת שיוט אדפטיבית והבלימה האוטונומית תבלום אותך במהירות של עד 80 קמ"ש.

אם כבר משהו שגם נופל מהתחרות, אבל יש לו ערך מוסף בנושא של סחירות וצריכת דלק - יאריס היברידית.

לא מת על האוטו הזה ולדעתי הוא נופל מה-208 באופן משמעותי בהרבה פרמטרים, אבל לפחות יש לו מערכות בטיחות מתקדמות יותר מהמאזדה 2 (למרות שבארץ היאריס נמכרת בכל רמות הגימור ללא ניטור רכב בשטח מת, משהו שכן קיים ברמת הגימור הגבוהה של ה-2) וצריכת דלק עדיפה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...