Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כפי שכתוב בכותרת, אני מחפש סכין סנטוקו איכותית לאחר שמאסתי בסכינים היחסית פשוטים(הכי טוב שיש לי הוא של ארקוס, הם לא רעים אבל לא בליגה הגבוהה)

בגדול אני מחפש סכין שתשמש אותי לכל סוגי החיתוך, ירקות בשר/דגים

התחלתי לבדוק וראיתי את GLOBAL ו-kai shun 

האם מישהו התנסה? יכול לתת המלצה עליהם או על מותגים אחרים?

תודה.

פורסם

הייתי ממליץ לקנות מהאתר הזה: https://japanesechefsknife.com/

יש לי סכין ״מערבית״ משם https://japanesechefsknife.com/products/fujiwara-kanefusa-fkm-series-gyuto-japanesechefsknife-com

לא רואה ממטר את גלובל לטעמי (השוותי מול global g2, והמחיר ששילמתי זול יותר...)

בכל אופן האתר הזה אינסופי, המון רמות מחיר והמון סוגים, יש לו שם המלצות פשוט תתחיל לנבור ותראה מה ברמות במחיר שאתה מוכן להשקיע, בגדול נחשפתי לאתר הזה דרך hometheater ואח״כ חפרתי באינטרנט קצת לגביו ונראה שאלו באמת ״סכינים לכל החיים״

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

2 שאלות שיעזרו:

1. למדת ממשהו איך להשתמש נכון בסכין שף?

2. אתה משחיז את הסכין שלך מדי פעם ? אם כן באיזה תדירות ובאיזה כלי?

אפשר לזרוק המלצות בכיף (אני אוהב גלובל , עניין של טעם קצת), אבל לדעת קצת טכניקה ולהשחיז / ליישר קבוע את הסכין כדי שתהייה באמת חדה - לגמרי מספיק ברוב המקרים אם יש לך סכין סבירה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני לא אוהב לקנות סכינים בלי להרגיש אותם (אותן?) ביד.

גם אני פינטזתי על איזו סכין יפנית, אבל המחירים גבוהים מכדי שלא אנסה אותם(ן?) קודם.

באיזו חנות שנכנסתי אליה בלי סיבה ברורה, מצאתי סכין של ארקוס מהסדרה החדשה שלהם מנהטן.

אין ספק שהיא כמה רמות מעל סכיני ארקוס אחרות שראיתי.

גם מבחינת חדות, גם תחושה ביד, גם חלוקת משקל, פשוט תענוג.

החסרון היחיד שלה בינתיים הוא שהגב לא ישר, אלא קמור, ואז אי אפשר להשתמש בו כדי לגרוף דברים במרחבי קרש החיתוך.

גם המחיר היה ממש נוח, הזמנתי מאיזו חנות בירושלים אחרי שהחזקתי את הסכין ביד, בערך 230 שקל.

ממליץ להסתכל עליהן, אני הופתעתי לטובה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
לפני 25 דקות, Liviur כתב:

2 שאלות שיעזרו:

1. למדת ממשהו איך להשתמש נכון בסכין שף?

2. אתה משחיז את הסכין שלך מדי פעם ? אם כן באיזה תדירות ובאיזה כלי?

אפשר לזרוק המלצות בכיף (אני אוהב גלובל , עניין של טעם קצת), אבל לדעת קצת טכניקה ולהשחיז / ליישר קבוע את הסכין כדי שתהייה באמת חדה - לגמרי מספיק ברוב המקרים אם יש לך סכין סבירה.

1. לא למדתי באופן מקצועי, קיבלתי טיפים פה ושם מאנשים שהם חובבנים+

2. אני משחיז כמעט תמיד ובעיקר לפני חיתוך בשר בעזרת משחזה פשוטה דומה לזה אבל לא ממותג

image.thumb.png.789a7eb26350c700ff5043f0d09e5877.png

פורסם (נערך)

השאלה הכי חשובה- אתה מתורגל בעבודה עם סכין בסגנון אירופאי או יפני? (אם בכלל) הכוונה לזוית ההשחזה

הסכין עצמה- לא בעיה. יש סכינים נפלאות בסביבות ה 100-150 דולר, ברגע שתענה על השאלה למעלה אתן המלצה ספציפית.

ציטוט

1. לא למדתי באופן מקצועי, קיבלתי טיפים פה ושם מאנשים שהם חובבנים+

2. אני משחיז כמעט תמיד ובעיקר לפני חיתוך בשר בעזרת משחזה פשוטה דומה לזה אבל לא ממותג

image.thumb.png.789a7eb26350c700ff5043f0d09e5877.png

אל תשתמש בדבר הזה בחיים! שוחט סכינים מדופלם

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם

למה פיקה? זה של גלובל לסכינים של גלובל עושה עבודה סבירה בין לבין השחזה מקצועית מהניסיון האישי שלי (אני רחוק מלהיות מומחה אבל יש לי כמה סכינים ו משחיז שלהם כבר שנים)

כן חשוב להתאים בין ה משחיז והזוויות שלו לסכין כמובן ולא רק איזה מוצר גנרי (להבנתי)

האם עדיף ללמוד לבד להשתמש באבן ושטול? כמובן.

Then dying is forgetting

פורסם

גלובל kruc הן פחות או יותר ה "מאזדה 3" של הסכינים, והפרופיל שלהן אירופאי. הן יספגו טוב יותר "התעללות" ממשחיזים קרמיים שכאלו, למרות ש burr עדיין ישאר ואין דרך להימנע מזה אלא אם מטפלים בזה אח"כ.

הבעיה עוד יותר גדולה היא שכמו שציינת, הרוב המוחלט של המשחיזים מהסוג הזה הם גנריים והמשתמש לא מבצע התאמה לזוית- שם מתרחשת השחתה מוחלטת של הפרופיל, ועד שלא יתקנו את זה הסכין הופכת להיות הרבה פחות טובה.

השחזה זה לא משהו שעושים כל יום גם ככה, למשתמש הביתי- שטול ואבן בגריט גבוה יספיקו, גם לא צריך לבלות יותר מדי על האבן שמגיעה העת להשחזה.

מי שלא רוצה להתעסק- משחיז מוצלח יגבה רק כמה עשרות בודדות של שקלים עבור עבודה מקצועית. (מי שגר בעמק מוזמן לקפוץ ולקבל השחזה חינם 🙂 )

• רעיון טוב! 1
פורסם

אנחנו תמיד חוזרים לאותה נקודה בשרשורי הסכינים, עדיף להשחיז לבד, אבל אין איך או ממי ללמוד את זה...

יש היום גם יבואן ישראלי. המחירים אולי לא הכי תחרותיים, אבל ההיצע מעניין.

https://www.japanese-knives.co.il/chef-knives-on-sale/

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קשקשנים דרג עליון, אני מאוד לא ממליץ. ככלל אצבע, חנות שלא יודעת לבטא את שם המותג שהיא משווקת היא כנראה לא מקום שהייתי קונה בו.

מיטב המותגים מיפן, מסכינים פשוטות יחסית ועד למפונפנות ביותר שבנמצא, כולל בערך 95% מההיצע שקיים אצל היקארי:

Japanny Best Japanese Chef Knives – Japanny - Best Japanese Knife

מי שרוצה המלצות למותגים או דגמים ספציפיים, רק תשאלו. מומלץ גם להיכנס לקבוצת knives guru הישראלית בפייסבוק.

פורסם

בגדול אני מחפש סכין סנטוקו שתשמש אותי לרוב סוגי החיתוך ללא צורך להשחיז לאורך תקופה ארוכה

בסכינים שאני משתמש עכשיו, אחרי 3-4 שימושים אני מרגיש שאני צריך להפעיל יותר לחץ בשביל לקבל תוצאה דומה, או במקרים של חיתוך עדין - אני מרגיש שאני חייב יותר "חדות"

ראיתי כמה סרטונים של השחזה באבני מים או בשטול ואני מניח שהם ההשחזות היותר "אמיתיות"

בגדול רוצה להשקיע סדר גודל של 600 ש"ח וולשאלה שלך - אני לא מתורגל בזוויות השחזה, אבל אני לומד מהר

פורסם (נערך)

אין דבר כזה סכין שלא צריך השחזה לתקופה ארוכה.

במיוחד אם חלק מהדברים שאתה עובד איתם יותר ״קשים״

(הכוונה לשטול / אבן מים בקטנה. לא השחזה רצינית)

כאמור אני משחיז בבית עם המכשיר (שמיועד בדיוק לסכינים שיש לי) נגיד פעם בשבוע שבועיים ולוקח למשחיז רציני פעם בחצי שנה.

סהכ משאיר אותן סבירות.

חברה שפית ב2 דקות מארגנת את כל הסט שלה עם שטול ואבן מים כל יום יומיים...

עריכה אחרונה על ידי Liviur

Then dying is forgetting

פורסם

אלא אם אתה משתמש בו באופן יומיומי בצורה קשה, כל שבוע שבועיים זה הרבה יותר מדי.

גם עבור שפים- כל יום זה הרבה יותר מדי, סימן של השחזה לא נכונה לרוב, אלא אם מדובר בסכין מפלדה רכה למדי.

משתמש ביתי ממוצע צריך השחזה פעם בכמה חודשים, מעבר לזה רק שטול. הפעם האחרונה שהשחזתי את הסכין שאני כרגע משתמש בה (mikihisa בינונית למדי, ממש לא פאנסי שמנסי) הייתה בספטמבר והכל עדיין שיגעון.

אגב, למי שמעוניין, בהחלט יש בארץ אצל מי ללמוד להשחיז, מוזמנים לשלוח הודעה ואפנה אותכם בהתאם לאיזור.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כמו שאמרתי - אני רחוק מלהיות מומחה

אני אשנה את זה את שה לפעם בחודש ואראה איך זה.

כמובן שמה שציינתי זה תלוי השימוש שלה.

מה שציינתי זה מתי שאנחנו משתמשים בה יומיומית.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

רוב האנשים שאני מכיר, ואני בכללם מבשלים פעמיים - מקסימום שלוש פעמים בשבוע ממוצע. לפי מה שקראתי השחזה ביתית בסכין מספיקה ל 2-3 שעות עבודה נטו וזה בהחלט מתאים לחודש+ 

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
  • תוכן חדש...