Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הקורולה ההיברידית היא ה-Prius Killer?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי היום נסיעת מבחן על הקורולה ההברידית (אחת החלופות בליסינג....) והאמת - הופתעתי לטובה.

המדובר בשלדה חדשה, מעט נמוכה יותר שמרגישה הרבה יותר מתקשרת.

יחידת ההנעה לא רעה בכלל ומספקת כח זמין (לא מתפרץ חלילה). הגימור הפנימי גם השתפר ונראה לא רע בכלל והמרווח הפנימי נשאר טוב.

לטעמי החלופה המשפחתית ההיברידית הכי מוצלחת (ברמות המחיר הללו).

ואז, גיליתי בפינת אולם התצוגה את ה-Prius שעד לפני כמה שנים היתה מלכת הקטגוריה, עומדת מבוישת וקצת זנוחה...

זכרתי שבעבר היתה דגם נחשק עם הרבה הילה עתידנית ולפתע הפכה להיות עוד אחת מיני רבות.

ניסיתי לחשוב על סיבות להעדיף היום בחירה ב-Prius על פני הקורולה ההברידית וממש התקשיתי למצוא:

לשתיהן אותה יחידת הנעה,

לקורולה שלדה והתנהגות כביש עדיפה,

מערכות הבטיחות ושלל התוספות כמעט זהות לחלוטין,

לזכות ה-Prius יש עיצוב מעט יותר מיוחד (אבל לא בטוח שכולם יתחברו אליו),

אך מנגד לוח השעונים ומערכת המולטימדיה של הקורולה הרבה יותר עדכניים,

ולהערכתי לקורולה תהיה סחירות גבוהה  יותר כמשומשת.

אז בסופו של יום מדוע לשלם 10,000 ש"ח יותר עבור ה-Pirus למעט תהילת העבר והתחושה שאתה קצת שונה מכלל העדר?

פורסם

אין סיבה,היא תיעלם לאט לאט מהשוק בארץ.

יש קורולה האצ׳בק,סטיישן,סדאן בגרסאות בנזין והייבריד,מה עוד צריך פה?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

1. כשהפריוס היתה פה להיט - לא היה משהו אחר.

2. יש לה שוק עדיין כי יש אנשים שלא רוצים לנסוע במה שהעדר נוסע, רוצים משהו מיוחד יותר, ומוכנים לשלם עבורו.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לשני הדגמים שלדה זהה. הפריוס מרווחת, נוחה ונעימה יותר עם תא מטען שימושי יותר, גם אם הוא לא גדול במיוחד. אני לא קהל היעד של שני הדגמים המשעממים האלו, אבל אם הייתי צריך לבחור הייתי דווקא מעדיף את הפריוס. אם כבר לנסוע רגוע, אז הפריוס עושה את זה טוב יותר. 

פורסם

תא מטען יותר טוב בפריוס, את הקורולה מיצרים בטורקיה.

אבל כל ההבדל זה האצ'בק \ סדאן.

הפריוס הבר בדיקת זמן, וזה רכב מאוד אמין.

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, zvit כתב:

יש לה שוק עדיין כי יש אנשים שלא רוצים לנסוע במה שהעדר נוסע, רוצים משהו מיוחד יותר, ומוכנים לשלם עבורו.

רק שהקבוצה הזאת לא חופפת עם קבוצת אנשים שקונים טויוטה (לפחות את דגמי המיינסטרים שלהם).

חוץ מזה, אני מסכים שקורולה היברידית (בעצם גם אוריס היברידת לפניה*) הפכה את הפריוס לחסרת פואנטה.

בעצם לאוריס זה היה פחות נכון, כי לפריוס היה את היתרון של איכות חומרים + מרווח פנים

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מנהל בדרג ביניים שלא רוצה לנסוע באותו דגם של העובדים שלו יקח פריוס ולא קורולה.

• רעיון טוב! 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

הוא יקח אוקטביה/ספורטאז' שהן יקרות יותר.

מנהל מעליו יקח סופרב או קאמרי כדי לשמור על ההיררכיה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הוא רוצה להנות מהטבת המס של רכב הברידי, וקאמרי מעבר לתקציב שלו.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

יש לזכור שאחוז ניכר מרוכשי הטויוטה הפרטיים הם לקוחות חוזרים השומרים נאמנות למותג ובחלקם הגדול גם לדגם. 

אלו לקוחות שמרניים שבאופן אוטומטי הדבר היחיד שיעלה בדעתם זה לשדרג לאותו דגם של טויוטה רק חדש מהניילון. 

כמובן שרובם ישמחו לקבל טרייד נוח מטויוטה סלקט במעמד זה.

לקוחות טויוטה הנאמנים עפ"ר גם מטפלים במרכזי השירות המורשים. כמעט כל סוכנויות אלו כוללות גם אולם תצוגה של דגמים חדשים ושלוחות של טויוטה סלקט. 

הלקוח הוותיק שמגיע לטיפול השנתי מקבל גם הצעות לשדרג לאותו רכב רק חדש שבדיוק באולם התצוגה הצמוד לחדר ההמתנה עם העוגיות והקפה.

לקוחות פריוס וותיקים כמעט תמיד יטפלו במורשה (גם בגלל אחריות הסוללה) ובאופן טבעי יחשפו לפריוס הבאה.

למרבית לקוחות הוותיקים של הפריוס לעבור לקורולה או אוריס היברידית יראה שינמוך.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, ch2856 כתב:

לשני הדגמים שלדה זהה. הפריוס מרווחת, נוחה ונעימה יותר עם תא מטען שימושי יותר, גם אם הוא לא גדול במיוחד. אני לא קהל היעד של שני הדגמים המשעממים האלו, אבל אם הייתי צריך לבחור הייתי דווקא מעדיף את הפריוס. אם כבר לנסוע רגוע, אז הפריוס עושה את זה טוב יותר. 

היתה שלדה זהה.

לקורולה שלדה חדשה - נמוכה יותר ומרגישה טובה מקודמתה,.

הפריוס לא מרווחת או נוחה יותר - יש להן בסיס גלגלים זהה ולא ראיתי הבדל באיכות המושבים או ברמת האחיזה שלהם.

פורסם

שני הדגמים מבוססים על פלטפורמת TNGA בגרסת GA-C, למעשה, הפריוס הייתה הראשונה מבין כל דגמי טויוטה להתבסס על פלטפורמת TNGA. 

• תוכן חדש...