Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כאב ברגל ימין בזמן נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כחודש התחדשתי ברנו מאגן גראנד קופה חדשה ויש לי בעיה ממש מציקה בזמן נהיגה ברכב, יש יש לי כאב לאורך כל רגל ימין ניסיתי כוונונים שונים של המושב וכלום לא עוזר.

חשוב לציין שברכב השני בבית, פיג'ו 208,אני לא סובל מהבעיה וגם בנסיעת מבחן שעשיתי לפני הרכישה לא סבלתי משום כאב.

אשמח לשמוע עם למישהו יש ניסיון עם דבר כזה ואיך ניתן לפתור את זה?

תודה מראש:)

Sent from my RMX2063 using Tapatalk

פורסם

קודם כל רצוי לוודא שתנוחת הישיבה שלך נכונה, והכסא מכוון כמו שצריך.
אם בדקת את זה והבעיה לא נפתרת - האם את מרגיש שהרגל מונחת בצורה לא טבעית? האם הקונסולה המרכזית מפריעה לך או שאולי הדוושות קרובות מדיי / רחוקות מדיי מן הרגל?

פורסם

אולי דוושת גז ברכב רגישה מדי, וצריך כל הזמן להחזיק אותה בנקודה ספציפית כדי שהרכב ייסע במהירות קבועה.

היה לי דבר כזה במיצובישי לנסר קלאסיק, הייתי מקבל כאבים בקרסול אחרי נסיעה ארוכה.

בקורולה שבאה אחר כך זה לא היה, כי הייתה מצערת אלקטרונית, והדוושה גם הייתה גם מכוונת ככה שהיה חופש מסויים בטווחי הדוושה, ואז יכולתי להזיז את הרגל בלי שזה ישפיע על הטורים, ז"א לא היה קשר ממש ישיר בין הדוושה לבין הסל"ד.

מצערת אלקטרונית קיימת בכל רכב היום, ולפי מה שהבנתי, רגישות שלה זה משהו שניתן לכוון (עושים את זה במוסכים). הבנתי שזה כיוון של מהלך דוושת גז.

לפעמים גם עושים ככה בכוונה ברכבי הדגמה למיניהם, מכוונית את המצערת שתהיה "קצרה" יותר, כדי שירגיש יותר זריז ממה שהוא.

גש למוסך שיכוונו לך את הדוושת גז. אם אני לא טועה, זה אמור להיות כיוון מכאני די פשוט של דוושת גז, כדי שמהלך הדוושה יהיה ארוך יותר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

סובל מזה הרבה שנים בנסיעות ארוכות. זה נובע בגובה נמוך של כיסא הנהג ביחס לדוושת הגז

וחוסר תמיכה של הכיסא לרגל (כיסא ישן) צפיפות באזור הדוושה גם תורם לכאבים.

עשיתי את אותה נסיעה על כמה רכבים, דווקא הכי נוח היה לי פורד קונקט מבחינת עייפות הרגל לאורך זמן

גם במאזדה חדשה פחות הרגשתי את הכאבים. (לפעמים הרגל הייתה נרדמת) כלומר גובה הרגל והתמיכה 

משפיעים על הרגליים בנסיעה ארוכה.

ניסיתי את כל האפשרויות ללא הועיל. כריות תמיכה של ד"ק גב, כרית בתחתית, וגם בגב, לא עזר -יותר הפריע.

כיסוי של כל הכיסא במושב אורתופדי, בנסיעה ארוכה זה לא נעים. (מזיע בלי סוף) אישית לא מצאתי פתרון עד הרכב החדש.

פעם היה לי כלל לפני רכישת רכב חדש, השכרת רכב דומה לכמה ימים, היה נותן לי את ההחלטה הסופית. (היום כבר לא מהרבה סיבות)

ישנה אפשרות, אך יקרה ולא תמיד אפשרית, זאת במידה ולא תמצא את התנוחה שפחות תעייף את הרגל. 

פורסם (נערך)

אחת הסיבות שבקרת שיוט (רצוי אדפטיבית) זה מבחינתי חובה ברכב.

אני הייתי עדיין מנסה לכוון מהלך דוושת גז. אם לא יועיל, אז לא יזיק.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

מציע לך לבדוק האם זה נובע מכך שבגלל ענין של הרגל אתה מניח את העקב בצורה שיוצרת מתח קבוע.

תנסה למקם אותו כך שבזמן לחיצה על הגז כף הרגל במצב ישר על דוושת הגז ולא כשהיא על הברקס (כי אם אתה מצב שהיא ישרה על הברקס, אז ברוב הזמן, בלחיצה על הגז היא בעצם במצב סיבוב ימינה)

אחרי שתעשה את הניסוי הזה, תחתור למצוא את התנוחה האידיאלית.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
לפני 4 שעות, vadim6385 כתב:

אחת הסיבות שבקרת שיוט (רצוי אדפטיבית) זה מבחינתי חובה ברכב.

אני הייתי עדיין מנסה לכוון מהלך דוושת גז. אם לא יועיל, אז לא יזיק.

עד כמה לדעתך אנשים משתמשים בבקרת שיוט בארץ?

אני לא מכיר אף אחד שנוגע בזה, למרות שבעת קניית רכב חדש לכולם חשוב שהאופציה הזו תהיה קיימת.

פורסם

מי שלא משתמש, זאת בעיה שלו.

גם משום מה חשוב לכולם שתהיה מולטימדיה, למרות שהרבה שמים רדיו על גלגל"ץ וזה נשאר שם כל עוד הרכב אצלם.

אני גם עדיין נתקל באנשים שעוצרים ושואלים אותך "איך מגיעים לכך וכך" למרות שיש להם סמארטפון תקוע על הדשבורד מול העיניים.

יש לך כלי, תשתמש בו.

• אהבתי 3

פורסם (נערך)

שישתמש בכלי שלו בזמן נסיעה, אני חושב שגם עם בקרת שיוט אדפטיבית פועלת זה עדיין מסוכן 😁

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

ישנם רכבים שפשוט התכנון של הכיסא אולי וגובהו או אולי תמיכה צידית חסרה , ישנה התופעה הזו.

משהו בארגונומיה 

יש רכבים שהכאב קיים אצלי כמעט במיידי ויש אחרי נסיעה ארוכה.

יש רכבים שאן בכלל והכאב לא מופיע כלל... פיאט 500X שאני נוהג

בה ביום יום, גם בנסיעות ארוכות , לא מורגש שום כאב. יש תמיכה צידית מצוינת למרות מושב

לא ספורטיבי בעליל אן לי מושג אך להסביר את זה.

במוו X3 אחרי שעה וקצת נהיגה, כאב בלתי נסבל ברגל ימין בירך, אן תמיכה צידית כלל.

פורסם
לפני 1 שעה, Gorpi כתב:

עד כמה לדעתך אנשים משתמשים בבקרת שיוט בארץ?

אני לא מכיר אף אחד שנוגע בזה, למרות שבעת קניית רכב חדש לכולם חשוב שהאופציה הזו תהיה קיימת.

בקרת שיוט זה הכי MUST מבחינתי. 

אין שום סיכוי שאני קונה רכב שיסע בבינעירוני ללא המערכת הזאת 

• תוכן חדש...