Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממש לא היה צריך לנייד חיסונים או אנשים לכל רחבי הארץ,

היו צריכים להיות קשוחים מלכתחילה, אין שום סיבה שיהיו עודפים. 

יש מערכות ממוחשבות , אנשים צריכים להזמין תור בצורה נורמלית והיו חייבים לחסן אך ורק לפי התורים.

גם אם יש עודפים בחיסונים , אפשר יום לפני לפתוח יותר תורים למחרת.

אבל ברגע שממשיכים לאפשר את הבדיחה הזאת של "נשארים עודפים וחבל לזרוק", 

אז יש קופה שממשיכה להזמין כמויות גדולות של חיסונים ופתאום כל יום יש להם עודפים. 

מגש מלא מכיל 1000 חיסונים , הם טובים ל 5 ימים. 

אתה מכיר תחנות שמחסנות פחות מ 200 מנות ליום? 

למה תחנה צריכה להזמין 7000 מנות ?  ואז לגלות ביום האחרון שנותרו לה 400 מנות או 1000 או 2000?

צריכים לעשות את השינוע בלילה, בכל תחנה צריכים להיות חיסונים שמספיקים למחרת + עוד קצת.

וכל לילה משלימים לה את המנות שצריך  (יודעים לפצל מגשים גם ל 500 או ל 200 מנות). 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 דקות, DareDevil כתב:

רק אם היה גורם מקצועי בלתי תלוי בקופות החולים שיכול לשנע אנשים וציוד מצד אחד לצד השני של המדינה.

שיכול לשרת את כלל המדינה כי הוא אמון על בטחון המדינה. מעניין איזה גוף מדובר??

פיקוד העורף באופן שיטתי לא הוכנס לתוך המערכה הזו ועדיין לא מנהל אותה כמו שהוא יודע לעשות זאת במלחמות ומבצעים.

כי זה רעיון פשוט אדיר לשנע חיסונים שצריכים קירור מיוחד במשאיות ריאו צבאיות 🤣

סוג של בדיקת עמידות לחיסוני פייזר

• מצחיק 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 26 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כי זה רעיון פשוט אדיר לשנע חיסונים שצריכים קירור מיוחד במשאיות ריאו צבאיות 🤣

חשבתי על הריקשות של חיל האוויר

• מצחיק 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

נראה לך שפקע"ר יקבלו משהו מחיל האוויר?

הכי הרבה הם יקבלו בומים על קוליים על הבסיס ליד רמלה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אוי לנו אילו היו מבססים את המבצע על פקע"ר. לקופות יש המתקנים, כוח האדם, הניסיון ותשתית ה-IT הנדרשים. פקע"ר היו צריכים להמציא הכל מחדש, אילו השארנו להם את העבודה כנראה שהיינו במצב של הולנד.

גם בשע"ח תשתיות הרפואה הן אזרחיות בעיקרן.

לגבי בדיקות הקורונה - לפחות באיזור שאני מכיר :כללית" נותנת תשובות תוך 12 שעות. פקע"ר 36-48 שעות לפעמים קצת פחות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

לקופות יש המתקנים, כוח האדם, הניסיון ותשתית ה-IT הנדרשים

אתה במאה אחוז צודק אבל המטרה פה היא לדאוג להפחתה בתחלואה עודפת.

מאחר ומדינת ישראל דוגלת בטיפול בקהילה (לפחות מכוונת לכך), לדעתי צריך להפחית את העומס על הקופות ולאפשר לקופות החולים לטפל בכל התחלואה השוטפת.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תגיד, מאין אתה רוצה להביא אחיות מנוסות, רוקחים, רופאים (עד כמה שאני מבין כל מרכז חיסונים מחייב המצאות רופא) מערכות מידע, וכו'? בקופות הם נמצאים ממילא, רופא יכול לשבת במרפאה ולתת מענה לחולה האלרגי בחדר הסמוך, הרוקח ימשיך לקבל ולנפק תרופות ויקדיש לחיסונים את הזמן הנדרש. אם תגייס אותם למילואים תוציא אותם מהעבודה השוטפת ותפגע בה הרבה יותר.

לגבי מערכות המידע - אלה מערכות שהקופות עובדות עליהן כבר 30 שנה ויותר. אז פקע"ר יקים אותן בשבועיים? הגזמת.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבצע החיסונים לא מתקדם, והמתחמים מתרוקנים: "מנסים לשנות את המצב" (ynet.co.il)

קופות החולים בעצמן מבקשות לפתוח את החיסונים.
במקום לבלבל תשכל על "מאמצים לא לבזבז מנות", שיפתחו את החיסונים לכולם ויתנו לכולם להגיע בראש שקט.
אין סיבה להגביל מגיל 30, אין שום הבדל בין אדם בגיל 30 לבין אדם בגיל 23 מבחינת המחלה כל עוד שניהם בריאים.
סיימנו עם האוכלוסייה בסיכון, בואו נחסן את השאר ונתקדם הלאה במקום להמשיך לטחון מים על שטויות. 

• אהבתי 1
פורסם

להבנתי חייב רופא למקרים של שוק אנפילקטי (מאותה סיבה גם הדרישה להישאר 15 דקות לאחר מתן החיסון).

אגב לפחות לגבי מאוחדת - אין חיסונים בסניפים הרגילים ממה שאני רואה, אלא רק במתחמים מיוחדים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מרפאת העיר הנגועה מצפה רמון קיבלו מגש של 1000 מנות. הרופאה לא ידעה מה לעשות כי אין לה ביישוב כל כך הרבה זקנים (כל מצפה רמון זה 6000) .
לא זרקו אף בקבוק וזה בסדר גמור.

פורסם

בכללית גם במרפאות קבועות - בעיקר מרפאות יועצות או משולבות - וגם במרכזים ייעודיים.

יש מרכזים משותפים לכל הקופות, כנראה אלה מנוהלים על ידי פקע"ר. 

@יובל .מ. הבעיה היא שבאוכלוסיה הכללית כנראה שמאגר המתחסנים הפוטנציאלי מתקרב למיצוי, למעשה מעל גיל 70 קיבלו את המנה הראשונה למעלה מ-90% ומרביתם גם את המנה השניה.

אבל אותן אוכלוסיות שלא משתפות פעולה עם הסגר גם לא מתחסנות - אחוז החיסונים אצל הערבים והחרדים נמוך.

ואני יכול לומר לך ממקור ראשון שעדיין יש לא מעט אנשים שחוששים מהחיסון יותר מאשר מהנגיף. 

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, save כתב:

מרפאת העיר הנגועה מצפה רמון קיבלו מגש של 1000 מנות. הרופאה לא ידעה מה לעשות כי אין לה ביישוב כל כך הרבה זקנים (כל מצפה רמון זה 6000) .
לא זרקו אף בקבוק וזה בסדר גמור.

איפה זה כתוב? 

כי לדעתי גם במצפה רמון יש מעל 1000 בני 35 פלוס ועוד בני 16-18. 

וחוץ מזה הבעיה של מגשי ה 1000 הייתה רק בשבוע הראשון, עכשיו אפשר לפצל מגשים ולהביא למצפה רמון הרבה פחות מ 1000. 

לגבי חיסוניות עדר וחישוב ה R...  

מישהו זוכר את הערכות של ה R מתחילת ההתפרצות?  

בהתחלה דיברו על 7 , אחר כך הערכות ירדו ל 4.5 ועוד כל מיני השערות. 

למה הערכות היו כל כך גבוהות?  כי דיברו על דגירה של 14 יום. 

חשבו שלוקח הרבה זמן לתסמינים להופיע, וחשבו שלוקח הרבה זמן להדביק.

לכן אם יש הכפלה של 3 ימים מקבלים פי 4 אחרי 6 ימים ופי 8 אחרי 9 ימים.

אם הדגירה היא 9 ימים אז ה R הוא 8. 

אבל היום יודעים שהדגירה היא 3-4 ימים , לכן אם לוקחים את קצב ההתפרצות מתחילת המגיפה (ללא מסיכות וללא ריחוק חברתי) מקבלים הערכות של R  בסביבות ה 2. 

למה זה חשוב? 

כי אם ה R הוא 7.. אז צריך 84% מתחסנים על מנת להגיע לחיסון עדר.

אבל אם ה R הוא 2. אז צריך רק 50% . 

מאז עברו המון מים בנהר,  מאז לא ראינו R כל כך גבוה.. 

אני בודק מקדם הדבקה שבועי, אז צריך לפחות להוציא לו שורש (3 וחצי ימים), 

אבל גם אצלי מקדם ההדבקה הכי גבוה שראיתי היה 1.5 , שורש של זה זה בסביבות 1.22 

ההמוטציות הבריטיות והדרום אפריקאית מדביקות פי 1.5.. אז נזרום על R של 3. 

אבל גם ב R של 3 , מספיק 66% חיסוניות על מנת להשיג אפקט עדר. 

אבל ... החשוב ביותר זה פיזור הומוגני (אחיד), כלומר אם כל תושבי תל אביב יתחסנו (100% מחצי מיליון), וכל תושבי בני ברק לא יתחסנו (200 אלף). אז למרות שיש לנו 66% .

לא נשיג חיסוניות עדר בבני ברק. 

בנוסף - כללי הריחוק החברתי נטמעו די טוב בתוכנו , לכן גם אם ישחררו את משק 

אנחנו לא צפויים להגיע להתנהגות של R=3 . 

נכון לעכשיו, יש מיליון מחוסנים שבוע אחרי 2 מנות + עוד כמיליון מאומתים.

זה רק 2 מתוך 9.. לא מספיק.  

בקרוב נגיע ל 3 מיליון + מיליון ... זה כמעט 50% ...   

לדעתי זה ממש בכיוון הנכון... לא צריך להגיע ל 90% או ל 95% כמו שהמומחים אומרים.

עריכה אחרונה על ידי korola
פורסם

אתמול ביקשו ממני לצטט מי אלה שאומרים שהחיסונים לא משפיעים

אז הנה מסתבר שיש איזה אלי וקסמן אחד שהדעה שלו כנראה מעניינת הרבה אנשים

הוא אומר שרק כשיחסנו צעירים וילדים זה ישפיע

אבל אני שואל שוב

אם 70% מהחולים הקשים הם בני 60+

למה הוא צריך לחסן ילדים כדי לראות שינוי בגרף הזה?

פורסם

קודם כל, זה לא "איזה אלי וקסמן" אלא ראש הצוות המייעץ של המל"ל. ובסופו של דבר הוא אומר את מה שכולנו יודעים אבל ראשי המדינה מסרבים לטפל בו: הטיפול הדיפרנציאלי במוקדי התחלואה. כמובן שהוא מתיחס לשאר האמצעים המוכרים

לגבי הילדים - כיוון שמדובר במיליונים שאינם יכולים להתחסן כעת הם ימשיכו להפיץ את הנגיף, ועם הוריאנטים החדשים גם אם אחוז הנדבקים לא יהיה גדול הרי שהמספרים האבסולוטיים כן.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

לגבי הילדים - כיוון שמדובר במיליונים שאינם יכולים להתחסן כעת הם ימשיכו להפיץ את הנגיף, ועם הוריאנטים החדשים גם אם אחוז הנדבקים לא יהיה גדול הרי שהמספרים האבסולוטיים כן.

נכון, אנחנו יודעים שילדים נדבקים ואנחנו יודעים שילדים מדביקים. 

אבל ... מעולם לא בדקו את איכות ההדבקה של ילדים לבד. ילדים שלא נמצאים בסביבה מוכת קורונה.

כלומר .. מה קורה שרק הילדים לא מחוסנים?  האם ה R הפנימי של הם יהיה גדול מ 1 ?

האם זה שההורים מחוסנים וקוטעים את ההדבקה , כלומר לא מדביקים הורים אחרים שמדביקים את הילדים שלהם.

ברור לי שיהיו התפרצויות בבתי ספר, ברור שילדים ידביקו ילדים.

השאלה האם זה יתפשט כמו אש בשדה קוצים ?  כלומר מקדם הדבקה גדול מ-1 .. 

כמה גדול מ-1 ?  תוך כמה זמן 2 מיליון ילדים מגיל 0 עד גיל 16 יחלו ? 

תמיד חוזרים על זה שמחוסנים יכולים להדביק , אז יופי .. אבל האם הם מפיצים עומס ויראלי כמו חולה?

מי מפיץ יותר נגיפים? חולה שלא חוסן ללא תסמינים או מחוסן שהיה במגע עם מאומת והוירוס רק מתסתובב לו באף?  

האם מחוסן שעבר מצב כזה , של מגע עם חולה מאומת וסיחרור של הוירוס במערכת הנשימה... 

האם גם בפעם השנייה הוא יכול להדביק ככה? 

לא חושב שיש למישהו תשובות על זה

• תוכן חדש...