Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע אם אפסול על זה אבסולוטית רכב, אבל יש כל מיני טרנדים לאחרונה שבהחלט גורמים לי להרים גבה.

- אגזוז מזוייף. עם הגאג המוזר הזה של VAG שמנסים לדמות את זה עם פלסטיק שמתכחש לעצמו אני עוד יכול לחיות, אבל כאלה שמחביאים את המערכת פליטה מאחורי פתחים מצופים כרום שמובילים לשום מקום זה פשוט מגוחך.

- Keyless Start. לא יודע, לא מתחבר לזה. אוהב את התחושה והרעש של מפתח בסוויצ' והסיבוב הזה שצעד צעד מעיר את הרכב.

- כל המערכות Touch המוגזמות והיעלמותם של כפתורים...בלתי נסבל.

- רכב לבן. זה כאילו הצבע הכי משמים שיש. למה..?

פורסם
אם נשארו פה אנשים שסולדים מדיזל דווקא מסיבות היסטוריות כדאי להתקדם. (לא כולם אבל אם יש כאלה)

אם זה מבחינות היסטוריות אני מסכים. אם זה מבחינות עכשוויות נקרא לזה אז אני יכול להבין. דיזל נהיה פה בארץ מאוד פופלארי בשנים האחרונות, אבל באירופה זה בנסיגה אמיתית, כאשר יש יצרנים (וולוו למשל) שמוציאים היום דגמים חדשים ללא גרסת דיזל.

Sent from my iPhone using Tapatalk
פורסם
לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

רעש סירחון ואחזקה מסובכת יותר זה גם דברים שאין ברכבי דיזל חדשים, ובחדשים אני מתכוון לרכבים מ2010 ומעלה. אולי רק במסחריות.

זה כשהם חדשים. אחר כך תקבל גם רעש גם סרחון גם תקלות יקרות.

אבל אני חי ב1996, אז מה אני יודע

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

וחשבתי שאני בררן...

הלאוים שלי:

לא תיבה שאינה ידנית או פלנטרית (גיר רציף נהגתי ושנאתי, רובוטי לא התנסתי, חושש מעלויות ושחיקה בפקקים)

לא רכב בלי גלגל רזרבי בגודל מלא (אולי אתפשר על גלגל זמני אם לא תהיה ברירה, אבל בטח לא כזה שבא עם ערכת ניפוח, מה עושים עם קרע בדופן ?)

לא בלי כיוון גובה למושב הנהג לפחות.

לא בלי מושב אחורי מפוצל.

לא עם תא מטען קטן ולא שימושי. 

לא בצבע כהה (האוטו הראשון שלי היה "אפור כהה" בקטלוג, בפועל היה בשחור בהיר ולהט כמו תנור כשעמד בשמש), לא הבנתי את הקטע של גג שחור, מה זה נותן ?

לא אוטו שמרגיש צעצוע זול...

זהו בינתיים, יש בטח עוד הרבה...

פורסם
  בטח יגידו עוד פעם שאני תקוע ב1996, אבל הסיבות שאני סולד מדיזל זה - מסריח, מרעיש, דלק יקר יותר, אחזקה שהופכת להיות מסורבלת ויקרה עם השנים. 

אז כן, אתה לחלוטין תקוע ב1996. שום דבר ממה שכתבת לא רלוונטי כבר הרבה זמן (מילא היית כותב מזהם....).

יש רכבי דיזל שתתקשה להבחין שאתה נוהג/נוסע ברכב שהוא לא בנזין, חוץ אולי בהתנעה ראשונית בבוקר.

גם זה לא מגובה במציאות.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • רעיון טוב! 3
פורסם

נכון מאוד, ואפילו בהתנעה ראשונית הקיה היתה מאוד שקטה. 

וכשהרכב חם אני מוכן להישבע שהיא הייתה שקטה מהרבה רכבי בנזין שאני מכיר.

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

מילת מפתח פה "חדשים".

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

שלי 2010 של אבא שלי 2008 , לאחי הייתה 2007 עד לפני שנה.  אף אחת מהן לא הרעישה/מרעישה יותר מדי או הסריחה.

כנ"ל מכיר מקרוב פלואנסים 2013-14 קרועות, שגם לא יותר מדי מרעישות וכלל לא מסריחות לפחות לא מסולר 🤣 .

אגב הסולר בימינו ממש לא יקר, ומיותר לציין כמה אפשר לנסוע על ליטר סולר אפילו בבהמה כמו שלי.

אבל בתכלס? לא בא לך על סולר ? זכותך המלאה . זה שיש לי רכב מונע סולר לא אומר שאני עיוור ליתרונות של מנועי בנזין או איזה חסיד ומטיף :) 

פשוט חבל אם מישהו יקרא את הדברים ויפסול לפני שניסה או התנסה.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
  • אהבתי 1
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם
לפני 2 שעות, dorsht כתב:

לדעתי הספארק מציעה חבילה יותר טובה.

מנוע חזק יותר בשילוב גיר רציף שאמור לתרום לחיסכון בדלק (ביחס לפיקנטו, לא ביחס לרכב טורבו דיזל או היברידי), מערכת זיהוי סטייה מנתיב מקורית ולא בהתקנה מקומית, יותר כריות אוויר, אחריות מלאה של 5 שנים (לפחות נכון לסוף 2019) ולא אחריות של 7 שנים שמורכבת מ-3 שנים מלאות ו-4 שנים נוספות על מנוע, גיר וציריות, יותר אבזור.

החיסרון היחיד זה כנראה השוק שלה לעומת הפיקנטו.

גם אני חושב.

אבל הרבה אנשים קונים בשביל למכור, וזה אחד הדברים הראשונים שהם חושבים עליו.

חוץ מזה זה לגמרי טעם אישי.  אני הרגשתי שהפיקנטו (לפחות הדור הקודם הייתה מרוסנת/נוקשה מדי).

ההבדלים יחסית זניחים לכאן או לשם.

פורסם
לפני 29 דקות, vadim6385 כתב:

מתי החזקתרכב דיזל בפעם האחרונה?

גילוי נאות: מחזיק רכבי דיזל פרטיים וגם היברידיים. אישית נוסע עם דיזל כי אוהב את ההתנהגות שלהם.

רכב אצלי עושה בממוצע 50,000 בשנה. תקלות מבחינת מערכות הנעה היו לי רק באוריס ההיברידיות. בדיזלים על כ 170,000 קילומטרים שעשו עד שחזרו לחברת הליסינג או מעל ל 300,000 עד שנמכרו לא היו תקלות חוץ מפעם אחת שהחלפתי מזרק בדובלו. בתמורה קיבלתי מומנט בריא, רכבים חסכוניים ונעימים ליום יום. נכון שהשמיעה שלי דפוקה אבל לא רק אני טוען שאין רעש מטריד או מורגש.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 37 דקות, vadim6385 כתב:

הייטי דיזל שלי תהיה 9 שנים על הכביש בחודש הבא. היא עברה כבר למעלה מ-260000 ק"מ, ונוסעת דומה מאד לאיך שנסעה כשהיתה חדשה. מסביב (כולל במשפחה) מתחילים להרים גבה, אבל אני לא מתכוון להחליף אותה בעתיד הנראה לעין.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אין צורך להאכיל את הטרול, הוא חוזר על אותו משפט 10 פעמים, אתם משקיעים בתגובות מגובות בנתונים + התנסות אישית והוא עונה באותו משפט לקוני.

חבל על הזמן שלכם

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם
לפני 35 דקות, Benor כתב:

גם אני חושב.

אבל הרבה אנשים קונים בשביל למכור, וזה אחד הדברים הראשונים שהם חושבים עליו.

חוץ מזה זה לגמרי טעם אישי.  אני הרגשתי שהפיקנטו (לפחות הדור הקודם הייתה מרוסנת/נוקשה מדי).

ההבדלים יחסית זניחים לכאן או לשם.

אני מאוד בעד הספארק. הייתה לי אחת במשך כמה שבועות מליסינג עד שהגיע הרכב שהזמנתי, וממש חשבתי ברצינות לבטל ולהישאר עם הספארק. זריזה מאובזרת יחסית, והכי חשוב, שווי מס פצפון 🐗

לגבי הפיקנטו, לבן דוד שלי יש אחת שיצא לי לנהוג ולנסוע בה כנוסע לא מעט, פחות אהבתי, לפחות ביחס לספארק. 

פורסם (נערך)

אצטט מישהו מהפורום.  " מציעה דברים ומתנהגת כמו רכבים גדולים ממנה רק בקטן".

הטעות היחידה שעשיתי, שלא חיכיתי מס' חודשים עם הרכישה לקנות את הדגם שלאחר מתיחת הפנים. (אבל באמת שאין לזה סוף).

אין לי שום טענות כלפי הספארק.  בהשוואה ל-107 הרובוטית שהייתה לי מדובר בהבדל של שמיים וארץ.  בהשוואה אליה, אני מרגיש שאני נוסע ברכב פרימיום. 

לא חסר כוח גם בעליות, מזגן חזק ומהיר, בידוד רעשים סביר,  צריכת דלק סבירה, גיר נורמאלי, מושב ותנוחת נהיגה נוחה, מנוע 4 צילינדרים, טיפולים זולים. 

ביום קיץ חם ה-107 הייתה פשוט לוהטת! הדאשבורד, הדלתות, ההגה, המושב וכמעט הכל מיני תנור.

בידוד תרמי ואקוסטי ששואף ל- 0. 

עריכה אחרונה על ידי Benor
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...