Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידני מול אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, EliC25 כתב:

זה פשוט לא נכון.

כל שבוע נפתח פה שרשור על ידני\אוטומט או על איזו אבולוציה בעולם הרכב שמכחידה את הגירים הידניים, ותמיד קופצת תגובה כזו ואני עונה לה ומסביר, כמו עוד חברי פורום, שרכב ידני נמכר הרבה יותר מהר ממקביל אוטומטי, בגלל ההיצע הנמוך.

מה שאתה אומר נכון אם יש לך רכב ידני שהוא לא הגרסה הכי חלשה ולא מאובזרת של איזו מיני. אלה ימכרו פחות מהר מהאוטומט.

רכב ידני מאובזר יחסית עם מנוע חזק מהסטנדרט (כמו האוטו שלך, אבל גם סופר מיני עם מנוע 1.6) ימכר יותר מהר וכנראה גם במחיר גבוה יותר מאשר מקבילה אוטומאטית.

פותח השרשור רוצה לקנות קליאו בסיסית ולא מאובזרת. לדעתי היא תהיה סחירה פחות מאוטומאטית.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בטויוטה יש מצב מוזר במחיר הידניות

ביד 2,משום מה הידניות נמכרות כולן

מעל המחירון,ויותר יקרות מהאוטו'

באותו השנתון!

הזוי.

פורסם
לפני 2 דקות, Ooga כתב:

מה שאתה אומר נכון אם יש לך רכב ידני שהוא לא הגרסה הכי חלשה ולא מאובזרת של איזו מיני. אלה ימכרו פחות מהר מהאוטומט.

רכב ידני מאובזר יחסית עם מנוע חזק מהסטנדרט (כמו האוטו שלך, אבל גם סופר מיני עם מנוע 1.6) ימכר יותר מהר וכנראה גם במחיר גבוה יותר מאשר מקבילה אוטומאטית.

פותח השרשור רוצה לקנות קליאו בסיסית ולא מאובזרת. לדעתי היא תהיה סחירה פחות מאוטומאטית.

הקליאו הידנית ממש לא בסיסית עם אבזור מכובד למדי.

דווקא זה אחד היתרונות בקליאו ידנית לעומת איביזה למשל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 4 שעות, Gavrik כתב:

וניקח פונקציה נקיה של עלות אחזקה + חסכון בדלק אז ידיה של תיבה אוטומטית פלנטרית מתקדמת וטובה תהיה על העליונה למשל אם תיקח תיבת AISIN טובה כמו שיש ברכב שלי אז היא לא צריכה תחזוקה והרכב שלי עבר כבר 100,000 ק"מ זה בערך השלב שבו בתיבה ידנית מחליפים קלאט'צ בנוסף בזכות ריבוי הילוכים ובזכות זה שהתיבה האוטומטית "לא מתעצלת" לעבוד ומחליפה הילוכים מאוד מוקדם ושומרת על סל"ד נמוך ועל צריכת דלק נמוכה אני חושב שבפאן הכלכלי תיבה אוטומטית טובה תהיה עדיפה על ידנית

כן אבל לא כולם קונים רכב חדש מהניילון

ומי שמחליף קלאטצשטזצשט ב100 אלף קמ צריך ללמוד איך להשתמש בקלאץ.

לפני 1 שעה, Ooga כתב:

היא תהיה סחירה פחות נקודה כי היא צרפתיה. גם הקליאו האוטומטית לא נחטפת.

מכרתי אקסנט עם 320 אלף קמ תוך שבוע וחצי, לנטרה יד שמינית תוך שבוע וגטס פשוטה לחלוטין GLF פי 2 מהמחירון תוך שבועיים.

לעומת זאת היו לאבא שלי 2 רכבים די סחירים ולקח לנו קרוב לחודשיים למכור אותם: ספארי, עם ק"מ מאוד מאוד נמוך (10 אלף לשנה, יד שניה פרטי), ומזדה 6 המאובזרת.

פשוט יש המון היצע.

פורסם
לפני 9 שעות, המחליף כתב:

הציבור בארצנו הנפלאה הוא: א. מפונק ומעדיף אוטומט (לקח לי יותר זמן למכור ידני)

ב. ארצנו הררית בהרבה מקומות ופקוקה בשאר- כך שיותר נוח בה אוטומט.

אבל למרות זאת אני אישית שומר אמונים לחויית הידני והעברת ההילוכים.

אני גר בתל-אביב - בלב הפקקים.

אני נהגתי במרכז פריז בשעות העומס, עמדתי בפקקים של נאפולי, מנצ׳סטר, מינכן ,רומא ובוקרשט(אוי בוקרשט איומה)  - בכולן ללא רבב הפקקים ועומס התנועה של תל אביב הוא גיכוח מצחיק, אבל מה? שמה רוב הרכבים מסביב ידניים - מעשית תירוץ הפקקים הוא מגוכח.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
בטויוטה יש מצב מוזר במחיר הידניות
ביד 2,משום מה הידניות נמכרות כולן
מעל המחירון,ויותר יקרות מהאוטו'
באותו השנתון!
הזוי.

לא מפתיע אותי בכלל.
משפחתית ידנית זה מוצר עם היצע מזערי.

בכלל ידניות קל למכור. מכרתי מספר רכבים ידניים וכל הפונים אלו אנשים שמחפשים ידניות. זו בכלל לא פשרה מבחינתם. ההיפך.

מכרתי לפני כמה שנים פוקוס ידנית. קונים ניסו להוריד אותי בטענה שאותו רכב אוטומטי קיים למכירה אוטומטי בכמה אלפים פחות.
"עובדה שהתקשרת אלי"

מי שטוען שקשה למכור רכב ידני כנראה לא עשה זאת מעולם

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם

הפעם האחרונה שמכרתי ידנית הייתה לפני קצת יותר מ 10 שנים . זו היתה קורולה ישנה ולקח זמן למכור אותה למרות המותג החזק.

אני מאוד אשמח שיהיה מבחר ידניות וכל מה שאני טוען הוא שמי שקונה היום ידני חדש לוקח סיכון של קושי במכירה עתידית בגלל מגמות השוק.

זה דבר לגיטימי להסתכן בקושי מכירה עבור רכב שאתה אוהב .

מה יהיה בעתיד ? איש לא יודע ומאוד יתכן שיהיה שוק טוב בגלל ההיצע המצומצם

פורסם

מתי תבינו שאת רוב האנשים זה לא מעניין, מבחינתם כמה פחות להתעסק בנהיגה, ואם אפשר לנהוג עם רגל אחת פחות, ושיד ימין תשב על ההגה או על המשענת- מה טוב. 

לא שייך למפונקים או עצלנים, פשוט לא אוהבים להתעסק בנהיגה, זה הכל. 

זה לא הופך אותם לנהגים גרועים יותר או בני אדם נחותים יותר. זה אנשים שלא אוהבים לנהוג. סה טו

• מעניין 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 16 שעות, noknok כתב:

מעשית תירוץ הפקקים הוא מגוכח.

(*מגוחך - תיקון שגיאה)

בכל אופן שם הרוב מישורי (פולין/הולנד כדוגמא)

תנסה לעמוד בפקק וכל הזמן לזנק בעליות

או חנייה ברוורס בסיבוב בעלייה...

אני עצמי כן נוהג ידני אבל אני מבין את מי שלא

לפני 20 שעות, Ooga כתב:

רכב ידני מאובזר יחסית עם מנוע חזק מהסטנדרט

אולי תוכל לעדכן האם פעם נתקלת ברכב ידני המאובזר בסוללה היברידית...

משתדל לעזור

פורסם

לא לשכוח שלמרות הכל לפעמים שווה לקנות ידני לא רק מכל הסיבות שצוינו פה (פשוט יותר כיף לנהיגה, זה הכל, לפחות בשבילי) ונכון שבארץ הרוב אוטומט, אבל מצד שני יש שוק של אנשים שמחפשים אך ורק ידני ובגלל שנדיר למצוא רכבים כאלה אז לא יהיה קשה למכור. לי למשל יש אימפרזה 2006 מנוע 2 ליטר ידנית הנעה כפולה 160 סוס. לכאורה סתם משפחתית עם מנוע מוגדל... אבל כמה כאלה יש בארץ? (אני כמובן מתכוון לידניות) ראיתי פחות מ5! בטוח שיש קצת יותר, אבל זה זניח לעומת כל האוטומטיות.. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, שביט כתב:

מתי תבינו שאת רוב האנשים זה לא מעניין, מבחינתם כמה פחות להתעסק בנהיגה, ואם אפשר לנהוג עם רגל אחת פחות, ושיד ימין תשב על ההגה או על המשענת- מה טוב. 

לא שייך למפונקים או עצלנים, פשוט לא אוהבים להתעסק בנהיגה, זה הכל. 

זה לא הופך אותם לנהגים גרועים יותר או בני אדם נחותים יותר. זה אנשים שלא אוהבים לנהוג. סה טו

"לא אוהבים להתעסק" = "סוג של עצלנים"
במדינות אירופה בהן הרוב בוחרים בידני זה לא בהכרח בגלל אהבת הנהיגה, זה פשוט זול יותר.
דווקא בישראל בה יוקר המחייה גבוהה ומיסי הרכב מטורפים לחלוטין משום מה רוב הציבור מוכן לשלם כעשרת אלפים שקלים בשביל לחסוך לעצמם את הטרחה הנוראים הכרוכה בהחלפת הילוכים.
עכשיו אני מבין שלנסוע עם רכב ידני בפקקים של גוש דן יום יום זה די מעיק אבל לא כל ה99% שנוהגים על אוטומט בישראל עושים את זה יום יום

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 21 שעות, noknok כתב:

אני נהגתי במרכז פריז בשעות העומס, עמדתי בפקקים של נאפולי, מנצ׳סטר, מינכן ,רומא ובוקרשט(אוי בוקרשט איומה)  - בכולן ללא רבב הפקקים ועומס התנועה של תל אביב הוא גיכוח מצחיק, אבל מה? שמה רוב הרכבים מסביב ידניים - מעשית תירוץ הפקקים הוא מגוכח.

אישית כאשר אנחנו צריכים לנסוע  ואני יודע שיהיו פקקים אני מעדיף את הספייס סטאר, זה פשוט נוח יותר.

אם היה לנו רכב יחיד למרות שאני אוהב ידני היינו קונים אוטומט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

זה לא העניין של העומס, זה העניין של הברבריות על הכבישים. זה לא פשוט כלל וכלל
פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, Pecan כתב:

ה לא העניין של העומס, זה העניין של הברבריות על הכבישים. זה לא פשוט כלל וכלל

לא הבנתי הרי גם בידני נהג טוב יודע לבלום עם הברקס וגם הקלאצ' ולאתר במהירות את ההילוך המתאים החדש ולהמשיך בנסיעה 

או שהתכוונת לאלו שחותכים מהצד?

עריכה אחרונה על ידי המחליף

משתדל לעזור

פורסם
לא הבנתי הרי גם בידני נהג טוב יודע לבלום עם הברקס וגם הקלאצ' ולאתר במהירות את ההילוך המתאים החדש ולהמשיך בנסיעה 
או שהתכוונת לאלו שחותכים מהצד?
לאלה שחותכים, לאלה שבולמים באגרסיביות, לנהג שלא יודעים איתות מה הוא, ולעוד שלל התנהגויות על הכביש
  • תוכן חדש...