Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדמ"ח - מי כמה איך ולמה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 280
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא שייך לבראנז'ה, אבל מניסיון של קרובי משפחה (לא בתחום מחשבים) מדובר בתואר קשה מאד. המסגרת של האו"פ היא מסגרת שמצריכה הרבה מאד משמעת עצמית ויכולת למידה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הלימודים בפתוחה מאוד מאוד קשים.

המסגרת אולי מייצרת אשליה שאפשר לשלב בין לימודים לדברים אחרים, אבל בפועל הקורסים דורשים המון שעות.

היתרון הוא בעיקר בקבלה.

למען האמת אני לא מכיר מישהו שעשה תואר בפתוחה שלא תוך כדי הצבא, אבל אני מאמין שבכלליות אם תלמד שם ותסיים עם ממוצע סביר, היחס לא יהיה שונה מהיחס לבוגר כל אוניבריסטה אחרת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

המדגם שלי לא מייצג, אבל בנתיים כל מגייס (ראש צוות/קבוצה/מחלקה וכו') העריך מאוד את הלימודים בפתוחה. כל אחד מסדר לעצמו את הדירוג של האונ' מבחינת קושי/יוקרה, אבל הפתוחה חזק בטופ.

מספיק להסתכל על המדפים הקורסים של הספריה במדויקים (באת"א) מרוב ספרים של הפתוחה בליניארית ואלגוריתמים למשל. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

היי חברה

אני גם באותה התלבטות כמו הבחור כאן אבל מבוגר ממנו בכמעט עשור.

כבר מהשנה השניה בתואר שעשיתי (כלכלה חשבונאות), שקלתי האם לעבור מקצוע עקב השכר הנמוך בתחילת הדרך והשעות המרובות הצפויות לי.

סיימתי את הסטאז' שלי (יש לי עוד לעשות מספר מבחני מועצה כדי לקבל את ההסמכה לראיית חשבון) בתחום שאני לא מעוניין להמשיך לעבוד בו. 

מכאן יש לי שתי אופציות:

1. ללכת למסלול ביקורת--->עוזר חשב---> חשב - היתרון הוא שמגיעים אחרי מספר שנים למשכורת של (כנראה) 16-20 ויש עבודה עד לפנסיה.

החסרון הוא מקצוע משעמם ולהתחיל משכר של 8.5 ברוטו עם מקומות שעובדים בהם שעות מרובות (פלוס נסיעות שלוקחות לא מעט זמן).

2. ללמוד תואר ראשון נוסף - יש לי אפשרות באונ'. לאור זה שבמכללות יש מסלולים של 3 סמסטרים ופחות שעות פר סמסטר, האופציה הזו קורצת לי יותר.

ההתלבטות העיקרית שלי היא מה עושים בגיל 40-45? האם זה נכון שאתה כבר עם רגל בחוץ מהמקצוע? מה עושה מי שמפוטר מהייטק בגיל כזה?

לכאורה נראה כי האופציה העדיפה היא הראשונה כי המשכורת לאורך זמן תהיה טובה יותר והבטחון תעסוקתי גדול יותר, אבל אני לא בטוח שאני מעוניין בה.

נ.ב.

אשמח להסבר מה ההבדל בין הנדסת חשמל / מכונות / מחשבים.

אם אני מחפש לא רק לתכנת אלא גם את היכולת לעבוד במקום שמייצר מוצרים, לאיזה מסלול אני צריך ללכת? 

פורסם (נערך)

מה זה "מבוגר בכמעט עשור"? בן 35? זה עדיין לא סוף הדרך המקצועית, אני הכרתי אנשם שהתחילו ללמוד רפואה בגיל הזה.

כמובן שאי אפשר ליעץ לאדם שכלל אינימכיר, אבל הדבר הראשון שקופץ לי לעין הוא שאתה על סף סיום תעודת רואה חשבון. בשלב כזה לא נוטשים את המסלול, עושים מאמץ אחרון ומשיגים את התעודה. אתה לא יכול לדעת איפה השילוב שלה עם ידע נוסף יועיל לך בעתיד.

לגבי המקצועות שהזכרת: קודם כל, תואר מהנדס הוא תואר שלימודיו אורים 4 שנים אם הם עוברים "לפי הספר". לא מדובר בלימודי מקצוע פרופר, אלא בלימודים שנותנים לך בסיס איתן לבניית המסלול שלך. בהתאם לכך מדובר בלימודים די רחבים, כאשר הבסיס לכל דבר הוא מתמטיקה, מתמטיקה ועוד הרבה מתמטיקה. אם המצקוע הזה לא מדבר אליך כנראה שתצטרך למצוא מסלול אחר. אבל אני מתקשה להסביר על רגל אחת את ההבדל בין לימודי הנדסת חשמל, מכונות או מחשבים (או עוד כמה מסלולי הנדסה, בסופו של דבר כולם משיקים) - אני ממליץ לך להכנס לפרקי ההסבר למועמד באתרי האוניברסיטאות (טכניון, תל אביב, בן גוריון, ובחלק מהמסלולים גם העברית, בר אילן וחיפה) ולקרוא מה יש להם לספר. כון שהכל צבוע בוורוד, אבל בכל זאת יתן לך מושג על מטרת הלימודים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, carkin כתב:

היי חברה

אני גם באותה התלבטות כמו הבחור כאן אבל מבוגר ממנו בכמעט עשור.

כבר מהשנה השניה בתואר שעשיתי (כלכלה חשבונאות), שקלתי האם לעבור מקצוע עקב השכר הנמוך בתחילת הדרך והשעות המרובות הצפויות לי.

סיימתי את הסטאז' שלי (יש לי עוד לעשות מספר מבחני מועצה כדי לקבל את ההסמכה לראיית חשבון) בתחום שאני לא מעוניין להמשיך לעבוד בו. 

מכאן יש לי שתי אופציות:

1. ללכת למסלול ביקורת--->עוזר חשב---> חשב - היתרון הוא שמגיעים אחרי מספר שנים למשכורת של (כנראה) 16-20 ויש עבודה עד לפנסיה.

החסרון הוא מקצוע משעמם ולהתחיל משכר של 8.5 ברוטו עם מקומות שעובדים בהם שעות מרובות (פלוס נסיעות שלוקחות לא מעט זמן).

2. ללמוד תואר ראשון נוסף - יש לי אפשרות באונ'. לאור זה שבמכללות יש מסלולים של 3 סמסטרים ופחות שעות פר סמסטר, האופציה הזו קורצת לי יותר.

ההתלבטות העיקרית שלי היא מה עושים בגיל 40-45? האם זה נכון שאתה כבר עם רגל בחוץ מהמקצוע? מה עושה מי שמפוטר מהייטק בגיל כזה?

לכאורה נראה כי האופציה העדיפה היא הראשונה כי המשכורת לאורך זמן תהיה טובה יותר והבטחון תעסוקתי גדול יותר, אבל אני לא בטוח שאני מעוניין בה.

נ.ב.

אשמח להסבר מה ההבדל בין הנדסת חשמל / מכונות / מחשבים.

אם אני מחפש לא רק לתכנת אלא גם את היכולת לעבוד במקום שמייצר מוצרים, לאיזה מסלול אני צריך ללכת? 

תשמע במקצוע הזה מעניין מתחיל מדרגות ניהול כי אתה מתחיל להיפגש עם לקוחות, הולך לפגישות, נותן יעוץ, הופך להיות אחראי על מערכות פיננסיות גדולות, הופך להיות איש אמון של בעל העסק ועוד ועוד. כל עוד אתה בסטטוס של מתמחה אף אחד לא יתן לך לעשות דברים מעניינים. מנג'ר/שותף מוכר ידע, מביא עבודה וזורק אותה לפועלים השחורים. זו האמת.

עם הכשרת ראיית חשבון יש לך הרבה יותר אופציות מאשר ללכת במסלול השיגרתי של ביקורת -> עוזר חשב -> חשב במיוחד אם עשית התמחות באחת מארבעת המשרדים הגדולים. חברים שלי הלכו להיות עוזרי סמנכ"לי כספים, עוזרי מנכ"ל, פתחו משרדים או לקחו את הידע המקצועי שלהם לעולם תוכן אחר לדוגמא השקעות נדל"ן ועוד. 

השכר קופץ משמעותית ברגע שעוזבים את המשרדים במיוחד עכשיו שמתחיל להיות מחסור ברואי חשבון בשוק. אם הבעיה היא בשעמום אז זה מורכב תבדוק אם אתה משתעמם מהמקצוע או מסיבות אחרות (מחסור בחיי חברה, מחסור בזוגיות). נסה למצוא עניין על ידי החלפת התמחות/מקום עבודה. לדוגמא לנסות להתנייד ממחלקת ביקורת למחלקה כלכלית או מיסים. תקבל גם ניסיון נוסף וגם עניין כי תלמד משהו חדש. 

בנוגע ללכת ללמוד תואר נוסף הכל אפשרי. אני הייתי באותה דילמה בדיוק כמוך והגעתי למסקנה שהסיכוי להחליף עולם תוכן לחלוטין (וזה מה שאתה עושה) בגיל 40 ללא ניסיון ורקע רלוונטי זה קשה. אני לא אומר בלתי אפשרי, אבל קשה. אני מכיר אדם אחד שעשה מעבר מראיית חשבון ל-data scientist, אבל הוא קודם עשה סיבוב במחלקת מערכות מידע של EY, צבר קצת ניסיון וחליטר את הדרך שלו החוצה. אין לי מושג כמה הוא מרוויח והאם הוא מרוצה כי לא שמרנו על קשר. 

אני יודע שפליטי ראיית חשבון רבים הולכים ללמוד מערכות מידע במסגרת קורסים. מכיר כמה שעשו את זה והפכו להיות מנתחי מערכות/מאפייני מערכות/מטמיעי SAP/פריוריטי. לא יודע אם זה מעניין אותך, אבל זה מסלול שהידע המקצועי שלך יהיה רלוונטי במידה מסוימת. כלומר אתה לא זורק 4 שנות לימוד לפח. 

ללכת מראיית חשבון להנדסה זה הבדל של שמיים וארץ גם מבחינת רמת לימודים (ה-מ-ו-ן מתמטיקה ברמת קושי גבוהה) וגם מבחינת עיסוק. אתה צריך לחשוב על זה ממש לעומק לפני שאתה מתחייב למסלול ארוך ומאוד קשה ל-4 שנים נוספות. אל תשכח שמדובר ב-4 שנים נוספות שאתה לא מסוגל לעבוד ולומד מהבוקר עד הערב. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
לפני 11 שעות, ChemGuy85 כתב:

אני יודע שפליטי ראיית חשבון רבים הולכים ללמוד מערכות מידע במסגרת קורסים. מכיר כמה שעשו את זה והפכו להיות מנתחי מערכות/מאפייני מערכות/מטמיעי SAP/פריוריטי. לא יודע אם זה מעניין אותך, אבל זה מסלול שהידע המקצועי שלך יהיה רלוונטי במידה מסוימת. כלומר אתה לא זורק 4 שנות לימוד לפח. 

מה הקשר בין ראיית חשבון ובין מנתחי מערכות / מאפייני מערכות / מטמיעי SAP אלא אם אתה מדבר על SAP במודולי מיסים וכאלה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

מאפייני מערכות שמתעסקים במערכות פיננסיות צריכים להבין תהליכים חשבונאיים, יכולת לקרוא כרטסות, יכולת להבין מה עובדים במחלקת רכש, כספים ומלאי שמשתמשים בתכונות האלה צריכים לראות. 

מטמיע SAP מודל פיננסי או פריוריטי גם צריך רקע חשבונואי לדוגמא כשאר מבצעים הסבת נתונים מפריוריטי לסאפ צריך להבין מה עבר, האם הכל עבר נכון, האם הכל מוצג נכון. מדובר בתהליך מאוד מורכב במיוחד כאשר מדובר בארגון גדול שמבצע מיליוני תנועות יומן בשנה.  בנוסף הוא צריך לדעת לתת הדרכה לעובדים שהולכים להשתמש במערכת הזאת. 

זה מה שאני הבנתי כאשר התעניינתי במסלול הזה. פסלתי אותו כי זה הרגיש לי כמו נישה מאוד מסוימת, אבל אני יודע בוודאות שרבים מהתחום שלי הלכו לעולם תוכן הזה יחסית בקלות באמצעות קורס הסבה/לימודי המשך בשלוחה של הטכניון בתל אביב. (מסלול מערכות מידע)

פורסם

בדיוק כמו שכתבתי, אתה מדבר על מודולים מאוד ספציפיים בתוך העולם שנקרא SAP.

זה לא הופך אותך למנתח מערכות (שבד"כ לא יתעסק בתוך התהליכים החשבונאיים בתוך SAP, זה תפקיד שנקרא בעולם ה-SAPי - מיישם מערכות) וגם לא למאפיין מערכות (שבינינו היום זה תפקיד == למנתח מערכות).

מיישם מערכות ב-SAP אכן צריך להיות סמכות מקצועית באותו מודול SAP מדובר, אם זה מיסוי אז במיסוי, אם זה בכוח אדם אז בכוח אדם וכו'.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שתי הסיבות היחידות מבחינתי להישארות במקצוע הן הביטחון התעסוקתי והיציבות של המשכורת אחרי כמה שנות ותק.

עם זאת, אני חושב שאם אמשיך במקצוע, יתכן מאוד שאקום כל בוקר בחוסר חשק מוחלט להגיע לעבודה.

לכן, שימו כרגע את הראיית חשבון בצד.

מה ניתן לעשות עם הנדסה / מדעי המחשב?

האם באמת בגיל 40-45 אתה בחוץ?

מה עושים מי שנפלטו מהמקצוע? לאיזה תחום הם פונים?

פורסם

מי שנפלט מהתחום זה בד"כ מי שרוצה להיפלט מהתחום, אחרת הדרישה היא מספיק גבוהה כדי שגם כאלה שלא חזקים ימצאו מקום.

ומי שבגיל 40-45 בחוץ זה מי שנשאר לא רלוונטי, לא לומד ולא מתפתח במשך הקריירה שלו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

ביטחון תעסוקתי לא קיים באף מקצוע. אל תבנה על זה. אם אתה הופך לשותף בביג 4 או מתברג היטב בארגון פיננסי כלשהו כמו קופת גמל/בנק יש לך קרקע יציבה (סוג של) מתחת לרגליך, אבל בגדול ימי מפא"י וההסתדרות חלפו. כולנו ניתנים להחלפה וכל תמורה טכנולוגית עלולה לגרור גל פיטורים. 

פורסם
לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מי שנפלט מהתחום זה בד"כ מי שרוצה להיפלט מהתחום, אחרת הדרישה היא מספיק גבוהה כדי שגם כאלה שלא חזקים ימצאו מקום.

ומי שבגיל 40-45 בחוץ זה מי שנשאר לא רלוונטי, לא לומד ולא מתפתח במשך הקריירה שלו.

אני רואה המון כתבות שבהן מופיעים גם אנשים בתפקידים בכירים שאיבדו את מקום עבודתם בגיל הזה ולא מצאו משהו אחר.

אם יש כאם חברה בני 45 וצפונה שיכולים לשתף מניסיונם האישי, זה יהיה מאוד מועיל עבורי (גם כאלה שנאלצו לעשות הסבה מקצועית - לאיזה תחום עשיתם)

לפני 4 דקות, ChemGuy85 כתב:

ביטחון תעסוקתי לא קיים באף מקצוע. אל תבנה על זה. אם אתה הופך לשותף בביג 4 או מתברג היטב בארגון פיננסי כלשהו כמו קופת גמל/בנק יש לך קרקע יציבה (סוג של) מתחת לרגליך, אבל בגדול ימי מפא"י וההסתדרות חלפו. כולנו ניתנים להחלפה וכל תמורה טכנולוגית עלולה לגרור גל פיטורים. 

יש הבדל משמעותי בין מקצוע כמו הנדסה שכשאתה מגיע לגיל מסוים הסיכוי שלך למצוא עבודה קטן וגם המשכורת קטנה.

בראיית חשבון המשכורת יחסית יציבה והניסיון מוערך בשוק ולא מהווה חיסרון (אבל כמו שרשמתי, כנראה זה לא התחום שאני ארצה להיות בו).

הייתי אולי שוקל הוראה, אבל קשה לי למצוא פרטים בנוגע למשכורת התחלתית והעלייה בשכר (יש איזה מחשבון לא ברור באינטרנט).

פורסם
לפני 23 דקות, carkin כתב:

אני רואה המון כתבות שבהן מופיעים גם אנשים בתפקידים בכירים שאיבדו את מקום עבודתם בגיל הזה ולא מצאו משהו אחר.

אני אגלה לך ממבט מהצד:

1. תפקידים בכירים אין הרבה, ויכול לקחת זמן למצוא כזה.

2. מי שהיה בתפקיד בכיר ופישל (ובינינו זה עולם קטן, המרחק בין כל חברה לחברה אחרת שתבחר בארץ הוא בערך 3 קליקים, חבר של חבר של חבר והגעת לשם), הנכונות של חברה אחרת לקחת אותו לתפקיד בכיר נמוכה עד לא קיימת.

זה מכתיב שאחד כזה שהיה בכיר ועשה פשלה (ואם לא עשה פשלה הוא לא יעזוב את המקום לפני שמצא מקום אחר) יתקשה מאוד למצוא תפקיד מקביל.

מכיר אישית כמה כאלה.

או כאלה שלמדו טכנולוגיה כלשהי לפני 20-25 שנה, ולא התקדמו איתה, אז הטכנולוגיה הזו הייתה הכי נפוצה, לאט לאט היא הוחלפה בטכנולוגיות אחרות והאחוז שלה בשוק הלך וירד, הוא נשאר עם הטכנולוגיה הישנה שהיום הפכה לנישה.

ובנישות קשה יותר למצוא עבודה זה הכל.

עכשיו אם אותו אחד במקום לבכות על מר גורלו לומד טכנולוגיה חדשה שנפוצה היום לא תהיה לו בעיה למצוא עבודה.

מכיר אחד שהתחיל עבודה בגיל 64, עזב לסטארט אפ בגיל 66 (!)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...