Jump to content

carkin

  • הודעות

    0
  • כאן מאז:

  • פעילות אחרונה

כל מה שפורסם על ידי carkin

  1. אני רואה המון כתבות שבהן מופיעים גם אנשים בתפקידים בכירים שאיבדו את מקום עבודתם בגיל הזה ולא מצאו משהו אחר. אם יש כאם חברה בני 45 וצפונה שיכולים לשתף מניסיונם האישי, זה יהיה מאוד מועיל עבורי (גם כאלה שנאלצו לעשות הסבה מקצועית - לאיזה תחום עשיתם) יש הבדל משמעותי בין מקצוע כמו הנדסה שכשאתה מגיע לגיל מסוים הסיכוי שלך למצוא עבודה קטן וגם המשכורת קטנה. בראיית חשבון המשכורת יחסית יציבה והניסיון מוערך בשוק ולא מהווה חיסרון (אבל כמו שרשמתי, כנראה זה לא התחום שאני ארצה להיות בו). הייתי אולי שוקל הוראה, אבל קשה לי למצוא פרטים בנוגע למשכורת התחלתית והעלייה בשכר (יש איזה מחשבון לא ברור באינטרנט).
  2. שתי הסיבות היחידות מבחינתי להישארות במקצוע הן הביטחון התעסוקתי והיציבות של המשכורת אחרי כמה שנות ותק. עם זאת, אני חושב שאם אמשיך במקצוע, יתכן מאוד שאקום כל בוקר בחוסר חשק מוחלט להגיע לעבודה. לכן, שימו כרגע את הראיית חשבון בצד. מה ניתן לעשות עם הנדסה / מדעי המחשב? האם באמת בגיל 40-45 אתה בחוץ? מה עושים מי שנפלטו מהמקצוע? לאיזה תחום הם פונים?
  3. היי חברה אני גם באותה התלבטות כמו הבחור כאן אבל מבוגר ממנו בכמעט עשור. כבר מהשנה השניה בתואר שעשיתי (כלכלה חשבונאות), שקלתי האם לעבור מקצוע עקב השכר הנמוך בתחילת הדרך והשעות המרובות הצפויות לי. סיימתי את הסטאז' שלי (יש לי עוד לעשות מספר מבחני מועצה כדי לקבל את ההסמכה לראיית חשבון) בתחום שאני לא מעוניין להמשיך לעבוד בו. מכאן יש לי שתי אופציות: 1. ללכת למסלול ביקורת--->עוזר חשב---> חשב - היתרון הוא שמגיעים אחרי מספר שנים למשכורת של (כנראה) 16-20 ויש עבודה עד לפנסיה. החסרון הוא מקצוע משעמם ולהתחיל משכר של 8.5 ברוטו עם מקומות שעובדים בהם שעות מרובות (פלוס נסיעות שלוקחות לא מעט זמן). 2. ללמוד תואר ראשון נוסף - יש לי אפשרות באונ'. לאור זה שבמכללות יש מסלולים של 3 סמסטרים ופחות שעות פר סמסטר, האופציה הזו קורצת לי יותר. ההתלבטות העיקרית שלי היא מה עושים בגיל 40-45? האם זה נכון שאתה כבר עם רגל בחוץ מהמקצוע? מה עושה מי שמפוטר מהייטק בגיל כזה? לכאורה נראה כי האופציה העדיפה היא הראשונה כי המשכורת לאורך זמן תהיה טובה יותר והבטחון תעסוקתי גדול יותר, אבל אני לא בטוח שאני מעוניין בה. נ.ב. אשמח להסבר מה ההבדל בין הנדסת חשמל / מכונות / מחשבים. אם אני מחפש לא רק לתכנת אלא גם את היכולת לעבוד במקום שמייצר מוצרים, לאיזה מסלול אני צריך ללכת?
  4. שלום לכולם אני קורא מדי פעם באתר אך מעולם לא נרשמתי. בעקבות מקרים שקרו לי בקופת החולים שלי שבהם יש זמני המתנה בלתי סבירים לרופאים (לפעמים 3 חודשים) ושהרופאים מאוד מחפפים ומצפים שתור אצלם יהיה 5 דקות ולא נותנים אפילו את הרבע שעה שבהם אמור להיות התור (ואומרים לך באופן מפורש שתקבע עוד תור כשיש זמן המתנה של חודשיים-שלושה), רציתי לשמוע מניסיונכם מה זמני ההמתנה בקופות השונות והאם הרופאים שם נותנים את השירות המצופה בעת הגעה אליהם. כמובן שרופא אחד יכול להיות מצוין ואחר לא, אך המטרה היא לראות באופן כללי מה טיב השירות כדי לשקול מעבר לקופה אחרת.
×
×
  • תוכן חדש...