Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

חשקה נפי במכונה ביתית להכנת גלידה.


Alkash
שימו לב! השרשור הזה בן 591 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

  • תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

הכנתי כבר פעמיים גלידת ווניל במכונה החדשה, זה פשוט:

200 מ"ל חלב

200 מ"ל שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

50-100 גרם סוכר (זה ממש מתוק, תטעמו בלי הסוכר ותחליטו)

טיפה ממש של מלח

 

לחמם בסיר עד כנעט לרתיחה, שהכל יימס, לערבב תוך כדי.

לצנן במקרר או בחוץ

להכניס למכונת הגלידה

 

ספרו איך יצא

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, Nemesis כתב:

יש פידבק?

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
 

 

מכיוון שלא מצאתי אבקת החלב באף אחד מ 3 הסופרים שלידי, השתמשתי בחלב מרוכז במקום (ולא מספיק ממנו...), ורק בדיעבד הבנתי מה מטרת אבקת החלב.

תוצאה סופית- מרקם קצת מפוספס (התפתחו גבישי קרח, אין אבקת חלב= הבלילה לא מספיק סמיכה ,יותר מדי מים) אבל הטעם נהדר. וניל אמיתי במתיקות מעודנת ולא מפוצץ סוכר כמו בחלק נכבד מהגלידריות.

הפעם יצא מעין מקפא וניל, אבל זה בסדר. הוא עדיין עשיר וזה לא שהמרקם לא נעים. לפעם הבאה אדאג לאבקה ואני בטוח שהכל יצא פרפקט.

 

אתמול היה קילו מזה. כרגע נותר בערך חצי 🙃 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באסה עם האבקת חלב. המטרה שלו היא אכן להוסיף מוצקי חלב ולהסמיך. בגלל זה אני מביא מחו"ל כל פעם, לא נפוץ בארץ בסופר ואילו בגרמניה יש בכל חור.

 

בטח אפשר להנדס אותה תוצאה גם עם חלב בלבד, אבל זה יקח יותר זמן לאדות את הנוזלים.

 

בכל מקרה, אני בספק אם אפשר להגיע למרקם של גלידה במתכונים הפשוטים שחלק מציעים בלי מספיק מוצקים וחלמונים, אבל אחווה דיעה אחרי שאכין.

 

נ. ב.

אני ממליץ למי שרציני לגבי הגלידה שלו ללמוד את החומר שבאתר שקישרתי קודם.

אני הפסקתי איפשהו ב 2018 אחרי שהגעתי לתוצאות מעולות, אבל יש לו כל הזמן חומר מעניין.

 

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

 

 

 

 

 

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעיקרון אפשר להנדס אותה תוצאה עם חלב בלבד, במקום להשתמש ב 250 מ"ל חלב ו 70 גרם אבקת חלב- לשים כ 600 מ"ל חלב ולאדות עד שנשאר סה"כ 250. זה מבחינת המתמטיקה, לא יודע איך זה יצא בפועל- כנראה שעדיף שלא לחמם את החלב לפרק זמן כ"כ ארוך בעיקר כדי לא ליצור טעם לוואי

פשוט אקפוץ לחנות כלי ואספקת אפיה הקרובה, אעדכן שוב אחרי נסיון 2, אם התוצאה המפוספסת כ"כ טובה- בטח כוונת המשורר פנומנלית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • 3 שבועות מאוחר יותר ...

עדכון- נסיון שני, עם אבקת חלב. הכנתי גלידת אוראו. 

....בזאת סיימתי לקנות גלידה מגלידריות, i can not go back.

 

המתכון זה בגדול המתכון שנמסיס שם פה, ההבדלים:

1- במקום מקל וניל לשים חצי (או מעט פחות) כפית של תמצית וניל איכותית, זה אמור להיות מקביל לבערך חצי מקל וניל. זו לא גלידת וניל- הטעם צריך להיות רק מרומז.

2- בשלב הקצפת הביצים עם הסוכר, להשתמש ב 60-70 גרם סוכר, לא 90. השאר יגיע מהעוגיות

3- לקחת 3-4 עוגיות אוראו, להפריד, לגרד את הלבן שבאמצע ולשים אותו במקרר. את צדי לטחון במעבד מזון לקבלת אבקה גסה

4- הכינו שברי עוגיות (גדולים! אפשר גם 2-3 עוגיות שלמות לחלוטין) בכמות כאוות נפשכם, כולל קרם הוניל שבפנים כמובן

 

את אבקת העוגיות לזרוק פנימה בהדרגה בזמן שהגלידה במכונה, להתחיל לזרוק פנימה רק אחרי שהתערובת קרה מאוד, אחרי כ 5 דקות במכונת גלידה הגונה ו 15~ בדרעק של "דלי קרח".

את שברי העוגיות להוסיף מאוחר ככל הניתן בתהליך, אך לפני שהגלידה כבר הפכה לקרם באופן מוחלט, הם כן צריכים לספוג מעט מהלחות של הגלידה. משהו כמו 10 דקות אחרי הפעלת מכונת גלידה הגונה, 20-25 דקות בדלי קרח.

 

התוצאה היא משהו בין גלידה פיצוץ של מקדונלדס רק עם מדיום טעים יותר לקוקיז אנד קרים של בן אנד ג'ריז רק מעט רך יותר. את כמות אבקת העוגיות אפשר לכוונן לפי טעם אישי.

הגלידה מתוקה אבל לא overbearing, מומלץ מ-א-ו-ד לשים בגביע ופל טרי. 

אעדכן עם תמונה מחר, היום הייתי עסוק מדי בלאכול

  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השתמשתי פעמיים במכונה (הזולה, זו שעולה 120 שקלים). שתיהן היו סבבה. בפעם הראשונה הכנתי מושקע עם חלמונים וכו'. היה טעים מאוד. בפעם השנייה הכנתי סורבה. זו גם הייתה הפעם האחרונה שבה אשתמש במכונה הזו :)

לא בשבילי כל ההתעסקות. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המסתי 2 קוביות שוקולד איכותי, טפטפתי לתוך הגביע ונתתי לזה כמה דקות במקפיא להתקשות כדי ליצור סוף שוקולדי.

לבכות מאושר.

 

*שימו לב, כוונת המשורר לגלידה קצת בהירה יותר מזו, שמתי יותר מדי עוגיות טחונות (מבחינת טעם זה מדהים, אבל קצת יותר מתוק ומשמין מהמתוכנן)

20200704_224719.jpg

  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 12.6.2020 בשעה 16:14, Nemesis כתב:

באסה עם האבקת חלב. המטרה שלו היא אכן להוסיף מוצקי חלב ולהסמיך. בגלל זה אני מביא מחו"ל כל פעם, לא נפוץ בארץ בסופר ואילו בגרמניה יש בכל חור.

אבקת חלב ניתן להשיג בקלי קלות במגזר הערבי, שם גם ניתן למצוא כמויות נוחות בסגנון פח 5 ק״ג. :-)

ניתן להשיג בצפון בקלות ב״סלאח דבאח״ למיניהם.

 

אגב, מטרנה/תחליפי חלב אם למיניהם בשלב 3 מורכבים מאחוז גבוה של אבקת חלב -

אני עדיין שובר את הראש במציאת האחוז המדויק, אבל זה הרכיב העיקרי בשלב הזה (להבדיל משלבים 1+2).

מכיוון שזאת בכל מקרה הדרגה הזולה ביותר, אני ממליץ פשוט לנסות, מה כבר יקרה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • שנה מאוחר יותר...

מקפיץ מהשאול כי יש לזה סיבה (מחירי הגלידה בארץ עלו לפ*קינג 100+ שקל לקילו בגלידריה)

 

גבירותיי ורבותיי, קנו מכונת גלידה.

אחרי דוקטורט שלם בתחום ואיתור אנשים עם המכונות כדי לנסות, יש באמת רק 2 אופציות שכדאי לפזול אליהן בתחום של מתחת ל 2000 ש"ח

 

בגזרה הזולה יותר- DAVO 1280, המחירים שלה נעים בין 1150 ל 1400 ש"ח כתלות במבצע שתתפסו. נפח 1.2 ליטר, תוצאות נהדרות, יוצאת גלידה חלקה וההקפאה אחידה. עם התערובת הנכונה ניתן להגיע לטמפרטורת הוצאה של מינוס 10, אבל באופן כללי יהיה קל מאוד לרדת מתחת למינוס 7. 

יש את ה 1210 אבל נראה שהמנוע שלה לערבול מעט חלש יותר

 

בגזרה הקצת יקרה יותר- CUISINEART ICE100

מגיעה עם 2 כפות ערבול/קיפול (אחת לגלידה ואחת לג'לאטו, למרות שבכל מכונה אפשר להכין ג'לאטו....)

זמני הכנה מעט קצרים יותר משל המכונה הנזכרת לעיל עקב מדחס טיפה חזק יותר, ודלי בעל נפח גדול יותר (1.5 ליטר)

 

הצטיידו ב 2 דברים:

1- אבקת חלב (אם תרצו ג'לאטו או גלידה באחוזי שומן נמוכים בלי לדחוף ימבה של סוכר, חובה)

2- גואר גאם (אם תרצו שהגלידה תישאר במקפיא במרקם של גלידה גם שבוע+ ולא תצבור יותר מדי גבישי קרח). זה חומר טבעי, לא להיבהל מהשם, גם משתמשים בפחות מגרם אחד עבור כל קילו גלידה.

 

קניתי את ה 1280, הכנתי היום חצי קילו וניל עם מקל וניל אמיתי וכל הטררם וחצי קילו גלידת שוקולד איכותית, המסתי פנימה שקולד 70% כמו שצריך, זרקתי פנימה שברי מקופלת לבנה.

החלטתי לעבוד על המשפחה- קניתי קלקר טיפוסי של גלידריות ואמרתי להם שזה ממקום חדש באיזור.

התגובות טוענות שהגלידה טעימה יותר ופחות מתוקה מאלו של גולדה עבור אותם טעמים. חשפתי את המקור האמיתי וכולם הוכו תדהמה.

 

הגענו למצב שאם אתם אוהבים פעם בשבועיים-3 לאכול גלידה, מכונה תחזיר את העלות של עצמה אחרי שנה או פחות. ממליץ בחום (או בקור?), הגמישות והשליטה בטעם והערכים התזונתיים שווה כל אגורה. 

  • אהבתי 4
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...