Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אנשים לא טורחים לקרוא את ספר הרכב וזה מה שקורה. כל עוד הכביש מואר הם לא שמים לב.

וכמו שכבר נכתב, זה אורות יום ולא ערפל. לא ניתן להדליק אורות ערפל בלי להדליק קודם את אורות הדרך, אלא עם עשו קומבינה בחשמל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני נתקל גם בבסיס ערב-ערבי (כמו יום-יומי) בכאלה שגם בכביש חשוך הם לא מדליקים - יש להם מספיק תאורה מרכבים לידם או בכיוון הנגדי :screwy:

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
Drl הן בד"כ לדים יפים לבנים, שאפשר לזהות.

גם אני, כמו פות"ש, רואה לא מעט רכבים עם משהו שנראה כמו אור ערפל- פנס צהוב יותר, ולא לבן כמו הdrl, שלרוב נמצא בחלק התחתון של הטמבון, ובהחלט נראה כמו אור ערפל.

מה שלא ברור לי, זה איך אפשר להדליק אור ערפל , כשהאור הראשי כבוי. ממה שאני מכיר זה לא אפשרי.

כך או כך, זה מפגר, זה לא בטיחותי, ולפעמים זה מסנוור.

הdrl מסנוורים גם כן, בשעה שהשמש כבר שקעה והם האורות היחידים, העוצמה שלהם חזקה יותר , לעומת מצב שבו אורות המעבר דולקים.

יוצא לי לא מעט לאותת לנהגים שחושבים שdrl קדמיים אחרי החשיכה זה מספיק... :roll:

ע''י הדלקת נורות חנייה. ברגע שהן דולקות אז אפשר להפעיל את פנסי הערפל. בהרבה מכוניות, נורות החנייה t10 הפשוטות שרופות ולכן לא דולקות ומה שדולקים אלו נורות החנייה.

פורסם

אנשים לא מדליקים אורות משתי סיבות עיקריות: התאורה מסביבם מספיק חזקה ואז הם לא מרגישים שהם ללא אורות אך הסיבה העיקרית, להבדיל מהרכבים הישנים, שהתאורה בלוח שעונים ובפנל דולקת גם אם האורות אינם דולקים.

בעבר, כאשר האורות לא היו דולקים גם הלוח שעונים לא היה דולק ואז הנהג היה מרגיש בקלות שהתאורה לא עובדת כי הלוח שעונים היה חשוך.

היום זה לא כך וזאת גם הסיבה שאנשים נוסעים ללא אורות.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

שתי ה"סיבות" מראות על אדם שלא צריך לאחוז ברשיון נהיגה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
שתי ה"סיבות" מראות על אדם שלא צריך לאחוז ברשיון נהיגה

אני לגמרי לא מסכים איתך, מדובר פה פשוט במהנדסים טיפשים.

אם היו עושים QA איכותי למוצר הזה, הדבר הזה לא היה עובר.

זה כל כך פשוט להטמיע פתרון לבעיה הזאת, כמו שהטמיעו פתרון לחגורת בטיחות

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מהנדסים טיפשים? אם מישהו חותך לעצמו את האצבעות בסכין זה אומר שמי שתכנן את הסכין טיפש? למשתמשים יש אחריות לקרוא את ספר הרכב ולדעת דברים בסיסיים כמו תפעול האורות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם אתה מדבר על DRL, זה ממש לא סכנה, זה אפילו ממש טוב.

באור יום או יום מעונן רואים את המכוניות הרבה יותר טוב וזה לא מסנוור.

אנשים שלא מדליקים אורות ראשיים זה כי הם שוכחים אז מזל שיש את ה DRL, כי הרי יש אנשים עם מכוניות ישנות בלי DRL ששוכחים להדליק פנסים ראשיים.

פורסם

עשה בדיקה- כמה רכבים ללא drl אתה רואה עם אורות כבויים, לעומת רכבים עם drl ואורות כבויים?

ממה שאני רואה מסביבי, הdrl גורם לאנשים לשכוח להדליק את האורות, חד משמעית.

ברור שזה בגלל האור שהוא מפיץ, אבל זה גם בגלל שהנהגים לא מקדישים מספיק מחשבה כשהם נכנסים לרכב. מניעים כי חייבים, מכניסים להילוך כי חייבים, לוחצים על דוושות כי חייבים. כל מה שלא "חייבים", לא תמיד מתבצע, אצל נהגים רבים, רבים מידי :roll:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הנושא נטחן כבר כמה פעמים בפורום.

הפתרון הרצוי הוא, מצב 0 קפיצי בבורר האורות כמו ברכבי GM (או היעדר מצב 0 כמו בכמה רכבים מהזמן האחרון), ובנוסף, לוח שעונים חשוך במקרה שהאורות אינם דולקים והסביבה חשוכה (כמו ברכבי VAG)

עד שזה יקרה, נמשיך לראות רכבים בלי אורות. (כמו גם רכבים שמתנחלים באמצעי או בשמאלי. הכל נובע מחוסר מודעות לנעשה בסביבה)

פורסם
הנושא נטחן כבר כמה פעמים בפורום.

הפתרון הרצוי הוא, מצב 0 קפיצי בבורר האורות כמו ברכבי GM (או היעדר מצב 0 כמו בכמה רכבים מהזמן האחרון), ובנוסף, לוח שעונים חשוך במקרה שהאורות אינם דולקים והסביבה חשוכה (כמו ברכבי VAG)

עד שזה יקרה, נמשיך לראות רכבים בלי אורות. (כמו גם רכבים שמתנחלים באמצעי או בשמאלי. הכל נובע מחוסר מודעות לנעשה בסביבה)

בקרוז 2011 אין לי כפתור קפיצי יש רק משהו מוזר שאני לא מצליח להבין עם האורות הראשיים כDRL [emoji2369]

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

פורסם

גם לי קרה היום לסוע איזה 50 מטרים בחניה ואז הבנתי שאין לי אורות. בגלל שמחשיך מוקדם ושעון החורף ואני בדרך כלל לא מדליק אותם ביום.

וגם אין לי הדלקה אוטומטית.

בנוגע לאורות DRL, אצלי יש נורות p21W רגילות (לא לד) ואני לא מפעיל אותם בכלל, בזמנו הפעלתי אותם, אבל בשנת 2011 שקניתי את המכונית כולם סימנו לי עם אורות גבוהים כי חשבו שזה אורות ערפל (אצלי האורות ערפל והDRL צמודים באותו פנס), אז כיביתי אותם ולא טרחתי להדליק בחזרה. (דרך אגב, הכפתור הדלקה נמצא בקופסא של הפיוזים)

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

DRL הוא רעיון שהחל כאלמנט עיצובי והמשיך גם כאלמנט בטיחותי, אין ספק ש-DRL תורם לניראות גבוהה יותר של כל כלי רכב המצוייד במערכת - אבל, לעניות דעתי משהו פוספס בדרך. דווקא מיצרני רכב שחלקם יוצא מגדרו על מנת להעלות את רף הבטיחות ניתן היה לצפות כי יילקחו בחשבון מקרים בהם הנהג(ת) הלומים מידי כדי להבין שאורות הדרך כבויים וכך הניראות בחשיכה הינה חלקית מלפנים ואפסית מאחור, בעוד הנהגים בטוחים כי הם ממש בסדר אבל כל המאותתים למיניהם יצאו מדעתם, כמו שאכן קורה באינסוף מקרים על בסיס לילי - והרעה החולה הזו קיימת גם במדינות אחרות, ממש לא המצאנו כלום.

אז, תחת ההנחה ש-DRL אמורים לתרום לבטיחות בסביבה מוארת ובטח לא מיועדים לפגוע בבטיחות בסביבה חשוכה, למה לא שילבו DRL אך ורק בכלי רכב להם חיישני תאורה? אמנם תמיד יהיו כאלה שמצב ה-AUTO טיפה גדול מידי על ההבנה שלהם, אבל ניתן להניח שבחלק לא קטן מהמקרים הפעלה אוטומטית של תאורה תתבצע. ואם כבר, למה לא ללכת על מה שהוחלט לפני שנים עבור כלים דו- ותלת-גלגליים ברגולציה מחייבת? בכלים אלה אין יותר מתג הפעלת אורות דרך, אלה תמיד יידלקו עם התנעת המנוע - והנה, בעיית התאורה הכבויה חלפה לה מהעולם, לפחות בדוג"ים ותלתים משנות הייצור האחרונות.

מדהים שבאירופה, OF ALL PLACES, הרגולטור וארגונים אחרים עוד לא לחצו מספיק חזק או לא נקטו בצעד דומה שבתכל'ס עשוי להציל חיים, למרות אינסוף החלטות אחרות שכן אמורות ואכן תורמות לסביבה, לאיכות-חיים בכלל ולחיים בפרט - NCAP, פליטת מזהמים מופחתת ע"י מערכות דימום והתנעה, WLTP, הגבלת רעש וכו' וכו'... בדיוק על תאורה לא חשבו לגמרי?

The older you get, the better you used to be

פורסם
אני לגמרי לא מסכים איתך, מדובר פה פשוט במהנדסים טיפשים.

אם היו עושים QA איכותי למוצר הזה, הדבר הזה לא היה עובר.

זה כל כך פשוט להטמיע פתרון לבעיה הזאת, כמו שהטמיעו פתרון לחגורת בטיחות

גדול אתה! קורא לקהילה שלמה של מהנדסים בתעשיית הרכב שמשרתת מלילארדים "טיפשים".. במה עוסק אדוני אם אפשר לשאול ?

פורסם
לא, הבעיה זה שאנשים מסתמכים על דברים לא נכונים, אם היה מסתכל על הכביש היה מבין שהתאורה שלו לוקה בחסר ומדליק אורות.

או במילים אחרות - אם אתה צריך להסתכל על הלוח שעונים כדי לדעת אם האורות דלוקים - התקלה בך.

אתה דורש הרבה מנהג ליסינג ממוצע

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...