Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
התקן לא אומר כלום לגבי המטרה, כלומר עונה על השאלה "איך" ולא "למה".

ה"איך" אומר שהאלומה צריכה להיות מרוכזת על מנת לחדור את הערפל בלי צורה מיוחדת (כמו למשל פנסי החזית שכוללים "פזילה" ימינה במדינות בהן הנסיעה בצד ימין, ושמאלה במדינות בהן הנסיעה בצד שמאל, כלומר לכיוון השוליים).

המטרה שלהם כפולה - גם ראות וגם נראות, בעיקר נראות על ידי רכבים אחרים דרך הערפל.

כלומר דרך הערפל אתה לא תראה שיש רכב שמגיע ממול, אבל כן תראה פתאום שתי נקודות אור בתוך הערפל.

מוויקיפדיה-

Front fog lamps provide a wide, bar-shaped beam of light with a sharp cutoff at the top, and are generally aimed and mounted low. They may produce white or selective yellow light, and were designed for use at low speed to increase the illumination directed towards the road surface and verges in conditions of poor visibility due to rain, fog, dust or snow.

זאת גם ההתרשמות שלי ברכבים שיצא לי לנהוג בהם (מכוניות ישנות בעיקר), האלומה נחתכת בקו ישר למעלה בדומה לאורות מעבר, אבל מתחת להם.

אצלי האור מכוון לכביש למטה ולא יכול לסנוור נהג שבא ממול (לא שבגלל זה אני נוסע ככה), אבל יש גם רכבים שזה כן מסנוור בהם. כנראה שאין לזה תקן כי לפי החוק כמעט בכל מדינה אתה לא אמור להדליק את זה כשאין ערפל.

אין לי מושג לאיזה תקן אתה מתכוון כשאתה כותב שהמטרה של האורות האלה לחדור את הערפל, אבל ניחא. גם אור מעבר נראה טוב מאד לנהג שבא ממול דרך הערפל. פעם היו מייצרים יותר רכבים עם פנסי ערפל שמכוונים למטה ועם הזמן הבינו שרוב הנהגים בכלל לא משתמשים בזה וזה הפך יותר לקישוט מאשר אביזר פונקציונלי. במקומות שבאמת יש בהם תנאי מזג אויר קשים שמצריכים תאורה נוספת, אנשים בדרך כלל מוסיפים פנסי ערפל אפטרמרקט.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
הנדסת אנוש צריכה לקשר בצורה הגיונית בין סיבה ותוצאה, סיבה = הדלקת אורות דרך, תוצאה = הנמכת תאורת לוח שעונים זה דוגמה להנדסת אנוש גרועה מאוד, כי זה נסיון מפגר לחשוב במקומך.

מתגובתך הפילוסופית ניתן לראות שאינך מבין בנושא אלא מנסה בעזרת לוגיקה פשוטה להוכיח שזו הנדסת אנוש גרועה.

רכבים שנמכרו בארץ וגם בעולם ללא תאורת DRL לא תוכננו מלכתחילה שאורות מעבר ישמשו כתאורת DRL אלא להדלקה בשעות הערב והלילה לכן עוצמת תאורת לוח השעונים יורדת באופן אוטומטי בכדי למנוע סינוור.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

גם אם ההבדל העיקרי בתוך העיר (לרוב) זה איך רואים אותך, זה לא אומר שאין הבדל, יש הבדל משמעותי שאתה כנהג אמור לשים לב אליו.

גם בתוך העיר בכביש מואר היטב, אתה לכל הפחות צריך לשים לב להחזרי אור שונים בין DRL ואורות דרך מתמרורים, מדרכות, גדרות, כיכרות, רכבים אחרים מסביבך וכו'.

באור יום מלא לא רואים שום החזרי שונים מתמרורים, מדרכות, גדרות (מאיפה זה בא ?) בין תאורת מעבר לבין תאורת DRL.

פורסם

בשעות היום ההחזר היחיד שבו אפשר להבחין מחוץ למבנים הוא מרכב שעומד לפניך. ההבחנה בין פנס ראשי ל-DRL תלוי בהתקנה שלהם - פנס DRL שמותקן בתוך אשכול התאורה הראשי יהיה דומה לפנס החזית (אבל ניתן להבחין ביניהם, והדרך הפשוטה ביותר - להדליק ולכבוד את הפנס הראשי. בודאי שפנס המותקן בפגוש ישתקף שונה (אבם בכלל תוכל להבחין בו).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
עמעום לוח המחוונים עם הדלקת האורות (בהעדר חיישן תאורה) הוא הנדסה הגיונית - שמירה על קריאות לוח המחוונים בלא שיגרום סינוור בסביבה החשוכה, ומניעת צורך בהסתגלות בין אור לחושך, תהליך יחסית ממושך.

א. זה לא בכל הרכבים - משמע שזה לא עד כדי כך הגיוני

ב. העין מסתגלת באופן מצוין בין אור לחושך, יותר טוב מכל טכנולוגיה שקיימת נכון להיום (מצלמות אבטחה לדוגמה)

ג. עימעום התאורה בלוח השעונים זה מתכון מצוין (מנסיון) לגרום לעייפות לעיני הנהג

ד. הרבה יותר הגיוני לייצר רצף של תאורה בין לוח השעונים (בהנחה שהנהג המדובר טורח להסתכל עליו תוך כדי הנהיגה) ובין הכביש שאמור להיות מואר על ידי אורות המעבר או אורות הדרך.

מוויקיפדיה-

זאת גם ההתרשמות שלי ברכבים שיצא לי לנהוג בהם (מכוניות ישנות בעיקר), האלומה נחתכת בקו ישר למעלה בדומה לאורות מעבר, אבל מתחת להם.

אצלי האור מכוון לכביש למטה ולא יכול לסנוור נהג שבא ממול (לא שבגלל זה אני נוסע ככה), אבל יש גם רכבים שזה כן מסנוור בהם. כנראה שאין לזה תקן כי לפי החוק כמעט בכל מדינה אתה לא אמור להדליק את זה כשאין ערפל.

אין לי מושג לאיזה תקן אתה מתכוון כשאתה כותב שהמטרה של האורות האלה לחדור את הערפל, אבל ניחא. גם אור מעבר נראה טוב מאד לנהג שבא ממול דרך הערפל. פעם היו מייצרים יותר רכבים עם פנסי ערפל שמכוונים למטה ועם הזמן הבינו שרוב הנהגים בכלל לא משתמשים בזה וזה הפך יותר לקישוט מאשר אביזר פונקציונלי. במקומות שבאמת יש בהם תנאי מזג אויר קשים שמצריכים תאורה נוספת, אנשים בדרך כלל מוסיפים פנסי ערפל אפטרמרקט.

ויקיפדיה לא מקור טוב להכל, פיזיקה פשוטה, יש לך לדוגמה 10W של הספק, שהופך לאור (אם מדובר על נורות להט זה אומר שמעט מאוד ממנו הופך לאור והרוב לחום, ומהצד ההפוך אם מדובר על נורות לד הרוב הופך לאור ומעט לחום), ז"א שיש לנו נתון כלשהו שאי אפשר לשנות אותו של כמות האור בוואטים, וכמות האור הזו אמורה לשמש אותנו איכשהו בערפל.

דרך ערפל לא רואים אורות מעבר בגלל הצורה שלהם, הם לכל היותר מגיעים (אם מכוונים ותקינים) ל-30 מטר בערך, עם פזילה ימינה במקרה שלנו. זאת אומרת שאם אני נוסע לא בערפל אלומת האור מגיעה עד לכ-30 מטרים מלפני הרכב שלי, ובערפל מרחק זה יכול להתקצר (אפילו משמעותית) מכיוון שהערפל פוגע בפיזור האור המתוכנן לפי העדשה.

תחשוב על ערפל סמיך כמו על סוג של מסך בד, תעשה ניסוי כזה, קח חולצה שלך, שים פנס של הפלאפון מאחוריה ושים מראה בזווית כדי לכוון את האלומה למטה כמו אורות מעבר, ותסתכל מהצד השני של החולצה מה אתה רואה (או למעשה לא רואה) דרך החולצה.

עכשיו תוריד את המראה ותראה איך אתה רואה אור עמום עובר דרך הבד.

זה בדיוק המטרה של פנס ערפל.

במכוניות ישנות בהחלט ייתכן שלא היה תקן וכל אחד עשה מה שבראש שלו.

מתגובתך הפילוסופית ניתן לראות שאינך מבין בנושא אלא מנסה בעזרת לוגיקה פשוטה להוכיח שזו הנדסת אנוש גרועה.

רכבים שנמכרו בארץ וגם בעולם ללא תאורת DRL לא תוכננו מלכתחילה שאורות מעבר ישמשו כתאורת DRL אלא להדלקה בשעות הערב והלילה לכן עוצמת תאורת לוח השעונים יורדת באופן אוטומטי בכדי למנוע סינוור.

אני דווקא מדבר בדיוק מפוזיציה של מי שעסק בעבר (וגם היום חלקית) בנושא UI/UX, נכון שההתמחות שלי היא בתוכנה אבל העיקרון עצמו לא משנה.

ובטח שרכבים ללא DRL תוכננו כך שאורות המעבר ישמשו לנראות ביום, ככה זה התקנות האירופאיות למשל שבהן בתקופת החורף חובה להדליק אורות גם ביום. אנחנו לא מספיק חכמים כדי להמציא תקינה משלנו, הרוב אומץ, בעיקר מאירופה, קצת מארה"ב, מעט מאוד מומצא וייחודי לנו (חובת מזגן למשל כבר משנות ה-80).

בכל מקרה מבחינת הנדסת אנוש, אין קשר הגיוני בין אורות המעבר לתאורת הלוח שעונים, חוץ מאשר איזה מהנדס שחושב שהוא הכי חכם בעולם ומנסה לחשוב במקום המשתמש. זה ניסיון כושל ל"אוטומציה של תהליכים", לא יותר. עובדה שזה לא גורף בכל הרכבים מכל היצרנים.

ממשק טוב מועתק במהירות, ממשק רע גווע, קח לדוגמה את הצופר במכוניות צרפתיות בעבר שהיה בקצה הידית ולא במרכז ההגה.

לעומת זאת קח כדוגמה טובה את הממשק טיפטרוניק לתיבה אוטומטית, חוץ משני הבדלים קטנים (הפעלת תפעול ידני בהזזת הידית ימינה או שמאלה, והעלאת-הורדת הילוך עם למעלה למטה או הפוך) - הועתק בין היצרנים במהירות אדירה.

באור יום מלא לא רואים שום החזרי שונים מתמרורים, מדרכות, גדרות (מאיפה זה בא ?) בין תאורת מעבר לבין תאורת DRL.

בטח שכן, אתה פשוט לא מסתכל מספיק טוב.

ואורות משתקפים חזרה מגדרות ברזל (כאלה שיש למשל בין מדרכה לכביש, בדר"כ בצבע כחול), או גדרות ברזל סופגות אנרגיה כפי שיש בחלק מהכבישים בצדדים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מקס - אתה טועה מאד

זה שעמעום התאורה (ולהבהיר - לעמעם פירושו להחליש, אני יודע שיש אנשים שמשתמשים במונח באופן שגוי, לחיזוק האור) לא קיים בכל רכב עדיין לא הופך את העמעום ללא הגיוני.

זמן ההסתגלות של העין למעבר מאור לחושך נמדד בדקות!!! ממש לא מתקרב להסתגלות של חיישן אלקטרוני.

עמעום התאורה בסביבה חשוכה אינו מעייף את העין (בכלל, כל הסיפור של התעייפות העיניים בחושך הוא אגדה). בסביבה מוארת אין לו כל משמעות שכן המחוונים מוארים על ידי האור הסביבתי.

רצף התאורה בין לוח המחוונים לבין התאורה החיצונית נשמר דווקא עם לוח מעומעם, כאשר הלוח מואר במלואו והסביבה חשוכה הוא מקשה על הסתגלות העין לחושך שבחוץ, אפילו עם אור דרך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תשמע לא יודע מתי הפעם האחרונה שנכנסת לחדר חשוך, ממש לא לוקח דקות לראות, ובניגוד לאלקטרוניקה זה לא בינארי רואה / לא רואה, אלא הדרגתי, אתה רואה תוך מילי שניות צלליות ותוך שנייה או שתיים אתה רואה בסדר.

לא טענתי שהעמעום עצמו לא הגיוני - אלא שהקישור שלו עם הדלקת אורות המעבר הוא לא הגיוני.

אני מעדיף את המכוניות שלי עם ידית שאפשר לסובב ימינה ושמאלה כדי להחליש או להגביר את תאורת לוח השעונים.

תאורה עמומה בהחלט גורמת לעייפות, בין אם זה עייפות לעיניים שכל הזמן מקפצות בין איזור חשוך למואר (לוח שעונים לשמשה קדמית וחזרה) ובין אם זה השריית מצב "שינה" שגורם לגוף להתעייף.

ולוח השעונים לא בהכרח מואר על ידי תאורה מסביב (וזה בתנאי שיש כזו), כי סתם לדוגמה אצלי יש גגון מעל לוח השעונים שאמור למנוע סינוור והשתקפויות מהשמש, אבל גם מונע מתאורת רחוב להאיר את לוח השעונים, וראיתי את זה יופי השבוע אחרי שהחליפו מצבר ונמחק מצב התאורה של הלוח שעונים (שאצלי תמיד על המקסימום), התאורה בחניון (שהיא דיי דומה לתאורה שיש בכבישים) לא האירה את לוח השעונים בכלל.

לגבי רצף התאורה אתה טועה, כיוון שכנהג אתה אמור להסתכל על האיזור שמואר על ידי אורות הדרך או אורות המעבר, ולא למשל שמאלה לאיזור חשוך, ולכן הרצף צריך להיות בין איזור מואר לאיזור מואר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה טועה פזיולוגית.

מערכת הראייה מורכבת משני סוגי קולטנים, וקולטנים הפועלים בחושך עובדים במיטבם (הגרוע יחסית) רק כמה דק אחרי שהעין התרגלה לחושך.

פורסם

תעשה נסיון בעצמך, אני עושה כל ערב כשאני משכיב את הילדה לישון, אני נכנס ממסדרון מואר לחדר חשוך לגמרי או עם חריצים קטנים דרך התריסים, עם ילדה קטנה על הידיים.

תאמין לי שאם לא הייתי רואה לא הייתי יודע איפה המיטה שלה ואיפה להניח אותה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

או..... שאתה זוכר איך החדר נראה וזה עוזר לך.

תתווכח עם מדידות של פעולות חשמליות במערכת הראיה שנעשו כבר לפני עשרות שנים...

עזוב, תכנס לחדר החשוך כפי שאמרת, ותספר לי אם אחרי 2 שניות ואחרי 10 דק אתה רואה אותו דבר.

פורסם

א. זה לא עוזר לי איך החדר נראה, אם ניסית לחיות עם ילדים קטנים אתה יודע שתמיד הדברים לא יהיו במקום שהשארת אותם.

יש קונספט שלם של הורים שזועמים על כך שלגו קשיח מדי כי הם דורכים עליו - כי הם לא מצפים לו ולכן לא מסתכלים למטה.

גם המיטה על גלגלים אז זה בכלל לא רלוונטי.

ב. לא טענתי שאחרי 2 שניות ו-10 דקות אתה רואה אותו דבר, למעשה הפוך:

תשמע לא יודע מתי הפעם האחרונה שנכנסת לחדר חשוך, ממש לא לוקח דקות לראות, ובניגוד לאלקטרוניקה זה לא בינארי רואה / לא רואה, אלא הדרגתי, אתה רואה תוך מילי שניות צלליות ותוך שנייה או שתיים אתה רואה בסדר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

וההדרגתיות הזו משמעותית מאד. השניות הראשונות של המעבר מועדות לפורענות בשינויי המצב המהירים של נהיגה.

מטרה מרכזית מאד של תאורת רחוב היא מניעת מעברי אור\חושך תכופים כדי למנוע את הצורך בהסתגלות (ודרך אגב, במעבר מחושך לאור ההסתגלות לא יותר קלה מאשר במעבר מאור לחושך).

דרך אגב, שים לב למשפט שלך עצמך לגבי עייפות העיניים (שאני כלל לא בטוח שהיא דבר איתי): אתה מדבר על התעייפות בגלל השינויים בחשיפה לאור. לא האור העמום עצמו, אלא החשיפה לרמות תאורה המשתנות באופן חד. זה מאמץ גדול בגלל הצורך להסתגל ולזהות עצמים בתקופת ההסתגלות.

פורסם

זה בדיוק העניין, מה שאתה אמור להסתכל עליו דרך השמשה זה האיזור שמואר, בין ע"י פנסי רחוב, ובין ע"י אורות הדרך או המעבר שלך.

עכשיו כדאי שלוח השעונים, בתנאי שאותו נהג מסתכל עליו מדי פעם, יהיה מואר בערך באותה עוצמה.

ועייפות העיניים היא לא בגלל חשיפה לאור ולא בגלל שינויים בחשיפה לאור, אלא כי תאורה מעומעמת מכניסה אותך למצב מנומנם (drowsiness), לכן מרדימים ילדים בחושך, לכן אתה הולך לישון בחושך או עם מנורת לילה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בטח שכן, אתה פשוט לא מסתכל מספיק טוב.

ואורות משתקפים חזרה מגדרות ברזל (כאלה שיש למשל בין מדרכה לכביש, בדר"כ בצבע כחול), או גדרות ברזל סופגות אנרגיה כפי שיש בחלק מהכבישים בצדדים.

תשמ'ע, אם בזמן נסיעה ביום שמש קיציי אתה מצליח לראות הבדלים בעוצמת ההשתקפות של אור נמוך לעומת אורות DRL מגדרות, מדרכה או מרכב אחר כנראה יש לך ראיה של סטיב אוסטין מהסדרה "האיש השווה 6 מיליונים". או שאני סובל קטרקט בשני העיניים.

• תוכן חדש...