Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא רק שלרוב המכוניות על הכביש אין חיישני אורות, אלא לדעתי גם לרוב המכוניות החדשות שעולות על הכביש אין אותם, בטח שלא לרכבי ליסינג בסיסיים למשל.

אני אוהב את הנחרצות. לא כתבתי שלרוב המכוניות על הכביש, כתבתי שלרוב המכוניות המודרניות.

ועכשיו בוא נראה מה קורה בדגמי הבסיס של רכבים חדשים. לפי סטטיסטיקת המסירות האחרונה, בקטגוריות המשפחתיות 4 דלתות מובילות קורולה, איוניק, אוקטביה, גרנד קופה, מזדה 3 ויונדאי אלנטרה. רוצה לנחש לכמה מהן אין חיישני תאורה? נכון, לכולן יש. בקטגיוריות הג'יפונים קטנים/בינוניים מובילות נירו, טוסון, ספורטאז', ראב4, CHR, סטוניק. רוצה לנחש לכמה מהן אין חיישני תאורה? נכון, גם כאן לכולן יש. נרד לקטגוריות הסופר מיני. כאן מובילות יאריס, i20, מזדה 2, בלנו, ג'ז ו- C3. נכון, ליאריס וולמזדה 2 אין, לכל השאר יש. נראה לי שהנקודה הובהרה.

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מבין את הטענה לשני הצדדים, אבל מסכים חד משמעית שהפעלת אור באופן אוט' בלוח המחוונים גם כאשר אור הדרך כבוי, הינה בגדר הפריצה קוראת לגנב.

בנוסף, היעדר האכיפה הוא משווע ולראיה דוגמא הזויה - נסעתי לאחרונה יותר על הספורטז' של האישה (עד קבלת הרכב החדש שלי) וכמובן שיש לה חיישני תאורה.

מסיבה לא ברורה היא הזיזה המתג ל-OFF, דהיינו ה-DRL היפים דולקים, לוח המחוונים מואר אבל אין אור דרך.

יצאתי בלילה לנסיעה של 5 דקות לקיוסק לקנות סיגריות וכמה מאות מטרים לתוך הנסיעה הייתה מחסום משטרתי (לבדיקת נהגים הנוהגים בשכרות) -

השוטר סימן לי להאט, אמר לי ערב טוב, השבתי בחיוך ואמר לי לילה טוב סע לשלום. כ-50 מטר לאחר מכן קלטתי שאני ללא אורות דרך ומייד הזזתי את המתג ל-AUTO.

אפילו לפאקן שוטר לא היה אכפת שאני ללא אור דרך - אז למה שלנהג הממוצע יהיה?

וזה עדיין לא מצדיק נסיעה ללא אור דרך! שזהו דבר חמור מאד בעייני

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

מנצל את השרשרור...

מה מגדיר החוק לגבי תאורת drl, האם לאחר הדלקת אורות ראשיים, על תאורת הdrl לעבור למצב כבוי?

בחלק מהרכבים בעת מעבר לאורות ראשיים , אכן מתבצע כיבוי ל drl לדוגמא רנו קפצור.

בקליאו (אותו היצרן), בעת הדלקת אורות ראשיים, הdrl נשאר דולק.

תודה.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

בקורולה הדור הקודם, הדלקת האורות הראשיים מנמיכה את עוצמת הdrl.

אני אישית מדליק אורות מעבר כל יום, כל היום.

לא רואה בכלל טעם להתעסק ב"מה אומר החוק" או "מה רואים בתאורת לוח השעונים".

כמו ספריאל, אני מניע רכב עם שתי ידיים- יד ימין מניעה ומיד אחריה, יד ימינה מדליקה אורות.

ממליץ לכולם, ללא יוצא מן הכלל.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ממליץ לכולם, ללא יוצא מן הכלל.

כתבתי את זה בפורום כבר הרבה פעמים - יש מכוניות שזה מנמיך את תאורת התצוגות והמסכים ואתה לא רואה כלום בתצוגות האלו באור יום.

אז זה נחמד לנסוע עם אורות ביום אבל לא רואים את המחשב דרך ואת תחנות הרדיו לדוגמא שזה מאוד מאוד לא נוח.

פורסם
Drl הן בד"כ לדים יפים לבנים, שאפשר לזהות.

גם אני, כמו פות"ש, רואה לא מעט רכבים עם משהו שנראה כמו אור ערפל- פנס צהוב יותר, ולא לבן כמו הdrl, שלרוב נמצא בחלק התחתון של הטמבון, ובהחלט נראה כמו אור ערפל.

מה שלא ברור לי, זה איך אפשר להדליק אור ערפל , כשהאור הראשי כבוי. ממה שאני מכיר זה לא אפשרי.

כך או כך, זה מפגר, זה לא בטיחותי, ולפעמים זה מסנוור.

הdrl מסנוורים גם כן, בשעה שהשמש כבר שקעה והם האורות היחידים, העוצמה שלהם חזקה יותר , לעומת מצב שבו אורות המעבר דולקים.

יוצא לי לא מעט לאותת לנהגים שחושבים שdrl קדמיים אחרי החשיכה זה מספיק... :roll:

אתה מדבר על פוסטמות בפיקנטו שמדליקות אור חניה עם ערפל תמידית דלוק.

זו תופעה שיש רק בארץ, בהרבה מדינות באירופה לא ראיתי מעולם אנשים נוסעים בכמויות כל כך גדולות עם פנסי ערפל דלוקים כמו בארץ.

לגבי השרשור - כבר פתחתי כזה לפני 4 שנים, המצב לא השתפר כמובן. גם לא ברור לי למה יצרניות הרכב לא החליטו לעשות שרכב מונע=אורות דולקים. אין לי שום הסבר הגיוני...

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?592833-%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%AA-%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%92%D7%94-%D7%91%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA

פורסם
אתה מדבר על פוסטמות בפיקנטו שמדליקות אור חניה עם ערפל תמידית דלוק.

זו תופעה שיש רק בארץ, בהרבה מדינות באירופה לא ראיתי מעולם אנשים נוסעים בכמויות כל כך גדולות עם פנסי ערפל דלוקים כמו בארץ.

לגבי השרשור - כבר פתחתי כזה לפני 4 שנים, המצב לא השתפר כמובן. גם לא ברור לי למה יצרניות הרכב לא החליטו לעשות שרכב מונע=אורות דולקים. אין לי שום הסבר הגיוני...

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?592833-%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%AA-%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%92%D7%94-%D7%91%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA

בפיקנטו ספציפית ה-DRL הוא הפנס ערפל בעוצמה של 25%.

אותי לימדו מגיל קטן להדליק עור ערפל כדי להראות מאגניב.

2016 BMW M235i.

פורסם
בפיקנטו ספציפית ה-DRL הוא הפנס ערפל בעוצמה של 25%.

אותי לימדו מגיל קטן להדליק עור ערפל כדי להראות מאגניב.

בפיקנטו (לפחות בex) בדגם הקודם היו שתי יחידות תאורה בפנס ערפל אחת מעל הפנס ערפל שמשמשת כDRL ולמטה הערפל

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

פורסם
כתבתי את זה בפורום כבר הרבה פעמים - יש מכוניות שזה מנמיך את תאורת התצוגות והמסכים ואתה לא רואה כלום בתצוגות האלו באור יום.

אז זה נחמד לנסוע עם אורות ביום אבל לא רואים את המחשב דרך ואת תחנות הרדיו לדוגמא שזה מאוד מאוד לא נוח.

ובנוסף, בשעות היום, ברוב מוחלט של המצבים, תאורת יום עדיפה על אורות מעבר, שכן הנראות של תאורת היום טובה יותר.

האידיאלי ביותר - ברכבים שבהם התאורה האחורית עובדת עם ה-DRL (פיג'ו 3008 לדוגמא) עדיף להשאיר את הידית על AUTO תמיד. בקיץ, בחורף, ביום ובלילה.

ברכבים בהם אין תאורת יום מאחור - בקיץ על AUTO ובחורף על אורות מעבר.

(עריכה: לבעלי הואגיות - ניתן להגדיר דרך VCDS שאורות היום יפעלו גם מאחור.)

פורסם

אחת הבעיות בנהיגה עם DRL היא בשעות בין ערביים שוכחים להדליק את האורות.

דרך אגב, אני נמצא עכשיו יומיים באיטליה, וגם כאן המצב לא טוב. לא מדליקים אורות בגשם או במזג אויר מעונן, וגם לא בלילה. והרבה פנסים שרופים. השיא היה הערב, איזה פונטו שנסע 50 קמש (לא יותר) באוטוסטראדה שבה התנועה זרמה ב-110 קמ"ש, ברכב מואפל. אבל ניהל שיחה בטלפון שהוחזק ביד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בעניין זה לדעתי עמוס צודק במאת האחוזים, ואין קשר להסרת אחריות - הנדסת אנוש טובה מתריעה ומצמצמת הסתברות לטעויות תפעול, עניין תאורת לוח השעונים הוא בפירוש לתת מכשול בפני עיוור!

הנדסת אנוש צריכה לקשר בצורה הגיונית בין סיבה ותוצאה, סיבה = הדלקת אורות דרך, תוצאה = הנמכת תאורת לוח שעונים זה דוגמה להנדסת אנוש גרועה מאוד, כי זה נסיון מפגר לחשוב במקומך.

אבל זה עדיין לא אומר שזה גורף ובטח לא שאתה צריך להסתמך על זה.

אם יש ספק אין ספק, בודקים פעמיים.

שטויות. עיר ישראלית ממוצעת היא מספיק מוארת כך שכל רמת אורות מתחת לאורות גבוהים פשוט תיבלע על הכביש באור הרחוב. חוץ מבחניון תת קרקעי בדרך כלל אני בקושי רואה הבדל בנסיעה עם DRL או עם אורות דרך, רואים את ההבדל רק אם מכירים את הרכב טוב וממש ממש מחפשים אותו (וגם אז לא תמיד רואים משהו, תלוי עד כמה הכביש הנתון מואר).

ההבדל העיקרי הוא ב*איך רואים אותך*, ולא איך אתה רואה.

גם אם ההבדל העיקרי בתוך העיר (לרוב) זה איך רואים אותך, זה לא אומר שאין הבדל, יש הבדל משמעותי שאתה כנהג אמור לשים לב אליו.

גם בתוך העיר בכביש מואר היטב, אתה לכל הפחות צריך לשים לב להחזרי אור שונים בין DRL ואורות דרך מתמרורים, מדרכות, גדרות, כיכרות, רכבים אחרים מסביבך וכו'.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הבעיה זה שהאורות בלוח שעונים דולקים. אם האורות לא היו נדלקים הנהג היה מדליק אורות דרך.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

זו בדיוק הבעיה במיוחד ברכבים הקוריאנים.

משום מה המתכנן של הרכב יצר מצב שאורות DRL דולקים ומדליקים את לוח השעונים הפנימי גם.

בגרמניות ברגע שיש חושך (יש חיישן) לוח השעונים מוחשך ואתה מרגיש שאין לך אורות (אפילו שה DRL עובד)

ניסיון כניראה דבר שמתכננים אחרים צריכים ללמוד ולשנות

קובי

:-)

פורסם

או פשוט להבין שאין תקן בנושא וכל אחד עושה מה שנראה לו, או מה שהוא חושב שנכון, או שמתאים במדינה שבה תוכנן הרכב ולא להסתמך על זה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עמעום לוח המחוונים עם הדלקת האורות (בהעדר חיישן תאורה) הוא הנדסה הגיונית - שמירה על קריאות לוח המחוונים בלא שיגרום סינוור בסביבה החשוכה, ומניעת צורך בהסתגלות בין אור לחושך, תהליך יחסית ממושך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא רק שלרוב המכוניות על הכביש אין חיישני אורות, אלא לדעתי גם לרוב המכוניות החדשות שעולות על הכביש אין אותם, בטח שלא לרכבי ליסינג בסיסיים למשל.

ממש לא נכון לכולם. למשל אצלי ברכב יש DRL אבל זאת נורה צהובה רגילה קצת יותר חלשה מהאור הרגיל, והאלומה אפילו יוצאת מתוך הפנסים הראשיים כך שמי שלא מכיר את הרכב יכול להיות שלא ישים לב אפילו להבדל.

שטויות. עיר ישראלית ממוצעת היא מספיק מוארת כך שכל רמת אורות מתחת לאורות גבוהים פשוט תיבלע על הכביש באור הרחוב. חוץ מבחניון תת קרקעי בדרך כלל אני בקושי רואה הבדל בנסיעה עם DRL או עם אורות דרך, רואים את ההבדל רק אם מכירים את הרכב טוב וממש ממש מחפשים אותו (וגם אז לא תמיד רואים משהו, תלוי עד כמה הכביש הנתון מואר).

ההבדל העיקרי הוא ב*איך רואים אותך*, ולא איך אתה רואה.

הרכב שלי הוא פיאסטה ולא שמתי לב לשום דבר כזה מעולם. אני תמיד יודע על פי הנורה הירוקה שדולקת. בשבועות הראשונים עם הרכב הייתי שוכח להדליק אורות באופן קבוע (הרכב לפני זה היה מהישנים שכל לוח השעונים כבוי אם האורות כבויים אז היה קל לשים לב כששכחת). אבל אחרי שהתרגלתי לשים עין על הנורה הירוקה אני כבר לעולם לא שוכח.

בכל רכב שנהגתי בו עד היום שמתי לב להבדל בין תאורת היום לאורות המעבר.

הצבע בdrl יותר כחול ולבן לעומת צהוב בתאורת מעבר.

הגובה שונה, האלומה והפיזור שונים, ובכלל כשאתה מסתכל ברמזור על הרכב שלפניך אתה רואה בהשתקפות מה דולק.

• תוכן חדש...