Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אולי לא טיפשים אבל מה בטוח שהם חייבים לעמוד בלוח זמנים צפוף וזה הגורם מספר אחד לפאקים במוצר ביחד עם חיסכון בעלויות ייצור.

פורסם

חלקכם אולי תופתעו כמה ספר הרכב זר לאנשים. יש כאלו שמסתבכים עם מתגי האורות ברכבים חדשים, שתודות להנדסת אנוש פח אינם אינטואיטיבים במיוחד, ורבים לא חושבים בכלל על ספר הרכב. אני מניח שכמו נסיעה באמצעי, מדובר בחוסר מודעות.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

היצרנים צריכים לקחות בחשבון שחלק גדול מהלקוחות לא קורא את הספר רכב.

יש פתרון פשוט מאד, לא מבין למה עד היום רואים אותו רק במעט דגמים:

אין מצב Off בידית, לא תוכל בשום מצב לנסוע עם אורות כבויים בחושך.

Screenshot_20191029-233848(1).jpg

פורסם (נערך)

גם מצב אורות החניה איננו בשימוש.

לפי דעתי צריך שהאורות יהיו דולקים כל הזמן מקדימה ואחורה כאשר יש מתג נפרד לאורות גבוהים ומתג לאורות ערפל ( קדמיים ואחוריים).

פתרון כזה יפסיק לחלוטין את הנסיעה ללא אורות.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי asix
פורסם

אורות חניים חייבים להיות לפי תקינה, לסימון רכב חונה לצד הכביש בחושך.

אם הוא ישר עם אורות רגילים, המצבר יגמר מהר מאוד.

תפקיד מוסף שלהם - גיבוי לאור נמוך/גבוה.

אם נשרפת נורה בפנס ראשי, עדיין נורת חניה תישאר דולקת ואפשר יהיה להבין שזו מכונית ולא אופנוע.

פורסם

יש מדינות בהן השימוש באורות החניה הםצחובה בתנאים מסויימים. לכן הם לא יצאו מתקינה כל כך מהר

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם תקן ניתן לשנות או לחילופין לגרום לכך שהאורות הקדמיים והאחוריים ידלקו באופן אוטומטי בעת הנעת הרכב וכאשר הרכב כבוי ויש צורך באורות חניה יש כפתור יעודי לכך. זה מייתר את התעסקות הנהג בנושא התאורה והוא צריך להשתמש בזה רק במקרה חירום.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם
היצרנים צריכים לקחות בחשבון שחלק גדול מהלקוחות לא קורא את הספר רכב.

יש פתרון פשוט מאד, לא מבין למה עד היום רואים אותו רק במעט דגמים:

[ATTACH]524062[/ATTACH]

בדיוק. ככה זה אצלי, באופל אסטרה 2016. אין אפשרות ל-OFF:

3152cc18-883a-4689-a04c-cd05433fa70b.jpg

נהגתי לאמר שכל רכב עם DRLים על בסיס LED חייב שיהיה מתג כזה, בלי שהנהג יוכל להחליט (כי בלילה זה מסנוור רצח כשהאורות הראשיים כבויים). היום אני חושב שזה צריך להיות בכל רכב, בלי קשר ל-DRL, כי אנשים נוהגים בלי להדליק אורות כלל.

פורסם

1. המכוניות שמדליקות אור בלוח השעונים כשהאורות כבויים, זה פשוט כשל ארגונומי מובהק. חד משמעית זה גורם להרבה יותר אנשים לנסוע ללא תאורה במשך יותר זמן, ולכן רואים היום הרבה יותר נהגים שנעים ללא תאורה.

2. כן אני מכיר את הנימוקים על היתרונות של הDRL (צריכת אנרגיה ובלאי) אבל זו מערכת מיותרת לחלוטין שנקבעה על ידי אנשים שמתלהבים לדחוף טכנולוגיה מיותרת לתוך תקנות.

נהגים רבים, חסרי התעניינות בתחום, בכלל לא מבינים מה ההבדל בין אורות חניה, DRL, ערפל, אור גבוה ואור מעבר ומתי משתמשים בכל אחד מהם.

היה אפשר פשוט לתקן תקנות תעבורה שמחייבים להדליק אורות מעבר בכל כביש, בכל יום, בכל שעה. יש מדינות מעטות שבהן החוק הוא כך.

3. לגבי העדר מצב Off: לא אהבתי, יש מצבים שרוצים לכבות. אלטנרטור תקול, רכב מונע לצורך דיאגנוסטיקה במוסך, ובנסיעה שלא על כביש: כשעוסקים באסטרונומיה, צילום, מעקב אחרי בעלי חיים; יש גם מקצועות שצריכים לעקוב אחרי אנשים.. בכל אלה צריך לכבות לפעמים תאורה.

4. לגבי תאורת ערפל: תאורת ערפל קדמית שמותקנת נכון אינה מסנוורת. ולכן היא יכולה לעזור במצבים עם ראות מוגבלת שבהם אי אפשר להשתמש באור גבוה. לדוגמה: כביש דו סטרי מתפתל בתוך יער.

לעומת זאת, פנס ערפל אחורי הוא מסנוור מאוד. האכיפה הייתה צריכה להתמקד בהדלקתו שלא לצורך.

בגרמניה יש חוק פשוט בעניין הזה: אם תנאי הראות מאפשרים נהיגה במהירות מעל 50 קמ"ש, אסור להדליק תאורת ערפל אחורית.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ביום שזה יקרה, stio יעשה כזה בלאגן, עד שכל חברות הרכב יישברו מהר מאוד ויחזירו את האפשרות הזאת... :-P

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
אני לגמרי לא מסכים איתך, מדובר פה פשוט במהנדסים טיפשים.

אם היו עושים QA איכותי למוצר הזה, הדבר הזה לא היה עובר.

זה כל כך פשוט להטמיע פתרון לבעיה הזאת, כמו שהטמיעו פתרון לחגורת בטיחות

מה הקשר ל-QA? אתה מתכוון אולי לתכנון מוצר לא נכון, אבל גם זה לא נכון, כי אין שום קשר, אתה לא רואה שהתאורה החוצה לא טובה? אתה לא צריך להחזיק רשיון נהיגה.

על בסיס יומי אני רואה כאלה על כבישים בין עירוניים עם הפרדה בלי תאורה, נוסעים על מינימום 90 קמ"ש, כלומר נוסעים 25 מטרים בשנייה לפחות, כשהאור מעבר (שלא דלוק) נותן טווח של 30 מטרים תאורה, ה-DRL נותן תאורה לטווח אפסי עם פיזור גבוה (משמע הוא גם מסנוור).

כלומר אתה מקבל את זה שמחזיק ברשיון נהיגה מישהו שלא רואה את הטווח שהוא נוסע אפילו בעשירית שנייה בחושך בכביש ללא תאורה?

עשה בדיקה- כמה רכבים ללא drl אתה רואה עם אורות כבויים, לעומת רכבים עם drl ואורות כבויים?

ממה שאני רואה מסביבי, הdrl גורם לאנשים לשכוח להדליק את האורות, חד משמעית.

ברור שזה בגלל האור שהוא מפיץ, אבל זה גם בגלל שהנהגים לא מקדישים מספיק מחשבה כשהם נכנסים לרכב. מניעים כי חייבים, מכניסים להילוך כי חייבים, לוחצים על דוושות כי חייבים. כל מה שלא "חייבים", לא תמיד מתבצע, אצל נהגים רבים, רבים מידי :roll:

זה רק חצי אמת, כמה רכבים ללא DRL יש על הכביש לעומת רכבים עם DRL?

הסטטיסטיקה דומה, אלה אותם אנשים שפשוט עברו לרכב חדש מספיק שיש בו DRL. אי אפשר לטעות בין DRL לתאורת מעבר, פשוט אי אפשר.

גם לי קרה היום לסוע איזה 50 מטרים בחניה ואז הבנתי שאין לי אורות. בגלל שמחשיך מוקדם ושעון החורף ואני בדרך כלל לא מדליק אותם ביום.

בחניה אפשר אפילו להסתפק בתאורת חניה, אבל יש הבדל משמעותי בין חניה ובין כביש בין עירוני.

DRL הוא רעיון שהחל כאלמנט עיצובי והמשיך גם כאלמנט בטיחותי, אין ספק ש-DRL תורם לניראות גבוהה יותר של כל כלי רכב המצוייד במערכת - אבל, לעניות דעתי משהו פוספס בדרך. דווקא מיצרני רכב שחלקם יוצא מגדרו על מנת להעלות את רף הבטיחות ניתן היה לצפות כי יילקחו בחשבון מקרים בהם הנהג(ת) הלומים מידי כדי להבין שאורות הדרך כבויים וכך הניראות בחשיכה הינה חלקית מלפנים ואפסית מאחור, בעוד הנהגים בטוחים כי הם ממש בסדר אבל כל המאותתים למיניהם יצאו מדעתם, כמו שאכן קורה באינסוף מקרים על בסיס לילי - והרעה החולה הזו קיימת גם במדינות אחרות, ממש לא המצאנו כלום.

DRL מראש הוא מערכת בטיחותית, אבל בגלל שהיא מערכת בטיחותית שנכנסה רק ב-2011 לתקן האירופי, מראש פיתחו אותה בהרבה רכבים ישירות עם LED וכאלמנט עיצובי.

אבל באותה מידה גם הפנסים הקדמיים הם אלמנט עיצובי.

ולא, הרעה החולה הזו כמעט ולא קיימת במדינות אחרות.

כבר צברתי כמה עשרות אלפי קילומטרים במדינות אירופה, לא זוכר שנתקלתי אפילו בנהג/נהגת אחד שהיו ללא תאורה.

מדהים שבאירופה, OF ALL PLACES, הרגולטור וארגונים אחרים עוד לא לחצו מספיק חזק או לא נקטו בצעד דומה שבתכל'ס עשוי להציל חיים, למרות אינסוף החלטות אחרות שכן אמורות ואכן תורמות לסביבה, לאיכות-חיים בכלל ולחיים בפרט - NCAP, פליטת מזהמים מופחתת ע"י מערכות דימום והתנעה, WLTP, הגבלת רעש וכו' וכו'... בדיוק על תאורה לא חשבו לגמרי?

כי זו לא בעיה שם, מדליקים שם אורות, גם רכבים ישנים בלי DRL וגם חדשים עם DRL.

אתה דורש הרבה מנהג ליסינג ממוצע

לגמרי :screwy: עוד מעט המשוגעים האלה ידרשו שהנהג אשכרה יסתכל קדימה כשהוא נוהג.

1. המכוניות שמדליקות אור בלוח השעונים כשהאורות כבויים, זה פשוט כשל ארגונומי מובהק. חד משמעית זה גורם להרבה יותר אנשים לנסוע ללא תאורה במשך יותר זמן, ולכן רואים היום הרבה יותר נהגים שנעים ללא תאורה.

זה פשוט לא נכון, ורואים אנשים שנעים ללא תאורה גם על רכבים ללא DRL, וגם בטעות יש לי רשיון נהיגה עוד לפני ש-DRL נוצר, וגם אז היו הרבה אנשים שנעים ללא תאורה.

תכף תגיד שגם עמודי תאורה שמאירים את הכביש זה כשל כי הם לא ידליקו תאורה בגלל תאורת הרחוב.

יש גבול כמה אפשר לזרוק אחריות מנהגים.

4. לגבי תאורת ערפל: תאורת ערפל קדמית שמותקנת נכון אינה מסנוורת. ולכן היא יכולה לעזור במצבים עם ראות מוגבלת שבהם אי אפשר להשתמש באור גבוה. לדוגמה: כביש דו סטרי מתפתל בתוך יער.

לעומת זאת, פנס ערפל אחורי הוא מסנוור מאוד. האכיפה הייתה צריכה להתמקד בהדלקתו שלא לצורך.

בגרמניה יש חוק פשוט בעניין הזה: אם תנאי הראות מאפשרים נהיגה במהירות מעל 50 קמ"ש, אסור להדליק תאורת ערפל אחורית.

א. פשוט לא נכון, תאורת ערפל גם קדמית היא מפוזרת ולכן מסנוורת.

ב. אם כבר מדברים על החוק הגרמני - הוא אוסר על הדלקת פנסי ערפל קדמיים אלא אם יש גשם, שלג או ערפל, והם מגבילים את הראייה דווקא בגלל שזה עלול לסנוור נהגים אחרים:

According to the German traffic code (Straßenverkehrs-Ordnung or StVO), front fog lights may only be used when “fog, snow or rain substantially hinders visibility.”

It is up to the driver of the vehicle to determine what substantially hindered visibility is; however, before turning on your front fog lights, some things to consider might be: What is the visibility actually? Am I driving in a well-lit area? Is there significant traffic (in or outside the city)? Might I blind other drivers?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה פשוט לא נכון, ורואים אנשים שנעים ללא תאורה גם על רכבים ללא DRL, וגם בטעות יש לי רשיון נהיגה עוד לפני ש-DRL נוצר, וגם אז היו הרבה אנשים שנעים ללא תאורה.

לא דיברתי בסעיף הזה על DRL בכלל. דיברתי על תאורה דולקת בלוח שעונים בזמן שתאורת חוץ כבויה.

נהג שנוהג ולא רואה את לוח השעונים שלו, מיד מבחין שמשהו אינו כשורה. גם אם בחוץ יש מיליון פנסי רחוב.

אני גם נוהג עשרות שנים, להרגשתי יש היום יותר מקרים של תנועה ללא תאורה מבעשורים הקודמים.

וברור שהנהג אחראי, אבל יחד עם זאת צריך לתכנן את הרכבים ואת הכבישים נכון.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אסיקס - התשובה שי היתה לבוקי.

היתה לי מכונית אחת שבה לא היתה בעיה: סקודה פייבוריט. עד כמה שאני זוכר (מלפני 25 שנה ויותר) במכונית הזו לחצני התאורה היו לחוצים תמיד, כך שעם התנעת הרכב הפנסים נדלקו. אבל זה היה הרכב האירופי האחרון שלי, ומא שעברתי ליפניות (וקוריאנית אחת) אני חייב לכבות את האורות כדי למנוע התרוקנות הסוללה. כיבוי המנוע לא מביא אפילו לכיבוי אורות המעבר.

מישהו כתב כאן על ההיסטוריה של ה-DRL - קריאה בערך המתאים בויקיפדיה מעניינת, עם לוח הזמנים והדרישות שהציבו מדינות שונות. מכל מקום, את העניין הזה החלו השוודים ושכניהם לפני 40 שנה והקנדים לפני 30 שנה. לא מפתיע, בהתחשב בשעות היום הקצרות והתאורה הירודה בחורף הצפוני. עדיין יש ויכוח בשאלת יעילות ה-DRL במניעת תאונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

א. פשוט לא נכון, תאורת ערפל גם קדמית היא מפוזרת ולכן מסנוורת.

זה כנראה תלוי רכב. בכל המכוניות שהיו לי זה לא היה מסנוור ותמיד מכוון למטה ולצדדים. כדי להסתנוור מזה צריך לשכב על הכביש במרחק 3 מטר מהאוטו. זה כמו תאורת גישוש יותר מאשר שיפור הניראות בערפל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...