Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נתקל כל פעם שאני נוסע באנשים שפשוט לא הדליקו אורות, אפילו כמה בנסיעה אחת והכל בגלל האורות ערפל הללו

האורות האלו מטעים את הנהג לחשוב שהוא הדליק את האורות כשבעצם הוא לא

מעניין אותי לדעת מי הגאון שחשב על זה, כאילו זה בא לעזור אבל בעצם בגלל הגורם האנושי ממש גורם לנזק

אתם יכולים להגיד שאנשים פשוט סתומים וכו' אבל עדיין המצב זהה

איך פותרים את הבעיה הזאת? אני חשבתי על מנגנון נודניק כמו שיש בחגורה, אם הוא יודע לזהות שחושך בחוץ מרמה מסוימת (חיישן אלקטרואופטי) הוא ינדנד או ידליק אוטומטית את האורות

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה לא אורות ערפל אלא אורות יום, וכיום ברוב המכוניות המודרניות יש חיישני תאורה שמדליקים את האורות הראשיים אוטומאטית בחושך.

פורסם

ראשית, זה לא אורות ערפל אלא אורות שנקראים אורות יום (day runnig light). אכן, תופעה מוכרת שנהגים שוכחים להדליק אורות בחושך.

לגבי חיישני אורות, זה קיים בהרבה דגמים אך כמו שהם שוכחים להדליק אורות הם גם שוכחים לשים את המתג במצב הזה.( שמתאריך 1/11/19 הוא לא ממש רלוונטי כי חייבים להדליק אורות ביום בדרכים בין עירוניות)

לידיעה, אורות יום אינם תופסים בחורף מכיוון שהאורות האחוריים אינם דולקים במצב הזה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

Drl הן בד"כ לדים יפים לבנים, שאפשר לזהות.

גם אני, כמו פות"ש, רואה לא מעט רכבים עם משהו שנראה כמו אור ערפל- פנס צהוב יותר, ולא לבן כמו הdrl, שלרוב נמצא בחלק התחתון של הטמבון, ובהחלט נראה כמו אור ערפל.

מה שלא ברור לי, זה איך אפשר להדליק אור ערפל , כשהאור הראשי כבוי. ממה שאני מכיר זה לא אפשרי.

כך או כך, זה מפגר, זה לא בטיחותי, ולפעמים זה מסנוור.

הdrl מסנוורים גם כן, בשעה שהשמש כבר שקעה והם האורות היחידים, העוצמה שלהם חזקה יותר , לעומת מצב שבו אורות המעבר דולקים.

יוצא לי לא מעט לאותת לנהגים שחושבים שdrl קדמיים אחרי החשיכה זה מספיק... :roll:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
Drl הן בד"כ לדים יפים לבנים, שאפשר לזהות.

גם אני, כמו פות"ש, רואה לא מעט רכבים עם משהו שנראה כמו אור ערפל- פנס צהוב יותר, ולא לבן כמו הdrl, שלרוב נמצא בחלק התחתון של הטמבון, ובהחלט נראה כמו אור ערפל.

מה שלא ברור לי, זה איך אפשר להדליק אור ערפל , כשהאור הראשי כבוי. ממה שאני מכיר זה לא אפשרי.

ענית לעצמך. בדרך כלל DRL זה לדים, אבל פעמים רבות לא, ומה שאתה רואה זו תאורת יום, כי אכן לא ניתן להפעיל אורות ערפל כשהאורות כבויים.

פורסם
זה לא אורות ערפל אלא אורות יום, וכיום ברוב המכוניות המודרניות יש חיישני תאורה שמדליקים את האורות הראשיים אוטומאטית בחושך.

אני לא בטוח לגבי זה

כמעט זה אני רואה את זה ברכבים חדשים יקרים דוגמת גיפים של מרצדס, אאודי וכו'

כמעט תמיד גם זה יהיה נשים אבל גם גברים

פורסם

לרוב זה לא קשור ל-DRL, אלה אנשים שגם ברכב בלי DRL לא היו מדליקים אורות, ועדיין יש כאלה, ולא מעט.

בקטע הזה ה-DRL דווקא עשה טוב, הוא שיפר טיפה (ממש טיפה) את המצב הגרוע גם ככה.

לא ניתן לטעות ולחשוב שהאורות דולקים בגלל ה-DRL.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הבעיה זה שהאורות בלוח שעונים דולקים. אם האורות לא היו נדלקים הנהג היה מדליק אורות דרך.

פורסם

לא, הבעיה זה שאנשים מסתמכים על דברים לא נכונים, אם היה מסתכל על הכביש היה מבין שהתאורה שלו לוקה בחסר ומדליק אורות.

או במילים אחרות - אם אתה צריך להסתכל על הלוח שעונים כדי לדעת אם האורות דלוקים - התקלה בך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני לא בטוח לגבי זה

כמעט זה אני רואה את זה ברכבים חדשים יקרים דוגמת גיפים של מרצדס, אאודי וכו'

כמעט תמיד גם זה יהיה נשים אבל גם גברים

זה בגלל שאין להם מושג מה זה ה-AUTO שרשום להם ליד כפתור האורות ומה הוא עושה, לא בגלל שהתכונה הזו לא קיימת אצלם.

פורסם
הבעיה זה שהאורות בלוח שעונים דולקים. אם האורות לא היו נדלקים הנהג היה מדליק אורות דרך.

בפיאסטה האור בלוח שעונים נחלש שהאורות דולקים

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

פורסם

קרה לי גם שסימנתי למישהו והוא פשוט לא מבין מה אני רוצה ממנו - במקרה זה היה מדובר בגבר -

הוא אפילו התחיל לבצע עליי עקיפות מסוכנות כדי לצאת גבר

ו"להחזיר לי עם אורות" עד שנפל לו את האסימון, פתח עליי חלון ואפילו תודה הוא לא אמר

• תוכן חדש...