Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא משנה רכב מהעבודה או לא מהעבודה, בקטגורייה הזאת של רכבי 7 מקומות יש היצע מצומצם של רכבים בכל מקרה גם לצרכן הפרטי.

אם נצמצם את הקבוצה לרכבים בהם 3 מושבים נפרדים בשורת המושבים השניה, שלדעתי הם צריכים להיות ברירת המחדל וכל שאר הרכבים בעלי 7 מקומות צריכים להיפסל על הסף, אנחנו נותרים אך ורק עם הפיז'ו 5008 והסיטרואן ספייס טורר (פיקאסו).

אני לא מתייחס למושבים 6,7 שכמובן יש להם חשיבות רבה, אבל לא בדקתי אותם.

עכשיו אחרי 10 ימי נהיגה ב- 5008 (יש לי עוד 5 ימי נהיגה נוספים שכנראה כבר לא ישנו את המסקנות שלי) אני יכול להגיד שהרכב מספק חבילה פחות מלאה ועגולה ממה שהיה נראה לי בהתחלה.

ציינתי את היתרונות והחסרונות בהודעות הקודמות שלי (כאשר כמה מן המסקנות שלי לגבי פרמטרים מסויימים השתנו עם הזמן).

בקצרה אציין-

היתרונות הם כאמור 3 מושבים נפרדים בשורת המושבים השניה, מרווח רגליים גדול מאד בשורה זאת, תנוחת נהיגה נוחה, הסידור של האייקוקפיט או איך שקוראים לו, תפעול מזגן ממערכת המולטימדיה, תא מטען גדול, איכות חומרים מצויינת ומגוונת, עיצוב פנים מיוחד, מנוע ותיבת הילוכים מצויינים וצריכת דלק טובה (מנוע 1.2), התנהגות כביש טובה מאד (לנהג הממוצע), נוחות נסיעה טובה בחלק מהמצבים, בידוד טוב יחסית של רעשי כביש מחוספס, מרווח גחון גבוה שעוזר להמנע משפשוף הפגוש במדרכות ומפגעים.

החסרונות הם כאמור מנוע מרעיש (לא יודע איך המנועים שמשווקים בישראל מבחינה זו- אייל התייחס למנוע ברכב שלו), תפעול מזגן ממערכת המולטימדיה (מופיע גם בחסרונות מאחר ומסך התפעול של המזגן מונע תפעול מקביל של פונקציות אחרות באותו הזמן. בסך הכל החסרון גדול הרבה יותר מהיתרון), נוחות נסיעה בינונית במפגשים עם פסי רוחב והרבה פעמים גם מכסי ביוב), בידוד בינוני של רעשי ההתקלות עם אותם מפגעים, מערכות בטיחות אקטיביות לא מיטביות, העדר פונקציית אוטו הולד (בשבילי באופן אישי העדר הפונקציה הלכאורה פשוטה הזאת פוסל את הרכב וכל רכב אחר ולא בלם יד חשמלי לא מחליף אותה, שכן היא עובדת אוטומטית ללא התערבות הנהג, באופן מיידי ולא איטי כמו בלם יד חשמלי ולפחות בקורולה שלי יש אזהרה בספר הרכב משימוש תכוף בבלם היד החשמלי שעלול להביא להתחממות שלו).

כמו כן גיליתי עוד 2 חסרונות:

הראשון- תפעול בקרת הסטייה מנתיב מבוצע מתוך תת תפריט במסך המוטימדיה ולא מכפתור ייעודי, נו באמת הצורפתים המוזרים הללו מצפים שבזמן נסיעה שבה יש מעברים מכבישים בינעירוניים מישוריים שבהם יש צורך בבקרת הסטייה לכבישים אחרים שבה אין בה צורך, הנהג יכנס לתפריט המולטימדיה ויכבה וידליק את הפונקציה הזאת?

השני- תפעול מערכת עצור וסע, שוב מבוצעת מתוך תת תפריט במערכת המולטימדיה ולא מכפתור ייעודי (לא ראיתי לפחות). בנוסף לאחר כל כיבוי והדלקה של המנוע היא חוזרת לעבוד. אין מה להוסיף.

למעשה לאחר שהדברים שקעו הגעתי למסקנה על ביטול ההמלצה הראשונית שלי הזאת:

במבחני וידאו לרכבים שמבוצעים באתר whatcar מסכמים את המבחן באפשרות אחת מתוך שלוש:

א. האם עליכם להימנע מרכישת הרכב.

ב. האם עליכם לשקול את רכישת הרכב.

ג. האם עליכם ללכת ולרכוש אותו באופן מיידי.

לא ראיתי את הסרטון על הפיז'ו 5008, אבל אם היו לי 3 ילדים הייתי בוחר ללא היסוס באפשרות ג'.

כרגע ההמלצה שלי עומדת על סעיף ב' וגם היא רק בגלל שהיצע הרכבים המתחרים לדעתי לא מספיק טוב. אם היה רכב אחד שבסך הכל מספק חבילה מלאה יותר ולא משהו עילאי הייתי משנה את ההמלצה שלי לפיז'ו 5008 אפילו לסעיף א'. בשבילי החסרונות שציינתי למעשה פוסלים את הרכב.

אולי הסיטרואן ספייס טורר מתקן לפחות חלק החסרונות שיש בפיג'ו, בין היתר, אני חושב שעכשיו הוא משווק עם אביזרי בטיחות אקטיביים שהיו חסרים לפני כן והשאלה אם הם זהים לאלו בפיז'ו עם החסרונות שציינתי.

הסקודה קודיאק אולי מתקן את מרבית החסרונות שציינתי לגבי הפיז'ו אינני יודע, אבל הוא כאמור לא מציע 3 מושבים נפרדים בשורת המושבים השניה. מי שמסתדר עם תצורת מושבים זו, ייתכן שהרכב הזה יהיה עדיף לו. אני באופן אישי לא הצלחתי להשיג בו תנוחת נהיגה נכונה ולכן הוא פסול אצלי על הסף גם כן.

האאוטלנדר דרך אגב עבר מקבל אצלי את ההמלצה על סעיף א' (אני מוכן לפרט למה, אם זה יעניין את החבר אאוטלנדר :)).

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 144
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מממ...מסקנה מעניינת משהו. כמי שלא כל כך השתמש בפונקציות שבשבילך סתמו את הגולל על הרכב, אצלי המסקנה שונה לגמרי. גם לגבי הנוחות אני לא יכול להסכים ובוודאי שלא על הרעש, שכן מנוע הדיזל מרעיש במהירויות התאוצה אך ממש אחלה בשיוט, מה גם שאתה בא מקורולה עם גיר רציף ומרעיש יותר, אז קנה המידה שלך לרעש הוא כנראה שונה. מסכים מאוד על תפעול המולטימדיה והמזגן, אך שוב, כמעט ולא מתעסק עם זה ואז האימפקט הוא מינימלי. אצלי בנסיעות קצרות היה רדיו 88 ובארוכות ספוטיפי שעובד אחלה עם האנדואיד אוטו. בשנה האחרונה החלפתי רכב פעמיים; פעם ראשונה מליסינג 5 מקומות לליסינג 7 -נבחר 5008, ופעם שניה מ5008 לפרטי 7 מקומות נבחר הסורנטו דור קודם. אני עדיין סבור שלמשפחה עם 6 נפשות ומעלה הפיז'ו הוא הרכב העדיף, וגם מסכים עם אייל שהניצחון הוא בנקודות וממש לא בנוק אאוט. ושוב מזכיר לך ל 6-7 נפשות יש שיקולים שונים.

בהחלפה הראשונה, בגלל שאשתי פסלה את הסיטרואן על הסף (גם אני לא מת על הקבינה הזו בלשון המעטה), והקודיאק לא היה במלאי הליסינג, אז בין הפיז'ו לסורנטו, הפיז'ו ניצח. בפעם השניה הייתי חייב להחליף לדיזל ואיך שהוא התאהבתי בסורנטו הספציפי הזה. אם היה עובר עוד חודש, ייתכן שהייתי רוכש את הפיז'ו ישירות מהליסינג. אבל שוב, עוד מעט הגדולות שלי מסיימות עם הבוסטרים ואז היתרון של הפיז'ו כבר פחות משמעותי בנקודה הזאת.

בגלל זה לא הייתי רץ וחורץ גורלות להמלצה לקנייה או לשיקול רציני על שום רכב בעולם. לכל רכב מבחינתי חייב לעשות נסיעת מבחן, ולנסות להתרשם לבד מהיתרונות והחסרונות והנקודות לכאן או לכאן, כמו שמשפיעות על כל אחד באופן ספציפי, ואז להחליט. המלצה לרכישת רכב (או דירה, או פנסיה, או כל מה שהיא תבקש) בלי לבדוק, אני מוכן לקחת רק מרבקה ג'קסון, וכמובן רק בתנאי שהיא אישית מוכרת לי את הרכב ומביאה לי ביד את המפתחות. אך לצערנו היא כבר לא בקאר-באייר. המשך טיול נעים.. (;-

עריכה אחרונה על ידי ST12345

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
לא משנה רכב מהעבודה או לא מהעבודה, בקטגורייה הזאת של רכבי 7 מקומות יש היצע מצומצם של רכבים בכל מקרה גם לצרכן הפרטי.

אם נצמצם את הקבוצה לרכבים בהם 3 מושבים נפרדים בשורת המושבים השניה, שלדעתי הם צריכים להיות ברירת המחדל וכל שאר הרכבים בעלי 7 מקומות צריכים להיפסל על הסף, אנחנו נותרים אך ורק עם הפיז'ו 5008 והסיטרואן ספייס טורר (פיקאסו).

אני לא מתייחס למושבים 6,7 שכמובן יש להם חשיבות רבה, אבל לא בדקתי אותם.

עכשיו אחרי 10 ימי נהיגה ב- 5008 (יש לי עוד 5 ימי נהיגה נוספים שכנראה כבר לא ישנו את המסקנות שלי) אני יכול להגיד שהרכב מספק חבילה פחות מלאה ועגולה ממה שהיה נראה לי בהתחלה.

ציינתי את היתרונות והחסרונות בהודעות הקודמות שלי (כאשר כמה מן המסקנות שלי לגבי פרמטרים מסויימים השתנו עם הזמן).

בקצרה אציין-

היתרונות הם כאמור 3 מושבים נפרדים בשורת המושבים השניה, מרווח רגליים גדול מאד בשורה זאת, תנוחת נהיגה נוחה, הסידור של האייקוקפיט או איך שקוראים לו, תפעול מזגן ממערכת המולטימדיה, תא מטען גדול, איכות חומרים מצויינת ומגוונת, עיצוב פנים מיוחד, מנוע ותיבת הילוכים מצויינים וצריכת דלק טובה (מנוע 1.2), התנהגות כביש טובה מאד (לנהג הממוצע), נוחות נסיעה טובה בחלק מהמצבים, בידוד טוב יחסית של רעשי כביש מחוספס, מרווח גחון גבוה שעוזר להמנע משפשוף הפגוש במדרכות ומפגעים.

החסרונות הם כאמור מנוע מרעיש (לא יודע איך המנועים שמשווקים בישראל מבחינה זו- אייל התייחס למנוע ברכב שלו), תפעול מזגן ממערכת המולטימדיה (מופיע גם בחסרונות מאחר ומסך התפעול של המזגן מונע תפעול מקביל של פונקציות אחרות באותו הזמן. בסך הכל החסרון גדול הרבה יותר מהיתרון), נוחות נסיעה בינונית במפגשים עם פסי רוחב והרבה פעמים גם מכסי ביוב), בידוד בינוני של רעשי ההתקלות עם אותם מפגעים, מערכות בטיחות אקטיביות לא מיטביות, העדר פונקציית אוטו הולד (בשבילי באופן אישי העדר הפונקציה הלכאורה פשוטה הזאת פוסל את הרכב וכל רכב אחר ולא בלם יד חשמלי לא מחליף אותה, שכן היא עובדת אוטומטית ללא התערבות הנהג, באופן מיידי ולא איטי כמו בלם יד חשמלי ולפחות בקורולה שלי יש אזהרה בספר הרכב משימוש תכוף בבלם היד החשמלי שעלול להביא להתחממות שלו).

כמו כן גיליתי עוד 2 חסרונות:

הראשון- תפעול בקרת הסטייה מנתיב מבוצע מתוך תת תפריט במסך המוטימדיה ולא מכפתור ייעודי, נו באמת הצורפתים המוזרים הללו מצפים שבזמן נסיעה שבה יש מעברים מכבישים בינעירוניים מישוריים שבהם יש צורך בבקרת הסטייה לכבישים אחרים שבה אין בה צורך, הנהג יכנס לתפריט המולטימדיה ויכבה וידליק את הפונקציה הזאת?

השני- תפעול מערכת עצור וסע, שוב מבוצעת מתוך תת תפריט במערכת המולטימדיה ולא מכפתור ייעודי (לא ראיתי לפחות). בנוסף לאחר כל כיבוי והדלקה של המנוע היא חוזרת לעבוד. אין מה להוסיף.

למעשה לאחר שהדברים שקעו הגעתי למסקנה על ביטול ההמלצה הראשונית שלי הזאת:

כרגע ההמלצה שלי עומדת על סעיף ב' וגם היא רק בגלל שהיצע הרכבים המתחרים לדעתי לא מספיק טוב. אם היה רכב אחד שבסך הכל מספק חבילה מלאה יותר ולא משהו עילאי הייתי משנה את ההמלצה שלי לפיז'ו 5008 אפילו לסעיף א'. בשבילי החסרונות שציינתי למעשה פוסלים את הרכב.

אולי הסיטרואן ספייס טורר מתקן לפחות חלק החסרונות שיש בפיג'ו, בין היתר, אני חושב שעכשיו הוא משווק עם אביזרי בטיחות אקטיביים שהיו חסרים לפני כן והשאלה אם הם זהים לאלו בפיז'ו עם החסרונות שציינתי.

הסקודה קודיאק אולי מתקן את מרבית החסרונות שציינתי לגבי הפיז'ו אינני יודע, אבל הוא כאמור לא מציע 3 מושבים נפרדים בשורת המושבים השניה. מי שמסתדר עם תצורת מושבים זו, ייתכן שהרכב הזה יהיה עדיף לו. אני באופן אישי לא הצלחתי להשיג בו תנוחת נהיגה נכונה ולכן הוא פסול אצלי על הסף גם כן.

האאוטלנדר דרך אגב עבר מקבל אצלי את ההמלצה על סעיף א' (אני מוכן לפרט למה, אם זה יעניין את החבר אאוטלנדר :)).

לידיעתי המוגבלת "אוטו הולד" הוא פיצ'ר שמובנה בכלי רכב עם תיבה רובוטית ומטרתו מניעת הידרדרות, במכוניות עם תיבה פלנטרית, כמו 5008, בה אופן הפעולה של התיבה שכידוע מגלגלת את האוטו קדימה במצב D כשהרגל לא על הברקס, קצת לא ברורה לי נחיצותו, אשמח להרחבת הידע.

פורסם (נערך)
מממ...מסקנה מעניינת משהו. כמי שלא כל כך השתמש בפונקציות שבשבילך סתמו את הגולל על הרכב, אצלי המסקנה שונה לגמרי. גם לגבי הנוחות אני לא יכול להסכים ובוודאי שלא על הרעש, שכן מנוע הדיזל מרעיש במהירויות התאוצה אך ממש אחלה בשיוט, מה גם שאתה בא מקורולה עם גיר רציף ומרעיש יותר, אז קנה המידה שלך לרעש הוא כנראה שונה. מסכים מאוד על תפעול המולטימדיה והמזגן, אך שוב, כמעט ולא מתעסק עם זה ואז האימפקט הוא מינימלי. אצלי בנסיעות קצרות היה רדיו 88 ובארוכות ספוטיפי שעובד אחלה עם האנדואיד אוטו. בשנה האחרונה החלפתי רכב פעמיים; פעם ראשונה מליסינג 5 מקומות לליסינג 7 -נבחר 5008, ופעם שניה מ5008 לפרטי 7 מקומות נבחר הסורנטו דור קודם. אני עדיין סבור שלמשפחה עם 6 נפשות ומעלה הפיז'ו הוא הרכב העדיף, וגם מסכים עם אייל שהניצחון הוא בנקודות וממש לא בנוק אאוט. ושוב מזכיר לך ל 6-7 נפשות יש שיקולים שונים.
בהחלפה הראשונה, בגלל שאשתי פסלה את הסיטרואן על הסף (גם אני לא מת על הקבינה הזו בלשון המעטה), והקודיאק לא היה במלאי הליסינג, אז בין הפיז'ו לסורנטו, הפיז'ו ניצח. בפעם השניה הייתי חייב להחליף לדיזל ואיך שהוא התאהבתי בסורנטו הספציפי הזה. אם היה עובר עוד חודש, ייתכן שהייתי רוכש את הפיז'ו ישירות מהליסינג. אבל שוב, עוד מעט הגדולות שלי מסיימות עם הבוסטרים ואז היתרון של הפיז'ו כבר פחות משמעותי בנקודה הזאת.

בגלל זה לא הייתי רץ וחורץ גורלות להמלצה לקנייה או לשיקול רציני על שום רכב בעולם. לכל רכב מבחינתי חייב לעשות נסיעת מבחן, ולנסות להתרשם לבד מהיתרונות והחסרונות והנקודות לכאן או לכאן, כמו שמשפיעות על כל אחד באופן ספציפי, ואז להחליט. המלצה לרכישת רכב (או דירה, או פנסיה, או כל מה שהיא תבקש) בלי לבדוק, אני מוכן לקחת רק מרבקה ג'קסון, וכמובן רק בתנאי שהיא אישית מוכרת לי את הרכב ומביאה לי ביד את המפתחות. אך לצערנו היא כבר לא בקאר-באייר. המשך טיול נעים.. (;-

אני מסכים בסך הכל שההמלצה שלי תקפה לפלח לקוחות מסויים ״טכנולוגיים״ יותר, לגבי לקוחות אחרים הם לא יודעים על מה אני מדבר, הם מעולם לא יפעילו לא את בקרת השיוט האדפטיבית, לא את מערכת הסטייה מנתיב ולא את פונקציית אוטו הולד ולא מודעים כלל לחסרונות הללו שיש בפיז׳ו.

דווקא לקוחות טכנולוגיים ימצאו לפחות דרך להתגבר חלקית על החסרונות במערכת המולטימדיה כמו שאתה עשית.

אבל בתור בחינה של מוצר, ולמי שכן מודע לפונקציות הללו ומשתמש בהן, החסרונות הללו פוגעים בשלמות המוצר.

(לגבי הקורולה ״העממית״ שלי שהוזכרה כאן, היא מציעה לדעתי חבילה שלמה יותר מהפיז׳ו, בניכוי פרמטרים שנובעים מהבדלי הקטגוריות, אוהדי פיז׳ו יסכלו אותי :) אבל לי אין אהדה למותגים, כל רכב נשפט אצלי לגופו של עניין).

עריכה אחרונה על ידי green

פורסם

למען האמת כשביצעתי נסיעת מבחן על הפיז'ו המאובזרת, נכנס לא מעט רעש מהגג הפנוראמי, שמופרד בוילון דקיקון. הבק"ש האדפטיבית לא הייתה נוחה לי בכלל, ותיקון הסטיה מנתיב היה גס ולא נעים יחסית לזה שהתמכרתי אליו בספורטאז'. החריץ בריפוד גב המושבים ופיצול כרית מושב הנהג שהציק לי ברגליים (נוהג לרוב עם מכנסיים קצרים) ; כל אלו גרמו לי לשקול רק את דגם האקטיב מבחינת עלות/תועלת.

וכן, הדלקת אש עם החורולה. יש לה את אחת התיבות הרציפות הכי מעצבנות ומרעישות שנהגתי בהן אי פעם (נהגתי ב 2017). האוטו בינוני מינוס ומלא בפלסטיק ליסינג מכל הצדדים. גם את ה 2019 ראיתי וישבתי בה וההתרשמות היתה דומה, רק שלא נהגתי בה.

עכשיו תתנצל.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
לידיעתי המוגבלת "אוטו הולד" הוא פיצ'ר שמובנה בכלי רכב עם תיבה רובוטית ומטרתו מניעת הידרדרות, במכוניות עם תיבה פלנטרית, כמו 5008, בה אופן הפעולה של התיבה שכידוע מגלגלת את האוטו קדימה במצב D כשהרגל לא על הברקס, קצת לא ברורה לי נחיצותו, אשמח להרחבת הידע.
הגיר עובר לניוטרל בעמידה מעל כמה שניות. לפחות זה ככה בגרסת ה-6 הילוכים. אני מניח שזה הכה גם בגרסת ה-8 הילוכים.

אם עומדים עם הרכב בשיפוע הרכב יתדרדר במורד אם המעבר מבלימה להאצה יהיה איטי.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

מסכים שפונקצית ה auto hold הפכה להיות מבחינתי לחובה לאחר שהתרגלתי. ברכב הבא אחפש את זה גם אם הגיר אינו רובוטי. יש את זה גם במאזדה ששם הגיר פלנטרי.

בנוסף, מסכים עם green שהבקרת סטיה מנתיב מתפקדת בצורה תזזיתית בפיזו וגם העובדה שבקרת השיוט לא תומכת בתחילת נסיעה בפקק, פוגמת בשלימות החבילה שמציעה ה 5008 וה 3008 שבדקתי בעבר. בקבוצת vw האיבזור הנ"ל מתפקד טוב יותר

פורסם

ההשוואה היא לא לקורולה שבמקרה יש לי אותה, אבל היא מהווה בשבילי נקודת התייחסות טריה יחסית לפיז'ו איך רכב יכול להעניק חבילה מלאה כמעט ללא פגמים (למעשה כל החסרונות שציינתי בפיז'ו לא קיימים בקורולה), גם הגיר הרציף שהוזכר כאן לא מרעיש. יש לקורולה חסרונות בעיקר שנובעים מהתצורה הנמוכה שלה, אתן בהמשך הודעת עדכון לגבי כך בשרשור שפתחתי לגבי הקורולה כי זה לא רלבנטי לכאן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הגיר עובר לניוטרל בעמידה מעל כמה שניות. לפחות זה ככה בגרסת ה-6 הילוכים. אני מניח שזה הכה גם בגרסת ה-8 הילוכים.

אם עומדים עם הרכב בשיפוע הרכב יתדרדר במורד אם המעבר מבלימה להאצה יהיה איטי.

ב C4 פיקאסו (גיר 6 הילוכים) יש היל הולד. קשה לי להאמין שב 8 הילוכים אין (אלא אם אוטו-הולד זה משהו מעבר להיל-הולד).

פורסם

מנסיוני באוקטביה 2016 יש מערכת hill hold ובעליה בשחרור בלם, הרכב יחזיק כמה שניות.

בגולף 2017 ששם יש את ה-auto hold, ובלם יד חשמלי, אם auto hold לא מופעל, הרכב מתדרדר מיד בעליה.

פורסם

אוטו הולד זאת מערכת שמאפשרת לאחר עצירת הרכב להוריד את הרגל מדוושת הבלם בלי להרים את בלם היד ובלי להעביר להילוך פרקינג והרכב ישאר ויעמוד במקום. בקורולה הרכב ישאר במצב זה משהו כמו 3 דקות עד שבלם היד החשמלי יפעל אוטומטית.

זאת מערכת שמקלה את החיים בעמידה ברמזורים או בעצירות בפקקים שבהם ללא המערכת הזאת הנהג צריך להפעיל כוח פיזי וללחוץ על דוושת הבלם כל זמן העצירות, כאילו המדובר בעגלת עץ ישנה שצריך להחזיק אותה עם הרגליים על הכביש כדי שלא תתדרדר.

לא מדובר על היל הולד שמונע את הדרדרות הרכב במשך כמה שניות בעת עזיבת דוושת הבלם כדי לעבור לדוושות התאוצה.

פורסם

יש אוטו הולד שמחזיק את הרכב בעצירה כשיש שיפוע מעל מעלה מסויימת. (לא זוכר כמה - מפורט בספר הנהג).

ממליץ בפעם השלישית לבדוק את לחץ האויר בצמיגים. לא אמור לעבור את ה 33.

לגבי בקרת הסטיה, לא משתמש באף רכב. זה גורם להגה להתנהג מוזר.

דווקא את בקרת השיוט אני מפעיל המון ומאד מרוצה ממנה.

הבלימה מאד עדינה ומחושבת. כבר ממרחק גדול מתחילה האטה של קמשים בודדים שמתחזקת ככל שמתקרבים. בלי ההיסטריה של מיצובישי למשל או הרבה אחרים.

ומה שמאד אהבתי זה שאם אתה מאותת לעקיפה, הבקרה משתחררת ומאפשרת האצה כדי לעזור בעקיפה.

המולטימדיה בסדר גמור. בשילוב עם אנדרואיד אוטו הכל נגיש ולי לפחות עניין המזגן לא מפריע.

פורסם

לגבי לחץ האוויר בצמיגים תידלקתי היום ושכחתי לבדוק ולכן מה שרשמתי לגבי נוחות המתלים הוא בערבון מוגבל כמובן.

צריכת הדלק הממוצעת יצאה 1 ליטר ל- 12.5 ק״מ בנסיעה שכללה הרבה נסיעות תובעניות בכבישים תלולים במיוחד ועם הרבה סיבובים.

צריכת דלק טובה מאד.

אני מעריך שבנסיעה בכבישים בינעירוניים מישוריים בלבד צריכת הדלק תהיה אפילו טובה יותר.

פורסם

אתה מכיר רכבים שזה לא עובד כך? אני לא...

למעשה לאחר שהדברים שקעו הגעתי למסקנה על ביטול

ההמלצה הראשונית שלי הזאת:

ביטול המלצה??? מה עם האחריות שלך כלפי כל אלא שרצו והזמינו את הרכב בעקבות ההמלצה שלך? ;-)

אגב, ציינת כבר כמה פעמים את את הצורך של משפחה בת 3 ילדים ברכב 7 מקומות. למה?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

לגבי תפעול מערכת עצור ממסך המולטימדיה ולא מכפתור ייעודי, יש הרבה רכבים ישנים יחסית עם מערכת עצור וסע וללא מערכת מולטימדיה אפילו...

לגבי כך שהמערכת חוזר לפעול כברירת מחדל בכל הנעה אני לא יודע, בכל מקרה אתה יודע מה אומרים על כך: צרת רבים נחמת שוטים :(

לגבי ההמלצה שלי וביטול ההמלצה שלי, אני יוצא מנקודת הנחה שיש כאלו שלוקחים את הדברים שנכתבים בפורום ברצינות אחרת אנחנו משחיטים את זמננו לריק, שזה גם בסדר :)

לגבי רכב של 7 מקומות ל- 3 ילדים בלבד, אכן לאור כך שאין כמעט היצע של רכבים בעלי תצורה של 3 מושבים בשורה השניה שאינם בעלי 7 מקומות (עד לאחרונה היה רק את הסיטרואן פיקאסו הקצר וכעת נוסף גם הסיטרואן c5 אייר קרוס) ומאחר וזוהי התצורה האידאלית להרכב ילדים כזה, רכבי 7 מקומות בתצורה כזאת הופכים לרלבנטיים בעבור הרכב משפחתי כזה (דרך אגב אני מכיר אישית אפילו שתי משפחות עם 2 ילדים בלבד כאשר לאחת יש פורד גלקסי ולשניה פורד אס מקס, למרות שבמקרה כזאת ההתאמה להרכב של 2 ילדים דווקא פחותה לדעתי, אלא אם כן הורה אחד רוצה לשבת בשורת המושבים השניה).

• תוכן חדש...