Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ערב טוב.

לפני שנה קניתי מיצובישי לאנסר 2008 הדור החדש, דגם קומפורט (מנוע 1800 גיר רציף).

בעת הקנייה הכל היה נראה מצוין, כמובן עבר בדיקה, נסיעת מבחן וכו וכו.

בכל שבוע אני בודק מים, ושמתי לב לאט לאט שמים נעלמים מהמיכל עיבוי.

כמה דוגמאות -

שנה שעברה בחורף היו לי נסיעות לירושלים, ובגלל הגיר הרציף רציתי לעלות עם טיפטרוניק. הסקתי שיש נזילה כשהאוטו מתאמץ בעליות ואכן כך היה, לאט לאט הפסקתי לנסוע לשם, אז הנחתי שהמצב אמור להיות בסדר (אני לא רוצה לזרוק כסף למוסך אם זה קורה רק בעליות, אני יכול לחיות עם חסרון כזה ברכב).

לפני כמה שבועות, בחמסין, נסעתי לטבריה.. בדרך חזרה החום מנוע טיפס בשניות. כמובן עצרתי בצד וכו', והאוטו כמעט ולא הצליח לשרוד את העליות. כשהגעתי הביתה מיכל העיבוי היה ריק כמעט לגמרי.

אבל הכי אבסורד היה שלשום. לפני שיצאתי מהבית בדקתי מים, היה כמעט ריק. מילאתי. נסעתי מראשון לתל אביב וחזרה. בבית שמעתי גמגומים מהמנוע, פתחתי מכסה, ראיתי את המיכל לגמרי רועד שם ואחרי 5 דקות המים נעלמו כלא היו..

עם כמה שזה נשמע אבסורד, פעם אחת אני יכול לנסוע חודשיים והכל יהיה בסדר ושום טיפה לא תהיה חסרה. פעם אחרת אני יכול לנסוע לסופר לחזור והמיכל מרוקן. זה לא סדיר בכלל.

הרכב נלקח כמובן למוסך, לא נמצאה שום נזילה, כל החלקים נראים יבשים לגמרי, נבדק גם רדיאטור חימום, הכל נראה תקין.

אבא שלי הוא המכונאי שמטפל ברכב. אין לנו שמץ ממה זה כבר יכול להיגרם. מילא זה היה סדיר, אולי יש איזו נזילה. אבל המים לגמרי "נעלמים" ככה שלשנינו אין מושג מה עלול להוביל לדבר כזה.

מישהו יכול בבקשה לסייע ולתת קצה חוט לגבי מה זה יכול להיות? :-(

תודה רבה למי שיעזור :)

מצורף סרטון לגבי הרעידות - המים מעל הFull כי האוטו חם (כשהוא קר מן הסתם המים בדיוק על הקו, כשהוא מתחמם המים עולים).

https://drive.google.com/open?id=1-0OWDROhDmJXMJOZbsR8i-5rxB3u0Eky

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

בס"ד

תעבור על תא המנוע ותבדוק מהיכן יש נזילות, מדובר בנזילה רצינית לפי מה שאתה מתאר.

תמלא נוזל קירור כאשר הרכב קר, תניע, ברגע שהרכב מגיע לטמפרטורת עבודה, תסתכל בתא המנוע ותחפש נזילות בעיקר מאיזור המשאבת מים וחיבורי הראדיאטור (אבל, לא רק...), בו זמנית, שחבר ישב בתוך הרכב וינטר את שעון החום.

הרכב לא אמור לאבד מים בנסיעה מאומצת, מדובר במערכת סגורה.

אם תמשיך לנהוג במצב הזה, אתה עלול לפספס את שעון החום ולהרוס את המנוע.

בהצלחה

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

שני דברים שהייתי בודק:

תבדוק / תחליף פקק רדיאטור- לא עולה הרבה שים מקורי יכול להיות שזה יפתור את הבעיה .

2. בדוק חיבור לקולר גיר הרציף

פורסם

קודם כל תודה רבה לכם על התגובות :)

rotemb, בנוגע לנזילות, בדיוק מה שתיארת בדקנו. העלנו את האוטו על ליפט, בדקנו כשהאוטו על הרצפה, אין שום סימן לשום נזילה. כאילו המים באמת נעלמים מעצמם.

erez1111, בדקנו חיבור לקולר גיר. הכל תקין. בנוגע לפקק - ננסה, מחר תהיה לי תשובה לגבי זה.

יכול להיות שיש עוד דברים שלא חשבנו עליהם?

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

לפעמים הנזילה מגיעה מנקודה גבוהה ונוזל הקירור יורד על איזורים חמים ופשוט מיתאשה לפני שמגיע לקרקע ולכן אתם לא תראו נזילה. יש לבצע בדיקה בלחץ למערכת הקירור עם ציוד יעודי ואם השעון לא מצליח להחזיק לחץ אז אתם תמצאו כבר את הנזילה בזכות הלחץ שתכניסו. אם השעון מחזיק לחץ אז תחליפו מיכסה רדיאטור..אבל שנוזל קירור נעלם הוא נעלם לאן שהוא וסתם להרים את הרכב ולבדוק על קר לא תמיד ייתן תוצאה.

פורסם

היי מאור, תודה על ההתייחסות :)

היום האוטו היה במוסך ובוצעה בדיקת לחץ. הכל יצא תקין. גם כשהאוטו חם וגם כשקר.

אני אקנה מחר את המכסה רדיאטור מקווה שזה יסדר לי את האוטו.. אבל במקרה שלא, יש משהו אחר שעלול להביא את האוטו שלי למצב שהוא כרגע?

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

לא מזלזל באביך חס וחלילה אך נוזל קירור לא נעלם סתם בטח לא בכמות שאתה מתאר שגרמה להתחממות. תחליף מיכסה רדיאטור אני מקווה שהבעיה תיפתר. במידה ולא אז בדוק לחץ הפוך כדי לשלול פריצת אטם ראש.

פורסם

זהו גם הוא היה בשוק, ציפינו שהוא יפעיל לחץ ואז נגלה מאיפה הבעיה.. מחר אחליף מכסה מקווה שזה באמת זה.

פשוט אני דואג, אם זה לא זה, מה עוד זה יכול להיות?

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם
זהו גם הוא היה בשוק, ציפינו שהוא יפעיל לחץ ואז נגלה מאיפה הבעיה.. מחר אחליף מכסה מקווה שזה באמת זה.

פשוט אני דואג, אם זה לא זה, מה עוד זה יכול להיות?

נשמח שתעדכן. תודה.

פורסם

יכול להיות שמדובר על פריצת אטם ראש מנוע שווה לבדוק את העניין קצת יותר לעומק , היה כאן שרשור בעבר על לאנסר עם אותה בעיה.. לדעתי האישית החלפת פקק המכסה ה רדיאטור יש מצב סביר שתפתור את הבעיה

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

פורסם

עדכון:

הוחלף פקק לחדש מקורי (הקודם נראה בדיוק אותו דבר, לא סדוק/שרוט/שבור).

יש חשש לבעיה ברדיאטור חימום - נותק החיבור (כרגע לא מחליפים את החלק), אעדכן בהמשך אם הבעיה הופסקה.

אני יודע שזה לא פתרון מושלם לבעיה אבל כרגע אין לי זמן וכסף לטפל בחלק הזה. מקווה שאכן יפסיק.

Ford Fiesta 2014 Manual

• תוכן חדש...