Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם זה לתקופה קצרה כי הלחות מתחילה להגיע והמזגן יתחיל לתת עבודה,

 

אבל באמת שאני מעדיף את הבית עם חלונות פתוחים ופחות "אטום"

 

העניין הוא שכל קיץ או שני קיצים מקסימום, המאווררים נדפקים!

 

המנגנונים של סיבוב התריס עובדים, כך גם סיבוב המאוורר על הציר לצדדים

 

אבל איכשהו קורה שהם נחלשים או קשה להם "להניע" עד שנתקעים וזהו.

 

פרקתי בעבודה ובדקנו, ישנו כבל אחד שתקין לגמרי. הבעיה כנראה במנועים המעפנים/פחמים..

 

בקיצור, המלצות בבקשה.

פורסם

המאווררים הרצפתיים - כולם אותו זבל גנרי. מחזיקים עונה או שתיים עד שהם נשחקים או יוצאים מאיזון ומרעישים כו הרקולס בהמראה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

אני לא איש בשורות, אבל קבל כמה הסברים ותובנות.

 

1 - זה לא שהאיזון של המסה הסובבת מופר (המאיץ או הפרופלור בסלנג או של רוטור המנוע) אלא שיש משחק בין מיקומו הצירי (קדימה אחורה או פנימה והחוצה) של המאיץ ובין המרכז המגנטי של המנוע. בזבל המצוי וכשהסל"ד פוחת (ותכף נגיע ללמה זה קורה) הכוח הצירי פוחת ואז מתקיים משחק בין הדחיפה של המאיץ ובין המרכז המגנטי. תופעה זו מוחמרת כשמטים את המאוורר כלפי מטה. בתנאים כאלה המאיץ רוטט פנימה/החוצה ומתעורר רעש.

2 - התוצרת הסינית מצטיינת בנצילות עלובה מה שגורם לחימום גדול של הרוטור במנוע. התוצאה היא שהשמן במיסבי ההחלקה שבמאוורר (בוקסות) מתייבש ומתקשה ואז הציר הולך ונתפס בהדרגה, ולמנוע קשה להסתובב במהירות תקינה. זה גורם לבעיות התנעה, לתנודה פנימה החוצה וגם לרעש מהליפופים של הסטטור. עם הזמן יש גם סיכוי שהמאווררים הזעירים המורכבים בתוך המנוע מתפוררים ואז נוצר חימום עוד יותר גדול. חוסר האיזון שנגרם מההתפוררות משני בחשיבותו אבל החימום משמעותי.

3 - לעיתים הקבל המורכב על המנוע (ניתן לראות אותו לאחר הסרת המעטה הפלסטי) מתיישן והקיבול שלו פוחת, ואז מומנט הסיבוב של המנוע פוחת ונגרם קושי להתניע ולקיים מהירות נאותה.

 

הפתרונות האפשריים:

1 - לקנות מאוורר של דייסון. העלות ענקית ואינני בטוח שהם עדיין מיובאים. אלה צעצועים נחמדים (לי יש את הדגם האליפטי הגבוה) ובינתיים - שנה שנייה אצלי - עובד ללא דופי.

2 - אם יש בעייה בקבל פשוט להחליף אותו. אפשר לבדוק את הקבל עם מכשיר לבדיקת קבלים.

3 - אבל הפתרון שיחסוך כסף ויעזור באופן די גורף הוא לפרק לגמרי את המנוע, לנקות את ציר הרוטור ואת התותבים (בוקסות) בעזרת סמרטוט קטן ספוג באלכוהול נקי ואז לשמן בשמן סינטטי מלא - נניח 5W-40 - ואז השמן יתייבש הרבה פחות.

4 - אם מרגישים שלרוטור יש חופש צירי גדול ניתן להוסיף לקצה הרוטור (בתוך המנוע כמובן) דיסקית שטוחה או כמה כאלה כדי לגרום לכך שהרוטור ימצא במרכז המגנטי שלו. זה ימנע ממנו לרטט כנגד הכוח הצירי האוירודינמי של המאיץ (פרופלור).

 

יוסי

פורסם

במקרה של המאוורר הזבל הנוכחי> אלקטרה, המנוע מסתובב חלק ולא תפוס.

 

הכבל גם תקין, נבדק.

 

יש במקום עבודה שלי, 3 מאווררים ישנים של סטאר, עתיקים!

 

אחד מהם מאוורר עומד - 35 שנה ונותן בראש. שלושתם בנגרייה..נסורת לא חסר.

 

לא יודע מה רמת אמינות של החדשים שלהם.

 

לא בררתי לגבי דייסון, בטח מחיר של מזגן 1 כ"ס :)

 

אשמח להמלצות נוספות.

פורסם

עזוב, התחלף דור, אין יותר סטאר של פעם. קנה מה שיש, הכי זול שיש, ותחליף כל שנה.

דייסון של היום לא יחזיק 35 שנה אפילו בצחוק, לא משנה מה המחיר.

לפעמים נתקלים בטעות במאוורר סיני נטול שם ונטול אבא-אימא שמחזיק 10 שנים,

מתי שהוא גם אתה תיפול על אחד כזה. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נימו, אני מניח שמה שנבדק הוא כבל ההזנה החשמלי למאוורר ולא קבל המנוע (כאמור מורכב מתחת למעטה הפלסטי) המסייע לייצר מומנט.

אתה יכול לנסות להפעיל את המנוע במהירות הגבוהה ולסובב את המאיץ ביד או בעזרת משהו שיעבור דרך רשת המגן. אם הקבל לא מת ממש יש סיכוי שהמנוע יתחיל להסתובב, לא באופן תקין אבל קצת. זה יכוון אותך להחלפת הקבל.

 

יוסי

פורסם

יש לי 2 מאוררי עמוד סטאר שנקנו לפני כ 8 שנים.

עובדים כמו חדש.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

תודה יוסי על ההסבר המפורט.

ניסינו להניע בדחיפה,כשהדימר מכוון על המהירות המקסימלית,לא עזר.

כשכתבתי בדקנו כבל,התכוונתי לקבל :)

והוא יצא תקין.אבדוק שוב ואחזור לעדכן.

בנתיים התארגנתי על איזה מאוורר עמוד ישן שקט ועובד מצויין.

×
×
  • תוכן חדש...