Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב צעיר וכיפי עד 85K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עושה כ15-17 ק״מ בשנה.

מחפש רכב שיהיה זריז ומהנה לנהיגה.

נוסע 99% מהזמן לבד, מקסימום עם עוד מישהו אחד ברכב, עדיפות ל-5 או אפילו 3 דלתות.

שנתון 2016+.

הסיאט לאון היא בול לטעמי (הדגמים עם המנועי 1.4/1.5 טורבו) אבל אני ממש ממש מפחד מהגיר וידני לא בא בחשבון (לא מעט נסיעה עירונית) לכן כרגע נוטה לכיוון מאזדה 3 האצ׳בק בגלל האמינות לעומת הלאון למרות שהוא ניראה רכב די משעמם.

רעיונות?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פוקוס טיטניום האצ'בק (2016+).

לחלופין, אם תמצא, 308 פרימיום גם יכולה להיות אפשרות מעניינת, אם כי קצת פחות "חדה".

למרות שאם אתה רוצה לאון, קנה לאון. מקס' תחליף מצמדים, זה לא סוף העולם.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני בדעה שאם ככה נדלקת על רכב, אלא אם הוא קטסטרופה של אמינות אז תקנה אותו ותהנה ממנו, מה כבר יקרה בליאון?

אז תחליף מצמדים במקרה הרע ואחרי זה תשתדל לשמור עליהם לפי הכללים ומקסימום פעם בכמה שנים תחליף אותם שוב אם תצטרך. לדעתי לא אסון גדול אם זה רכב שמדליק אותך, ההוצאות סביב כל רכב הן גם ככה גבוהות מאוד אז לפחות תהנה ממשהו שמשמח אותך באמת ולא תוציא עשרות אלפים על משהו שנראה לך ״משעמם״.

שוב, זה נכון במידה שלא מדובר במצב אמינות בעייתי רציני כמו רכב עם מנוע שנוטה לשבוק חיים או שמאופיין בטונות של בעיות שמצטברות לאלפים על אלפים של שקלים וכו׳, מה שלמיטב ידיעתי ממש לא מאפיין את הליאון ולכן כן הייתי הולך עליה במקומך.

פורסם

אני רוצה לערער על דעתו של דורון וזאת מכיוון שכאשר יש רכיב בעייתי ברכב ואתה מודע לזה אז זה באופן מיידי מוריד מההנאה. החשש הזה שתכף משהו קורה, הפחד מכל רעש או קפיצה של הילוך... פשוט מבאס את החוויה הכללית.

בנוסף העניין עם הגיר זה שמצמדים זאת לא התקלה היחידה שלו, והפוטנציאל להוצאות גדולות ולא צפויות הוא גבוה. כל הכתוב צקבל משנה תוקף כאשר הרכב מיועד לנסיעה עירונית מרובה.

בנוגע להמלצות, כמו שכבר כתבו למעלה - פורד פוקוס לאחר מתיחת הפנים ברמת אבזור טיטניום. תמורת התקציב הזה תקבל רכב חזק מאוד, אחיזה מהטובות בקטגוריה וזה ללא התפשרות על נוחות.

הגרסה לאחר מתיחת הפנים מציגה אמינות מאוד גבוה והרכב בעל פוטנציאל רב לשיפורים בעתיד (שחלקם יכולים להתבצע באמצעות תוכנה בלבד).

פורסם

אופל אסטרה. 1.4 טורבו ותיבה פלנטרית תקינה, כזו שלא מקרטעת בפקקים ולא מתקלקלת בדמי ימיה.

גם נראית מצוין מבחוץ וגם בפנים היא איכותית ומודרנית ולא נראית כמו משהו שעוצב על ידי מהנדס תעשייתי, שניה אחרי שהוא הופשר מ40 שנה של הקפאה קריוגנית.

אני כל כך לא מבין מה אנשים מוצאים בליאון...

פורסם

תודה על התגובות.

הג׳ולייטה מעניינת אך חורגת מהתקציב, ראיתי שהמחירים מתחילים מ100 אלף לשנתון 2016. וגם אם אחליט ללכת עליה, הבנתי שהתחזוקה השוטפת שלה יקרה יותר מרכבים אחרים וגם מצריכה טיפולים לעתים תכופות יותר מרכבים אחרים. האם זה נכון? (הכוונה מעבר לטיפולים הרגילים שעושים כל שנה/10 אלף/30 אלף וכו׳)

לגבי הלאון, אני מסכים עם דעתו של tepic לכן לא אלך על זה.

הפוקוס האצ׳בק טיטניום נראית מעניינת אם כי לא ראיתי יותר מדי ביד 2. למעשה אני כרגע נוהג על פוקוס מודל 2006 וחוץ מזה שהרכב כבר ישן ועייף הוא מאוד נוח.

האם הפוקוס טיטניום חזקה וזריזה יותר מהמאזדה 3? כנ״ל לגבי האופל, בקושי מופיע ביד 2 לעומת המאזדה שמופיעה המון.

שוב תודה :)

פורסם

למאזדה יש בארץ מוניטין טוב והיא נמכרת היטב.

הפוקוס מהשנתונים שלפני 2016 הגיעה עם תיבה רובוטית איומה שרצחה את המוניטין של פורד בארץ ולכן גם אחרי החלפת התיבה, המכירות היו בקאנטים עד שהן נפסקו לחלוטין.

לאופל אין שום מוניטין בארץ, יצרן בעל נוכחות זניחה שנזרק מיבואן ליבואן. סביר להניח ש99% מהאנשים שהלכו לקנות רכב דומה, בכלל לא חשבו על אופל או היו מודעים לקיום של הרכב והמכירות בהתאם.

לגבי החוזק והזריזות, זה תלוי.

התאוצה שלהם ל100 דומה מאוד אבל מנועי הטורבו יספקו כח חזק יותר גם בסל"ד נמוך בעוד שהמאזדה תצטרך להוריד הילוך ולעבוד בסל"ד גבוה.

צריכת הדלק של המאזדה צריכה להיות פחות טובה אבל האמינות שלה צריכה להיות טובה יותר. אם הכוונה שלך היא להחזיק את המכונית עד שהיא תגיע לגיל של הרכב הנוכחי שלך אז צפוי שהמאזדה תזדקן יפה יותר.

פורסם

"מקסימום תחליף מצמדים" ועוד כשהבן אדם אומר שרוב הנסוע שלו עירונית. כאילו שזה עולה 200 ש"ח + מע"מ.

אם השיכולים שלך אמינות וסחירות לך על המאזדה 3.

פורסם

המטרה היא לא להחזיק את הרכב עד לגיל הרכב הנוכחי אלא משהו כמו 5 שנים.

לגבי הסחירות - יותר קריטי לי ההנאה ואמינות הרכב בזמן שהוא יהיה אצלי מאשר 10 אלף יותר או פחות ברגע שאחליט למכור.

פורסם
"מקסימום תחליף מצמדים" ועוד כשהבן אדם אומר שרוב הנסוע שלו עירונית. כאילו שזה עולה 200 ש"ח + מע"מ.

אם השיכולים שלך אמינות וסחירות לך על המאזדה 3.

זה לא שמחליפים מצמדים כל חודש. אם הוא יחליף פעמיים בחמש שנים הוא יוציא על זה בערך 7,000₪, שזה קצת יותר מ-1,000₪ לשנה.

אם זה ההפרש בין להחזיק רכב שאתה רוצה לרכב שאתה לא רוצה, לדעתי זה לא אסון, בטח בהבנה שתשלם הרבה הרבה יותר על ירידת ערך למשל. זה לא שפות"ש חיפש את הרכב הכי זול לתחזוקה כקריטריון ראשון.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

טיטניום של פורד זה אותו רובוטי גרוע.

מאזדה 3 זה ללכת על בטוח יחסית מבחינת אמינות.

ג'ולייטה חוגגת עשור ורוב בעיות ההתחלה נפתרו, צריך לשים לב לשגרת טיפולים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...